Gå til innhold

Kristen tro? Er det virkelig så usannsynlig?


Anbefalte innlegg

Alltids litt skøy å se om en klarer å vekke slike tråder til live igjen. :love:

Vet... Ble bare forundret når du forventer svar fra en som ikke har vist seg på forumet siden.... Vel, siden omtrent ved de tider...

 

Har funnet ut at hovergrunnen til at folk starter LIKE tråder ETTER å ha søkt på dem med søkefunksjonen er at de færreste gidder å lese en tråd på flere sider fra starten av og unngår derfor å svare... Noe de ville gjort hvis tråden var ny... og ergo, derfor lages nye tråder med de samme spørsmålene som er stilt fra før...

 

:)

 

Husker denne tråden da... En god gammel klassiker og jeg ble sittende å glise litt over hva jeg svarte for to år siden... Godt å se at en ikke har forandret seg så mye sier jeg-..... Når det er sagt så savner jeg typen som het Jalla da, han hadde en del skikkelig dypt pløyende og artige svar... :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mest for moro skyld at jeg lager en post i en gammel tråd uten noe nytt fra trådstarter, men here goes:

 

Ang. hvorfor Gud er usannsynlig, spesifikt den kristne.

 

1) Hvorfor tror du på den kristne Gud? Kom Jesus på besøk når du var liten, eller var det dine foreldre som fortalte deg om det? Fortalte de deg også om Julenissen? Hva om du hadde vokst opp i en muslimsk familie? Tror du det er sannsynlig at du hadde gitt slipp på Allah til fordel for den kristne Gud når du fikk høre om han senere?

 

2) Hvorfor gjør Gud så mange feil når han dikterer Bibelen? Hvorfor skulle han i første mosebok si at han skapte lyset før han skapte stjernene, Jorden før Solen, og snakke om Solen som om den ikke var relatert til dagslyset? Hvorfor skulle han dumme ned sin egen autoritære bok til å snakke om at alt ble skapt i løpet av dager istedenfor i løpet av milliarder av år? Han visste jo at menneskene ville utvikle seg videre og ende opp med å le av en slik forklaring.

 

3) Når det gjelder milliarder av år, hvorfor kom Gud først inn i bildet de siste årtusnene? Fyrte han av Big Bang, for så å sitte i mer enn 13 milliarder år og vente på at evolusjonen brakte fram det moderne mennesket (pluss nærmere 200 000 år med intern utvikling), og først da begynnte å tukle med skaperverket igjen? Var det fordi han aldri hadde noen planer om å involvere seg i det hele tatt, men når folk begynnte å tilbe Solen så ble han fornærmet?

 

4) Alt i alt hvorfor er Bibelen så full av feil og umulige hendelser? Hvorfor påstå at det fantes en verdensomspennende flom når de ikke finnes spor av det i dag? Hvorfor påstå at han skapte menneskene som de er i dag, når alt tyder på at vi har blitt til ved en gradvis evolusjon fra aper, og lengre tilbake enda enklere dyr? Hvorfor tro på en skaper som vil lyve til oss?

 

Så litt mer utvidet.

 

5) Hvorfor tro på en gud? Har du noen grunn til det? Har du sett noe som garantert må være guddommelig, eller var det bare en innbilning som da du visste at det var monster i skapet eller spøkelser på ferde når det var mørkt? Tror du fordi du ser eller ser du fordi du tror? Hadde det vært Allahs eller Shivas verk hvis det var dem du trodde på? Hvis du bare hadde trodd på rasjonelle forklaringer, hva hadde det vært da?

 

6) Hvorfor trenger du gud? Hvorfor trenger verden en gud? Vitenskapen har hatt sammenhengende fremgang siden den religiøse fundamentalismen slapp taket, og vi har i dag svært mange gode forklaringer på hvorfor vi er her, hvorfor verden fungerer som den gjør.

 

7) Hvis Gud forklarer at universet ble til, hva forklarer at Gud ble til? Hvorfor gir det mer mening at Gud, et mer komplisert vesen enn mennesket (mennesket har tatt milliarder av år å utvikle), kan oppstå av seg selv, enn at det enkleste vi kjenner til, en klump av elementær masse, kan oppstå av seg selv?

 

8) Hvorfor tro på den kristne guden? Hvorfor er det 22 religioner i verden som hver har over en halv million medlemmer, 8 av disse over 100 millioner, og hvorfor har den største religionen titusenvis av forskjellige retninger? Hvorfor skulle Gud være så forvirrende at det er en fullstendig mangel på enighet om hva Gud er og hva Gud sier? Hva er det Gud egentlig driver på med når han viser seg fram? Burde det ikke være klart og tydelig? Eller er det igjen innbilning, med det resultat at opplevelsen av guder blir formet av menneskene selv?

