Jump to content

DuffyKey

Medlemmer
 • Content Count

  149
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Mitt RTX 3080 ligger på 48-50 grader med 100MH/s. Synes ikke det er spesielt varmt.. Blir nok noe annet i en rigg, såklart.
 2. Bitcoin har vel steget 500% på 4 måneder, så en kraftig korreksjon vil jeg si bare er nornalt. Men jeg er mer vant til aksjer, ikke like mye kontroll på krypto.
 3. Ja, nå har både PSU-en (AX-1600i) og andre ting også lang ventetid om dagen, så satser på å ha alt på plass i løpet av en måneds tid. Får en OK fortjeneste på RTX 3080 i hoved-pcen om dagen, så ikke noe hastverk.
 4. Ja, regner med at den første riggen vil betale seg ned i løpet av et halvt års tid. Spørsmålet er om man skal satse på en til med en gang.
 5. Noen som har noen tanker om GPU-mining vil fortsette å være lønnsomt selv når ETH går over til Proof of stake? Eller vil det være så mye hash-power til overs, at prisene vil gjøre det ulønnsomt. Akkurat nå er det jo en god del krypto som er lønnsomt å mine, selv om Etherium er helt på topp. Kan jo tenke meg at om lønnsomheten går en del ned, vil de fleste minere som kun bruker ett skjermkort slutte. Og da kan det jo være muligheter for en OK avkastning om man har en rig eller tre.
 6. Veldig bra profitt på Nicehash for øyeblikket, men der miner man jo ikke ETH direkte.
 7. Ja, er vel slikt man har 64bits Excel til. Får jo ut rapport for 30 dager, så er det bare å få slått sammen 6 og 6 utbetalinger mot gjeldende dagskurs. Litt styr blir det nok, så satser på å finne en pool med sjeldnere utbetaling når riggen er oppe og går. Har ikke orket å styre med det nå med bare ett skjermkort i pc-en.
 8. 6 stk om dagen med Nicehash (42 per uke). Har bare holdt på i en uke med ett skjermkort, blir rig i løpet av en måneds tid når alt kommer. Så det blir en del transaksjoner. Må nok finne meg en bedre løsning etterhvert.
 9. Vet ikke om det klassifiseres som kapitalinntekt eller arbeidsinntekt. Det er jo en slags hybrid. Men er jo fast skatt på 22%, så er den man kan forholde seg til. Man slipper jo i hvert fall oppjustering med en faktor på 1,44 med krypto, i motsetning til aksjer. Om jeg har forstått det riktig.
 10. Nei, det har de utelatt å nevne. Derfor er det lurt å gå rett til kilden, altså Skatteetaten. Hva Smartepenger sier endrer ikke gjeldende lover. Linken som Badcat delte over her, gir en mye grundigere gjennomgang og forklaring. Selv er jeg siviløkonom, så for min del er det litt interessant å holde på med slikt. Er mye man kan trekke av på skatten om man driver med aksjer og/eller mining. Finansaviser, abonnementer, andel av nettlinjeforbruk, osv. (kapitalkostnader)
 11. Det samme gjelder jo om man handler aksjer i utlandet. Så reglene er ikke vanskeligere for mining/kryptohandel enn aksjer. Hadde utvinningen og salget skjedd på en norsk børs, ville tallene vært ført opp i skattemeldingen automatisk. Slik det gjøres for andre aksjer handlet på norsk børs via norske meglerhus. Slik jeg tolker det, så er mengden krypto man miner kun å regne som formue, og denne skal kun oppføres med verdien 1. januar året etter. Når man selger aksjer og tar ut gevinsten må man beregne en kostpris og salgspris +/- gebyrer. Litt kjedelig da at Nicehash har oppgjør hver 4. time, det blir jo mange transaksjoner/kostpriser. Så forstår de som velger oppgjør sjeldent i andre minere/pools. Edit: Ser at det skal inntektsberegnes også, det glemte de å nevne noe om i den Smarte Penger-posten..
 12. Lærte den leksa for mange år siden, da pc-en ikke engang ville starte pga for dårlig PSU. Nå går det i Corsair AX1600i i både gaming-pcen og den nye riggen. Litt overkill, men trenger ikke bekymre meg for watt-bruk. Akkurat nok tilkoblinger for 6 gpu-er, så man slipper å bruke to psu-er også. 👍 10 års garanti er også fint. Fikk AX1600i på garantien da min AX1500i plutselig sluttet å fungere etter 5,5 år. Enkelt valg når jeg kunne velge mellom pengene tilbake, eller tilsvarende produkt. 😁
 13. Ja, har bestilt en rig nå med komponenter. Så tenkte å se hvordan det blir med lønnsomheten fremover. Bestilte 6 RTX 3060 Ti (Gigabyte Vision OC) fra Proshop, relativt få ordre på den modellen, så har troa på at jeg kan få dem i løpet av relativt kort tid. Så at de skulle få inn 150 stk av en annen Vision OC-modell, så mulig Gigabyte prioriterer dem. Ellers er nok komponentene litt overkill, men tenker at jeg vil ha skikkelige greier til første rig. Får heller kjøpe billigere/dårligere på rig to, når jeg har fått tweaket ting og testet.
 14. Dere som har holdt på en stund/noen år, hvor lav er inntjeningen når det er skikkelig dårlige tider? Har det vært for lavt til å dekke strømkostnaden eller er det fortsatt penger å tjene, men mindre summer? Tenker da selvfølgelig på et kort som f.eks 3060 Ti, som har en ganske bra MH/s per watt. Man vil jo uansett få noen coins, som kan stige i verdi senere, såklart.
×
×
 • Create New...