Gå til innhold

7-kanals lyd fra HTPC til analog surround på forsterker?


Anbefalte innlegg

Heisann

 

Har en utfordring vedrørende HTPC'en min.

 

Nå er den fullstendig oppe og går med grafikken/video (takk til alle som har bidratt med fornuftige svar), og da gjenstår det bare å få lyden på rett spor.

 

Jeg trodde lenge at jeg kunne bruke en "Line out"-splitt til 2xRCA på forsterker (analog), og har forsåvidt hatt lyd på alle høyttalere men en kjapp sjekk gjennom PC'en viser at det er stereo som er splittet (muligens Dolby Pro Logic) og går til henholdsvis H og V høyttalere samt SUB.

 

Hardwaren jeg sitter på er et Asus M2N-VM HDMI og en Eltax AVR-280 forsterker.

 

Har vurdert digital overføring av lydsignalet siden det virker som om AVR-280 støtter både optisk og RCA overføring, men såvidt jeg kan se har ikke M2N-VM HDMI støtte for digital lyd.

 

Det jeg også har prøvd er en overgang som har tre 3,5mm innganger på ene siden og to RCA utganger på andre siden. Det tre 3,5mm kobler jeg til Limegrønn, Oransj og Sort på hovedkortet ( Line out/Front, Center/Sub og Bakre høyttalere), men heller ikke det har gitt noen surround sound.

 

Jeg har riktignok et Audigy-kort med digital utgang, men det er dessverre tomt for PCI-porter på HK'et. Den eneste ledige jeg har igjen er PCIe x1, som forsåvidt kan ta et Asus Xonar DX men jeg hadde helst sett at jeg unngikk dette.

 

Noen forslag?

 

PS: Ingen trakassering pga. møkkareceiveren. Jeg HAR hørt om HDMI og NEI, den har ikke det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...