Gå til innhold

hyp3z

Medlemmer
  • Innlegg

    498
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hyp3z

  1. Har en gammel Mitsubitshi Lancer '96 modell. I går hørte jeg en lyd jeg ikke har hørt før under vanlig kjøring. Den hørtes ut litt som hylelyden som kommer mens man rygger. Ikke like høy riktignok.

     

    I dag var bilen helt død, dvs. flatt batteri. Prøvde så med "hjertestarter"/ batterihjelp, og får da kun en klikkelyd når jeg vrir om tenningen. Klikkelyden er sammenhengende så lenge jeg vrir om. Her er et lydopptak. Har ikke prøvd med startkabler via en annen bil.

     

    Kan det være dynamo som er defekt?

    Noe jeg kan sjekke selv eller er det bare å komme seg på verksted/bilopphøgger?

  2. Jeg vurderte Multicom Artic W740 da jeg begynte å lete rundt, men leste her at den hadde et dårlig tastatur (en test av maskinen brandet som "Schenker"). I tillegg leser jeg kritikk av både tastatur og byggekvalitet her og her.

    Ser ut som Multicom Ultra W840 bl.a. har AC wifi, mer diskplass og dobbelt med RAM. Til gjengjeld er den 0,1 kg tyngre og 800 kr dyrere. Er riktignok litt skeptisk til om W840 også kan ha et problematisk tastatur og byggekvalitet. :hmm:

     

    Jeg tror nok jeg setter kvalitetsfølelse høyere enn specs. Har vært å prøvd og kjent på ASUS Zenbook UX32A i butikk, og syntes den hadde veldig bra kvalitetsfølelse. Overall virket det som en veldig bra maskin - men det er jo begrenset hvor mye man får "testet" en maskin som står i utstilling i et butikklokale.

     

    Edit:

    Fant en omtale av W550SU her.

  3. da har jeg endelig kommet meg hjem og fått testet maskinen kjapt.

     

    tastaturet virker bra, har ikke opplevd at det ikke har registret tastetrykk.

    så maskinen kommer tydeligvis med ett oppgrdert tastatur, og i tillegg er det helnorsk, ikke nordisk slik som jeg har på min P150.

    byggkvaliteten og også bra

     

    har ikke brukt tuchpad noe særlig tidligere så har ikke noe å samenligne den med, men har ikke hatt noe problemer med å bruke den.

     

    ang viftestøy så har jeg ikke hatt noe problem med det, har nå streamet en 720p video på youtube fullscreen (treg internett linje) og hatt en 1080p video kjørene i vlc i bakgrunnen i 20min. kan høre en veldig svak viftelyd.

     

    btw så kjører jeg windows 7, har ikke fått testet i linux enda.

     

    Hvordan er det med viftestøy ved vanlig bruk. Går den hele veien?

  4. Kikker på ny, lettere laptop med Full-HD. De to som virker mest aktuelle er

    ASUS ZENBOOK UX32A og Multicom Xishan W550S

     

    Er klar over at de jo er litt ulike i størrelse, Xishan er 0,7 kg tyngre enn Asusen. Men det kan jeg leve med, dessuten har den bedre specs.

     

    Jeg lurer på om det er noen som har erfaringer med disse to laptopene? Tenker spesielt på støy, byggekvalitet og skjermen.

  5. Har en Mitsubishi Lancer 1996 1,3 som jeg må/bør bytte eksosanlegg på pga lekkasje og rust. Det begynner å bli sjenerede lydmessig.. :hm: Har fått pristilbud på 7400 kr inkl. arbeid for dette. Bilen er gått ca 150 000 km. Har i tillegg følgende feil på bilen:

    • Lekker olje. Fyller på bittelitt 1 gang i mnd.
    • Rustet 1,5 cm hull under bensinlokket (inn til hjulbuen)
    • Etter innbruddsforsøk er låsen slått inn i døren på førersiden, slik at det ikke er mulig å låse opp med nøkkelen. Jeg bruker riktignok aldri fysisk nøkkel, så det er ikke et stort problem.

    Bilen ble, mirakuløst nok, nettopp EU-godkjent, og skal ikke vises igjen før om 2 år. Jeg er ingen petrol-head, så lenge bilen får meg fra A til B er jeg fornøyd. Det jeg lurer på om det er tull å bruke 7400,- på en så gammel bil eller om jeg bør se meg om etter noe annet.

     

    Noen råd?

