Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Audi 100 Avant - startvansker.


Fredricko

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg har en 93-modell Audi 100 Avant og her om dagen bare stoppa den når jeg kjørte. Og har ikke fått start på den etter det. Hva kan det være? Har bytta batteri, coil, rotor, fordelerlokk, tennpluggkabelene og pluggene. Noen som vet?

 

På forhånd takk.

 

Fredrik

Endret av Fredricko
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Byttet Hall-sensor? Vet ikke hvor den sitter på denne motoren, men dersom den har en "gammeldags" fordeler, sitter den nok i bunnen av denne. På mange biler må du kjøpe ny fordeler, Hall-sensoren selges ikke som løs del. Sjekk hos deleselgere utenom VAG for mye bedre pris, i så fall.

Lenke til kommentar
Skal sjekke det seinere idag. Men kan det være noe annet? Startet istad, men fikk bare kjørt 1200 meter før den stoppa og "døde" igjen.

 

Kan være Hall-sensor. Hadde en bil hvor denne var dårlig, bilen døde etter høyt turtall ved varm motor (midt under en forbikjøring, for eksempel). Kald motor og rolig kjøring var ikke noe problem.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Fikk samme problem med min 90-mod 90 2,3 i går. Nektet å starte plutselig. Så har også prøve å skifte fordeler og plugger samt dynke driten i kontaktspray. Men nei, nekter å starte... Fant forresten ut at coilen bare får 3-5 volt...

Endret av Wachoff
Lenke til kommentar

Dette problemet er i 4 av 5 tilfeller på 2.3-motorene hallgiveren i fordeleren. Litt komplisert å diagnostisere, men en relativt enkel måte er å få noen til å høre om bensinpumpen går når du kjører bilen på starteren. Gjør den ikke det er det 99% sikkert hallgiveren, da motorstyringen kun sender signalet til releet som starter bensinpumpen når den får signal fra hallgiveren i fordeleren.

 

Brukt fordeler til 2.3E (passer IKKE fra 2.2E) koster mellom 500 og 1000 fra en bilopphugger og ca. 2500,- nytt. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...