Gå til innhold

znapper

Medlemmer
  • Innlegg

    354
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av znapper

  1. Fant denne tråden via google :)

     

     

    Jeg har nettopp gått til innkjøp av ny tv, nytt sourroundanlegg og ny bluerayspiller (alt 3d kompatibelt).

     

    I den forbindelse oppgraferte jeg fra standard Get boks til HD PVR, jeg har samme problemet, noen ganger når jeg skifter kanal, forsvinner lyden fullstendig. Hjelper ikke å bytte kanal på Get boksen, hjelper ikke å trykke på mute/ute off osv, helt stilt.

     

    - Jeg kjører alt via hdmi til receiver.

     

    Dersom jeg blar opp og ned på inputkanalen på receiveren, kommer lyden tilbake umiddelbart.

     

    Utrolig merkelig (jeg har en Yamaha RX-V2067 receiver med siste firmware oppdatering inne http://www.elkjop.no/product/lyd-bilde/loskomponent/receiver-forsterker/RXV2067BL/yamaha-rx-v2067-receiver ), har null problemer med lyd og bilde fra blueray (spoling, pause, start og stopp) men det køddes altså til fra Get boksen.

     

    Noen som har en idè om hva i all verden som kan forårsake problemet?

  2. Hmm, må si meg uenig (bortsett fra øyestyt AF, som jeg hadde på EOS-3'en min).

     

    For MIN del, startet jeg i "idiotmodus", dvs helautomatisk, grønnn modus når jeg var fersk med kamera og foto.

     

    Etter som jeg har lært mer om foto, har jeg gått mer og mer BORT fra automatiske/semiautomatiske mikkmakkfunksjoner, av den enkle grunn av at jeg ikke lenger har kontroll over prosessen.

     

    Når du overlater prosessen til automatiskken, gir du også etter min mening fra deg noe av det som er essensielt med fotografering, nemlig det kreative aspektet.

     

    Kunnskap i kombinasjon med kreativitet, vil altid banke ting som "automatisk matrixmåling med intelligent a-dep, auto ISO, max auto HDR-turbo".

     

    Det eneste jeg er direkte avhengig av, er en RASK og PRESIS autofokus, all annen dritt (ja), klarer jeg meg fint uten.

     

    Men det er kanskje bare meg..? :roll:

  3. Mitt beste kjøp så langt er ikke relatert til det siste nye, selv om jeg er veldig fornøyd med utstyret jeg eier.

     

    Mitt beste kjøp var faktisk et Canon EOS 1v som jeg kjøpte brukt for ca 3 år siden, filmbasert.

     

    Synes den fotografiske prosessen blir mer "ren" med film, ingen megapixler å bry seg om, èn ISO styrke pr film, ingen instant review, her må en tenke lys og tenke selv.

     

    Fører til at man slutter å konsentrere seg om hva kamera kan fortelle om bildene man tar og heller konsentrere seg om å se motivene, jobbe med eksponeringen, komposisjonen, hva og hvorfor man fotograferer et gitt motiv.

     

    Gir meg mye fotoglede å gå tilbake til film når inspirasjonen hoster og harker litt, anbefales.

     

    Blogget litt om mine erfaringer med dette, ta gjerne en titt:

    http://helino-photo.blogspot.com/2009/10/a...experience.html

  4. Hei

     

    Noen som har noen gode tips når jeg vil ha forstørret noen bilder (40*50) på lerret?

     

    Japanfoto stoler jeg ikke lenger på, da de greier å kåle til farger, kontrast og gamma(?), selv med srgb fargerom og jpeg format (som de jo selv sier de skal ha).

    Jeg jobber på kalibrert skjerm og min egen fotoskriver er veldig nært det jeg ser på skjermen.

     

    Er derfor ute etter å finne en butikk som leverer bilder på lerret raskt, rimelig og med bra kvalitet.

