Gå til innhold

RoutineX

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av RoutineX

  1. Fant desverre ikke en kjempegod overskrift, så skal prøve å forklare så godt som mulig.

     

    Jeg har over et par år laget et CMS for en spillside som bruker PHP/Smarty/mySQL. Har ~180 php filer og passert 12 000 linjer på PHP delen (kommentarer og whitespace er ikke tatt med i beregningen), så prosjektet begynner å bli såpass stort nå at jeg føler et behov for en bedre oversikt av hvilke filer og databasetabeller som har sammenheng med hverandre. Sånn som det er nå har jeg skissert fil- og databaseavhengighetene på papir og scannet dem etter behov.

     

    Vi kan f.eks se for oss et enkelt script, news.php, som lister opp nyheter.

    * news.php henter all informasjon fra en tabell som heter news.

    * For å legge til eller endre nyheter har vi addNews.php og editNews.php.

    * Vi har også generateNewsRSS.php som genererer en RSS med nyheter hvor scriptet henter informasjon fra newstabellen.

    * Siden Smarty er brukt som template system, får vi news.tpl, addNews.tpl og editNews.tpl i tillegg.

     

    Hvis det skulle gjøres en endring i newstabellen vil det mest sannsynlig få en innvirkning på alle scriptene nevnt ovenfor.

     

    Spørsmålet blir som følger: Er noen som har vært borti et program som kan hjelpe meg å få tegnet opp avhengighetene på en enkel og grei måte?

     

    Det nærmeste programmet jeg kan tenke meg for å gi et eksempel, er Modelator. Da jeg begynte med databaser flere år tilbake siden brukte jeg flittig dette programmet hvor man kunne tegne opp databasetabeller og sette relasjoner grafisk i et ER diagram (Entity-Relationship diagram).

     

    modelator40.jpg

     

    Et annet program jeg føler ligger nært det jeg er ute etter er Microsoft Visio som jeg har brukt tidligere for å tegne opp infrastrukturen på et nettverk.

     

    network.jpg

     

    På forhånd, takk :D

     

     

    Edit:

    Var vel kanskje litt talentløst å legge innlegget ut i PHP forumet da spørsmålet ikke omhandlet PHP direkte, men siden CMS'et er kodet i PHP tenkte jeg at det kanskje kunne finnes en PHP IDE som hadde noe lignende innebygd.

  2. Vi fant dem for ikke så lenge siden så vi fikk ikke tak i hva de secret achievementene er, men skal høre med en jeg bruker å snakke med hos Take 2 og høre om de kan røpe det (eventuelt de som lager spillet).

     

    Det er nok sikkert en del av dem som er (som du sier) ting man får mens man spiller storymode. De var i alle fall bra varierte.

  3. Din level vil ikke gå ned, men den vil gå ned i den regionen du er i (les nedenfor). Alle rabatter følger også med.

     

    Men... hvis du er ute etter de secret achievementene for å kjøpe alle bilene, eller hvis det er noen biler du vil ha i den regionen du er i, kan det være lurt å vente til du er level 50 og ta racene slik at alle bilene blir unlocket. Hvis du f.eks begynner i Europa og blir level 50, og ikke kjøper bilene som krever at du er level "X" før du går over til en ny region, vil du teknisk sett ikke være level 50 i Europa lenger og de bilene blir da låst. Da må du bytte region tilbake til Europa hvis du vil kjøpe noen av bilene som krever level "X", og da kan det fort koste som trydis sier.

  4. Jeg bruker å ta opp mens jeg spiller på 360'n med min DVD opptaker.

     

    Med denne løsningen er du nok desverre nødt å bruke komposittkabel (den gule kabelen), så du kan nok ikke ta opp i "HD kvalitet". Fant ingen DVD opptakere som hadde komponent inn (rød, blå og grønn kabel for video), så opptakene vil nok ikke bli så bra som det du ser vanligvis når du spiller, men det kommer vel ann på hva du skal bruke dem til. Hvis du tenkte å legge opp på youtube eller lage klanfilmer og slikt holder det i massevis.

