Gå til innhold

manlord

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av manlord

  1. Ok takk for svar begge 2.

     

    @freddy85

     

    Så noe sånt som dette er kanskje det billigste alternativet for å få hastigheten opp på et bedre nivå? http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=584087

     

    Men den er vel kanskje ikke bra nok den heller?

     

    Dette hovedkortet var det de brukte i hardware.no's test: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=626378

     

    Men det blir jo fort dyrt da..

     

    Jeg blir jo egentlig litt irritert, man kan jo ikke selge hovedkort som påstår at de har 2 SATA 3 6 Gbps porter også yter de bare ca 3Gbps... Jeg kjøpte min vertex 3 fordi jeg trodde hovedkortet hadde støtte for sata 3, jeg hadde jo en ok SSD fra før.

     

    Har ikke komplett et ansvar her, når de selger produkter som ikke holder det de lover? (altså hovedkortet) Fristende å prøve å få hevet kjøpet og kjøpe et hovedkort som faktisk leverer, har jeg noen sjangs?

     

     

    @johome

     

    Du mener virkelig at jeg ikke bør bruke marvell sata 3 altså? se resultater nedenfor, der har jeg bedre ytelse over hele fjøla utenom sequentiell write.

     

    Intel SATA 2:

    877567.jpeg

     

     

    Marvell SATA 3:

    877568.jpeg

  2. Jeg har fiklet litt, jeg hadde faktisk harddisken på sata 2, men nå er jeg 100% sikker jeg har den på sata 3 porten ihvertfall, har installert windows 7 på nytt etter at jeg var sikker på at AHCI var skrudd på for de sata 3 portene, har også installert drivere for den kontrolleren i windows 7 installasjonsprosessen.

     

    Får bedre ytelse nå, 372/160 sequential read/write som på read ihvertfall er jo nesten 3 Gbps... så jeg lurer jo på om det allikevel er på sata 2?? Er det noen andre ting som kan påvirke det? Som sagt, har kablene noe å si?

     

    Klør meg i hodet..

  3. Jeg fikk min nye vertex 3 akkurat og jeg oppnår følgende resultater med AS SSD:

    876999.jpeg

     

    Dette er langt under hva som er forventet, se f.eks. hardware.no sin test

     

    Jeg sørget for at AHCI var slått på og har gjort en clean reinstall av windows 7 ultimate. Harddisken er og koblet til en SATA 3 port, det er jeg rimelig sikker på. (har kabler noe å si? vet ikke om de er ok, bruker de som fulgte med hovedkortet.) jeg har dette hovedkortet: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=601184

     

    Er det andre ting jeg må gjøre for å få ut ytelsen av SSD'en min?

  4. Jeg har en Dell XPS M1710 som jeg kjøpte i februar 2010. Jeg kjøpte den med 3 års neste dag support og ulykkesforsikring. I 2008 (mai?) røk skjermkortet og jeg ringte dell, fikk "nytt" (refurbished) og det gikk også i stykker etter et par uker eller noe. Dette skjedde hele 3 ganger hvis ikke jeg husker feil, før jeg mannet meg opp og krevde ny pc. (Feilen var at det kom prikker i varierende mønster over hele skjermen og kunne ikke starte windows hvis jeg ikke husker feil.) Fikk ny pc i juli 2008. Identisk modell.

     

    For et par dager siden kom den velkjente feilen på skjermkortet igjen. Jeg satt og så på en youtube video og plutselig fikk jeg blåskjerm og maskinen slo seg av. Etter det kunne jeg ikke starte windows igjen, blåskjerm hver gang. Samme feil som sist med prikker og streker i mønster.

     

    Prøvde å installere windows på nytt, og det gikk fint med generiske drivere, men så fort jeg prøvde å installere skjermdriverene som hører til kortet fikk jeg samme resultat som før. Tydeligvis noe i kortet som er ødelagt.

     

    Jeg har åpenbart ikke next day garanti lenger, men det jeg lurer på er om kjøpsloven gjelder her (vil tro det, ikke 5 år gammel, og skjermkort må kunne sies å ha lenger forventet levetid enn det?) og evt. hvordan jeg bør forholde meg til dell ang. det.

     

    Kan ellers nevne at siden det er en XPS så er det kun engelsk support, og de har jeg hatt problemer med før når det gjelder norsk lov kan du si. Etter de mange telefonene jeg hadde med de før og som ikke kom noen vei, prøvde jeg å ringe vanlig norsk(svensk? :p) support men de henviste meg alltid til XPS support, ingen nåde. Ser bare for meg problemer med å komme igjennom med norsk kjøpslov når det sitter en fra india i andre enden med ingen kunnskap om det overhodet.

