Gå til innhold

Metal_Man

Medlemmer
  • Innlegg

    74
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Metal_Man

  1. Jeg fikk 360en gratis og det har jeg aldri angret på :)

     

    Boxen har for øvrg klart best spillbibliotek, så med mindre man er av de uheldige som har fått en (eller flere) box(er) som går i stykker kan jeg vanskelig se noen grunn til å angre på anskaffelsen, med mindre man finner ut at man egentlig ikke liker å spille TV-spill, men da har man i grunn bare seg selv å takke når man kjøper en spillkonsoll :)

  2. 179 vel... fikk med gavekort på 100kr i tillegg! Dessuten 500 MS points :p

     

    EB Games ga meg 3 stk DVD-plater a 500 MS points, altså 1500 MS points totalt. Dette tilsvarer en verdi på 144 norske kroner.

    Med tanke på at innbytteprisen på spillene mine var 150 kr, så har jeg betalt MINUS 94 kroner for GTA IV når man tar gavekortet på 100 kr med i betraktningen :)

    Hvorfor fikk du 3x500 points? :)

     

    Aner ikke. Kanskje de hadde fått for mange og måtte kvitte seg med de? :)

  3. 179 vel... fikk med gavekort på 100kr i tillegg! Dessuten 500 MS points :p

     

    EB Games ga meg 3 stk DVD-plater a 500 MS points, altså 1500 MS points totalt. Dette tilsvarer en verdi på 144 norske kroner.

    Med tanke på at innbytteprisen på spillene mine var 150 kr, så har jeg betalt MINUS 94 kroner for GTA IV når man tar gavekortet på 100 kr med i betraktningen :)

  4. Litt tilleggsinformasjon (jeg ringte dem):

     

    -De tar kun imot norske spill

    -Du leverer spillene fra deg i det du mottar GTA4 + gavekort.

    -Du må betale et depositum på 30,- når du legger in bestillingen.

     

    Jeg måtte ikke betale inn noe depositum.

     

    Jeg leverte fra meg tre spill som jeg ville ha fått 155 kr for i innbytte. Fikk da gavekortet og betalte i praksis 55 kr for GTA IV.

     

    Som advokatfullmektig kan jeg for øvrig informere om at EB Games bryter markedsføringsloven når de reklamerer tar forbehold om spill uten at dette er nevnt i selve reklamen (dersom noen har ønske og overskudd om å kjøre saken inn for forbrukerrådet).

     

    Slike kampanjer som dette er grunnen til at jeg heller sitter på mine eldgamle spill fremfor å selge de til EB Games for 30 kr stykket :)

  5. Sikkert noen som har laget en tråd om det allerede, men EB Games har nå en kampanje gående der du kan bytte inn tre 360-spill (eller to PS3-spill) og få GTA IV + et gavekort på 100 kr i retur. Høres ut som en absurd god deal (for god til å være sant), men hjemmesiden til EB Games i Norge bekrefter galskapen. Jeg skal så til de grader bytte inn tre eldgamle 360-spill mot GTA IV + $$$$ i morgen :)

  6. Det store spørsmålet er hvorfor PS3 solgte bedre enn boxen i utgangspunktet.

    Det er jo INGEN spillmessige grunner til å velge den fremfor boxen. Dette er et klassisk tilfelle av at folk kjøper det merkenavnet de har hørt om, uten å sjekke uderliggende fakta.

     

    Videre anser jeg det som høyst sannsynlig at MS vil fortsette å kjøpe opp de beste spillene slik at PS3 fortsetter å være en dumpingplass for fellesplattformspill og spill som ikke er bra nok til at MS gidder å kjøpe de opp og gjøre de ekslusive for boxen.

  7. 1) Jeg liker å aktivisere meg selv, fremfor å være passiv. TV er passiv underholdning, mens TV-spilling aktiverer meg, og derfor engasjerer det meg også. Jeg får et sterkere forhold til karakteren MIN, og hvordan vedkommende gjør det enn jeg får til en anonym figur på TV.

     

    2) Det er gøy å flykte fra virkeligheten fra tid til annen. Kult å jobbe på kontor på dagen, være idrettsmann på ettermiddagen og sverdsvingene dragedreper på kvelden :)

     

    3) Jeg har et sterkt konkurranseinstinkt, og det å nedkjempe motstandere (det være seg uheldige kamerater eller en elektronisk motstander) fascinerer meg.