     

    Andre muligheter vil være capture card som noen nevner, men hvis du allerede har en DVD opptaker så kan du prøve den heller.

     

    Som du sikkert skjønner er det bare å koble 360'n til DVD opptakeren. Her kan du nok koble til med den gule, hvite og røde kabelen. Hvis ikke vil det finnes en scart inngang, og da må du kjøpe en liten scart adapter (klikk her for bilde) hvor du kobler den gule, hvite og røde kabelen i, som igjen går i opptakeren. Så kobler du DVD opptakeren til TV'n.

  5. Du må nok enten ha en converter eller en europeisk strømforsyning.

     

    Jeg har en japansk 360, og når jeg sammenlignet den strømforsyningen med min PAL utgave var output identisk, men ikke input. Input lå rundt 110v (samme som USA?), mens på PAL stod det 200-230v eller noe sånnt.

     

    I tillegg er strømledningen forskjellig (i allefall på den Japanske) fra strømforsyningen og til stikkontakten, så det går ikke ann å bruke den i en strømforsyning som skal ha annen spenning. I tillegg er det ikke å anbefale da strømforsyningen vil få inn det dobbelte av det den skal ha.

     

    Siden output er det samme bruker jeg PAL strømforsyningen min i NTSC-J boksen. Går helt fint det. Regner med du bare har en NTSC-U eller C boks, så da må du enten låne en PAL strømforsyning hvis du kjenner noen her som har, eller så må du få deg en converter.

     

    Hvis du skal flytte permanent til Norge kan du prøve å ringe Microsoft å høre om de kan sende :)

     

    Edit:

    Ups, så nettopp at audi_a8 hadde postet det angående Microsoft mens jeg skrev.

  6. 360 versionen er sonefri ja =)

     

    Hadde store forhåpninger til dette spillet, og spillet i seg selv er kult, men kameravinkelene er helt håpløse til tider. Ødelegger utrolig mye i enkelte situasjoner og man vil heller ta ut spillet og gi Spider-Man en flyvetur ut vinduet.

     

    En annen ting er et minigame i spillet som er skydiving. Skulle likt å visst hva Tryarch tenkte (eller røyket) når de fant på det.

  7. Og der kom nok en spam mail fra dem...

     

    Flere som fikk?

     

    Sakset fra header:

    Return-path: <[email protected]>

    Envelope-to: (min mail)

    Delivery-date: Tue, 13 Mar 2007 11:29:21 +0000

    Received: from [213.150.135.107] (helo=smtp.telenor.se)

            by server.(mittdomene).org with esmtp (Exim 4.63)

            (envelope-from <[email protected]>)

            id 1HR5Bx-0008HN-Dg

            for (min mail); Tue, 13 Mar 2007 11:29:21 +0000

    Received: from k-software.net (unknown [212.105.110.66])

            by smtp.telenor.se (Postfix) with ESMTP id 47EA82DE5

            for <(min mail)>; Tue, 13 Mar 2007 12:29:13 +0100 (CET)

  8. Stusset også på det Deepsearch sier.

     

    "håper vi kan vere voksene bege to og komme til en enighett vis du betaler meg til bake 1000 kr så har vi saken ute av verden! når jrg har fått pengene av deg leger jeg en bra karakter på QXL og så skal jeg legge maskina ut på QXL men da skriver jeg om alle feil som er på den!"

     

    Mener han seriøst at han skal ha 1000 kroner tilbake, og så skal han legge ut den på QXL for å selge den videre? :p

  9. Så det var ikke bare jeg som har dette problemet.

     

    Jeg får også stadig vekk mail fra k-soft om deres "fantastiske" fakturaprogram. Må vel være forsiktig så man ikke selv blir anmeldt for å krenke den seriøse integriteten de har og for ikke å snakke om søppelprogrammet de stadig prøver å prakke på meg :p

     

