Gå til innhold

privinius

Medlemmer
 • Innlegg

  620
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

13 090 profilvisninger

privinius sine prestasjoner

108

Nettsamfunnsomdømme

 1. Hei, Litt rar situasjon, men setter veldig pris på tips. En venn kjøpte kaffe fra norsk nettbutikk til meg som bor i utlandet til min bursdag. Etter tre uker har kaffen fortsatt ikke kommet frem til meg. Min venn tar kontakt med nettbutikken, som sier at siden det har tatt så lang tid, så bør vi nekte å ta imot kaffen og heller la den bli sendt tilbake til mottaker, så skal de istedenfor sende ny kaffe. Nå, så har eieren av butikken gjort en 180-grader og nekter å sende ny kaffe, og sier at det er vår feil at vi ikke tok imot kaffen, og sier at fraa deres side så har de gjort det de skal. Fra vårt perspektiv, så har vi ikke mottatt varen og ønsker heller å få tilbake pengene, da de ba oss om å ikke hente pakken. Hva kan vi gjøre i et slikt tilfelle? Er det noe relevant lovverk vi kan banke i bordet med? Virker som at Forbrukerrådet er neste fra vår del. Takk for svar!
 2. Stemmer - Hvor de så tok kontakt 2-3 uker senere og sa at de ikke kunne levere forsterken allikevel og ønsket heller å kreditere meg, hvor jeg så endte opp med å kjøpe en ny forsterker fra en annen butikk istedenfor. Nå, ett år etter at de sa at de ikke kunne levere erstatningsforsterkeren har de sendt den uansett. Jeg har vært tydelig med de et par ganger at jeg har kjøpt en ny forsterker og ikke ønsker erstatningsforsterkeren.
 3. Høres ut som et godt tips - ser at nettbutikken skriver "Uavhentede pakker debiteres kunde.", så antar jeg må krangle med de angående frakten ved en senere anledning - selv om jeg har sagt tydelig i fra at jeg ikke ønsker erstatningsforsterkeren.
 4. Etter ett år har jeg noe mer informasjon her! Selv etter de ikke kunne levere den dårligere 5.1-forsterkeren ønsket de ikke å tilby dekningskjøp, og ønsket helst å heve kjøpet. Etter hvert ønsket de å kreditere prisen på 5.1-forsterkeren, som er mer enn hva jeg betalte for min 7.2-forsterker, men ikke nok til å kjøpe tilsvarende 7.2-forsterker i dagens marked. Jeg ender istedenfor opp med å foreta et dekningskjøp selv på Power i mars, som har tilsvarende forsterker, hvor jeg ber om å få mellomlegget betalt tilbake. De nekter også for dette, hvor jeg så sender saken over til forbrukerrådet for megling. Nå så fikk jeg en hentemelding fra Dustin om at 5.1-forsterkeren de tilbydde meg for over ett år tilbake er nå på lager… Jeg har selvfølgelig ikke interesse av denne da jeg kjøpte forsterkeren på Power for 5 mnd siden. Noe tips til hva jeg bør gjøre her? Bør jeg plukke opp forsterkeren i det hele tatt, eller la den bli sendt tilbake til nettbutikken…?
 5. Hei, Jeg sendte nylig en stor betaling til utlandet. Jeg fikk valget mellom å benytte kort eller sende det som en typisk internasjonal bank-betaling. Jeg var usikker på hva som lønnet seg for min del. Damen fra DNB jeg pratet med på telefonen trodde det ikke spilte noen rolle, men ba meg om å få dette bekreftet av de på chat. De på chat sier at det ikke er noen ekstra assosierte kostnader ved å benytte kort. Når jeg så sjekker bankutskriften ser jeg at det har vært lagt på et valuta-påslag på betalingen. For min del gjelder dette 3000 kr, som er veldig surt når jeg har fått feilinformasjon fra DNB. Er dette noe jeg bare må ta på egen kappe? Har jeg en god sak her hvis jeg klager til DNB eller finansklagenemnda? Usikker på om dette er noe det er et poeng å klage / reklamere på. Takk for svar!
 6. Hei, Kort fortalt: Kjøpte en 7.2 forsterker i Juli 2018 til en veldig god pris fra en kjent nettbutikk Har i det siste slitt med problemer med HDMI-porten hvor den "blacker ut" et par sekunder om gangen. Sendte inn forsterkeren 3. Mai. Har purret flere ganger og endelig mottatt svar i dag 24. Juni. Butikken sier at de vil heve kjøpet og vil ikke reparere pga. "komponentbrist". De har heller ingen direkte tilsvarende produkter mer, selv om de har dyrere produkter som jeg også hadde godtatt selv om de er 5.2 fremfor 7.2. Dette setter meg i en dårlig situasjon, da jeg nå må betale rundt det dobbelte for å få en tilsvarende vare i en annen butikk. Som "plaster på såret" vil de tilby en vare til 700 kr i tillegg til heving av kjøpet, men jeg ville heller foretrukket å få min vare reparert. Kan _selger_ kreve å heve kjøpet? Har forstått forbrukerkjøpsloven slik at det er jeg som kjøper som kan kreve avretting eller omlevering, så fremt det ikke er en "urimelig" kostnad. Noen tips? Takk for svar!
×
×
 • Opprett ny...