Gå til innhold

fortborte

Medlemmer
  • Innlegg

    127
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fortborte

  1. takker for raskt svar og nyttig link! jeg tror det er i ferd med å ryke. det er enten det, eller så er det skjermen som takker for seg. jeg har ingen annen skjerm å teste på, så da måtte jeg bare velge en av de å erstatte først, og det ble skjermkort. antar at det får størst slitasje, sammenlignet med en skjerm.

  2. helt grønn på hva som er kompatibelt og ikke, så setter stor pris på hjelp til å finne et nytt skjermkort til mitt gamle asus prime x370-pro. nåværende skjermkort er nvidia gefore gtx 1070 ti. pga budsjett så kan jeg ikke ta meg råd til noe kostbart.

    for tiden brukes pc-en bare til surfing og til å spille cities:skylines og the sims, så det er ikke behov for all verden, heller.

    edit: typo. kortet er ikke '1070 i', som jeg først skrev, men '1070 ti'. feilen er rettet.

  3. Hvilken CPU og hvor mange minnebrikker står på det kortet?

     

    det er en ryzen 7 1800x og det står 2x8gb brikker i

     

    Det ligger en fil på Asus sine nettsider for ditt hovedkort, som heter "BRenamer", som gir bios-filen rette navnet for å installeres med CrashFree, du kan trolig benytte det.

     

    (...)

     

    Kjenner du ingen som har litt mer erfaring med dette? Flashing av brikker, uansett om det er bios på et hovedkort eller annet, er forbundet med en viss risiko for episke feil dersom man roter det til.

     

    godt tips om den filen, takk. prøvde igjen etter å ha hentet den, men fremdeles ingen reaksjon. trenger kanskje en heksedoktor på dette tidspunktet skal det bli noe liv i kortet nå :grin:

     

    nei, jeg kjenner dessverre ingen som kunne ha hjulpet meg med dette, hvilket er hvorfor jeg gjorde det alene og det gikk som det gikk. skal ikke gjøre det igjen, for å si det sånn lol.

     

    gjort er gjort og spist er spist. om ikke annet så har jeg hvertfall lært noe :laugh:

  4. Hva slags hovedkort har du? Noen hovedkort har mulighet til å flashe bios direkte fra USB eller lignende, eller har dobbel bios, slik at du kan drite deg ut, men fremdeles redde deg inn igjen.

     

    det er et asus x370-pro.

     

    leser manualen nå og googler også litt. leste noe om å resette cmos? kan det lønne seg? holder det da bare å ta ut og sette tilbake batteriet? noen steder nevner også å kortslutte noe

     

    manualen nevner forresten at den har en 'auto recovery tool' som ligger på installasjons-dvden, men jeg prøvde den uten hell. prøver usb hvis jeg kan finne en ledig stick

     

    føler meg passe idiotisk som gjorde dette, men det er forunderlig nok en liten trøst i å innse hvor dum jeg har vært og at jeg faktisk fortjente at det gikk som det gikk.

     

    setter pris på hjelpen så langt

  5. nettopp bygget pc. leste (husker ikke hvor, men en pc tutorial) at bios burde oppdateres, så jeg gjorde det. den gikk til 100% og jeg klikket 'ok' og ventet på at systemet skulle restarte. maskinen startet opp, alle vifter går, men skjermen er svart - 'no signal', og tastaturet lyser ikke.

     

    ved første boot så kom jeg inn i bios uten problemer og jeg kunne registrere at ram, cpu og disker var riktig.

     

    sitter nå med en følelse at man kanskje ikke skal oppdatere bios? men gjort er gjort... hva gjør jeg nå? har jeg ødelagt hovedkortet?

     

    hjelp? :hm:

    • Liker 1
  6. hvilket nettverkskort kjøper jeg til x370-pro? jeg vil ha internett :confused:  jeg har wifi, men jeg vil ha kablet tilkobling på den stasjonære. hadde et som jeg har brukt lenge på det forrige oppsettet (mobo kjøpt i 2012), men det passet ikke på x370-pro.

     

    kjøpte deler for en evighet siden, men har vært syk så har ikke fått bygget før nå. så kjipt å komme så langt, men så kommer jeg meg ikke på nettet :hm:

    • Liker 1
  7. 2070 kortet er raskere, men har en dårlig kjøler som vil gi deg mer støy, og lite rom for overklokking. MSI Gaming X kortet har lavere ytelse, men en mye bedre kjøler som ikke bråker. Men så kommer det jo an på hvor sensitiv du er til støy da.

    vanskelig å si hvordan jeg ville oppleve støynivået, men nå har jeg jo egentlig blitt vant til den gamle som surrer og går, og sammenlignet med nye bygg så høres sikkert dette ut som en skraphaug. hvis 'dårlig kjøler' også betyr at kortet blir betydelig varmere enn 1070, så er det mer en dealbreaker for meg. tusen takk for veldig godt råd.

