Gå til innhold

bares

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bares

  1. Hei,

     

    Var på ferie i Toscana i sommer - drakk følgelig mye god vin og tanken om å importere noen kasser fra det vinslottet vi besøkte dukket straks opp. Vel hjemme registrerer jeg at regnestykket rundt dette ikke er så komplisert som jeg hadde trodd. Billig blir det ikke, men det er ikke det som er poenget her.

     

    Men jeg møtte et uventet problem: Min tanke var å få han der nede til å gjøre pallen klar, så kunne jeg sende en speditør innom og plukke den opp å frakte til Norge. De tar  seg av inntolling og alt det der. Men problemet er at ingen av de store speditørene gjør business med privatpersoner.

     

    Prøvde meg hos Posten også, men de sender det bare videre til Bring som kun gjør oppdrag for bedrifter.

     

    Noen som har prøvd dette før? Innspill?

  2. Endelig:

     

    Telenor Norge Hei Are. På grunn av mangel på IP-adresser bruker vi NAT i nettet på Mobilt Bredbånd. Det betyr at i utgangspunktet vil det ikke fungere. Heldigvis finnes det ei løsning på dette. Vi har et eget APN (internet.public) som går utenom NAT, hvor det bør gå an å koble seg til fra utsida.
    /Jan Olav

     

    Noen som har testet denne løsningen? Er det bare å bytte APN til internet.public å så er vi på lufta?

  3. Trenger hjelp med et spørsmål:

     

    Har tidligere hatt ICE-net på hytta, men skal nå si opp den løsningen grunnet for dårlig dekning.

     

    Og da er det eneste alternativet Mobilt bredbånd med Telenor dekning fra en eller annen leverandør.

     

    Mitt spørsmål går på om det er mulig å ha en IP-adresse med noen av disse løsningene og om noen av routerene er mulig å nå fra utsiden. Det som var fint med ICE-routeren var at den har IP, og kunne konfigureres mot DYNDNS. Dette brukte jeg for adgang til webkamera, temperaturmålinger, lysstyring etc... Dette vil jeg jo gjerne fortsette med i fremtiden også.

     

    Har googlet litt rundt emnet men ikke funnet noe entydig. Fant noe gammel info rundt NAT, APN osv.. Har vært i kontakt med Telenor, og de som sitter på kundesupport skjønner ikke bæra av hva jeg snakker om. Ikke vil de sette meg over til noen med teknisk bakgrunn heller. Dette handler vel om hvordan f.eks Telenor har konfigurert nettet, og hvilken politikk de fører??

     

    Så kort oppsummert: Er det mulig å nå en mobil bredbåndsrouter utenfra? (hvis vi ser bort fra ICE)

     

    På forhånd takk!

  4. Her var stemningen ganske ensidig ser jeg..

     

    Men er egentlig prisene så ille da?

     

    Hvis det skulle bli aktuellt for meg, måtte det bli Italk Small. Det er faktisk ganske nært mitt nåværende bruksmønster hva gjelder sms og ringetid. Med litt økt surfing vil jeg nok også nærme meg 100mb i måneden i datatrafikk. For dette vil jeg da betale 399kroner pr. måned inkludert "subsidiering" av min nye Iphone.

     

    Er det så borti natta dyrt da? Hvilke abonnement vil være vesentlig billigere?

    Selvfølgelig blir dette veldig dyrt hvis man har et bruksmønster som ligger langt

    under det "minste" abonnementet. Det har jeg forståelse for.

     

    Er jeg helt på bærtur her eller?

  5. hehe...

     

    Er nok enig e mange av problemene som nevnes. Ville blitt en utfordring å administrere. Muligens umulig.

     

    Men hva er egentlig argumentene mot en mer utstrakt bruk av folkeavstemninger?

    Tidliger har jo det praktiske rundt valget vært en terskel. Som nevnt i det første innlegget vil dette en gang i fremtiden kanskje ikke bli et problem.

     

    Er det prinippielle ting som taler mot?? Når det gjelder demokratiet, vil jo dette "speile" det norske folks meninger like bra som dagens ordning? Om ikke bedre...

     

    Og til Cybbe: Hvem kan kaste en uansvarlig regjering? Og hvem bestemmer hva som er uansvarlig politikk? :hmm:

  6. Prøvde dog å sende et bilde som vedlegg, men fikk beskjed om at filen var for stor.

    Er denne grensa satt i telefonen, og kan den justeres??

    Noen som vet hva som er max?

    5841552[/snapback]

     

     

    Leste på ei innlegg her på forumet at personen sendte mail til Nokia og fikk svar at 6280 har maks grense på 100 Kbs og de hadde ikke planer om å øke grensen.

    5841736[/snapback]

     

     

    Ok.. Mulig det var naivt av meg, men jeg hadde kanskje sett for meg å få sende mine nydelige 2megapiksels-bilder via e-post.

     

    Skuff...

  7. Hvor lang tid bruker det å gå før Nokias tilbehør kommer ut til forhandler?? Lurer på å bestille 6280 nå, men sliter med å finne billader. Ettersom jeg forstår følger ikke adapteret med i pakken, og jeg kan ikke finne det i noen nettbutikker. Når det gjelder belteveske er jeg også litt usikker.

     

    UtenAbonnment.no er jo billigst på både telefon og tilbehør. Forskjellen er faktisk overaskende stor. Noen som har erfaringer med dem??

  8. Ligger i tenkeboksen i forhold til 6280, men synes det har kommet litt urovekkende tilbakemeldinger her på forumet de siste dagene. Virker som en veldig flott telefon med mye funksjonalitet for pengene. Men hva hjelper vel det hvis telefonen henger seg og restartes og samtidig har flere software-bugs.. Kanskje det er ting som kan fikses ved fremtidige software-oppdateringer??

    Håper på flere tilbaktmeldinger...

×
×
  • Opprett ny...