Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Acer Aspire One A150 - finner ikke WLAN


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har nettopp fått tak i en Acer Aspire One A150. Jeg satt den opp i dag morges og da fungerte alt fint. Jeg fikk lastet ned AVG, Zonealarm, MSN osv. Men plutselig, helt ut av det blå så mistet jeg wlan tilkoblingen. Jeg drar den lille WLAN-bryteren frem og tilbake og det kommer frem "Trådløs LAN deaktivert / Trådløs LAN aktivert". Dette hjelper ikke i det hele tatt. Deretter rebooter jeg, gudene vet, det kan jo hjelpe tenker jeg. Når jeg deretter kommer innpå skrivebordet dukker ikke det derre lille ikonet nede til høyre som viser hvilke nett som er tilgjengelige osv. Dette fører til at jeg klikker på Min Datamaskin --> Behandle --> Enhetsbehandling --> Nettverkskort. Her viser bare "Realtek RTL8102E Family PCI-E Fast Ethernet NIC", jeg går ut ifra at dette er "den vanlige" internett-tilkoblingen. Etterpå spurte jeg en venn av meg som nettopp har fått samme pcen (vi vant den på et lan :D), her viser det seg at han har to nettverkskort under 'kategorien' nettverkskort, det samme som meg og et trådløst.

 

Hva i huleste har skjedd her? Hvorfor har pcen bare ignorert nettverkskortet mitt? Jeg hadde det jo tidligere i dag!

 

Takker på forhånd!

 

Mvh,

Miguel Olsen Rodrigues.

 

*EDIT: Det trådløse nettverkskortet skal vistnok hete "Atheros". Jeg har prøvd å installere driverene om og om igjen (de følger med pcen), men det skjer ingenting! Jeg får bare en feilmelding som sier at nettverkskortet ikke er koblet til maskinen.

**DOBBELEDIT(!!!111): Glemte å nevne at jeg faktisk formaterte. Det var et program som fulgte med: "Acer eRecovery Management" som gjør at man kan tilbakestille pcen til fabrikkinnstillingene, slik at man mister alt man har installert osv.

***TRIPPELEDIT :( Ja, jeg vet at det finnes en tråd dedikert til A150, men når jeg leste den var det mer som en info-tråd, opplysninger om selve maskinen, specs osv.

Endret av RODRiGUES
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

har akkurat det samme problemet, og har ikke gjort noe formatering eller recovery. Vil nødig prøve det heller, da jeg har stresset en del med å få til nrk nett-tv og andre funksjoner. Tok litt tid for meg som linux-newb..

 

Kan det ha vært etter den nye oppdateringen? Oppdaterte i går, og det skjedde kun timer etter.

Endret av akarno
Lenke til kommentar

Realtek kortet er det kablede nettverkskortet ja. du skal ha et til (atheros kan godt stemme, det er ihvertfall noe Acer bruker mye, men jeg vet ike hva din spesifikke Acer maskin bruker).

 

Om du ikke har kortet i enhetsbehandling så er det kort og godt 2 mulige grunner til dette:

 

- Drivere ikke instalert eller feile drivere. Da skal du i så fall ha nettverkskortet i enhetsbehandlingen, men det vil vise som et gult spørsmåltegn, og ligger ikke nødvendigvis under nettverkskort kategorien. Det kan hete noe så generisk som "networking device" eller lignende når det ikke har aktive drivere.

 

- Nettverkskortet er defekt. I så tilfelle vil det kansje ikke vise under enhetsbehandling. Det er dog lite sansynig om det oppsto akkurat når du reformaterte. Mangende drivere er mye mer sansynlig da.

 

EDIT: Riktige drivere skal være på denne siden:

http://www.laptops-drivers.com/acer-notebo...xp-drivers.html

Gitt at det er til XP ihvertfall...

 

Husk også at det som regel er en knapp for å slå av nettverkskortet (for å spare strøm når det ikke brukes) på de fleste Acer maskiner, men denne vil ikke påvirke om nettverkskortet kan installeres eller vise i enhetsbehandling...

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...