     

    Noen erfaringer/tips med hvordan jeg kan håndtere denne saken?

  5. Ok, vel var mer at jeg ville ha det enkelt og greit og slippe å installere samme program på 2 pcer, endre innstillinger 2 ganger osv.

     

    Ville det fungert hvis jeg hadde 2 maskiner med samme hardware? Eller er det små forskjeller på hardware, som muligens mac adresse o.l. som gjør at slike ting heller ikke da fungerer?

     

    Martin

  6. Jeg har en stasjonær PC med en (SSD) harddisk, og lurer på om det er teoretisk og praktisk mulig å bruke samme harddisk på min bærbare pc. Jeg har et Cooler master 690 kabinett med en kjekk dock på toppen hvor det lett kan kobles i en harddisk uten å finne fram skrujern etc.

     

    Så tenkte at det ville vært veldig fint om jeg kunne koble min OS disk til der og når jeg trenger å reise litt kan jeg bare koble harddisken til min bærbare pc, heller ikke det store jobben.

     

    Men så kommer spørsmålene:

     

    - Hvordan vil windows reagere på ny hardware plutselig?

    - Mener de hadde noe kalt hardware profiles før, men finner ikke det i windows 7, finnes det ennå et sted?

    - Tredje parts programvare til å gjøre samme jobben, finnes det?

    - Hvis mulig å gjøre dette vil OSet ta lang tid å tilpasse seg den nye hardwaren og tilbake? Og vil det være en engangsgreie eller hver gang jeg bytter?

    - Tåler harddisken slik bytting hele tiden? F.eks. kontaktene osv, la oss si at jeg etterhvert vurderer å gjøre dette nærmest daglig, vil det påvirke levetiden til harddisken min mye? (husk jeg har SSD, så evt støtskader osv er mindre sannsynlig regner jeg med)

     

     

    - Hvordan vil windows reagere på dette med tanke på lisens, aktivering etc?

    - Skader det å bare prøve, risikerer jeg ustabilt system og i verste fall måtte installere win på nytt?

     

    - Andre ulemper/tips?

     

     

    Takker for evt. svar og hjelp.

  7. @solsviken: Ja jeg var "heldig" nok at min gamle mus røk dagen før lansering, den var nesten ikke lagt opp på sidene hos logitech engang. vel den var der, men ikke så lett tilgjengelig. Så jeg så plutselig denne, og et par reviews fra engelske sites, og de var generelt gode. Jeg bestilte den 9. august fra komplett. Fikk den etter et par dager.

     

    @siindre Har heller ingen problemer med knappene på toppen ved venstre musknapp. Har aldri følt at jeg treffer de etc. Nå kan ikke jeg beskyldes for å ha de største fingrene, men allikevel kan jeg ikke se at det skal være noe problem. Generelt er alle knappene lett å treffe og veldig markante så du ikke treffer feil.

     

    @heckno Vel joda, kommer an på hvor sær du er, hehe, jeg liker veldig godt den tynne og myke ledningen til G5, som har en strømpe av stoff flettet rundt den. Den er absolutt brukbar med ledning og, men jeg vil tro at de fleste vil føle som meg at når du blir vant til den trådløse friheten vil det føles begrensende å koble i kabelen.

     

    Jeg ser ingen grunn til at man skal bruke denne på kabel hele tiden for noen ganger å bruke den trådløst. Jeg merker ingen forskjell i presisjon etc når overføringen går over kabel vs trådløst.

     

    Ellers så kan jeg bekrefte at den faktisk bytter til kablet overførsel hvis du kobler i kabelen. Har faktisk vært nyttig ved et par anledninger når jeg har f.eks. hatt en pc ved siden som jeg prøver å fikse i jobbsammenheng eller noe. Da kobler jeg kabelen i den ene pcen og den trådløse mottakeren i den andre, bare ved å koble ut kabelen fra musen kan jeg da veksle mellom å bruke den samme musen på 2 forskjellige pcer.

  8. Jeg kjøpte denne et par dager etter den kom ut, og er veldig fornøyd. Syns den så litt merkelig ut på noen bilder, spesielt forfra, men det er bare tatt fra en merkelig vinkel, musen ser veldig stilig ut in real life.

     

    @siindre, tror jeg aldri har trykket til siden når jeg har prøvd å midtklikke. Jeg åpner også hele tiden til å åpne linker i bakgrunnen etc.

     

    Skjønner heller ikke hva førstemann snakker om, har ikke merket noe skipping eller noe. Jeg sverget før til G5 kablet mus, men etter at jeg slet ut 3 av de på litt for kort tid (kabel tålte ikke så mye opp og ned av pc veske, + mye bruk) våget meg til å kjøpe denne nå og er veldig fornøyd, spiller en del med den.

