Gå til innhold

Jens P. Enger

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jens P. Enger

  1. For en god stund siden bestilte jeg en dyr switch til en hyggelig pris fra en nettbutikk. Orderen gikk igjennom, og varen ble sendt. Etter et par dager fikk jeg mail av selger, som sier varen var feilpriset, og salget kansellert. Pakken er også tilbakekalt av Postnord, og pengene tilbakeført på kredittkortet. Etter en lang stund med mange fallerte forsøk av Postnord på å levere pakken tilbake, endte den til slutt på min dør.

    Fra mitt ståsted:

    • Orderen gikk gjennom
    • Varen ble sendt
    • Pengene ble trukket ved kjøpstidspunkt
    • Varen kom frem

    Fra selgers ståsted:

    • Varen var feilpriset
    • Salget ble kansellert
    • Pengene tilbakeført
    • Har ingen vare

     

    Er det noen som har vært i en tilsvarende situasjon, og hva ble utfallet?

    Noen som mener hva utfallet burde bli?

     

     

  2. Jobbet tidligere på vestkysten, og har flere venner (utviklere/mellomledere) som har sirkulert i Facebook, Amazon, Salesforce, Google, etc. _Ingen_ er igjen i Google. Samtlige har sluttet i løpet av de 2 siste årene. Det er ikke bare pga denne ene personen, men generelle forhold. De andre store derimot, hører jeg fortsatt mye bra om (selv Facebook)

  3. Det er denne strategien som har snudd NAV også. Store nasjonale prosjekter bør drives innhouse, da konsulenter alltid vil ha initiativ for å maksimere antall timer, og ikke minimere arbeidsmengde for løsningen i hele dens levetiden.

    Mtp på hvordan Høie håndterte outsourcing i Helse Sør-Øst, selv etter flere faglige advarsler, tyder det ikke bra for Akson.

    • Liker 3
  4. Problemet med diskusjonen rundt deponi er mangelen på avstandskrav rundt NIMBY problematikken. Det er eksisterer ikke noe skille på å legge et deponi 10cm, eller 1km fra tettbygd område.

    Hvis staten hadde satt et minimumskrav til avstander fra deponier til tett bebyggelse, ville lokasjon av deponi sansynligvis vært avgjort allerede. Da ville Noah forkastet Brevik for lenge siden, og konsentrert seg om en løsning som er gjennomførbar.

    • Liker 1
  5. Volvo har hatt dette i biler levert i Norge siden 2015. Hvis en Volvo spinner, eller sklir på glatta, får andre Volvoer beskjed, og viser info om dette når de er på samme plassen.

     

    Tidligere i år kjøpte VAG en andel i Volvo online services, så skal ikke se bort fra VAG har flere ben å stå på mtp V2X, https://www.engadget.com/2018/12/20/volkswagen-buys-volvo-connected-car-service.

    • Liker 1
  6. Rapporten til Miljødirektoratet er ikke verdt papiret den er skrevet på. Rapporten er kun basert på konsekvensutredningene. Høringsutaelsene på konsekvensutredning til NOAH spenner ben på rapporten til Miljødirektoratet, og gjør den ubrukelig (bla geologisk egnetheten til gruverene i Brevik ikke som NOAH forespeiler).

     

    Synd Miljødirektoratet har brukt arbeidstimer på en så verdiløs rapport.

    • Liker 1
  7. Men slutt å skylde bare på Bagley, det er langt flere enn han som har skylde i denne saken. Personlig mener jeg primært skylden er på politisk nivå, dvs department/regjering fordi det er her man har laget de styringssignalene som dette er en konsekvens av.

     

    Det er flere involverte som er å klandre (Høie, Lofthus, etc.), men Thomas Bagley stiller i særposisjon. Han var øverste fagansvarlig (det var en faglig konsekvensutreding/risikovurdering som sviktet) og løy til sine overordnede.

     

    Thomas Bagley lot utenlandske borgere få tilgang på nasjonal sensitiv informasjon for egen vinning. Det er farlig nært definisjonen av landsforræderi.

    • Liker 3
  8. Hvis dette er gjennomførbart, ville ikke da NOAH ha lansert dette selv, for å sukre pillen i forhold til lokalbefolkningen i Brevik?

     

    Noah tjener penger på å ta imot syre fra Kronos Titan, og ta imot flyveaske. Om Noah begynner med gjennvinning kan de ikke nøytralisere like mye syre, og vil dermed få reduserte inntekter.

     

    Det er i Noah's interesse å forhindre sirkulærøkonomi og ressursbevaring på dette feltet.

  9. "– Hvis vi skulle oppdaget dette selv, så måtte vi ha fått tilgang til driftsstøttesystemene til Broadnet. Vi har gjort det vi kunne for å følge opp, sier Lyngstøl, som legger til at det kan bli aktuelt å be om tilgang til driftsstøttesystemene til Broadnet nå i kjølvannet av denne saken."

     

    Har de ikke avtale om å få utlevert audit log på alle operasjoner som gjøres på systemet? Jo mer Lyngstøl sier, jo værre lukter denne saken.

  10. "Det er ekstremt komplisert å utnytte denne sikkerhetsfeilen, og for at en hacker skal kunne ha gjort det må han eller henne ha hatt tilgang til infrastrukturen mellom deg og tjenesten, noe veldig få har."

     

    Dette er helt totalt feil. Sikkerhetsfeilen er meget enkel å utnytte, og krever ingen rettigheter eller spesiell kjennskap om tjenesten som blir angrepet.

     

    Heartbleed har også blåttlagt private SSL nøkkler, noen som er enklest å utnytte med MITM angrep. (Dette er derimot vanskeligere å utføre). Dvs, alle tjenester som har hatt hullet, må også bytte SSL sertifikater.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...