 

9) Hvorfor ler alle, inkludert kristne, av Odin, Zeus og Ra i dag? Hvorfor trengte kristendommen å bli statsreligion og senere eneste tillatte religion i Romerriket før den fikk gjennomslag? Hvorfor måtte kristendommen bli innført med sverdet i Norge?

 

10) Til slutt, er det ikke langt mer sannsynlig at alt som involverer guder bare er oppfunnet av menneskene? Enten mennesker som var ute etter å forklare ting som de ikke hadde peiling på, eller ville ha litt mer autoritet selv til å overtale andre til å gjøre som de ville? Når så mange ting som har blitt forklart med guder før har blitt bevist feil senere, er det ikke bare dumt å prøve å forklare det vi fortsatt ikke forstår, med Gud?

Endret av KarlRoger
Lenke til kommentar

1) Hva du tror har mye med miljø å gjøre ja. Henger man mye med hardnakkede ateister eller folk som bare hare en kristenfiendtlig holdning, er det lett for at man blir en del av saueflokken.

 

2) Det er ikke noe der som er feil, men kun du som ikke leser og forstår den rett ;) Leser du den med norske 2010-briller, vil du finne mange "feil", slik som de du har ramset opp.

 

3) Aner ikke.

 

4) Evolusjon står ikke i opposisjon til bibelen. Når det gjelder flommen, så er det god grunn til å tro at det var en lokal flom.

 

5) Om Gud eksisterer. Finnes en egen tråd om det.

 

6) Vitenskapen har funnet svar på mye forskjellig, men de store og fundamentale spørsmålene står fortsatt ubesvart. Behov gjelder mer enn å bare finne svar. Mange føler de gjennom tro finner håp og kjærlighet. Hvorfor trenger man egentlig kjærlighet? Er ikke toleranse godt nok? At folk tilsynelatende trenger Gud eller noe åndelig, går fram av at mennesker over hele verden tror på Gud eller en åndelig verden, og det har de gjort siden tidenes morgen. Og nei, det dreier seg ikke bare om å finne svar på et par metafysiske spørsmål. Selv om kristendommen ser ut til å bli stadig mer upopulær i Norge, så ser det også ut til at alternativbevegelsen med new age gradvis vokser.

 

7) Gud forklarer ikke at universet ble til.

 

8) Hvordan de forskjellige religionene har oppstått, kan du finne ut ved å lese om den enkeltes historie. Det finnes mange forskjellige grener av kristendom fordi det finnes mange forskjellige mennesker. Du kan selv studere de forskjellige grenene og se hvilken du synes har mest rett. Det er egentlig smaksak hvilken gren man foretrekker. Noen velger pinsevennene fordi det er "koseligst" der, noen velger katolske eller ortodokse kirker fordi de er mest autentiske, noen velger den protestantiske fordi den ligger nærmest. Det er egentlig ikke helt vesentlig, og de aller fleste kirkesamfunn ser ikke på andre kirkesamfunn som hyklerske.

 

9) Godt spørsmål.

 

10) De som skrev de jødisk/kristne skriftene oppnådde ikke makt. Ei heller var de opptatt av å forklare ting vi ikke forstår. Du får lese om de enkelte skriftene om hvorfor de ble skrevet.

Lenke til kommentar

Jeg blir litt satt ut når folk peiser på med argumenter som at du må tolke Bibelen riktig.

 

Tror du virkelig at man i over 2500 år (inkluderer GT her), leste Bibelen med et perspektiv fra moderne sekulær moralitet og kunne rasjonalisere vekk all grusomheten som poesi og metaforer? Det er kjempelett å si at de leste den feil, men det er snakk om en gud som skaper en bok for å hjelpe menneskeheten til en bedre framtid.

Ville han virkelig snakket i gåter, bruke innviklet metaforer og skrive emner som egentlig ikke mener det de gjør?

Tror du virkelig det er slik at middelalderfolk, og til og med folk i dag, har tilgang til denne moderne innsikten som gjør at du kan rettferdiggjøre Bibelens grusomme deler som metaforer for helt urelaterte emner.

 

Folk flest tror dette er Guds ord, for Jeremiahs skyld! Jeg oppfordrer alle religiøse til å bare sette seg inn i en liten annen tankeposisjon for et sekund, med mindre de er veldig redde for å begå tankekriminalitet. Hvordan ville en bok fra universets skaper se ut? Gjerne oppgi en rekke kvaliteter på et ark. Deretter spør deg selv, hvordan ville en bok skrevet av bronsealder bønder som trodde fanatiske ting sett ut?