     

    da tror jeg har jeg har funnet meg et nytt kort.  :w00t:  blir bra! takker for alle innspill. setter stor pris på det.

  8. En fordel om du sier hvilket grafikkort du har nå?

    sorry, gikk litt fort i svingene i går. jeg har et Gigabyte Windforce OC AMD Radeon RX 460 2GB. så for budsjettet mitt nå forventer jeg en liten performance boost lol

     

     

     

    Ser dårlig ut med så gode deal på black friday.

    Hvis du ikke får spart opp 1500 kr mere til jul så gå for 1080 ti.

     

    well, crap. ok. vet ikke om jeg tør å ta sjansen på bruktmarkedet, men takk for godt tips. skal def vurdere det.

     

     

    90 kroner over budsjett, men for å holde budsjett så mye som mulig hadde jeg gått for: https://www.komplett.no/product/962664/datautstyr/pc-komponenter/skjermkort/msi-geforce-gtx-1070-ti-gaming-8g#

     

    Hvis du kan strekke budsjettet litt, så får du faktisk et RTX 2070 mellom 5000 og 5500.

     

     det så interessant ut. men mener du at den ekstra 1000-lappen er verdt det, for et rtx 2070? er det mer bang for my bucks enn det 1070 ti?

     

     

    1070ti da? Hvorfor mener du det er bedre enn 2070?

    Jeg vurderer begge og trenger litt input her, om du kan forklare litt? :)

    er i samme båt her, så slenger meg på samme spørsmålet

  9. jeg skal kjøpe nytt skjermkort til dette oppsettet:

     

    - ASUS PRIME X370-PRO
    - AMD Ryzen 7 1800X 3.6 GHz No Fan Socket AM4

    - Be-Quiet Pure Rock
    - G.Skill Flare X AMD Series 16GB 3200MHz DDR4 Ikke-ECC
    - Samsung 960 Evo 500GB M.2 2280 PCI Express 3.0 x4 (NVMe)
    - Microsoft Windows 10 Home 64-bit Eng OEM
    - Phanteks Eclipse P400s Tempered Glass Svart, Rød

    - AOC g2460Fq 24" PC-skjerm for gaming

     

    det er en jungel av tilbud og jeg er fremdeles så veldig noob til å finne kompatible deler. noen sjans til å finne et godt (black friday) tilbud som passer meg til et budsjett på 4500,-?  oppsettet brukes nok mer til blender/ps enn gaming, selv om gaming også er noe jeg har mye moro med.

  10. takker for veldig utfyllende og nyttig svar, Gabri3L. føler meg litt smartere nå, faktisk.

     

    lander nok på å satse på at 2x 2x8gb funker etter å ha sett oddsen xd. du har nok rett i at 4x8gb kits har en bedre pris/gb, og hadde jeg hatt de ekstra 2000,- denne måneden så hadde jeg utvilsomt gått for det.

     

    ang hovedkort - går utifra at du snakker om x370-pro? hvis jeg leser specsene riktig så er x370-a for athlon og x370-pro for ryzen, ja? finner forresten ikke mer enn èn m.2 slot på x370-pro, men mulig jeg overser noe.

     

    en annen ting med x370-pro er at det støtter ikke ram-hastighet over 2666 mhz? hadde sett meg ut g.skill flarex 3200 mhz kit, men det funker vel heller dårlig da. selv om jeg ser at newman221 sier han kjører de brikkene på et x370-pro. hmmm...

     

    ang overklokking - turte ikke prøve meg på det forrige gang jeg bygde (som var første gang) og tror nok jeg holder meg unna det også denne gangen. det er for mye som kan gå galt lol. men begynner å bli nysgjerrig på det, så kanskje neste gang jeg bygger.

     

    takk til LMH1 for tips om ny ryzen cpu og brikkesett i veldig nær fremtid. jeg velger allikevel å gå for delene jeg kan få kjøpt nå. det har gått bedre å spare de siste månedene enn jeg trodde, men man må leve litt også, så blir nødt til å trekke grensen til denne måneden. det kommer alltid nye og bedre deler og skal jeg fortsette å jakte på de så blir jeg jo aldri ferdig.

     

    takk til SveinM for tips om ram, men som nevnt så må jeg holde meg til 16gb i denne omgang.