     

    Tips mottaes med stoor takk :)

  5. de bulkede panelene på noen deler av bygget var åndsverkbeskyttet (eller noe i den gaten) og var dermed ikke lov å fotografere (!) og at videre så brøt egentlig alle som tok bilder av operaen i brudd med en eller annen lov (de bare gadd ikke å håndheve det for mye ovenfor turister).

     

    (Hvis noen har noe mer å si om det så er jeg altså nyskjerrig på legalitetene omkring dette.. som sagt kun en vekter det ble pratet med, for alt jeg vet var det tull fra han side, selv om det bør ikke være sannsynlig)

     

    Har vært et par tråder på foto.no ang operaen og stort sett munner det ut i Åndsverkloven, paragraf 24, andre ledd: "Bygninger kan fritt fotograferes". Dvs at et bygg som står i det offentlig rom, privateid eller ikke, kan fritt fotograferes.

     

    Tror han vekteren har røyket sokka sine, man kan ikke ånsverkbeskytte en bygning eller deler av den på denne måten. (og det er derfor jeg provoseres voldsomt at vektere, de vet stort sett ikke en dritt, i tillegg til at "nevene gjerne sitter løst"). Er slottet og halve karl-johan også "delvis beskyttet" fordi man har kunstneriske utsmykninger på byggene??

     

    Rett fremgangsmåte, slik jeg skjønner det iallefall, er å kontakte Operahusets informasjonsavdeling før man setter i gang; Det er masse folk som beveger seg der og de ønsker at det skal være fri ferdsel. En shoot med et par blitzer kan fort lage hindringer, kaos oa. (også bør man kanskje legge shooten til noe annet enn lørdag og søndagsettermiddag ;) ).

     

    Kommersiell bruk av bilder som er tatt på Operahuset er en annen sak (iallefall i følge operahuset selv), da de (som Akershus festning) ønsker å ha kontroll på hvem som tjener penger på dem og hvordan Operahuset blir fremstilt(?).

    - Hvilket hjemmel de har i loven for å ha denne innstillingen, vet jeg ikke, tviler litt på om de i det hele tatt har lov til det.

  6. Bra at saken løste seg og at du fikk pengene tilbake.

     

    Personlig har jeg bare positive erfaringer med UPS, har bestilt masse forskjellig utstyr, både fra B6H og andre aktører i USA og i disse tilfellene har pakkene kommet frem ekstremt raskt og alltid uskadet.

     

    (Har kjøpt utstyr siden 2005 for noen titusener opp igjennom, aldri noe problem)

  7. Hvordan er reglene for Operahuset da ?

    Det er jo et kjempespennende bygg, kan man ta bilder av bygget/personer på bygget osv som man vil der, det er jo tross alt offentlig plass..?

     

    Vektermafiaen skulle vært sendt på sommerkurs mht fotografering osv på offentlig plass, enkelte av de gutta der er jo helt apeleif, noe som gjør foto til risikosport på områder som t-banen og oslo s.

  8. Fokusfeil på ørnebildet?

     

    Ville bare bemerke et par ting ang ørnebildet deres:

     

    Det er flere ting som er "feil" mht dette ørnebildet deres etter min mening, som ikke bare kan tilskrives atmosfæriske forstyrrelser.

     

    - Bildet er tatt med 5d MK II som har en heller unøyaktig AF (det har den blitt kritisert for), som kan føre til feil focus lock.

    - Virker som at AF kan ha blitt lurt av de lyseste stenene foran ørnen, for det kan virke som at bildet er noe frontfokusert i forhold til ørnen. (se gresset i steinura, 2-3 "ørnelengder" ned og til høyre i bildet, virker noe skarpere).

     

    - Teleconverter på en allerede dodgy AF kan føre til fokuseringsfeil i seg selv.

     

    - Teleconverter + 100% crop = kast bildet, om du ikke fyller hele ruta med hodet på ørnen :p

     

    - Er objektivet blendet ned til F8, eller er det dette som er innrapportert til kamera med teleconverteren på ? (i såfall skyter dere vidåpent med en teleconverter, noe som få/ingen gjør).