    Ikke nytter det heller å si ifra at man ikke vil ha mailene deres, men spamfilteret tar det bort nå. Ser det er noen andre som nevte det et par sider bak at det er bare å legge inn adressen i en svarteliste så slipper man problemet og det burde jo hvem som helst klare. Det er jo ikke det som er saken. Man skal jo ikke være nødt å ta masse forholdsregler for å unngå spam. Det skal ikke være sånn! Nå er det litt "artig" i denne situasjonen at det er et norsk firma som spammer og er vel det eneste nordiske firmaet jeg har fått spam hos. Når det er utenlandske tenker man kanskje ikke så mye over det (jeg gjør i allefall ikke det) nårr det dumper inn om legemidler, aksjetips og annet fordi det er så innlysende at det er spam. Dette firmaet derimot sender meg innhold som om at jeg skulle ha spurt om det, og desverre er det vel en stakkar her og der som detter i fella.

     

    De sender til en epost adresse som jeg _bare_ har registrert i br. reg. i forbindelse med et firma, så det er ingen tvil hvor de har fått tak i den.

  10. Startet Windows Update idag og så at det fantes en oppdatert version av

    "NVIDIA Corporation driver update for NVIDIA nForce4 Serial ATA Controller" driverne, så jeg lastet ned og fikk beskjed om å restarte pc'n.

     

    Etter at pc'n startet på nytt "fant" den de fire harddiskene på den kontrolleren (som jeg har brukt hele tiden i Vista), og plutselig fikk jeg beskjed at jeg måtte aktivere vista på nytt innen tre dager, og her kommer problemet...

     

    Når jeg prøvde å aktivere stod det at nøkkelen allerede var i bruk...

    Noen som har vært borti dette?

     

    Vet jeg kan ringe for å aktivere, men dette er absolutt siste utvei. Da er det nesten sånn at jeg heller går tilbake til XP :p. Skulle aktivere XP gjennom telefon en gang og da var det ikke akkurat god service. Ikke nok at fyren var surkete over et eller annet, men hjalp ikke særlig da jeg leste opp en bokstav feil i serienøkkelen og fikk svinkjeft og trusler om det ene og det andre fordi jeg "prøvde å svindle MS". :thumbdown:

     

    Har Vista Business (lovlig fra MSDNAA) om det skulle ha noe å si. Trodde det bare var i OEM utgaver den surket om det var noe HW endringer.

  11. Etter at jeg installerte Windows Vista (Business, 32bit) så har harddiskene på SATA kontrolleren (PCI) oppført seg litt merkelig.

     

    Når jeg skal kopiere til en disk som er på pci kontrolleren så kan den jobbe raskt i et sekund eller to. Så står den der å venter i flere sekunder før den starter opp igjen. Tok en rask kikk på resource monitoren (se bildet under), og som dere ser er det en sinnsyk response. Hele 10 sekunder :p

     

    Det merkelige er at når jeg går i device manager, så er det ingen enheter som ikke har drivere, og jeg har prøvd å lagt inn manuelt, men uten hell.

     

    Har en Promise SATA150 TX4 PCI kontroller.

     

    Noen flere som har hatt det samme problemet eller har noen tips om hvordan man kan få dette til å funke?

     

    Eller kanskje noen som har en Promise SATA 300 TX4 4P , NCQ/TCQ og kan bekrefte at den funker som den skal i Vista? Da kan jeg kjøpe den og bruke denne kontrolleren i en annen pc som kjører xp.

     

    Edit: Liten Leif

    post-97972-1170671318_thumb.jpg

  12. Fikk tak i en på Elkjøp i Narvik :D

     

    De hadde bare 5 stykker. Konsollen kommer ikke før klokken 2 i dag (var forsinket), men de 5 første fikk reservere.

     

    Var heller dårlig med spill og accessories, men konsollen er viktigst nå siden det var så få. Var på 4 butikker å de fikk bare 2-4 konsoller.

  13. Har også det legit.

     

    Må vel sies at det er tidenes beste spill når man først nevner det ;)

    Grafikken er bare dødsbra, presser sikkert 360'n for det den klarer ;)

     

    Det som imponert meg utrolig mye var når vi prøvde å spille coop online. Vanligvis merker man lag på 360 spill, t.o.m på fightespill som bare har et begrenset lite område hvor man spiller på. Her er man ute i store områder og går amok med all slags våpen, men har ennå ikke merket noe lag what so ever. Eneste bug jeg har merket online er at noen ganger så står føtterne stille på fienden, og dem "sklir" bort igjennom... no biggie, har bare skjedd et par ganger.

