Gå til innhold

roberts83

Medlemmer
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av roberts83

  1. Kjøper du en zalman chipsetkjøler, en sånn blå en, går det greit å bytte ut denne vifta. Er bare å klippe bort de pinnene som er i veien for skjermkortet. Har gjort det selv.

    8673989[/snapback]

     

     

    -Serr? ble kjøleren i det hele tatt effektiv da? for på mitt hk vil ikke kjøleren bli mer enn ca 3 cm "høy" ...

  2. Ja,dette kortet bråker, og Nei, du kan ikke sette på hvilken som helst kjøler. ihvertfall ikke plass til en zalman f.eks pga som tidl.nevnt skjermkortet..

     

    edit: hvis du skal bygge en frankenstein kan du jo like godt gå for det billigste?!? men det andre kortet bråker ihvertfall ikke så værst my da..

  3. <<<Marketing styrer hva folk gjør, kjøper, spiser og whatnot vet du..... Nå lages det jo 1.2Kw PSUer til husbruk og da må man jo ha minst 8-900W for å være trygg, eller hva?<<<

     

    :)

     

    for å si det slik at folk kan få sette ting litt i perspektiv og begynne å tenke selv;

     

    jeg bor i en leilighet på 80 kvm. EN panelovn på 1000 watt holder en fin temperatur hele året rundt.........prikk prikk...prikk...prikk...

     

    og du får kjøpt 1000-1200-watts psu'er.... eh..hallooo....!

  4. det er så trasig å se at folk brenner tusenvis av kroner på strømforsyninger som de ikke trenger. det reelle effektforbruket er langt under det folk flest tror det ligger på.

     

    regn ut systemene deres med en kalkulator og se..selv de mest voldsomme systemer med dobleskjermkort,en haug minne og en rå cpu kommer seg bare på noen ytterst få hundre watt.. selv har jeg et overklokket 939-system og et 7800 GT. ørig utstyr er veldig standard det også. Man har anbefalt "minst 450watt" og slikt tull for dette skjermkortet..men jeg har en psu på 300 watt, og ALLE spenninger er steike stabile..selv under max load (f.eks prime + aquamark samtidig)

  5. gjør deg selv en tjeneste og styr unna TT bigwater. svææært mange, inkludert meg selv har opplevd problemer med bigwater..i mitt tilfelle (som hos veldig mange andre) stoppet pumpen. Den startet igjen noen dager senere (?!?) ..Så, etter et par mnd sprakk cpu-blokka og kjølevæska rant ned på skjermkortet og ødela dette. TT Bigwater er for godt til å være sant. kvalitetsmessig er det helt på bunn...

  6. når det er snakk om hastigheten i et hovedkort med tanke på ram, er det ganske enkelt avgjørende for båndbredden (mengden data som kan passere)

     

    ta f.eks en vanlig ddr 400 pc 3200 brikke 512 mb ram.

     

    den opererer på 400 mhz og har en båndbredde på 3200 mb/s

     

    3200/400 = 8

     

     

    sett så ned hastigheten til 333 mhz

     

    333 x 8 = pc 2700 altså..på 333 mhz har brikken en båndbredde på 2700 mb/s.. noe som er atskillig mindre enn 3200.. håper dette var svar godt nok.

     

    -og at jeg ikke har skrevet noe helt tullete (jeg er trøtt og tar alt fra gammel husk)

     

    -så don't shoot me plz :)

  7. kasey er visst litt svimmel i dag :)

     

    9700 er på INGEN måte bedre enn noctua...for den er nemlig BEST..dette kommer fram av skikkelige utførte tester. Eneste ankepunktet kan være størrelsen,selv om jeg aldri har sett annet enn at det er plass til slike store kjølere i så og si alle midi og maxi-kabinetter.. koster ikke stort heller så.. har montert både scythe ninja og noctua unh-12 i maskiner. eneste justering jeg har vært borti er at noctua kan ta i litt mot ram (avhengig av hk) men det løser seg selv når du skrur til :) de tynne platene bøyer seg så fint :) Mange har motforestillinger mot slike kjølere på grunn av høy vekt plassert langt fra hovedkortet. En redsel for at hovedkortet skal knekke under belastninger,spesielt ved flytting av pc går igjen. Men det jeg har sett er det stikk motsatte..

     

    lykke til, gå for noctua du :)

  8. går alle viftene som de skal? cpu-viften er en viktig faktos. Hovedkortet nekter å starte pc'en hvis turntallet på cpu-vifta ikke er høyt nok..sjekk hastigheten i bios (jeg VET at det går an på det kortet du har) Ellers så kan det jo være at noen sektorer på harddisken din er skadet. Minner svært om et problem lillebror hadde nylig,. Der hadde harddisken en skade i boot-sektoren.. Bootet til tider,men ble skjeldnere og skjeldnere..

     

    lykke til!

  9. << Da ville jeg heller bygget en vanntank med selve kaldtvannsrøret omsluttet, eller som kaldtvannsrøret gikk gjennom. Om man bygger en avlang sylinder med et tykt kobberrør gjennom, med kobberrøret "snurret opp" til en spiral så vil man få veldig god kjøling der.

     

     

    varmeveksler er ordet du leter etter..beste forslaget av alle her... :)

×
×
  • Opprett ny...