Gå til innhold

johnterje

Medlemmer
  • Innlegg

    181
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av johnterje

  1. Da har jeg nettopp bestilt LX3 selv, og gleder meg svært til å få kameraet. :w00t:

     

    Men - jeg glemte selvfølgelig å bestille minnekort :!:

    Her er jeg litt usikker på hva som er best, og så litt forskjellige svar i denne tråden.

     

    Hvilke minnekort funker bra for LX3? Som er par med LX3's ytelse, med mest mulig kapasitet, og samtidig få mest for pengene?

     

    Og - burde jeg bestille disse på nett, og betale frakt på nytt, eller kan jeg bare gå i en fotobutikk, uten å betale unødvendig mye?

  2. jepp det er en måler i CPUen.. eller så ligger det i hovedkortet..

     

    men da har jeg klokka cpuen til 3,6ghz, satte FSB til 400 og det var egentlig det..

     

    en ting jeg lurer på ang. minnet, jeg leste i en guide at jeg burde sette multiplieren til 2, slik at den ville ligge på 800mhz.. dette er jeg usikker på.. jeg satte command rate til 2, er det riktig? i cpu-z står det nå fsb:dram 1:1..

  3. jeg har nettopp satt sammen pcen min, og tenkte å prøve å overklokke den litt..

    hvilke programmer og software trenger jeg?

     

    hva slags software er bra for å overvåke cpu temperatur osv?

     

    hvilke tester burde jeg ha i tillegg til prime95?

     

    oppsettet er for øvrig:

     

    E8400 med northQ siberian tiger

    Asus rampage formula

    4 GB mushkin CL 4 800mhz

    Vista 64-bit sp1

  4. Da har jeg kjøpt inn komponenter til drømmepcen!

     

    Pakkene kom i går, og det var moro å pakke alle delene ut.. men så ble alt litt vanskeligere, jeg kom på at jeg ikke aner hvordan man setter sammen en pc.. jeg antok at den så og si ville bygge seg selv, men litt mer komplisert ble det..

     

    Derfor starter jeg denne tråden, jeg føler jeg kommer til å trenge litt hjelp under byggingen av denne pcen :D

     

    Specs:

     

    Kabinett: Antec P190

    HK: Asus Rampage Formula

    CPU: Intel E8400

    RAM: Mushkin 4GB CL4

    HD: Samsung F1 750GB

    Skjermkort: Sapphire HD 3870

    OS: Vista Ultimate SP1

     

    Jeg har installert HK, CPU og RAM så langt.. det gikk greit utenom at CPU-kjøleren jeg kjøpte (Xigmatek 1283) ikke passet i kabinettet pga sidedør-vifta!

     

    Bestilte ny kjøler nå, northQ Siberian Tiger..

     

    Denne kommer forhåpentligvis på fredag, men inntil da begynt jeg å kikke litt på kabling osv, og der møtte jeg mitt første problem jeg trenger litt hjelp med:

     

    koblingen av harddisken..

     

    jeg kan ikke finne noen SATA kabler medfølgende kabinettet eller harddisken!

    Burde ikke dette følge med?

     

    Og hva slags strømtilkobling bruker den harddisken? Ingen av kablene fra psuene passer!

     

    All hjelp tas imot med stor takk! Jeg tok kanskje litt lett på å sette sammen PCen selv, men med litt hjelp fra dere skal det nok gå bra! :D

  5. vel, det er vanskelig å si, det spørs jo på behov og bruk og bla bla.. den koster jo en tusing mer enn 245B.. men det du får som ikke 245B har er bl.a. en mye mer justerbar skjerm pivot etc., HDMI port, svært høy dynamisk kontrast 10000:1, flere (tror jeg) og klarere farger..

  6. heisann, jeg tenkte å gå til innkjøp av dette nettverkskortet, men ser at mange har hatt problemer med å bruke det i windows vista 64 bit.. det pussige er at på den britiske hjememsiden til dlink står det at drivere for vista kommer, mens på den amerikanske står det at dette kortet er støttet for vista 64 sp1.. er det noen som har erfaringer med dette?

     

    har det noe å si for driverne hvilken språkversjon av vista jeg kjøper?

     

    og for øvrig, er det noen kommentarer på hvilken versjon av vista jeg burde kjøpe? hva får jeg for å gå for ultimate mot f.eks. å gå for buisness?

  7. :blush:

     

    argh, etter flere timer med å nøysomt gå igjennom pcen min for å ta backup av operativsystemer, programvare, filmer, bilder, musikk etc. er jeg klar for å formatere pcen.. eneste problemet er at da jeg kom til formateringsalternativene i DOS hadde jeg fortsatt den eksterne disken pluggen inn i pcen! men det fant jeg dessverre ikke ut før rett etter jeg hadde valgt å slette alle partisjonene!

     

    men greia er: jeg startet aldri prosessen for å formatere harddisken, altså der hvor du får en 0 til 100% målet over slettingen.. jeg slettet bare partisjonen på menyen, før jeg plugget harddisken ut av pcen..

     

    men nå finner ikke pcen den eksterne harddisken, og har prøvd mange pcer på jobben.. er det noen måte å fikse dette på?? det kan jo ikke ha skjedd så mye med selve dataene på harddisken..

     

    noen som kan hjelpe?

  8. Både 9600-serien og 9800GX2 har vært i butikkene på lanseringsdagen, jeg tror og håper at det samme vil skje med 9800GTX.

