Jump to content

znapper

Medlemmer
 • Content Count

  354
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. (sorry for sent svar) Japp, slår den av med bryteren bak, da bruker den noen minutter før den er klar igjen. Veldig snodig, lyden blir ikke konsekvent borte, av og til kan jeg skifte kanal helt fin (via "mine kanaler" f.eks) men så etter 2-3 switchinger, blir lyden borte. Annoying.....
 2. Har slått den av og på noen ganger. Er det andre "restart" operasjoner på den?
 3. Fant denne tråden via google Jeg har nettopp gått til innkjøp av ny tv, nytt sourroundanlegg og ny bluerayspiller (alt 3d kompatibelt). I den forbindelse oppgraferte jeg fra standard Get boks til HD PVR, jeg har samme problemet, noen ganger når jeg skifter kanal, forsvinner lyden fullstendig. Hjelper ikke å bytte kanal på Get boksen, hjelper ikke å trykke på mute/ute off osv, helt stilt. - Jeg kjører alt via hdmi til receiver. Dersom jeg blar opp og ned på inputkanalen på receiveren, kommer lyden tilbake umiddelbart. Utrolig merkelig (jeg har en Yamaha RX-V2067 receiver med siste firmware oppdatering inne http://www.elkjop.no/product/lyd-bilde/loskomponent/receiver-forsterker/RXV2067BL/yamaha-rx-v2067-receiver ), har null problemer med lyd og bilde fra blueray (spoling, pause, start og stopp) men det køddes altså til fra Get boksen. Noen som har en idè om hva i all verden som kan forårsake problemet?
 4. Hmm, må si meg uenig (bortsett fra øyestyt AF, som jeg hadde på EOS-3'en min). For MIN del, startet jeg i "idiotmodus", dvs helautomatisk, grønnn modus når jeg var fersk med kamera og foto. Etter som jeg har lært mer om foto, har jeg gått mer og mer BORT fra automatiske/semiautomatiske mikkmakkfunksjoner, av den enkle grunn av at jeg ikke lenger har kontroll over prosessen. Når du overlater prosessen til automatiskken, gir du også etter min mening fra deg noe av det som er essensielt med fotografering, nemlig det kreative aspektet. Kunnskap i kombinasjon med kreativitet, vil altid banke ting som "automatisk matrixmåling med intelligent a-dep, auto ISO, max auto HDR-turbo". Det eneste jeg er direkte avhengig av, er en RASK og PRESIS autofokus, all annen dritt (ja), klarer jeg meg fint uten. Men det er kanskje bare meg..?
 5. Mitt beste kjøp så langt er ikke relatert til det siste nye, selv om jeg er veldig fornøyd med utstyret jeg eier. Mitt beste kjøp var faktisk et Canon EOS 1v som jeg kjøpte brukt for ca 3 år siden, filmbasert. Synes den fotografiske prosessen blir mer "ren" med film, ingen megapixler å bry seg om, èn ISO styrke pr film, ingen instant review, her må en tenke lys og tenke selv. Fører til at man slutter å konsentrere seg om hva kamera kan fortelle om bildene man tar og heller konsentrere seg om å se motivene, jobbe med eksponeringen, komposisjonen, hva og hvorfor man fotograferer et gitt motiv. Gir meg mye fotoglede å gå tilbake til film når inspirasjonen hoster og harker litt, anbefales. Blogget litt om mine erfaringer med dette, ta gjerne en titt: http://helino-photo.blogspot.com/2009/10/a...experience.html
 6. Hei Noen som har noen gode tips når jeg vil ha forstørret noen bilder (40*50) på lerret? Japanfoto stoler jeg ikke lenger på, da de greier å kåle til farger, kontrast og gamma(?), selv med srgb fargerom og jpeg format (som de jo selv sier de skal ha). Jeg jobber på kalibrert skjerm og min egen fotoskriver er veldig nært det jeg ser på skjermen. Er derfor ute etter å finne en butikk som leverer bilder på lerret raskt, rimelig og med bra kvalitet. Tips mottaes med stoor takk
 7. Har vært et par tråder på foto.no ang operaen og stort sett munner det ut i Åndsverkloven, paragraf 24, andre ledd: "Bygninger kan fritt fotograferes". Dvs at et bygg som står i det offentlig rom, privateid eller ikke, kan fritt fotograferes. Tror han vekteren har røyket sokka sine, man kan ikke ånsverkbeskytte en bygning eller deler av den på denne måten. (og det er derfor jeg provoseres voldsomt at vektere, de vet stort sett ikke en dritt, i tillegg til at "nevene gjerne sitter løst"). Er slottet og halve karl-johan også "delvis beskyttet" fordi man har kunstneriske utsmykninger på byggene?? Rett fremgangsmåte, slik jeg skjønner det iallefall, er å kontakte Operahusets informasjonsavdeling før man setter i gang; Det er masse folk som beveger seg der og de ønsker at det skal være fri ferdsel. En shoot med et par blitzer kan fort lage hindringer, kaos oa. (også bør man kanskje legge shooten til noe annet enn lørdag og søndagsettermiddag ). Kommersiell bruk av bilder som er tatt på Operahuset er en annen sak (iallefall i følge operahuset selv), da de (som Akershus festning) ønsker å ha kontroll på hvem som tjener penger på dem og hvordan Operahuset blir fremstilt(?). - Hvilket hjemmel de har i loven for å ha denne innstillingen, vet jeg ikke, tviler litt på om de i det hele tatt har lov til det.