Hvis din gud ga deg en rasjonell hjerne - bruk den!

Lenke til kommentar

Det er snakk om mer enn å ta enkelte fraser her og der ut av sammenheng. Det er snakk om at en hel jævla blokk med ark gir instruker om hvordan man skal begå grusomheter mot medmennesker. Å ta dette som en metafor er ikke som regel noe personer uten tilgang til moderne sekulær moralitet er i stand til å gjøre.

Lenke til kommentar

Virkelig? Har du ikke lagt merke til instruksjonene på hvordan man holder slaver, henretter diverse mennesker under diverse omstendigheter, etc? Må jeg virkelig dra ut en hel drøss av Bibelsiteringer (eller faktisk hele kapitler siden vi ikke skal ta saker ut av kontekst)

 

Jeg er klar over hva kristne i dagens Norge anser Bibelen til å være, men det er fullstendig urelatert til hva som faktisk står i den.

 

Hvordan tror du en bonde i middelalder-Storbritannia ville tolket Bibelen? Tror du han kommer til de samme konklusjonene som deg? Dvs at de slemme bitene bare er metaforer og sprell gud kom med ut av kjedsomhet, mens de fine bitene som omtaler nestekjærlighet og fred er hva han EGENTLIG mener å si?

 

Den eneste konklusjonen er at Bibelen ble skrevet for det semi-reflekterte moderne mennesket, for de som er utstyrt til å spa gjennom møkka.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
instruksjonene på hvordan man holder slaver
Slaveri var veldig vanlig der og da det ble skrevet, og er da kanskje ikke så rart at slaveri blir nevnt. I skriften var det retningslinjer for slaveoppdrett som bedret vilkårene for slavene.

 

henretter diverse mennesker under diverse omstendigheter
Jeg tror du hverken kjenner til steining eller dødsstraff i Bibelen ;)

Det praktiseres forøvrig fremdeles av jødene i dagens Israel.

 

Du tar helt feil i at Kirkens bibelsyn er fullstendig urelatert til hva som faktisk står i den.

Lenke til kommentar

Slaveri var veldig vanlig der og da det ble skrevet, og er da kanskje ikke så rart at slaveri blir nevnt. I skriften var det retningslinjer for slaveoppdrett som bedret vilkårene for slavene.

When a man sells his daughter as a slave, she will not be freed at the end of six years as the men are. If she does not please the man who bought her, he may allow her to be bought back again. But he is not allowed to sell her to foreigners, since he is the one who broke the contract with her. And if the slave girl's owner arranges for her to marry his son, he may no longer treat her as a slave girl, but he must treat her as his daughter. If he himself marries her and then takes another wife, he may not reduce her food or clothing or fail to sleep with her as his wife. If he fails in any of these three ways, she may leave as a free woman without making any payment. (Exodus 21:7-11 NLT)

 

 

When a man strikes his male or female slave with a rod so hard that the slave dies under his hand, he shall be punished. If, however, the slave survives for a day or two, he is not to be punished, since the slave is his own property. (Exodus 21:20-21 NAB)

 

 

Christians who are slaves should give their masters full respect so that the name of God and his teaching will not be shamed. If your master is a Christian, that is no excuse for being disrespectful. You should work all the harder because you are helping another believer by your efforts. Teach these truths, Timothy, and encourage everyone to obey them. (1 Timothy 6:1-2 NLT)

 

Osv...

Hadde spart oss et helvete med bry hvis han bare hadde nevnt i forbifarta at slaveri er ondt, og ikke lossa på med instrukser om når du kan og ikke kan slå slavene dine... Men det er kanskje litt for mye å be om.. Skaperen av universet har vel tross alt bedre ting å gjøre enn å redde uskyldige mennesker fra århundrer/tusener med ydmykelse og tortur.

Jeg tror du hverken kjenner til steining eller dødsstraff i Bibelen ;)

Det praktiseres forøvrig fremdeles av jødene i dagens Israel.

Jeg tror ikke du kjenner til hva jeg vet om hva som står i Bibelen. Nå må du gjerne bygge på den med mindre du har noe konstruktivt å komme med.

 

Du tar helt feil i at Kirkens bibelsyn er fullstendig urelatert til hva som faktisk står i den.

