Gå til innhold

Nistelrooy

Medlemmer
  • Innlegg

    1 667
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Nistelrooy

  1. Hei, 

    Jeg leier ut en leilighet privat og ønsker å øke husleien etter konsumprisindeksen når det er gått ett år. 

    Kontrakten ble inngått i midten av august 2022 og de flyttet inn samtidig. Ønsker derfor å øke husleien fra september 2023, så det starter opp fra en hel måned, og jeg overholder kravet til ett år siden inngått kontrakt/forrige økning. Jeg må da varsle leietakerne før utgangen av juli, for å gi de minimum en måneds varsel. 

    Problemet er at tallene for KPI kommer på etterskudd. Hvordan gjør man dette i praksis da? Tall for juni kommer ca. 10. juli. Det betyr at tall for august vil komme ca. 10. september. 

    Hvordan kan jeg da sette husleien presist etter KPI? Jeg kan jo vente en ekstra mnd, men vil helst unngå det. 

    Jeg har i utgangspunktet tenkt å bruke denne kalkulatoren: https://www.ssb.no/kalkulatorer/husleiekalkulator

  2. Jeg sliter med notifikasjonene mine på iPhone. Har noen en løsning?

    Hvis jeg får 10 meldinger i samme Messenger-samtale og åpner en så forsvinner ikke alltid de andre. Det samme hvis jeg åpner samtalen fra PCen. Da blir den fortsatt liggende på iPhonen. Sånn var det ikke før.

    Samme problem gjelder for mail, snap, IG osv... Fryktelig irriterende. 

    Er det en innstilling som er feil hos meg?

  3. Er dette din eksisterende bolig/adresse?

    - Ja

     

    Skal du/dere kjøpe en ny bolig innen et år, i Norge eller i EU?

    - Usikkert. Trolig ikke.

     

    Kjøpte du senere ut andre som kjøpte boligen sammen med?

    - Bodde der sammen med samboer før det ble samlivsbrudd. Hennes foreldre eide hele. Jeg kjøpte 1/2 ved innflytting og 1/2 etter bruddet. 

     

     

  4. Hvordan er skattereglene ved salg av en bolig man har kjøpt i to omganger? 

    Første 1/2 ble kjøpt november 2019. 

    Andre 1/2 ble kjøpt (signert kontrakt og betalt) 1. okt 2021, men ikke tinglyst før 10. nov 2021. 

     

    Hvordan er reglene for skatt hvis jeg selger boligen nå? Får jeg da kun skattefritak for halvparten? 

    Når får jeg evt. skattefritak for hele? 1. okt 22 eller fra 10. nov 22?

     

    Jeg har bodd fast i leiligheten i flere år forresten. 

  5. Starta litt forsiktig med krypto på MiraiEx for en tid tilbake. Ønsker nå å bytte plattform. Har hørt mye bra om Binance (større utvalg og lavere gebyrer). 

    Burde jeg overføre alt jeg har fra MiraiEx til Binance, eller burde jeg bare la det stå til jeg tenker å ta det ut? Planen er å holde det lenge. 

    Og hvordan får man penger inn på Binance billigst mulig? Burde man betale inn i EUR/USD? 

  6. Jeg har 2 stk. Lenovo G34w-10. Da jeg kom hjem nå har den ene sluttet å vise bilde. Den er helt svart. Dette har skjedd et par ganger tidligere også. Da har jeg dratt ut DP-kabelen og koblet den inn igjen, så har alt blitt som normalt. Nå fungerer ikke det. 

    Noen forslag på hva som kan være galt? Jeg håper det bare er kabelen som er dårlig. Skal prøve med kabelen til den skjermen som fungerer, men det er litt kronglete å bytte på grunn av cable management her...  

    Den skjermen som er svart lyser oransje fra power-knappen, mens den som virker lyser hvitt. Betyr det noe spesielt?

    Forslag til ny kabel som ikke er for dyr? Må være rundt 2 meter. Kan jo bestille på nett, men vil helst dra å kjøpe den i morgen, så jeg får ting til å fungere igjen med en gang. 

  7. minim skrev (22 minutter siden):

    Differansen blir forsvinnende liten når en står der med bare køl igjen etter huset og en svidd wish dot com ladeplugg. En lader til 229 til en telefon som koster 13k måda være å anse som en pølse i slaktetida?

    Skjønner hva du mener. Laderne må selvfølgelig være trygge. Hvis de er brannfarlige er det absolutt ikke verdt det. Det er bare så irriterende å kjøpe overprisede varer fra Apple. Spesielt nå som jeg kommer fra Android og ikke eier en eneste lader. Jeg liker å ha en i bilen, en i sekken, en ved PC-en, en ved senga osv. Blir fort en del kroner. 

  8. Axefjord skrev (15 minutter siden):

    Men youtube kjører tester der de starter på 100% og kjører mobilen kontinuerlig til den dør. (Rett meg gjerne hvis jeg tar feil)

    Du bruker den "som vanlig" i løpet av en dag,  der mobilen må sjekke meldinger, kontakte basestasjoner, wifi osv. Og du oppnår 6 timer SOT (4timer ved 33%), som er fullt på høyde med f.eks min xperia 5 ii, som skal ha god batteritid.