     

    Eneste som var litt trist var at spillet var ikke så langt som jeg hadde håpet på. Har ventet såpass lenge på spillet, så var det over på 8-9 timer (gikk igjennom i split-screen modus). Men blir absolutt å gå igjennom det på alle vanskelighetsgradene og spille masse online ;)

  14. Lurte på om noen kunne hjelpe meg med et lite problem her.

     

    Tenkte å ta opp det jeg spiller på xbox 360 på pc'n.

    Har allerede en VGA overgang (http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=316068) for å koble på en xbox 360 på en vanlig monitor.

     

    Problemet var på skjermkortsiden da jeg ikke har fulgt med noe på utviklingen på flere år. Sånn som jeg skjønner det trenger jeg et skjermkort med DVI inn og ut (skal bruke det til vanlig også). Vil f.eks dette: (http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=326078) kortet funke? Hadde jo vært best med HD inn, men det koster vel mye mer?

     

    Har brukt tv kort før med kompositt, men ble ikke noe særlig imponert over kvaliteten.

     

    Noen som har noen innspill på hvordan man kan sette opp noe slikt?

  15. Har de kanskje tatt tilbake demoen da?

     

    Lastet den ned tidligere og har prøvd den 4-5 ganger.

     

    "Nail The Trick" åpner masse nye muligheter, men jeg skjønte ikke helt hvordan man skal klare å ta 6 forskjellige triks på samme gang. Når man tar tilbake stikkene til utganspunktet prøver han jo å lande, så må man begynne en plass og "jobbe" seg videre i en sirkelbevegelse da? Noen som har funnet ut noe om dette?

     

    Det eneste som direkte var stygt i spillet var lipsynchen til Rodney Mullen. Den var rett og slett grusom.

  16. Har spilt i mange timer og ikke fått noe artifacts eller låst seg.

    Har du spilt gjennom SP på en dag?

    7101928[/snapback]

     

    Jepp, eller teknisk sett så tok det to dager siden vi ble ferdig i natt rundt tre.

    Tok alt på medium. Merket ikke at det låste seg mere den kvelden så kan hende at det var helt tilfeldig.

     

     

    Mangler bare et par småting på singleplayer delen ("mini spoiler"):

    Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

    Mangler en unlock på ett av de første brettene, en fingerprint fra JBA og en sånn professional profile på ett JBA medlem.

  17. Første gang jeg har spilt et spill fra splinter cell serien og har nettopp gått igjennom single player delen av spillet. Prøvde å teste MP delen tidligere i dag, men var så mye stress med XBL serverne og alt det der at jeg gikk heller bare gjennom SP først.

     

    Hadde ikke noen problemer med å lese tekst og slikt (kjører hdtv på projektor). Kan hende det er 360'en min som tuller litt men jeg merket litt artifacts (?), og den låste seg 3-4 ganger iløpet av dagen/kvelden. Den låste seg hele tiden når jeg skulle bruke datamaskiner og slikt. Er en fancy liten animasjon som kommer opp.

     

    Ellers var lyd, grafikk og gameplay kjempebra. Av og til fikk man litt toskete kameravinkler og man måtte gå forsiktig hit og dit for å få full kontroll, men det var ikke noe stort problem. Eneste som jeg ikke likte er noe man blir å oppleve mens man spiller singleplayer (vil ikke spoile så kan ikke si noe mer om det).

     

     

    @stekri88

    Jeg sjekket innom MP delen tidligere og så noe coop der ja. Er ikke sikker på hva det var men det var noe som het coop challenge. Det var tre grupper eller noe sånnt med 6 brett i hver gruppe, hvor du kunne få gull, sølv og bronsje i hver challenge. Er ikke sikker på hva de innebærer men er sikkert noen som har testet.

×
×
  • Opprett ny...