Jeg sa ikke Kirken, jeg sa de kristne i Norge. Jeg er ikke interessert i Kirkens mening om noe som helst. Det er en skam at det fortsatt er en statlig instutisjon, og det er min eneste formening om saken.

Endret av EloX
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du glemmet at det var mennesker som skrev den på sin tid for folk på sin tid. Det kom nye regler som bedret vilkårene for slavene. Jo helst skulle vi vel ønske at bibelen ikke hadde nevnt slaveri i det hele tatt, men kun nevnt alt det gode som skjedde, men de som skrev den forholdt seg til virkeligheten der og da.

 

Jo jeg er klar over at steining og dødsstraff er nevnt.

 

Hva er det norske kristne mener som er fullstendig urelatert til hva som står i bibelen?

Lenke til kommentar

Hvis bibelen forholder seg til hva som var vanlig på den tiden den ble skrevet, hvorfor blir den da fortsatt brukt av kristne nå til dags?

 

Ta skolebøker som et eksempel; Ville du latt barnet ditt ta lærdom fra en utdatert skolebok i stedet for en moderne bok med oppdaterte konklusjoner?

 

Ville ikke du valgt å basere lærdom på en artikkel som konkluderer med at jorden er rund i stedet for en som påstår at jorden er flat?

 

En annen ting jeg undrer på;

Hvorfor er det ok å bare velge ut de tingene fra bibelen som passer en best? Burde ikke bibelen bli fulgt fra punkt til prikk?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Norske kristne deler mesteparten av disse synene:

At slaveri er galt

At rasisme er galt

At kvinner bør være likestilt

At dødstraff er galt

At homofile også er mennesker med rettigheter

At ateister generelt ikke fortjener å gå til helvete pga mangel på gudetro

 

Kan sitte her hele natta, men jeg har andre ting å gjøre slik som å høre på sutringa til A_T_I.

Lenke til kommentar
Hvorfor er det ok å bare velge ut de tingene fra bibelen som passer en best? Burde ikke bibelen bli fulgt fra punkt til prikk?
Det finnes mange tusen regler og forskrifter i bibelen. Men det finnes forskjellige typer eller kategorier av regler. Kategoriene angår hvem de er adressert til og hvilket formål de tjener. For eksempel er det ikke noe påbud om at kristne skal følge jødiske forskrifter om kleskode.
Lenke til kommentar
Hvorfor er det ok å bare velge ut de tingene fra bibelen som passer en best? Burde ikke bibelen bli fulgt fra punkt til prikk?
Det finnes mange tusen regler og forskrifter i bibelen. Men det finnes forskjellige typer eller kategorier av regler. Kategoriene angår hvem de er adressert til og hvilket formål de tjener. For eksempel er det ikke noe påbud om at kristne skal følge jødiske forskrifter om kleskode.

Og her blir du selv, som påstår at du følger bibelen til punkt og prikke, selektiv? Følger du ikke alt allikevel?

 

Og når det er sagt, tror du virkelig (glem at du er religiøs et lite øyeblikk og koble inn den logiske delen av hjernen din i noen sekunder!) at en gud som har skapt over 500 milliarder galakser med noe slikt som 1024 planeter har noen interesse av hva folk har på hodet, om penisen mangler forhud eller alle de andre rare forbudene i den boka? Tror du det?

 

Hvorfor har en allmektig gud skrevet at det er en styggedom å plante forskjellige sorter i jorden? Visste han ikke at jorden utarmes om bøndene ikke gjør det? Si meg, er gud dum?

 

Og jeg legger merke til at du unnskylder bibelen med at den er skrevet av mennesker, men er guden din allmektig eller er han ikke? Ville han da ha tillatt en bok med helt klare feil? Ville han da ha tillatt en bok der det klart og tydelig står hvordan du skal gå frem når du skal selge dattera di som (sex)slave? Eller noen av de andre tingene som står i bibelen? Griet nok at dette er skrevet for en hop med ignorante ørken folk, men han burde vel ha slengt på, om ikke annet enn for å faktisk bevise at han var en fremsynt gud og ikke et fantasi foster funnet på av en gjeng jøder som unnskyldning for å rappe landet som tilhørte andre folk, at vi en dag i fremtiden ville klare å splitte atom og internett, at vi ville fly gjennom luften med fly maskiner osv også, syntes du ikke det? Men hvis boken er ment for å tjene en ignorant hop av en ørken stamme, hva er da vitsen med å følge dette i dag?

 

Mye av det som står der er jo beviselig feil, så hva er vitsen da liksom?

 

Fakta er at hvis du tror at alt dette som står i bibelen er sant har du fjernet deg fra enhver sannsynlighet.... Det er fakta...

