Gå til innhold

Effekt

Medlemmer
  • Innlegg

    180
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Effekt

  1. Grei albumguide. Savner imidlertid ting som karaktersetting og høydepunkt. Ellers så planlegger jeg å kjøpe en Metallica plate (har Master of Puppets fra før). Står i mellom Kill 'em All og Ride The Lightning. Er da ute etter litt rå og rask thrash av typen «Battery» og lignende. Hvilken av skivene anbefaler dere, og hvorfor?

    9610659[/snapback]

    Då anbefaler eg Kill 'em All, sidan det er den einaste reinspikka thrashplata til Metallica. Trur den passer veldig bra i forhold til kva du er ute etter.

  2. Det er nevnt før i tråden, hvor gode The Who er live.

    Se

    .

    Jeg lo  :!:

    9594400[/snapback]

    God framførelse, men dei var endå betre tidlegare på på 70-talet og på slutten av 60-talet. For meg er i alle fall den beste Who-framføringa som er fanga på video A Quick One (While He's Away) frå Rolling Stones' Rock And Roll Circus. Heile gjengen ser ut til å ha fullt med speleglede (vanskeleg å seie med Ox, riktignok, sidan han ikkje akkurat viste følelser i tide og utide, i alle fall på scena). Spesielt Keith leiker seg heilt vilt på trommene. :yes:

    Edit leif

  3. Dere som hører på BM og lignende, har dere ikke i det minste prøvd å høre på det eldre engang? Dere har gått glipp av enormt mye ved å kun å høre på dette nye og ekstreme. Trykk på linken i signaturen min for å se eksempler på band som er gode og gamle.

    9590374[/snapback]

    Eg trur nok at alle som følger litt med på musikk-forumet har oppdaga tråden din, så det er neppe nødvendig å drive med reklame i kvar einaste tråd du kjem over. ;)

    Når det er sagt, vil eg absolutt anbefale alle som endå ikkje har gjort det å sjekke ut dei gode, gamle rockebanda. Mykje bra å finne der. :)

  4. I Metal: A Headbangers Journey så blir det jo snakket om at en sånn homo artist som ville vise at han var homo kledde seg i lær og sminka seg, kledde seg likt som slike Metal folk da  :hmm: Sier dette litt?

    9590099[/snapback]

    Det er eit velkjent faktum at Rob Halford i Judas Priest, som begynte heile greia med metalklær, er homofil og at han visstnok kjøpte sceneklærne sine frå fetisjbutikker for homofile, men eg skjønner ikkje heilt kor du vil med dette. :hmm:

    Edit: Leif

  5. nei for all del ! fortell meg hva som er bra med det !

    9589939[/snapback]

    Det er absolutt ingenting som er voldsomt bra i tinga du trekk fram, som x-nobbit seier sjølv. :) Du fekk det berre til å framstå som om BM kun handler om kyrkjebrenning, svarte klær og satantull, mens 99% av dei som hører på det bryr seg mest (eller kun) om musikken.

     

    Hadde du komt med ein rimelig forsiktig og høflig variant av "musikalsk er det nok altfor ekstremt for meg", hadde eg vore hjertens enig, utan at eg meiner at det er nødvendig å grunnlaust lempe det inn i ein metalltråd allikevel.

  6. Ah, gammel Maiden<3

     

    Sitter og hører på "Piece of Mind", ikke deres aller beste, men en veldig bra skive. De fem første låtene er konge, men de tre neste sangene trekker ned.

    9587230[/snapback]

    Still Life er riktig bra, syns no eg, men er enig i at Quest for Fire og Sun and Steel trekker ein god del ned.

  7. De tidligere trådene mine er historie og jeg angrer bittert på mange av dem. Pga. som du sa, min uvitenhet og arroganse. Jeg har lært veldig mye siden den gang.

    9582985[/snapback]

    Ikkje nok, tydeligvis.

    Syns i alle fall ditt personlige regelverk ditt ang. kva som er eit tillatt "instrument", er ekstremt firkanta.

  8. The Who var veldig clean og oppskriftsbasert, men både var og er et fantastisk liveband. Noen interessante utgivelser har dem, men for min del er det langt i fra det mest interessante bandet fra den tiden.

    9578023[/snapback]

    Njaa, om dei var oppskriftsbaserte, baserte dei seg i så fall ganske mykje på sin egen oppskrift, i alle fall når det gjaldt samspelet i bandet.

    I dei fleste andre "power trio (+vokal)" rockeband speler trommer og bass for det meste rimelig rytmisk og "interlocker" kvarandre (kjem ikkje på eit bra norsk ord), mens gitaren står for melodien. I The Who (spesielt Moon/Entwistle era så klart) var det veldig ofte gitaren som holdt rytmen, bassen som spelte melodiøst og trommisen fulgte vokalen.

     

    Ellers var nok Who eit band som var endå betre på framføring enn komposisjon, og som du seier er det nok band frå denne tida som hadde endå meir spennande låtmateriale, sjølv om dei også var blant pionerane på ein del forskjellige andre ting, som synth-bruk.

    For meg er det i alle fall samspelet (spesielt rollene til tromme og bass), i tillegg til at dei utvilsomt er eit av tidenes beste live-band, som gjer dei til eit av mine favorittband. ;)

  9. Hevder Chelseas nye manager er permanent i tilfelle nokon ikkje har lest denne saka ellerede.

    Eg veit ikkje heilt kva eg skal seie... (Sannsynligvis) presse ut ein av verdens beste trenarar, og erstatte han med ein kompis som kan slå i bordet med å nesten ha tatt Israel til VM-sluttspel. Heilt fullstendig på trynet.

    Fyren ser jo ut til å ta laget sitt mindre seriøst enn meg når eg berre skal spele ein "tulle-seg-runde" på FM. :roll:

  10. Er kanskje ikke nødvendigvis en oppsettfeil. Men herregud. Tidenes dummeste overskrift på en slik sak. Jeg gadd ikke gå inn på den en gang.

     

    Det viste seg å være rallylegenden Colin McRae og sønnen som omkom i en helikopterulykke. Hva faen er dette for en slags overskrift?

    9503704[/snapback]

    Skulle akkurat til å whine om dette i "Ting som irriterer så grenseløst"-tråden, men du kom meg i forkjøpet.

    Og at denne saka ligg like under, gjorde det ikkje akkurat så mykje bedre. :roll:post-97982-1189902630_thumb.jpg

  11. Ein ting eg har lurt på er: Når ballen kjem sånn ca. rett mot den øvre mageregionen eller brystkassa; skal du då ta den imot med tomlene og peikefingrene mot kvarandre, eller prøve å "sikre" den inne med brystet med ein gong, som når eg tar imot ein lavare ball?

  12. Man starter som regel ikke med det særeste, mest særpregede når man skal begynne å høre på et band.

    9463636[/snapback]

    Eg starta med Animals, likte det svært godt og har tenkt å kjøpe meg meir. (Men så er vel eg kanskje eit unntak.)

×
×
  • Opprett ny...