     

    dette var listen jeg så langt hadde satt opp før jeg ble oppmerksom på saken med støttet ram-hastighet:

     

    - ASUS PRIME X370-PRO
    - AMD Ryzen 7 1800X 3.6 GHz No Fan Socket AM4
    - Be-Quiet Pure Rock
    - G.Skill Flare X AMD Series 16GB 3200MHz DDR4 Ikke-ECC
    - Samsung 960 Evo 500GB M.2 2280 PCI Express 3.0 x4 (NVMe)
    - Microsoft Windows 10 Home 64-bit Eng OEM
    - Phanteks Eclipse P400s Tempered Glass Svart, Rød
    - LG Slim External Base DVD-W 12.7mm Black Retail DVD-skriver

     

    den eksterne optiske enheten la jeg til etter å ha oppdaget at cd/dvd-rom visstnok er en antikvitet nå lol, men jeg trenger en.

     

    totalpris blir rett rundt 12 000,-. hvordan ser det ut?

  11. det meste er egentlig av interesse for meg, ettersom jeg ikke har erfaring med å plukke deler som fungerer godt sammen, langt mindre finne optimale deler utifra mitt behov. hvis du mener hovedkortet du fant er mye 'bang for buck' så stoler jeg på det. av nysgjerrighet, hvis jeg legger budsjettet til 12 000,-, får jeg et bedre hovedkort for de ekstra pengene?

     

    takk for forklaring ang cpu og støtte.

     

    er klar over at jeg måtte finne eksakt samme rambrikker, ja, men visste ikke at jeg ikke kunne legge til 2x8 senere. vet ikke hvordan jeg skal løse det ennå, men takk for den informasjonen. det var veldig nyttig å vite.

  12. Tror ikke vi er så langt unna her? Win10 lisens finner man også mye billigere på Ebay. Det finnes vel også måter man kan få det på gratis, og mer eller mindre lovlig. :p

     

    Edit: En annen artig ting med AMD, er at de har lovet å støtte AM4 sokkelen frem til 2020. Som betyr at Ryzen+ vil fungere på dette hovedkortet også. Om man skulle ha lyst, kunne man puttet i til og med noe slikt som ventepølse frem til Ryzen+ CPU'ene er på markedet. :p

     

    det ser ut som et fint oppsett, det. jeg har null clue på hovedkort. er det et et godt et, eller bare "helt greit"? ville jeg oppleve noen forskjell hvis jeg legger mer penger i det?

     

    hva vil det si at de støtter am4-sokkelen til 2020? er det på vei ut? betyr det at jeg må bytte det ut om 2 år?

     

     

    Hvis valget faller på AMD; vær litt forsiktig med hvilke rambrikker du velger. Jeg hadde en pakke Corsair Vengance 3200MHz C16-utgaven. De fikk jeg ikke til å fungere stabilt, uansett hvilken hastighet de kjørte på. Så jeg måtte bytte til G-skill FlairX C14. De fungerer som fjell. 

    Jeg kjøpte AMD av nysgjerrighet og litt sympati, man kan ikke risikere at selskapet går konkurs. Bare se hva Intel gjorde med prisene på sine prosessorer etter at AMD slapp Ryzen-serien. 

    Intel er fortsatt noe onskapsfulle, for de bytter sokler på CPU nesten like ofte som vanlige folk bytter sokker

     

    hei og takk for nyttig info ang ram. jeg byttet ut brikkene med de du nevnte, da og sitter nå med denne listen

     

    ender opp på 11 569,-, så den er jeg med på.

     

    svært så fancy disse m.2 ssd er lol skjønner at det er en stund siden jeg bygget sist :p men med oppsettet jeg går for så bør jeg altså velge denne typen fremfor en s-ata?

     

    når jeg kjøper mer ram neste måned, bør det være samme fabrikat? prøver å lese meg litt frem, men blir lett forvirret når man ikke har så mye erfaring.

     

    planlegger å oppdatere ytterligere med nytt skjermkort og monitor, men det får jeg komme tilbake til til sommeren med mindre de ryker før den tid.

     

    kjempetakknemlig for alle innspill :w00t: skal bli moro med ny maskin :fun:

  13. hei og takk for svar.

     

    har kikka litt på ryzen, ja. når det gjelder forskjellene i ytelse for intel vs ryzen i blender og ps så utligner de hverandre litt for jeg bruker de programmene om hverandre, så for meg spiller det veldig liten rolle. kunne kanskje lande på ryzen, da, men muligens bare pga nysgjerrighet; har alltid hatt intel-maskiner.

     

    høres unektelig spennende ut med ryzen+, men jeg blir nødt til å stoppe meg selv på et punkt, ellers blir det bare til at jeg aldri får bygd den, og bare venter på og jakter nyheter. nå skal det også sies at maskinen jeg har brukt de siste 6 årene har ikke vært en kraftplugg, men jeg har fått en masse nytte og moro ut av den, så jeg har ikke de helt store krav og forventninger.

     

    interessant med den type disk du nevnte. ser det blir veldig vanskelig å overholde budsjettet med en sånn disk når jeg trenger opp til 500 gb lagringsplass (glemte å nevne det sorry)

     

    veldig usikker på hvor jeg kan kutte kostnader for å kunne skvise inn raskere ram og fremdeles holde meg innenfor budsjettet på 11 000,-. tips?

