Gå til innhold

Bøker om investering/skatt?


Frank2004

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tror jeg ville startet med Frederik Zimmers bok "Bedrift, selskap og skatt ", eller "Skatterett for næringsdrivende" av Arthur Brudvik som en innfallsvinkel. Likevel, jeg tror ikke det finnes veldig mye innen feltet skattetilpasning. Kanskje lovtekstene og evetuelle kommentartillegg til skatteloven vil kunne hjelpe deg. Det beste for deg fra et investorstandpunkt ville være å ta dette med revisor eller advisoryavdeling hos en revisor (til 1000 kroner timen vel og merke.)

Endret av gorber
Lenke til kommentar

Lær deg skattereglene, det er kjekt å kunne om man er interessert i skatt. Smutthull er det ikke så mange av, men det er mulig å tilpasse seg på enkelte måter. "Bedriftsskatterett" av Arvid Skaar & Tor Kildal på BI er en grei bok å starte med.

 

Merk likevel at skattesystemet er ganske vanntett.. før var det mulig å gjøre en del gjennom det faktum at lønnsinntekt og kapitalinntekt ble beskattet vesentlig forskjellig, men den muligheten er generelt borte nå.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Takk for svar. Ser nå at spørsmålet mitt var for snevert, det er vel egentlig hele området "formuesforvaltning" jeg er interessert i, ikke kun skatteproblematikk. F.eks. "investere som privatperson vs. as vs. as med holdingselskap?". -- Noen tanker om Formuesforvaltning av Jon Mjølhus?

 

Jeg kan nok gå rett til lovverket, men tror det er lett å overse detaljer med stor effekt. Kunne derfor tenkt meg en bok som dekker de viktigste momentene. Vet det finnes plenty av slikt materiale for det amerikanske markedet, men forholdene er kanskje litt for små til at det lønner seg å gi ut mye slikt her på berget.

 

Ingen dum ide å kjøpe seg litt rådgivning heller. Billig er det jo ikke, men ser for meg at en fort kan spare inn utgiftene og mere til.

Nå i første omgang vil jeg heller sette meg inn i mest mulig på egen hånd, dog. Har funnet et norsk "investor-forum" med mange i samme situasjon, og skal bruke litt tid der fremover.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...