Gå til innhold

Sette opp server med tynnklienter


ZeRKoX

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg har fått spørsmål om jeg kan klare å sette opp en server, som kjører sentralisert lagring til 3-5 tynnklienter pluss en vanlig stasjonær datamaskin.

 

Jeg tenker med en gang windows server med AD, siden klienter skal kjøre XP/Vista. Jeg vet hvordan jeg setter opp en AD server, og skaper domene, men det jeg er usikker på er tynnklientdelen.

 

Hvor kraftig maskinvare trengs på serveren, og hvordan settes tynnklienter opp? Hvilke tynnklienter anbefales?

 

Bruksområder for tynnklientene blir tekstbehandling, og websurfing. Den stasjonære kommer til å brukes til tyngre programmer, som f.eks photoshop.

 

Jeg har ikke noe budsjett, jeg har bare fått vite at jeg ikke skal kjøpe billig dritt, men heller noe som varer...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville kanskje gjort det litt anderledes.

 

Server, Linux, med openLDAP, samba, freenx eventuelt vnc. Du har da sentralisert pålogging, med roaming profiles til den stasjonære maskinen. Samt gratis tynnklient løsning(slipper lisens både på server og tynnklient løsningen). Tynnklientene kan jo være så mye forskjellig, VNC eller FreeNX krever jo ingenting, så her kan du skaffe noe bittesmå maskiner som kan skrus fast på baksiden av skjermen f.eks. Disse setter du opp til å boote fra nettverket PXE booting. Egen linux distro, som automatisk kobler opp mot angitt server addresse. Fiks ferdig og du sparer penger på lisenser du ikke trenger.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg synes det er skummelt å begi seg ut på linux, siden det er "ingen" i den bedriften som har brukt det, og siden jeg bare har erfaring med distroer som clarkconnect...

 

Hvor vankselig blir det hvis jeg vil bruke windows? Dere trenger ikke bry dere om lisenser, det er ikke dere som skal handle...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...