Gå til innhold

Anbefaling: Jens Lapidus - Cash [Spenning / Krim]


Anbefalte innlegg

Cash_cover_indd_lku_762235f.jpg

 

Har nettopp lest ferdig denne, og jeg syns den var helt utrolig bra. Handler om organisert narkotika kriminialitet i Stockholm.

 

Fra Cappelen Damm:

 

""Moderne gangsterroman om Stockholms underverden:

Inspirert av James Ellroy skaper Jens Lapidus en egen genre, Stockholm Noir. Det Ellroy gjorde med femtitallets Los Angeles i bøker som Los Angeles konfidensielt og Den store tomheten, gjør Lapidus med Stockholm i dag. Og perspektivet er totalt the bad guys. Jens Lapidus skildrer de kriminelles egen logikk som ingen annen har gjort tidligere. Og han skriver om dem som hele mennesker, ikke som ensidig onde skapninger. Cash er første bok i en planlagt trilogi, Stockholm Noir-trilogien. Den andre boka, Aldrig fucka upp, utkom på svensk i forrige uke. Den utkommer på norsk våren 2009. Cash har blitt en eksportsuksess som hittil er solgt til 19 land. Boka skal også bli film – arbeidet med filmmanus pågår i disse dager.

 

Handlingen:

I Stockholms underverden fins ikke noe politi. Der regjerer andre makthavere. JW er Stureplangutten som selger kokain til de hotteste partyfolkene på de hotteste utestedene. Jorge er den småkriminelle latinoen som kjenner kokainbransjen bedre enn noen, men som vil noe mer enn å selge. Torpedoen Mrado tar hånd om innkreving og hvitvask av penger for Radovan, mafiabossen. Disse tre føres sammen av underverdenens helt særegne logikk, og det kan bare ende på én måte; med en kamp på liv og død. Jens Lapidus (f. 1974) er bosatt i Stockholm. Han er jurist ved et av Sveriges ledende advokatbyråer. Cash er hans debutroman, skrevet i en hardkokt, amerikansk stil. Inspirasjon til å begynne å skrive fikk han en dag etter jobb i Tingsrätten i Sollentuna. Han var full av inntrykk etter å ha sittet der i rettssalen og møtt alle disse menneskene, fra den andre siden av skranken, og lyttet til deres historier.""

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...