 8. Bra at saken løste seg og at du fikk pengene tilbake. Personlig har jeg bare positive erfaringer med UPS, har bestilt masse forskjellig utstyr, både fra B6H og andre aktører i USA og i disse tilfellene har pakkene kommet frem ekstremt raskt og alltid uskadet. (Har kjøpt utstyr siden 2005 for noen titusener opp igjennom, aldri noe problem)
 9. Hvordan er reglene for Operahuset da ? Det er jo et kjempespennende bygg, kan man ta bilder av bygget/personer på bygget osv som man vil der, det er jo tross alt offentlig plass..? Vektermafiaen skulle vært sendt på sommerkurs mht fotografering osv på offentlig plass, enkelte av de gutta der er jo helt apeleif, noe som gjør foto til risikosport på områder som t-banen og oslo s.
 10. Fokusfeil på ørnebildet? Ville bare bemerke et par ting ang ørnebildet deres: Det er flere ting som er "feil" mht dette ørnebildet deres etter min mening, som ikke bare kan tilskrives atmosfæriske forstyrrelser. - Bildet er tatt med 5d MK II som har en heller unøyaktig AF (det har den blitt kritisert for), som kan føre til feil focus lock. - Virker som at AF kan ha blitt lurt av de lyseste stenene foran ørnen, for det kan virke som at bildet er noe frontfokusert i forhold til ørnen. (se gresset i steinura, 2-3 "ørnelengder" ned og til høyre i bildet, virker noe skarpere). - Teleconverter på en allerede dodgy AF kan føre til fokuseringsfeil i seg selv. - Teleconverter + 100% crop = kast bildet, om du ikke fyller hele ruta med hodet på ørnen - Er objektivet blendet ned til F8, eller er det dette som er innrapportert til kamera med teleconverteren på ? (i såfall skyter dere vidåpent med en teleconverter, noe som få/ingen gjør). - 1/125s på 800mm og F8, ja da skal du ha flaks om bildet ditt blir skarpt, selv med IS. Her spiller mange faktorer inn for å ødelegge bildet. (virbasjoner fra speil, vibrasjoner fra hendene på objetivet i det man trykker inn utløseren, mangel på demping av nevnte faktorer feks. ved å legge på en sandbag der objektivet møter kamera oa.) - Monopod eller utilstrekkelig tripod er ikke veien å gå med lange objektiver, her bør man bruke skikkelig utstyr, et bra wimbley hode samt GOD TEKNIKK og trening (det er faktisk en læringskurve på lange objektiver). Ting som kalibrering av objektivet i forhold til kamera vil også spille en stor rolle for det endelige resultatet. Jeg synes bildet minner om manglende skarphet nær unendelig fokus, noe som kan fikses via kalibrering. (opplevde det på en 70-200 som fokuserte greit innenfor 10 meter men som ble hel umulig på ting lenger unna enn dette). Uansett, en artig artikkelserie, jeg skal til runde til sommeren, da tar jeg med min 400 f5.6L og 70-200
 11. Takker for alle tipsene, er en del å ta tak i har jeg merket men jeg er meget fornøyd med min telefon, nå etter noen ukers bruk. =)
 12. Takker, skal sjekke ut Duttys ROM, aner ikke hva det er men jeg kan google Skulle vært en sånn "Cool things for your new HTC phone side", vet det finnes en del på http://wiki.xda-developers.com , men sånne ting som det her (som kanskje er språkspesifikt) blir jo naturlig nok ikke nevnt.. Takker for svaret! =)
 13. Hei Ser ut til at denne kom inn etter at jeg la inn hotfixene fra htc, programmet lå ikke der før jeg la inn den i allefall. Jeg har ikke funnet ytterligere programvare fra htc (som skriftgjennkjenning), eller i allefall ikke på htc sine sider, noen idè om hvor man evt kan hente sånt?
 14. (Edit: Kan noen flytte denne inn i kjempetråden om HTC Touch HD?) Hei Kjøpte en Norsk HTC Touch HD og har lekt litt med denne de siste dagene for å bli kjent (jeg har ingen erfaring fra windowsmobiler tidligere). Det jeg lurer på (on noen kan svare), er om det finnes sånn "skrivetastatur" der du skriver med stylusen, så blir dine bokstavene oversatt til maskinbokstaver. - I følge tutorialer og youtubeklipp, skal mobilen inneholde dette men på tastaturalternativene mine er det null og NIX?? Telefonen skal også inneholde en visittkortscanner, som gjør at man kan ta bilde av et visittkort og så skal telefonen scanne kortet og selv tolke hva som er hva. Finnes ikke??! Jeg har norsk windows mobile 6.1 på min thc touch pro, usikker på Rom versjonen (hvilke av de 3 lange tallene på begynnelsen er romversjonen?). Håper noen kan hjelpe....evt om noen har peiling på hvorfor de har fjernet masse kult stash fra telefonen i forhold til previews og reviews. Annoyed.... Z
 15. Har brukt http://www.fotoimport.no/ flere ganger selv og kan anbefale de, ryddig og rask levering.
×
×
 • Create New...