     

    - 1/125s på 800mm og F8, ja da skal du ha flaks om bildet ditt blir skarpt, selv med IS. Her spiller mange faktorer inn for å ødelegge bildet. (virbasjoner fra speil, vibrasjoner fra hendene på objetivet i det man trykker inn utløseren, mangel på demping av nevnte faktorer feks. ved å legge på en sandbag der objektivet møter kamera oa.)

     

    - Monopod eller utilstrekkelig tripod er ikke veien å gå med lange objektiver, her bør man bruke skikkelig utstyr, et bra wimbley hode samt GOD TEKNIKK og trening (det er faktisk en læringskurve på lange objektiver).

     

    Ting som kalibrering av objektivet i forhold til kamera vil også spille en stor rolle for det endelige resultatet. Jeg synes bildet minner om manglende skarphet nær unendelig fokus, noe som kan fikses via kalibrering. (opplevde det på en 70-200 som fokuserte greit innenfor 10 meter men som ble hel umulig på ting lenger unna enn dette).

     

    Uansett, en artig artikkelserie, jeg skal til runde til sommeren, da tar jeg med min 400 f5.6L og 70-200 :)

  9. Skriftgjennkjenning er ikke med i den norske ROM`en! Men du kan vel legge det inn via en cabfil om jeg ikke tar feil. Er iallefall på de engelske ROM`ene!

    Jeg anbefaler uansett til å legge inn Duttys ROM 2,6! Er en kongetelefon etter jeg gjorde det!

     

    Takker, skal sjekke ut Duttys ROM, aner ikke hva det er men jeg kan google :)

     

    Skulle vært en sånn "Cool things for your new HTC phone side", vet det finnes en del på http://wiki.xda-developers.com , men sånne ting som det her (som kanskje er språkspesifikt) blir jo naturlig nok ikke nevnt..

     

    Takker for svaret! =)

  10. Hvis det er håndskriftsgjenkjenning du mener så er ikke det inkludert i den norske utgaven som nevnt over her, men det skal gå an å installere dette i ettertid. Er dog usikker på om det er støtte for de særnorske bokstavene.

     

    Visittkortscanneren finnes da den. WorldCard Mobile ligger blant de nederste programmene i lista over programmer. Hva annet er det du mener de har fjernet/finnes ikke?

     

    Hei

     

    Ser ut til at denne kom inn etter at jeg la inn hotfixene fra htc, programmet lå ikke der før jeg la inn den i allefall.

     

    Jeg har ikke funnet ytterligere programvare fra htc (som skriftgjennkjenning), eller i allefall ikke på htc sine sider, noen idè om hvor man evt kan hente sånt?

  11. (Edit: Kan noen flytte denne inn i kjempetråden om HTC Touch HD?)

     

    Hei

     

    Kjøpte en Norsk HTC Touch HD og har lekt litt med denne de siste dagene for å bli kjent (jeg har ingen erfaring fra windowsmobiler tidligere).

     

    Det jeg lurer på (on noen kan svare), er om det finnes sånn "skrivetastatur" der du skriver med stylusen, så blir dine bokstavene oversatt til maskinbokstaver.

    - I følge tutorialer og youtubeklipp, skal mobilen inneholde dette men på tastaturalternativene mine er det null og NIX??

     

    Telefonen skal også inneholde en visittkortscanner, som gjør at man kan ta bilde av et visittkort og så skal telefonen scanne kortet og selv tolke hva som er hva.

     

    Finnes ikke??!

     

    Jeg har norsk windows mobile 6.1 på min thc touch pro, usikker på Rom versjonen (hvilke av de 3 lange tallene på begynnelsen er romversjonen?).

     

    Håper noen kan hjelpe....evt om noen har peiling på hvorfor de har fjernet masse kult stash fra telefonen i forhold til previews og reviews.

     

    Annoyed....

     

    Z

  12. FotoVideo har tjent mer penger på meg enn noen av de andre butikkene i Oslo til sammen, faktisk slo jeg til på et av messetilbudene de hadde nå, hentet en printer i butikken deres på Onsdag.