  6. Hvis du skal drive med programmering i Eclipse o.l. så ville jeg kjøpt en laptop med minst 1600x900 i oppløsning. Aller helst FullHD.

     

    Enig, men jeg finner ingen 15,6-tommer til maks 6000 kroner, med 1600x900 eller høyere oppløsning, som også kan brukes til BF3. Gjør du?

     

    Ja, flere :-)

    Bl.a denne

     

    Prisjakt.no er bra på slike søk. Huk av for maks 15.6" skjerm og på de oppløsningene du vil ha.

     

    Oops.. leste ikke BF3 kriteriet ditt ;-)

  7. Støtter CPU-valget i5 2500k.

    Kjøpte følgende til min stue-PC og var mildt sagt overrasket over støynivået:

     

    KINGSTON DDR3 HYPERX 8GB 1600MHZ CL9 (2X4GB)

    INTEL CORE I5 2500K 3.30GHZ 6MB S-1155

    ASUS P8Z68-V LX Z68 S-1155 ATX

    ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO REV.2

     

    Jeg bruker SSD til OS-disk og har en 640GB 2,5" laptop disk til lagring. I tillegg har jeg en støysvak Corsair PSU.

    Jeg er helt avhengig av Power-dioden i kabinettet for å vite om maskinen fakisk er på eller ikke når jeg sitter i sofaen :yes:

  8. Hadde bilen på EU-kontroll idag - på fredag den 13. :hrm: Fikk følgende 2'er feiler som må utbedres:

    • Bremsebelgg for tynne
    • Forskjellig bremsekraft mellom hjul på samme aksel større enn 30% av høyeste verdi - bak
    • Stor slitasjoe i ytre endeledd - Høyre foran
    • Nærlys - feil innstilling

     

    Det er snakk om en Mitsubishi Lancer 1996. Gått 145 000 km cirka.

     

    Verkstedet gav meg en cirkapris på arbeid og deler på +/- 5600 kroner totalt. Er dette en OK pris å betale?

  9. Ettersom jeg ikke oppgraderer så ofte så er det greit om maskinvaren er litt overdimensjonert per dags dato, slik at den kanskje holder litt lengre før neste gang jeg må oppgradere.

    Maskinen vil kjøre 2 stk TV-kort som gjerne vil vise og/eller ta opp HD-sendinger samtidig, så greit om den har litt "juice" :)

     

    Er det ellers noe å utsette på komponentene mon tro?

  10. Skal oppgradere MediaCenter-PC'en og har sett meg ut disse komponentene:

     

    • Samsung SSD 830 Series 256GB
    • Intel Core i5 2500K
    • Asus P8Z68-V
    • Kingston HyperX DDR3-1600 8GB (2x4GB) XMP
    • Arctic Cooling Freezer 7 Pro

     

    Havner på ~ 5600,- på deal.no som billigste butikk. Har kabinett, PSU, Blu-ray leser og skjermkort fra før.

     

    Noen kommentarer på denne pakken? Hva med butikken? Ser at deal.no ikke har de aller beste erfaringene, men de er gode på pris.

  11. Skal oppgradere maskinen ganske snart og i den forbindelse trenger jeg visst ny CPU-kjøler. Ser at Arctic Cooling Freezer 13 Pro er en populær kjøler og lurer på hvile erfaringer folket har med denne? Tenker spesielt på støy.

     

    Og hva med plass? Jeg har 14,5 cm å gå på i høyden (mener jeg). Kabinettet er HTPC/liggende type, Silverstone LC17. Kjøleren jeg har idag er vel ca. 9 cm høy.

     

    For å svare på mitt innlegg; ja den er nok for stor (nesten 16cm høy). Og det virker som prisguide.no har stokket om på mål-spesifikasjonene på flere av kjølerene, da bredden og/eller dybden vises som om det var høyden.

    Så da går jeg heller for lillebroren, Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2 på under 13cm høyde :thumbup:

  12. Skal oppgradere maskinen ganske snart og i den forbindelse trenger jeg visst ny CPU-kjøler. Ser at Arctic Cooling Freezer 13 Pro er en populær kjøler og lurer på hvile erfaringer folket har med denne? Tenker spesielt på støy.

     

    Og hva med plass? Jeg har 14,5 cm å gå på i høyden (mener jeg). Kabinettet er HTPC/liggende type, Silverstone LC17. Kjøleren jeg har idag er vel ca. 9 cm høy.

×
×
  • Opprett ny...