  8. Dersom man ser på tidligere konsollkriger, så vil man merke et mønster:

     

    Det er alltid konsollen med de mest populære spillene som vinner. IKKE den med mest maskinkraft, kulest navn/design, eller lignende.

     

    .....

    I forrige generasjon var Segas maskin den sterkeste, etterfulgt av Xbox (i reell ytelse), så PS2.

     

    Enig med deg angående at det er software som selger maskinene, ikke maskinene i seg selv.

    Men med tanke på maskin kraft forrige generasjon så var rekkefølgen slik : Xbox, Gamecube, PS2 og deretter Dreamcast på siste. *pirke pirke* :whistle:

     

     

    Ser på Wikipedia at du har rett, noe som er underlig med tanke på at Gamespot konsekvent (i de artiklene jeg leste) anbefalte Segas versjon av spill som var tilgjengelige på flere plattformer da Dreamcasten visstnok skulle være best. Kanskje software som gjorde det.

  9. Dersom man ser på tidligere konsollkriger, så vil man merke et mønster:

     

    Det er alltid konsollen med de mest populære spillene som vinner. IKKE den med mest maskinkraft, kulest navn/design, eller lignende.

     

    Dette virker for så vidt ganske innlysende; konsollen er kun et avspillingsmedium for spillene.

    I forrige generasjon var Segas maskin den sterkeste, etterfulgt av Xbox (i reell ytelse), så PS2. PS2 gruste dem alle allikevel. Dette var fordi man måtte ha PS2 for å få spilt spill som GTA, Metal Gear Solid, God of War, Silent Hill og Resident Evil (+ mange fler). Nå har MS kjøpt opp mange av spillene som tidligere var ekslusive for PS, i tillegg til at de selv har slått kloa i mange nyheter som topper bestselgerlistene (Gears of War, Halo, Bioshock osv.).

     

    Fortsetter MS med å bruke rå pengemakt, dvs. skaffe flest mulige ekslusive titler for sin maskin, og dermed dårligst mulig spillutvalg for PS3, så vinner MS.

  10. 2'ern er som 1'ern. Men med bedre grafikk osv.

    Det er jo samme spillet, kan du si.

     

    Hvorfor ikke kikke på noen videoer og bilder på nettet?

     

    Sikker på at du ikke forveksler 2ern med PS3 spillet "Ninja Gaiden Sigma"?

     

    Hvorfor tror du jeg snakket om Sigma?

    Var jo selvsagt Ninja Gaiden 2 jeg snakket om... :Oo

     

    Fordi du skrev "det er jo samme spill, kan du si".

    I og med at Sigma ER samme spill, men med bedre grafikk, så kunne uttalelsen tolkes dithen at du trodde Sigma var 2eren.

  11. 2'ern er som 1'ern. Men med bedre grafikk osv.

    Det er jo samme spillet, kan du si.

     

    Hvorfor ikke kikke på noen videoer og bilder på nettet?

     

    Sikker på at du ikke forveksler 2ern med PS3 spillet "Ninja Gaiden Sigma"?

    Sigma er en oppgradert utgave av 1eren, men 2eren blir visst 360-ekslusiv.

    Har sett en filmsnutt av 2eren, og det så ut som 1eren, men med bedre grafikk og andre fiender.

    Med tanke på hvor bra 1eren var, så er jo det i grunn helt greit :)

  12. Metal_man, og hva vil relativt kort tid si da? Syns 3 uker er forsåvidt vanlig tid for å få fikset elektronikk, sist mobilen måtte fikses tok det elkjøp 3 uker. Jeg fikk dog en låne mobil, men så er det en litt annen sak enn spill på 360.

     

    Du må sannsynligvis bruke mer tid og krefter på å få avklart hva som er "rimelig tid", om du har behov for en 360 eller ikke og da er det like så godt å sende den inn og ta en 30 dager fra elkjøp. Selvfølgelig vil de ikke gjør mer enn nødvendig, det koster penger, sjeldent kunder for de fleste andre vil gjøre det samme. Hvis du kommer med loven i hånd og de på elkjøp sier 3 uker er rimelig tid, hva skal du svare med? At du ikke syns det? :p

     

    Som nevnt et par hundre ganger tidligere i tråden, så bør man kontakte Forbrukerrådet for å få deres vurdering av hva som er "rimelig tid". Den e-posten man da mottar bør skrives ut og vises selger, slik at begge er inneforstått med hva den fagkompetente kilden Forbrukerrådet er synes om saken.