     

    Synes de fortjener en plass i markedet, men igjen, det er ofte lommeboka som bestemmer hva som blir kjøpt hvor for min del.

     

    Rent etisk, synes jeg at de som bruker fotovideo for kundeservice og informasjon også får finne seg i å kjøpe varen av dem også. Jeg bruker som regel nettet for research og plukker evt ting opp i butikken om prisen og leveringstiden er ok.

  13. Du kan også gjøre ganske gode kjøp på proffserien til Canon, 1V serien (1v og 1v HS).

    Kjøpte selv en 1v fra en Tannlege, ubetydelig brukt, rundt 20 ruller tatt, ingen merker eller slitasje -i tillegg er det helt likt å bruke som min 1ds mk II =)

     

     

    Så har jeg et Leica CL rangefinder med en voigtländer 40mm f1.4, fullstendig manuelt, tar pene bilder det, moro å bruke, men selve viewfinderen er litt vanskelig å bruke på f1.4-f2 pga naturlig forvitring av dobbeltskjermen.

    - Lysmåleren er litt out of wack, men det fungerer som regel meget bra med s/h film og slides om man kompanserer litt opp og ned. ^^

     

    Film er gøy dèt.

     

    Begge disse er tatt med mitt Leica + voigtländer, på tur i Praha, film er Provia 100, scannet og konvertert til s/h i photoshop etterpå.

     

    http://znapper.ath.cx/photostation/display...um=52&pos=0

     

    og

     

    http://znapper.ath.cx/photostation/display...um=52&pos=1

     

    weeee =)

     

    OH

  14. Hei

     

    Litt rart at ingen har nevnt denne:

     

    http://www.digitaltruth.com/devchart.html

     

     

    Perfekt for å finne "ideelle" tider og tempraturer for et vell av filmtyper og fremkallere.

     

    Fotograferer en del s/h 35mm selv for kosen, scanner de inn på en nikon ls-50, da jeg ikke har plass eller lyst til å kjøre ut på papir via forstørrer og sånt.

    Fungerer helt ypperlig, devchart har vært uvurdelig for å finne tider osv.

    Liker TMax 100 i XTol 1:1 jeg, smooth og pen kontrast, synes ilford blir for hard i korningen, i allefall når jeg scanner. =)

     

    OH

  15. Fotohuset har lagt inn årene for godt etter 80 år på samme sted. Lokalet og personalet blir overtatt av Elkjøp Express.

     

     

     

    Les mer

     

     

    Kjøpte mitt første objektiv der (Canon 28-135 IS USM). Men var ikke innom der spesielt mye....egentlig handler jeg svært lite i noen butikker i Norge lenger, kjøper stort sett via nett fra b/h, adorama, sigma4less, amazon, play.com etc.

     

    Ja, det er vemodig, men her handler det om penger for min del, jeg vet hva jeg skal ha, hva jeg skal bruke det til og hvor mye jeg evt kan spare på å kjøpe ting fra utlandet.

     

    Akkurat nå driver jeg å funderer på å kjøpe en ny skriver, følgende regnestykke er satt opp:

     

    Epson 3800 fotoskriver:

    Pris I Norge, Fotovideo:

    Printer: 13990,-

    Blekkpatron: pr stik 485,- * 9stk = 4365,- Fullt sett.

     

    B&H

    Printer: 1195,- med shipping 1518,-

    I norske kroner med shipping (dollarkurs på 5.9): 8956,-

    Med moms (25%): 11195,- ferdig levert på døra

     

    Blekk: $60 pr stk * 9 stk = 354kr * 9 = 3186kr = 3982kr inkl mva (ikke SÅ mye å spare her)

    Men:

    Epson kjører forskjellig modell fra US og EU, dermed kan jeg gå til innkjøp at et continous flow system, der man får 3 ganger så store blekkpatroner til følgende pris

    Flow system: 4484 kr (250ml dvs ca 3 ganger kapasiteten til et nytt sett)

    - Og det er DER pengene er å spare for min del, printerprodusenter selger blekk, ikke printere.