  14. for de som var i denne tråden i oktober - så tok jeg til meg rådene og endte på å ikke bruke penger på ram, men klarte å spare 11 000,- jeg nå vil oppgradere/bygge for.

     

    pcen brukes til litt av hvert, kanskje mest photoshop, blender og sl, men det kvalifiserer vel allikevel egentlig ikke til en gaming pc.

     

    jeg tenkte inntil videre (pga budsjett) å beholde monitor, skjermkort og strømforsyning fra den nåværende maskinen fordi de fungerer greit nok. jeg tenkte det var en bedre investering å legge mer penger i en god cpu og hovedkort først. blir riktig det eller?

     

    jeg har:

    - skjermkort (nytt 2016): Gigabyte Windforce OC AMD Radeon RX 460 2GB

    - strømforsyning (ny 2016): Corsair CX-M Series CX650M 650watt 80 PLUS Bronze

    - monitor: ASUS ML229H 21,5" WIDE TFT LED BLACK

     

    jeg trenger (noob på å plukke deler, men funker disse sammen?):

    - hovedkort: ASUS ROG Strix Z370-F Gaming LGA1151 Socket ATX

    - cpu: Intel Core I7 8700 3.2GHz 6-core Coffee Lake LGA1151 Socket

    - ram: Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz DDR4 Ikke-ECC

    - harddisk (trenger 500 gb): Samsung 850 EVO 500GB 2.5" SATA-600

    - os: Microsoft Windows 10 Home 64-bit Eng OEM

    - kabinett: Phanteks Eclipse P400s Tempered Glass Svart, Rød

     

    ang ram - kjøper 16gb til neste måned, så vil ha total 32gb

    ang harddisk - vil gjerne ha ssd denne gangen

    ang kabinett - har bygget en gang før og det gikk fint, det, men er ganske noob og trenger et som ikke er kronglete å bygge i og ikke så altfor stygt å se på. det skal stå midt i stua.

     

    eta: skal ikke overklokke

     

    takknemlig for innspill!

  15. ærlig talt tenkte jeg bare at det kunne være skikkelig moro å ha nok minne for en gangs skyld, har aldri hatt det. men jeg trenger vel strengt tatt ikke så mye, da, kanskje.

     

    det går mye i blender og photoshop samtidig. rendering og materialer. blir også en del videoredigering. ofte kjører jeg også sl (second life) samtidig.

     

    eta: jeg hadde veldig gjerne kjørt tyngre spill hvis jeg hadde hatt nok minne

     

    blir 24 gb fremdeles overkill eller kunne jeg klare meg med mindre?

  16. det kan fort gå et halvt år før jeg kan bytte ut hovedkortet, og jeg har ikke veldig mye tålmodighet til å vente så lenge før jeg kan oppgradere ram så tror jeg dette blir en utgift jeg bare må svelge akkurat nå. tror jeg går for disse istedenfor - https://www.dustinhome.no/product/5010659260/vengeance. såvidt jeg kan se så skal disse også passe? (fersk pc-bygger) noe billigere og lavere enn de andre. takk for godt tips om det, forresten.

  17. bygget pc for snart 6 år siden. hittil erstattet kun psu og gpu. nåværende specs:

     

    hovedkort: GIGABYTE GA-P67-DS3-B3 DDR3 S-1155 ATX

    cpu: INTEL CORE I5 2500 3.30GHZ 6MB S-1155

    ram: KINGSTON 8GB 1333MHZ DDR3 CL9 HYPERX BLU (2X4GB)

    gpu: Gigabyte Windforce OC AMD Radeon RX 460 2GB

    psu: Corsair CX-M Series CX650M 650watt 80 PLUS Bronze

    os: windows 7

     

    hangler og går lol

     

    pga budsjett må jeg ta litt om gangen, og nå ønsker jeg meg mer ram og lurte på om disse passer til hva jeg har for øyeblikket? https://www.dustinhome.no/product/5010752482/vengeance-pro-series en anmelder nevner et problem med høyden på dem. vil det bli et problem for meg også? for jeg vil i tillegg til ram også få meg ny cpu-vifte - https://www.dustinhome.no/product/5010821990/pure-rock-prosessorkjoler

     

    og et noob-spørsmål; kan jeg installere den nye ram'en i -tillegg til- den jeg allered har installert, sånn at jeg får 24 gb, eller må all ram være samme merke?

     

    budsjett på ram max 1500,-

     

    i neste omgang ønsker jeg meg nytt kabinett og hovedkort, men lager ny tråd om det når den tid kommer.

     

    takknemlig for alle tips

×
×
  • Opprett ny...