Gå til innhold

newsmann

Medlemmer
  • Innlegg

    158
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av newsmann

  1. Sjekk oppe ved panser hengslen på samme side som du fyller spylerveske. Der kommer slangen opp og har lett for å briste. Sitter festa med ett klips på hengslet. Mulig du må fjerne litt beskyttelses plast for å se ordentlig, men av erfaring er det her de som oftest lekker :)

  2. Det er bare å koble til en kondensator og se forskjellen.

     

    Men du kan regne også.

    1 Fahrad x 14.4 volt = 14.4 amperesekund

    Ta et basslag med frekvens 80hz

    14.4 amperesekund x 80 = 1152A

     

    La oss si at kondensatoren går fra 100% til 99% av full kapasitet mens bassen slår.

    Da avgir kondensatoren 1% altså 11,52A mens bassen slår. Deretter lader den seg opp igjen til neste basslag.

    Uten å vite motstanden i kretsen får du ikke riktige tall, du kan regne alt du vil men fakta er likevel at kondensatoren kan være gull verdt, samtidig er det ikke uten grunn at jeg anbefaler alle å prøve alt utstyr før de kjøper. Hvis du ikke umiddelbart merker stor forskjell så lar du vær å kjøpe.

     

    Den lagrer overskuddet når strømtrekket er lavt og sender det ut når behovet er der.

     

    Men som sagt, det er bare å koble til en kondensator så ser du forskjellen. Jeg kan måle og gi eksakte verdier med et oscilloskop men det er ikke nødvendig siden du ser det med det blotte øyet.

     

    1 Fahrad x 14,4v = 14.4As/3600s = 0,004Ah x 80 = 0,32A

  3. Nei jeg gjør ikke det. Med litt forståelse for virkemåte og elektronikk bør de fleste se dette. En kondensator lager ikke strøm. Ei heller batteri. Den er det dynamoen som genererer. En kondensator klarer heller ikke å lagre mer strøm enn hva som er tilgjengelig til enhver tid. Grunnen til at jeg tok det eksemplet med batteriet er akkurat av den grunn. 

  4. Se på regnestykket da. Kanskje det viser det bedre... 1 Farad (F) = 1 Amperesekund (As) per Volt (V). Eller Farad x Volt = Amperesekund. 1 Amperesekund (As) = 1/3600 Amperetime (Ah). Dermed betyr det at en 1F kondensator kan skilte med svimlende 0,0033Ah. I tillegg vil spenningen i kondensatoren ramle til halvparten når den er halvveis utladet, m.a.o. er ikke engang 0,0017Ah brukelig. Til sammenlikning har et 1,5V AA-batteri 2,8Ah, og batterier har omtrent samme spenning selv om de er halvtomme.

  5. Nå var dette bare en av veldig mange sider dette står på. Var heller ikke det beste valget av side kanskje, men som sagt så er det bred enighet om akkurat dette. Bare google litt eller spør noen som ikke selger kondensatorer selv. Har selv prøvd med og uten, om merker ingen forskjell. Nok strøm og gode kabler er alt som trengs. Må si meg enig med Cossie her. Bortkasta penger. Legg heller pengene i oppgradering av kabler, dynamo og batterier. Det fungerer ihvertfall. 

×
×
  • Opprett ny...