    Er nok enig i at 3-6 uker er rimelig intervall å holde seg innenfor.

  13. Hvis du skal gå til rettsak på grunn av raude ringar, og 14 dagars ventetid, kansje 3 veker, foreslår eg du kjøper deg ein PS3. For per idag, er det rett og slett ein realitet med tanke på at Microsoft rusha boksen ut på marknaden.

     

    Men for all del,

     

    Good luck with that...

     

    Men det er her du misforstår loven.

    Jeg skal ikke behøve å finne meg i at MS leverer et dårlig produkt. Det er SELGERS ansvar, ikke mitt!

    Hvis ikke selger kan gi meg vare som fungerer som det skal på første forsøk, så har selger en PLIKT til å fikse situasjonen i løpet av relativt kort tid. Hvis ikke kan jeg KREVE pengene igjen.

     

    Det jeg her skriver er for øvrig ikke min subjektive mening; det er hva forbrukerkjøpsloven slår fast. Den har MS, og alle andre aktører på det norske markedet, hver så god å holde seg innenfor. Hvis ikke får de et digert lass med ødelagte 360er i fanget og helvetes dårlig tid med å fikse problemet.

     

    Når både du og selger VET at du har retten på din side, så får du alltid viljen din får du går i retten. Og går du i retten, så vinner du, og da er jo saken grei :)

  14. Er jo enig i mye av det som skrives, og rent servicemessig høres jo alt såre enkelt ut.

    Saken er dog at den raskeste og mest effektive måten og reparere konsollen sin på er nok å sende den inn direkte til MS, for skal man i gjennom alt med Forbrukerråd osv som blir nevnt som alternativer her, så går det i hvertfall ikke raskt og effektivt;)

     

    Men har man god tid og nok kampvilje kan det jo i det minste føles som man har utrettet noe når man får boksen sin tilbake.

    Skal virkelig MS og butikker endre rutiner er F.rådet nødte til å komme med en dom som sier hvor lang tid en kunde må kunne forvente å måtte vente i slike situasjoner, og frem til man har noe slikt blir det synsing og personlige preferanser som ligger til grunn for forventet rep.tid.

     

     

    Saken er den at 99% (veldig subjektivt anslått) av butikkene der ute ikke er interessert i å teste grensene, og bruke masse tid og penger (til advokat og rettsutgifter hvis de taper) på å krangle med en kunde. I hvert fall ikke hvis de kan gi vedkommende en lånegjenstand og så rette kjeften mot MS.

    Har Forbrukerrådet uttalt noe, så veier dette tungt i en rettssak, og det å gå i retten med oddsen mot seg er elektroforretninger veldig lite interessert i (rent generelt).

  15. Metal_man da viss du leverer inn en xbox til lefdal/elkjøp så får du jo sent den på verksted, det eneste de sier er at det går mye lenger tid via butikk enn viss du sender den direkte til mikrosoft. Dette er fordi mikrosoft tar seg av de direktesendte xboxene før dem som blir sent via butikk, dette er ikke noe butikken styrer. Butikken sender ut produktet i god tid og da kan det ta 2 måneder før produktet kommer tilbake til butikken.

     

    Poenget er at dersom det tar urimelig lang tid, så kan du gå tilbake til butikken og si "nok er nok, jeg krever ny vare/heving av kjøpet". Det er ikke like lett når du retter kravet mot tidligere salgsledd (hvilket du faktisk gjør når du kontakter MS direkte).

     

    Og når du har en ting inne på reperasjon og dette vil ta over en uke så har kunden rett på tilsvarende LÅNE produkt som ikke gir butikken urimelige kostnader.

     

    Det holder jo i massevis?

     

    Hvis man vil ha en lånekonsoll kan man alltids kjøpe en på elkjøp og returnere den innen 30 dager og få pengene igjen, jeg gjorde det sist gang 360en min var på verksted.

     

     

    KONGE!

    Det er slik man som forbruker tar igjen på firmaer med dårlig service/dårlige produkter :)

    To tomler opp fra meg!

  16. Nå må du lese hva jeg faktisk skriver.

    Jeg skriver at du nok ikke får innvilget noe krav om lånegjenstand; MEN dersom repareringen går utover RIMELIG TID, så kan du rette andre og MER BELASTENDE KRAV, f.eks. krav om heving eller ny vare. I møte med et SLIKT krav skal du ikke se bort i fra at selger HELLER velger å gi deg lånegjenstand FRIVILLIG!

