Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Nettverket forsvant etter sleep


Anbefalte innlegg

Jeg tar det fra begynnelsen:

 

Om tastaturet (Egentlig unødvendig lesning):

Jeg sitter med et sånt nifty Microsoft-tastatur som jeg kjøpte på elkjøp for et par-tre hundre spenn. Microsoft - som alle andre tastaturprodusenter - har funnet ut at såkalte multimediataster er en god ting å ha og har derfor implementert sånne på sine tastatur. Blant disse multimediaknappene finnes to veldig nyttige sådane. En til å få opp 'min datamaskin' og en annen for å få opp 'kalkulator'. Disse står på en rekke litt avsides fra de andre play/stop/rew/fwd/osv-knappene. På denne rekka er det enda en knapp. Den er stor og fin og heter 'sleep'. Jeg kom borti den i går da jeg skulle ha opp kalkulatoren. Det var midt i en opplasting av noe saker til bruttern og greier men det har ikke så mye med saken å gjøre. Maskina gikk i 'sleep' (Aka hvilemodus) og der ble den. Den ville ikke starte igjen. Jeg måtte kutte strømmen får å få den våken igjen. Den booter Windows som normalt. Tilsynelatende.

 

Problemet:

Nettverket er helt borte. Eller det virker iallfall sånn. Som den feilsøkende og tålmodige person som jeg er starta jeg med en enkel ping localhost. Intet problem.

Så pinga jeg routeren. Intet problem.

Så skrudde jeg på PCen til fattern og pinga den. Intet problem.

Var alt som det skulle med fatterns PC? Ja.

Så skifta jeg kabel for å sjekke om det var den det var noe feil med. Ingen virkning.

Så la jeg kabel direkte mellom router og min egen PC. Ingen virkning.

Så skrudde jeg i et annet nettverkskort. Ingen virkning.

 

PCen min har en ulogisk ip. Ikke 192.168.0.100 som den skal ha. Jeg får heller ikke opp http://192.168.0.1 som skal konfigurere routeren. Det funker ikke å pinge 'kontor' som er navnet på fattern sin PC. Det virker som DHCP er ikke-fungerende siden jeg ikke får IP på riktig måte.

 

Spørsmålet:

Det som er utelukket er at det er routeren, kabelen, nettverkskortet eller nerrverkskortdriveren sin feil. Sherlock Holmes sa 'when all other contiguanties fail; whatever remains; however improbable; must be the truth'. Med andre ord det er noe med Windows i seg selv. Jeg vet veldig godt om muligheten med reinstall av windows. Hadde jeg vurdert det hadde jeg ikke spurt her. Er det noen der ute som kan fortelle meg hvordan å løse dette uten å reinstallere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vet jeg ikke må formatere. Å reinstallere windows fra bunnen (Har alt prøvd repair) innebærer en masse merarbeid. Hele maskina går på ulike systemer som jeg har laget selv for meg selv og disse tar tid å få i stand igjen. For ikke å snakke om alle programmene som må reinstalleres. Dog, jeg må innrømme at det har visse fordeler også. Viss intet konstruktivt dukker opp her rimelig snart må jeg nok gå til det skritt enten jeg vil eller ikke :shrug:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...