Gå til innhold

Mandrake 8.1 og internett!


Anbefalte innlegg

Får ikke logget meg på nettet med Mandrake! Dvs, jeg får logget meg på (modemet lyser), men alle browserne er helt "døde". Har konfigurert forbindelse i "Mandrake kontrollsenter" og opprettet "ppp0" i "nettverk"(eller noe sånt) men disse funker det ikke å ringe opp fra. Modemet er helt dau. Kun internett-konfigurasjon som root/vanlig bruker(?!)gjennom "gnome-ppp" klarer i det hele tatt å ringe opp. Men dette er ikke nok til å komme på nettet.

 

Hjelp!!!

 

(Har kun kjenskap til RedHat fra før, der funker alt greit..)

 

Dulle

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det skal være en grei Wizard for ny begynnere for mandrake for internett/ nettverks konfigurasjon,... Bruker selv 8.1 men har router + adsl så jeg slipper å ringe opp....

 

fra kommando linjen :

#mcc

 

Da får du mandrake Control Center opp,... -> Så Internett & Network Config,... -> Connections... osv...

 

Skal ikke være verre enn det...

 

:smile:

Lenke til kommentar

Fant en guide som beskrev hvordan ppp-filene skulle konfigureres manuelt for å få det til funke. Etter dette kom jeg på nettet. Fant allikevel på å installere Mandrake på nytt, og da funka den grafiske internett-konfigurasjonen!

 

Men jeg lurer fortsatt på en ting;

 

I Mandrake Control Center/Sikkerhet/Sikkerhetsnivå setter jeg nivået til "Høy", men når jeg starter "Mandrake Control Center" på nytt er instillingen tilbake på "Velkommen til Crackers"...Hvorfor det?

Lenke til kommentar

Har merket dette selv,... dessverre,... tror det er en bud i control centeret... - bruker selv medium...., men fikk den til å stå på medium ved å sette den på det 2-3 ganger på rad.... Da står den ! hvertfall her.... Det kan virke tåpelig dumt.... men det er slik den er,.... ikke glem at Mandrake Control Centeret enda er i Beta... og man må ikke forvente at alt skal funke fint !

 

Håper dette også går hos deg ... :smile:

Lenke til kommentar

Har prøvd å sette sikkerhetsnivå mange ganger, men det ser ikke ut til å funke...faller alltid tilbake til "Crackers". Jeg vet ikke om det er slik i praksis, men jeg har jo ikke lyst til å være på nettet hvis maskinen ligger åpen for uvedkommende.

 

Prøve også å kjøre "InteractiveBastille" ("Automated" funka ikke), men dette var et svært "nitid" program som ble litt overveldende på meg. Det ble nemlig til at jeg stengte min egen tilgang til nettet :smile:.

 

Kan sikkert konfigurere sikkerheten selv ved å forandre på innholdet i de riktige filene, men dette frykter jeg er rimelig vanskelig hvis det skal gjøres skikkelig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...