     

    Programmering av knapper er veldig fleksibelt, og greit med forskjellige profiler, men bruker det ikke kjempemye.

     

    Ellers syns jeg at det er fint at man kan bruke den mens den lades. Men syns kabelen er litt for stiv og tung til at det er noe jeg gjør hele tiden (spesielt ved spilling), G5 f.eks. er mye bedre kabel på sånn sett, den er tynn og lett, og du merker den nesten ikke. Men det er jo som sagt bare når den lader, og det kan du jo og gjøre på natten etc f.eks.

  9. Opera visual tabs løser problemet med å navigere mellom mange tabs lett for da kan du fort se hvilken side som er hva. Og trenger man en ny gruppe med tabs kan man f.eks. åpne et nytt vindu istedenfor.

     

    Men klart, det er mange andre ideer i den videoen som er smart, som å kunne dele tabs med venner. Jeg savner et produkt som lar meg surfe med andre, nå blir det typisk: åpne den og den siden, trykk på den knappen, scroll litt ned bla bla bla..

     

    Med synkronisert surfing vil jeg kunne trykke en link og samme sider åpner seg i min venns nettleser.

  10. Ikke at det stopper det, men visual tabs i opera gjør det ihvertfall enklere å få med seg at siden forandrer seg..

     

    Burde jo gå opp et lys for noen også når du prøver å logge inn på gmail o.l. og du ikke kommer inn. Klart de kan jo utnytte hvis du allerede er logget inn og videresende deg til ekte gmail, rett etter at de har stjålet ditt passord.

  11. Jeg ønsker å samle en rekke domener, 30-50, hos helst en men sannsynligvis flere domenehoster regner jeg med.

     

    Domenene er spredt på alle slags land, .no .se .sg .cn .com .it etc kanskje med mest hovedvekt i europa.

     

    Jeg ønsker IKKE hosting av websider, email eller annet slikt. Er klar over at mange inkluderer veldig basic tilgang til det, og det er greit, så lenge det ikke påvirker prisen i nevneverdig grad.

     

    Jeg trenger altså egentlig bare at de håndterer domenet og at de tar seg av DNS.

    Det jeg ønsker er host som har et så enkelt men fullverdig kontrollpanel for ting som DNS og fornyelse av domene, betaling etc.

     

    Pris er relevant, men aller viktigst er tjenesten, at DNS er pålitelig og at support er oppegående.

     

    Ser for meg at jeg ender opp på en host som tar seg av skandinaviske domener og noen vanlige som .com .org osv. Tenkte da på domeneshop.no, hvordan er kvaliteten på deres tjeneste?

     

    Men sliter med å finne en stor og pålitelig host i utlandet som hvor jeg har tilgang til å registrere mange domener fra hele verden. Det er kanskje det jeg trenger mest hjelp til.

     

     

    All hjelp mottas med takk :)

  12. Vel jeg har ikke personlig testet dette, men etter at jeg hørte rapporter om operativsystem som fryser i flere sekunder, pga den venter på å få skrive til disken så kom jeg over denne artikkelen. http://www.alternativerecursion.info/?p=106

     

    Ganske lang, men kan ta ut dette fra slutten av artikkelen: "This OCZ MLC Core 64GB SSD is a fantastic drive for properly configured desktop users, read-heavy servers, and it’s even ok for large writes, but the drive is horrendously terrible for small random writes…"

     

    Her er en kommentar:

     

    "Excellent article. Thank you. I came across it because I’m experiencing ‘horrible’ real world performance with my new RAID 0 OCZ Core configuration.

     

    Sure, read performance is smokin, but copying a folder of a few thousand small files onto the drive is very slow (once the write cache is filled up), as is Visual Studio linker output."

     

     

    Altså: Den er superrask på lese og helt fin for sekvensiell skriveoperasjoner, men utrolig treg for mange småfiler på en gang. Det var det som fikk meg til å utsett kjøpet av en OCZ disk, da jeg jobber mye med småfiler, i f.eks. visual studio.

     

    Jeg sikler nå på intel sine disker, men litt dyre ennå.

  13. Vel har disse bedre praktisk skriveytelse enn de forrige diskene deres? De oppgav 100 MB/s, men det de ikke sa var at det var ved sekvensiell skriving. Men i praktis så skriver man mye mindre filer enn 100 MB vanligvis, så utifra en test jeg leste endte de opp med ca 4 skriveoperasjoner i sec, noe som er elendig.

     

    Til sammenligning har intels SSD's flere tusen pr sekund.

×
×
  • Opprett ny...