     

    ja da får vi vente å se i morgen da!

     

    Siden du har valgt Asus Rampage Formula, og dette er en flott kort, da tør ikke å forslå noe annet lenger.

     

    whew, en mindre ting å tenke på :)

     

    Opsettet ditt ser bra ut, men jeg har par forslag.

     

    Du kan bytte "OCZ PC2-6400 Platinum 4 GB (2 x 2 GB)" med "Crucial DDR2 BallistiX PC8500" men disse er nok 1 MB brikker. Hvis du vil ha 2GB-brikker, OCZ har nettop lansert "OCZ 4 GB DDR2-1066 Kit" som har fått rimlig bra omtale, men jeg vet ikke om du finner det i norske butikker, og har ingen erfaringer med dette selv. Jeg kan anbfale " 2 X 2GB Mushkin DDR2 REDLINE extreme Performance" også.

     

    ang. ram, hvor mye betyr timingsene? er f.eks. mushikin brikkene verdt pengene over settet jeg har valgt? der får jeg 4 gb for 600,-, mot 2gb for 1200,- fra mushkin.. jeg leste en review av brikkene som er valgt, og de skal klokke godt på bussen, men ikke på timingsene..

     

    Per idag, MSI GeForce 8800 GTS 512 MB OC er en av de beste du kan velge, men jeg vet ikke om dette holder mål imorgn. Det er nok lurt å vente noen dager på 9800GTX.

     

    da venter jeg nok, evt. bestiller uten skjermkort.. så kan jeg se når prisene roer seg litt..

     

    Jeg vet ikke mye om "Antec Performance One P190", med jeg kan anbefale COOLERMASTER Cosmos

     

    jeg kikket på coolermaster cosmos, men falt for p190 pga. viftene.. 1stk. 200mm sidevifte, 2 140mm toppvifter, og 120mm vifter ellers.. eneste ulempen er at det følger med en absurd mengde watt => 1200 ^^

     

    vil relasen av 9800gtx ha noe å si for prisene for mid-range kort som 8800 gts/gt og hd 3870?

  9. jeg tror jeg låner tråden din, om det er greit :)

     

    jeg kjøper inn ny pc nå:

     

    e8400, rampage formula og 24" 1920x1200 skjerm.. er jo da også litt usikker på hvilket skjermkort jeg skal velge..

     

    pcen skal hovedsakelig brukes til arbeid, photoshop/flash etc. men siden jeg først investerer i en ny pc er det jo ålreit at den kjører de fleste spill greit og..

     

    er det noen fordel å velge ATI skjermkort over nvidia fordi jeg har X48 brikkesett? foruten at det er CF og ikke SLi..

     

    ellers kjøper jeg et stort og luftig kabinett og en stor CPU kjøler, fordi jeg ønsker å ha en relativt stillegående PC, som jeg samtidig kan overklokke ganske greit.. derfor er det ønskelig at jeg ikke ødelegger hele det opplegget med å kjøpe en jetmotor av et skjermkort..det er en fordel at det finnes gode kjølere som kan kjøpes til..

     

    foreløpig hadde jeg sikta meg inn på 8800 GTS, men er litt frista til HD 3870 X2, men er usikker på om det vil bråke mye.. det er vel vanskelig å finne en kjøler til det og?

     

    pris er vel opp til 2500,-

     

    noen forslag?

  10. er det en spesiell størrelse jeg burde være ute etter på den skrutrekkeren?

    angående OS, så blir det vel vista 64 bit jeg burde gå etter?

     

    bra du liker oppsettet, tror det kommer til å funke veldig bra! eneste jeg tenker å bytte er kabinett tilbake til p190, så får jeg plass til noctua UH12, og feit GPU kjøler.. kaldt og stille er målet..

  11. Takk for svar!

     

    8400 - Spilling og generell arbeid på pc

    9450 - Videoredigering, tall knusing osv...

     

    Ok, men: ved en OC, ville jeg fått evt. begge cpuene opp på ca. samme klokkehastighet, eller har 8400 en fordel ved at den er raskere allerede?

     

    Hovedkortets Nvidia chipset er visst ikke helt stabilt så jeg ville kanskje satset på et X38 el X48 chipset.. Med mindre du absolutt skal kjøre SLI...

     

    Jeg tar med glede imot noen konkrete forslag til et godt hovedkort! Den verden er ganske gresk for meg.. SLI er ikke et krav, men gode OC mulighter er velkommen

     

    Skjermkortet vil ikke gjøre skjermen til sin fulle rett på høye oppløsninger i spill... (crysis og noen andre titler)... men en får mye for pengene

     

    Her går jeg virkelig etter mye for pengene.. selv om jeg vil ha et raskt skjermkort, er jeg ikke villig til å betale dobbelt for å kjøre litt raskere i crysis f.eks.

     

    Det jeg egentlig lurer mest på nå, er et spesifikt forslag til en god combo av CPU/RAM/HK som vil gi meg mye for pengene og gode OC muligheter..

  12. 1200 watts psuen er bare fordi den følger med kabinettet.. har regna på det, og å kjøpe P182 + en 600watts psu blir ca like mye..

     

    ok, mulig jeg fjerner lydkortet hvis flere er enig i det?

     

    hva med hovedkortet og minnet? er disse gode klokkere?

     

    og til sist, har noen råd angående CPU? står mellom 8400 og Q9450..

×
×
  • Opprett ny...