    Kva er rimelig tid då? 14 dagar? Ei veke? Tre veker?

     

    Det finnes det ikke noe fasitsvar på, det er en skjønnsmessig vurdering.

    Derfor er det lurt å vite hva som har blitt lagt til grunn av domstolene i lignende saker.

    Det var derfor jeg skrev i den første posten at man skal kontakte forbrukerrådet og be dem gi sitt synspunkt.

    Det er en ganske autoritativ kilde i denne forbindelse, og deres synspunkt veier tungt.

    Jeg viste til en e-post jeg fikk av dem, og fikk dermed omgjort et "niks, ikke faen om du får ny printer" til et "gode nyheter! Vi har ombestemt oss! Du får ny printer!" :)

  17. Hvis selgerens avhjelp vil medføre at forbrukeren i mer enn en uke vil bli avskåret fra å bruke tingen, kan forbrukeren kreve å få stilt en erstatningsgjenstand til rådighet for selgerens regning. Dette gjelder likevel bare hvis kravet fremstår som rimelig sett i forhold til forbrukerens behov og den kostnad eller ulempe som selgeren påføres.
    Hvis vår alles "advokatfullmektige" les dette, så ser ein kvifor Elkjøp ikkje kjem til å bukke under for slike krav.

     

    Det er ingen her som har eit behov for å ha Xboxen sin. Om du jobbar i f.eks Gamer.no redaksjonen og har 17 spel som skal anmeldast, då er det straks noko anna. Men me vanlege dødelege stiller særdeles svakt.

     

    Trur du har sovna under litt for mange juss timar Metal_Man

     

     

    Nå må du lese hva jeg faktisk skriver.

    Jeg skriver at du nok ikke får innvilget noe krav om lånegjenstand; MEN dersom repareringen går utover RIMELIG TID, så kan du rette andre og MER BELASTENDE KRAV, f.eks. krav om heving eller ny vare. I møte med et SLIKT krav skal du ikke se bort i fra at selger HELLER velger å gi deg lånegjenstand FRIVILLIG!

  18. Hvis selgerens avhjelp vil medføre at forbrukeren i mer enn en uke vil bli avskåret fra å bruke tingen, kan forbrukeren kreve å få stilt en erstatningsgjenstand til rådighet for selgerens regning. Dette gjelder likevel bare hvis kravet fremstår som rimelig sett i forhold til forbrukerens behov og den kostnad eller ulempe som selgeren påføres.

     

    Her kommer man til den evigvarende diskusjonen om en spillmaskin er av en slik art at kunden har rett på lånevare etc.

    Tviler vel på at særlige mange selgere ville funnet dette som rimelig og nektet deg akkurat dette når det er snakk om en spillmaskin.

     

    Ellers så står det jo ikke så mye nytt som ikke har vært diskutert i x-antall tråder fra før, så at store bokstaver skal gjøre tråden sticky tror jeg veller heller medfører det motsatte.

     

     

    Lånegjenstand får du neppe i utgangspunktet. Det som er interessant er hva som som skjer ETTER at perioden for hva som er å anse som "rimelig tid" er passert. Da kan nemlig du som forbruker rette en del kjedelige krav mot selger, f.eks. krav om heving og lignende. Da blir de plutselig langt mer interesserte i å avhjelpe situasjonen fremfor å måtte gi deg pengene tilbake.

     

    At dette har vært diskutert i X antall tråder fra før av er jo NETTOPP grunnen til at den bør gjøres sticky. Da slipper vi flere diskusjoner om et emne som allerede har vært diskutert i det uendelige.

  19. Finfint, men hva med meg som kjøpte 360'n fra en dude på nettet? :(

     

    Det er ikke et forbrukjerkjøp, så da må du ta en titt på kjøpsloven.

    Duder på nettet er også vanskeligere å forholde seg til en butikker, da disse dudene sjelden har mulighet til å reparere produktet ditt.

     

    PS: Vennligst ikke skriv emnetittelen i bare blokkbokstaver. Dette er ikke populært hos moderatorer.

     

    Desto bedre! Da er jeg sikker på at moderator faktisk SER tråden, med desto større sjanse for å få den sticky :)

×
×
  • Opprett ny...