    Jeg ser ikke at batteritiden er dårlig ut ifra det du forteller. Og den eneste mobilen som jeg vet er bedre enn xperia 5 ii mtp praktisk batteritid er Huawei P30 pro'en min, men den stenger også for mange av meldingsapp'ene, slik at jeg ikke får meldinger i tide...

    Ja, du har rett i det her. Det går naturligvis litt batteri i mellom hver gang man aktivt bruker den også. Kanskje dette blir bedre på sikt når telefonen lærer seg bruksmønsteret ditt. 

    Windoge skrev (7 minutter siden):

    Gikk du forresten for Exynos eller Snapdragon varianten av S20 FE? 

    Snapdragon 865.

  9. hekomo skrev (11 timer siden):

    Satte du den opp fra bunn, eller brukte du Smart Switch eller lignende?

    Har du prøvd å skru ned skjemfrekvensen fra 120 til 60 Hz?

    Tester indikerer at S20 FE har bedre batteritid enn S21, og omtrent det samme som S10 Lite.

    Jeg brukte en app og førte over det meste fra den gamle telefonen ja, og kjører i 120 Hz, så noe av svaret kan ligge der. Har sett på Youtube nå at den varer ganske lenge i de testene som blir gjort der. 

  10. Windoge skrev (17 minutter siden):

    Kommer an på hvilken du kjøper. IPhone 11 Pro Max hadde suveren batterilevetid når jeg hadde den. Nå er imidlertid iPhone låst til 60hz, og du kan nok forvente deg langt bedre batteri om du låser S20 FE til 60hz. Men så lenge S21 Ultra tar meg lett gjennom en dag på 120hz er jeg fornøyd.  Regner med jeg får i overkant av 7 timer skjermtid. 

    Jeg tenkte på vanlig iPhone 12. 

    Ja, jeg regner med 120 hz har en del innvirkning på batteritiden. Kunne jo skrudd ned, men veldig vanskelig når 120 først er tilgjengelig. 

  11. Windoge skrev (2 minutter siden):

    Ikke forvent deg enorme forbedringer. Er på 5 timer og 15 minutter med 26% igjen. I batteriseksjonen står det at telefonen fremdeles lærer seg bruksmønsteret mitt, så dette skal visstnok forbedres over tid. Det samme gjelder nok S20 FE. 

    Nå skal det nevnes at stort hver eneste app føles som 120hz. 

    Ja, står det samme hos meg, men tviler på at den vil spare særlig mye batteri når den er ferdig utlært. 

    Vurderer å prøve iPhone for første gang i livet. Har på følelsen at batteriet er en del bedre der. 

    • Liker 1
  12. Gib skrev (11 minutter siden):

    Da skjønner jeg hva du mener. Ser det er er forskjell på selfie med kamera VS Snapchat. Man er litt mer zoomet inn på snap. Dersom du setter kamera til full er det ingen forskjell på snap og kamera

    Jeg synes det er fryktelig irriterende, men har blitt ganske vant til det. Det er visstnok Snapchat sin feil, som har bygget appen sin så den bare tar screenshot av viewfiender i stedet for å bruke kameraet skikkelig. Det er sånn på de aller fleste android-telefoner, mens det er bedre for Apple. Det gjør at kvaliteten blir dårlig i tillegg. 

    Det er akkurat samme greia på Instagram stories, men der er det like greit å ta bilde/video med kameraet på forhånd før man laster opp. 

    Jeg fant en fix for å bytte emojier her: 

    Det fungerte dessverre ikke på Snapchat, men har fungert de andre stedene jeg har testa inkl. Instagram. 

  13. Gib skrev (1 minutt siden):

    Hva mener du med zoomet inn på Snapchat? Men kan bekrefte at bildene blir akkurat som før på snap selv om jeg er usikker på hva du mener

    Det jeg mener er at kameraet er litt zoomet inn og man får ikke zoomet ut til "normalen". Hvis du går på vanlig kamera og sammenligner med Snapchat, så vil du se forskjellen i så fall. 

  14. hekomo skrev (19 minutter siden):

    Du er ikke skeptisk pga. touch-problemene mange har rapportert og som de ikke har klart å fikse på flere oppdateringer?

    Jo, det er egentlig det eneste som taler mot et kjøp. Men jeg tenker jeg prismatcher og kjøper på Komplett i så fall. De bruker å være greie hvis man opplever problemer. 

  15. Windoge skrev (24 minutter siden):

    Nyere CPU og kanskje ørlite bedre kamera. 

    Hmm, blir så usikker her. Er så mange gode telefoner i den prisklassen og hele tiden kan man legge på bare 1000 kr for å få noe litt bedre. 

    Jeg har en Huawei P20 Mate Pro i dag, ca. 2 år gammel. Vil jeg merke stor forbedring uansett tror dere?

    Har en VIP-fordel som gir meg 10 % avslag på et helt kjøp hos Komplett. Det gjør at for eks S21 kan bli litt mer aktuell. Da kan jeg få den rimeligste varianten til 8800, og det inkluderer jo buds. 

    Noen gode tips? 

×
×
  • Opprett ny...