Gå til innhold

Lightroom 2 - hvordan skrive ut riktige farger?


Anbefalte innlegg

Jeg har som mange andre så smått fått opp øynene for LR. Det fungerer bra på mange måter, men ikke når jeg skal skrive ut et bilde. Fargene blir forskjellig fra det jeg ser på skjermen, og forskjellig fra om jeg benytter andre programmer til å skrive ut.

 

Vet det er en del profiler i LR og finner er rekke av dem for printeren som er en Canon MP800R (MP2-PR1-PR2-PR3-SP2-SP4 ...), men hvem skal jeg bruke og hva betyr alt? Og hvorfor er det egentlig så lite intuitivt hvordan jeg skal gjøre noe så enkelt som å skrive ut et bilde?

Prøvd noen av profilene over, men det blir feil farger på utskriften uansett synes jeg (har ikke testet alle, så det betyr kanskje at det gjenstår å prøve den rette profilen).

 

Alle andre bildeprogrammer jeg har brukt så er det bare å trykke skriv ut og ferdig med det. Så jeg ender jo opp med å måtte eksportere fra LR til ny fil og skrive ut fra annet program.

 

Hva er greia med LR, og kan noen hjelpe meg på veien mot hvordan får jeg gode utskrifter?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det ser ut til at det viktigste er å slå av all fargehåndtering i driveren, og selvsagt å velge riktig printerprofil i Lightroom. Problemet er visstnok at LR i motsetning til så godt som alle andre programmer også håndterer fargeprofilen for printeren, når printerdriveren også prøver å gjøre det samme blir det bare kluss.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Takk for tilbakemeldinger, har dessverre ikke hatt anledning til å prøve rådene før nå.

 

Jeg får det fortsatt ikke til noe særlig egentlig. Fargene mine blir også mørkere enn jeg ser på skjermen, og sort-hvitt får gjerne et grønnskjær. Men det blir jo noe varierende ut i fra hvilken profil jeg velger.

 

Skulle gjerne sluppet disse profilene egentlig, har alltid vært fornøyd med hvordan det blir uten at jeg gjør noe fra eller til. Dessuten er jeg "mediehore" så det holder. Bruker ymse fotopapir og ymse blekk (dog også OEM-produkter - alt fra InkClub), har ikke sett noen særlig forskjell tidligere om jeg har skrevet på det ene eller andre om det er fra acdsee, ps elements, picasa eller annet.

Men med LR blir det forskjell. Og resultatet blir altså gjerne at f.eks. s/h-bilder blir ganske grønne, og andre bilder ganske mørke i forhold til hva jeg forventer. Men med litt forskjellige prøver blir det noe brukenes etterhvert. Det går mye papir, og mye blekk ...

 

Kanskje jeg tom. skriver ut på vanlig papir innimellom, hvilken profil da ..?

 

Jeg synes det er merkelig at hvis jeg setter i LR at printeren skal håndtere profil så blir utskriftsresultatet forskjellig fra om jeg gjør det samme i ACDSee. Altså lar printeren styre utskriften

 

Tror skjermen er riktig kalibrert. Har testet dette på to maskiner nå, den ene splitter ny. Og i f.eks. ACDSee blir det altså som jeg ser det på skjermen.

 

Jeg får vel bare prøve videre, jeg bruker LR mer og mer til andre formål. Vil gjerne kunne printe ut lett også, på alle underlag uten mye om og men.

 

Ser kanskje ut til at jeg ikke vet hvordan jeg skrur av håndtering av fargeprofil i printerdriveren for min Canon MP800R. Jeg velger der at jeg skal skrive ut i farger, og ikke mer. Har ikke på noe håndtering av Image Optimizing osv. Har jeg da gjort rett? Det er i tilfelle det samme jeg gjør uansett hvilket program jeg skriver ut fra.

 

Har sjekket Color Management som vist nedenfor også, ser det rett ut?:

 

post-44052-1224717032_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Jeg har en Canon pixma IP4200 og har gitt opp printing med LR1/LR2

Jeg har prøvd samtlige guides på nettet inkl den som ble linket til lenger opp.

Uansett hva jeg gjør blir utskrifter feil.

 

Jeg bruker derfor kun Canon sitt print program og der blir det alltid 100% bra. Bakdelen

er at Canon sitt print studio er mildt sagt begrenset når det gjelder muligheter for forskjellige typer utskrifter.

 

Hvis du skulle fåt LR2 til å fungere mot din printer, noe jeg blir overrasket for om du skulle ;) Så please del info til meg !!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...