Gå til innhold

Zuiko 40/2 for OM - hva er den verdt?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
[...] hvis den er mint-, altså omtrent som ny men muligens med kosmetiske skader? [...]

Vennligst ikke prøv å selge en vare med kosmetiske skader som "mint", da blir du automatisk en kjeltring. (Det finnes nok av slike kjeltringer på eBay.) En vare som er "mint" skal det ikke være mulig å skille fra en splitter ny vare, hverken funksjonelt eller kosmetisk. Forskjellige salgsfora kan ha litt forskjellige definisjoner av f.eks. "excellent", "very good" etc., men for seriøse selgere er det aldri noen tvil om hva "mint" betyr.

Lenke til kommentar

Såpass, ja. Selger kalte den for "Mint-" ... det er jo i så fall feil, men jeg får godta det siden bruk og tilstand var godt beksrevet og dokumentert ellers.

 

@ Simon: skal plukke med en til deg hvis jeg finner noen container ja. Eller kanskje vi skal spleise på lastebil så vi kan få tatt med oss alle og solgt dem? :)

 

Håper virkelig denne lar seg få til en levelig pris. Hvis ikke - kjenner noen til noe tilsvarende? Hadde ikke Voigtlander eller Zeiss noe sånt som dette her? Ikke at det ville vært billig heller ...

Lenke til kommentar
Mint condition is often used to describe a collectible item such as a model figure, doll, or toy that has never been removed from its box (NRFB[1]), or in some cases is as good as new without any scratches or other.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mint_condition

 

Dvs. mint condition er noe som aldri har blitt brukt (eksempelvis rett fra myntverket, derav "mint"). Mint kan riktignok tøyes til noe som er åpnet og satt rett på hylla, i samleperm eller lignende. Du har imidlertid ingen garanti for at et åpnet produkt er Mint, derav bruken av Near Mint (Nm). Nm setter samme krav til ingen kosmetiske slitasjefeil, men produktet kan ha vært i bruk et ubetydelig antal ganger.

 

EDIT: Nå er det ikke akkurat et ukjent fenomen at selgere tøyer begrep i sin favør da (uten at jeg anklager deg). Forskjellige produkter kan såklart ha forskjellige standarder også.

Endret av Grizzmo
Lenke til kommentar
Over time, the term "mint" began to be used to describe many different items having excellent, like-new quality.

Mint condition is often used to describe a collectible item such as a model figure, doll, or toy that has never been removed from its box (NRFB[1]), or in some cases is as good as new without any scratches or other.

 

Er nok mange forskjellige oppfattelser av mint, men uansett så er det perfekt stand.

Lenke til kommentar
Hvor mye kan man si at en Zuiko 40mm f/2 egentlig er verdt hvis den er mint-, altså omtrent som ny men muligens med kosmetiske skader? Har lyst på en sånn, men den er dyr hvis man i det hele tatt får tak i den noe sted.

 

Slikt gammalt ræl er det vanskelig gi en fornuftig pris på, siden de ofte ikke er lett å få tak i og etterspørselen er stor.

Du må nesten spørre deg selv om du føler det er verdt det for din egen del,

det finnes sikkert mange Olympusfantaster der ute med for mye penger som kan finne på å by hva som helst for slikt.

 

Her er en annen ettertraktet godbit: FA 50mm f1.2

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...