     

    Uansett, dette er business, dette handler om penger, sorry men sånn er det, mulig det er en naturlig evolusjon. Kremmerhusbutikkene og postkontorene er jo også straks en sags blott.

     

    Jeg synes ikke det er spesielt mer kynisk å tenke profitt som kunde, enn å tenke profitt som butikk.

     

    Men litt kjipt må det da være for de som jobbet der, selfølgelig.

  16. IMO er det direkte latterlig å snakke om oppløsning over 5 megapixler for kompaktkamera, når selv Canon sier at mpx grensen er nådd for sensortypen i speilreflekset EOS 400D (10 mpx).

     

    - Denne sensoren er omtrent på størrelse med to store sukkerbiter ved siden av hverandre, en kompaktkamerasensor er til sammenlikning på størrelse med en halv sukkerbit (om man er snill), da sier det selv (uten å diskutere optikk), at 7, 10 og 12 mpx sensorer i kompaktkamera er helt bak mål (hvem i all verden vil forresten printe A2 forstørrelser av disse støyete, uklare bildene?)

     

    - Ingen? Nei vel, kjøp en Fuji F30 med 6 megapixler og hør på skryten fra alle vennene dine når de ser bildene fra den. :tease:

     

    Z

  17. Ganske utrolig om det er sant. Da burde Nokia se tegningen og lansere flere lignende telefoner, bare med bedre design.

    8654989[/snapback]

     

    Nå er dette en telefon beregnet på u-land.

     

    I mitt opprinnelige innlegg tenkte jeg på en tri-band telefon med gprs/3d/edge, altså en moderne telefon som man kan benytte over alt, men som da ikke har allt dette tullet som suger strøm og gjør telefonene større enn de trenger å være (minnebrikkeplass for mp3, kamera foran og bak, radio og alskens jall).

     

    Venter i spenning på om noen av produsentene har "baller" nok til å produsere en telefon for oss over 14 også ! ;)

  18. Gi meg en mobiltelefon UTEN kamera, UTEN den fordømte mp3spilleren med elendig lyd, UTEN radio og uten alt mikkmakk som man ALDRI bruker likevel.

     

    Gi meg en TELEFON som har standbytid på 2 mnd og taletid på 1 uke, da kan vi begynne å snakke brukevennlighet.

     

    - Er så lei at dette tullet de driver å putter inn i telefonene, jeg bruker telefonen til å SNAKKE i og jeg er drittlei av å måtte lade batteriet annenhver dag.

     

    Hvorfor er det ingen som lager TELEFONER lenger??

     

    Frust! :mad:

  19. Computer Sweden har tittet på blekkpriser og sammenlignet med andre dyre dråper.

     

    Les mer

    8403660[/snapback]

     

    Hvordan er det med inkclub.com da ?

    De selger jo billige patroner til de aller fleste skrivere.

     

    Det jeg lurer på, er om billigblekket til min Epson r2400 også vil ha en holdbarhetsgaranti på 70-80 år, slik orginalblekket har...noen som vet?

  20. Ingen som kan hjelpe meg?

    8244517[/snapback]

     

     

    Ingen som kan hjelpe meg?

    8244517[/snapback]

     

    Googlet opp disse, de fire fem første kan kanskje gi en pekepinn:

     

    http://www.google.no/search?hl=no&q=stop%3...-s%C3%B8k&meta=

     

    Nå har ikke du unexpected kernel mode trap, så da kan det tyde på hardware problemer (minne, overklokking el), bruk google og kjør inn de forskjellige feilmeldingene etter stop: 0x0000007f kodene er eksakte referanser til hva som gikk galt og kan derfor hjelpe deg til å finne ut hva som trøbler.

     

    - Evt kan du forsøke å plukke ut en minnebrikke, koble ut cd/dvd spillere osv til feilen evt forsvinner, har du korrekte parametre for prosessor og klokkehastighet i BIOS ol?

×
×
  • Opprett ny...