Gå til innhold

Arn Tempelridderen Historie spørsmål


Roug

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

6000 ryttere, i alle fall hvis dette er tunge ryttere (altså med en eller annen slags type rustning) er generelt sett mange for tidsalderen. Du må huske at dette var på en tid hvor logistikken var særdeles dårlig og det var veldig vanskelig å holde store hærer i felten over tid.

Hvis dette er en fremryktning i et slag (charge) er det et veldig stort tall. Selv i napoleonskrigene så finner man få steder hvor så mange ryttere var i et angrep samtidig.

 

The Light Brigade var "the noble 600" når de var fulltallige :p

(ja, jeg vet at dette var Krimkrigen)

Lenke til kommentar
Til sammenligning kan det nevnes at Wilhelm Erobreren tok med seg en hær estimert til rundt 8400 (Hvorav bare litt over 2000 var kavalleri) over kanalen for å erobre england.

 

ja, og de fleste viking "hærer" var skjeldent over 5000. 10 000 med allierte var max.

 

middelalderen så noen FÅ veldig store slag, men det unntaket ikke normen.

 

det var først når den moderne tiden kom at hærer ble enorme, de hærene med flest kavaleri var mongolerne der man kunne se titusenvis av hester, men det var skjeldent.

 

under napoleons krigene hadde man enkelte hendelser der nesten 10 000 hester stormet på en gang, men det skjedde 2 ganger på 20 år. og de er historiens størte kavaleri angrep.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Det er en myte at det var haerskarer paa hundretusen mann som sto ansikt til ansikt. didn't happen like that. 6000 er mange.

det har skjedd. for lenge siden var jo det å krige en viktig del av livet og samfunnet. Men selv da var 10 000 mye. mere en det var bare i de avgjørdene slagene. I middelalderen var det ikke lenger like viktig å krige for landet osv, da var det mer om man var under kongen eller en annen sjef ute i krigen.

 

men før middealalderen var det mange store horder som var veldig veldig store, men det var fordi alle som var menn kriget.

 

Ellers var det vanskelig å holde oppe en hær som var veldig stor uten økonomiske problemer. dette problemet romerriket før de gikk under, fordi de måtte holde oppe en stor hær uten å tjene på å ha dem. De hadde ikke det problemet da de utvidet seg på det meste fordi da tjente de penger på hæren sin fordi den var utenlands og erobret.

 

de fleste store riker har det sånn, og dette kan ofte føre til undergang. men ikke perserriket fordi de hadde ingen truende fiender utenfor grensene (untatt makedonerne da som fort utvidet seg, fikk muligheten til å kunne holde opp en stor hær som på sitt høyeste var på 40000, nettop fordi de var raskt utvidende.

 

6000 er ikke mange hvis man tenker på at de var i en liknende situasjon. spesielt fordi han skulle ta jerusalem. Men arn er ikke så historisk riktig heller da. kanskje Jan Gullio har tatt seg nonen friheter. kanskje det bare er en del av hæren hans. spesielt hvis det bare var ryttere.

Lenke til kommentar

Hovedpoenget her er at de var langt unna hjemmelig land.

Jo lengre unna, jo vanskeligere blir det å forsyne troppene.

 

For å rette på Gunfreak; det største kavalleri angrepet skjedde i Slaget om Vien i 16ettellerannet.

 

Og hærer på flere 100.000 menn møttes fra tid til annet, ganske sjelden, men så var store slag sjeldne generelt sett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...