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Og her blir du selv, som påstår at du følger bibelen til punkt og prikke, selektiv? Følger du ikke alt allikevel?
Har jeg noengang påstått at jeg følger bibelen til punkt og prikke? Unnskyld, men skal vi diskutere sak og ikke person nå?

 

Forskrifter om kleskode for jøder var et av mange eksempler. Regler som er adressert til jøder, er adressert til jøder og ikke til resten av verden. Cappish?

 

Kleskoder er noe du finner i hele verden, har du vært andre steder i livet ditt enn på diskusjon.no, så vil du se at kleskoder går igjen i nesten alle yrker, på skoler, på utesteder, i idrettslag osv. Jødene har også sin kleskode. Cappish?

 

Du har spurt et par ganger om Gud er allmektig. Allmektighet er et tullebegrep. Hvis han er allmektig, kan han da lage en stein som er så stor at han ikke klarer å løfte den selv? Nei, om du leser Bibelen er det vel egentlig opplagt at Bibelens Gud ikke er allmektig. Tvert imot er han ganske menneskelig, han åpenbarer seg som en åpen, sårbar, angrende, følsom og kjærlig Gud.

 

 

Nei, ikke mye av det som står der er beviselig feil. Hva tenker du på da?

Endret av MikkelRev
Lenke til kommentar
Og her blir du selv, som påstår at du følger bibelen til punkt og prikke, selektiv? Følger du ikke alt allikevel?
Har jeg noengang påstått at jeg følger bibelen til punkt og prikke? Unnskyld, men skal vi diskutere sak og ikke person nå?

 

Forskrifter om kleskode for jøder var et av mange eksempler. Regler som er adressert til jøder, er adressert til jøder og ikke til resten av verden. Cappish?

 

Kleskoder er noe du finner i hele verden, har du vært andre steder i livet ditt enn på diskusjon.no, så vil du se at kleskoder går igjen i nesten alle yrker, på skoler, på utesteder, i idrettslag osv. Jødene har også sin kleskode. Cappish?

 

Du har spurt et par ganger om Gud er allmektig. Allmektighet er et tullebegrep. Hvis han er allmektig, kan han da lage en stein som er så stor at han ikke klarer å løfte den selv? Nei, om du leser Bibelen er det vel egentlig opplagt at Bibelens Gud ikke er allmektig. Tvert imot er han ganske menneskelig, han åpenbarer seg som en åpen, sårbar, angrende, følsom og kjærlig Gud.

 

 

Nei, ikke mye av det som står der er beviselig feil. Hva tenker du på da?

 

Fra fader vår:

"Den allmektige himmelen og jordens skaper"

 

Jeg vil påstå at en som har skapt hele universet, jorden og alle skapninger. Som kan høre alt som blir sagt, lese alle tanker og kan gi evig liv, er rimelig allmektig?

Lenke til kommentar

Gud er allsmektig. Han har skapt himmelen og jorden. Han kan se høre og føle alt som skjer på jorden.

Gud er allikevel langt borte. Han bor i en himmel utenfor dette universet. Han regjerer gjennom kristne. Og det er ikke alltid kristne gjør Guds vilje heller. Men først trengte Gud mennesker for å forberede at Han skulle komme til jorden. Så var Gud her på jorden og forklarte seg selv, og så regjerer Han gjennom kristne etterpå. Kirken har jo hatt sin makt.

Nå er det vekkelse andre steder i verden. Gud har lovet at Han skal komme igjen når alle folkeslag har fått høre om Han.

Lenke til kommentar

Gud er allsmektig. Han har skapt himmelen og jorden. Han kan se høre og føle alt som skjer på jorden.

Gud er allikevel langt borte. Han bor i en himmel utenfor dette universet. Han regjerer gjennom kristne. Og det er ikke alltid kristne gjør Guds vilje heller. Men først trengte Gud mennesker for å forberede at Han skulle komme til jorden. Så var Gud her på jorden og forklarte seg selv, og så regjerer Han gjennom kristne etterpå. Kirken har jo hatt sin makt.

Nå er det vekkelse andre steder i verden. Gud har lovet at Han skal komme igjen når alle folkeslag har fått høre om Han.

Hvorfor trengte han menneskene til å forberede jorden?

 

Kunne han ikke bare skapt oss rett inn i himmelen, så hadde vi sluppet alt dette tullet.

Alle hadde vært fornøyd til evig tid.

 

Eller har gud kanskje litt glede av å se oss lide her på jorden, og å se at mer enn halvparten stekes i helvete til evig tid?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...