Gå til innhold

fondus

Medlemmer
  • Innlegg

    1 746
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fondus

  1. ISDN er jo til de som kanskje ikke bruker internett 24/7 ;)

     

    Feks sånne gamle folk 60 år og bruker internett 10min i uka. det er jo ikke så lønnsomt å ha adsl da ;)

    Ikke ISDN heller.

     

    Jeg er helt enig med trådstarter. Jeg er en av dem som har sliti med ISDN og ønsket om billig, raskt og fast ADSL i flere år.

  2. Hei. Etter å ha brent opp forsterkeren min, og ikke kom til å kjøpe den Elder-forsterkeren jeg lurte på så må jeg kjøpe meg ny forsterker.

     

    Kriterier:

     

    - Stereo eller sorround.

    - Minst 2x100W.

    - Fjernkontroll.

    - Minst 2 RCA innganger.

    - Skal koste minst mulig, max 3000.

     

    Den skal dra 2 høyttalere som hver har 2x12" 250W RMS @ 4ohm som er seriekoblet til 8ohm + 8ohm diskant. Det er ikke så farlig om den ikke drar dem fult ut.

  3. Men 150W er ikke allverden da :roll:

    Jeg skal bruke den til å dra en Jukebox med harddisk som drar 2A ved 5V (=10W) så jeg tror jeg greier det med god margin :D Men når jeg kan plugge inn en fullverdig PSU har jeg plutselig tilgang til mange forskjellige spenninger og enda flere muligheter. 230VAC kan da også brukes til noe :) Hvis man parallellkobler dem vil man jo få 300W RMS (dersom de kan parallellkobles).

  4. Ok, oppdatering:

     

    Ikke noe særlig å oppdatere. Laptopen er levert til rektor som sammen med IT-ansvarlig i kommunen skulle "se" på den og taksere den så vi får se hva som skjer. Rektoren er for øvrig en stor idiot (sorry ordbruk). Han begynte å spørre meg en del ekle spørsmål (siden jeg overleverte han laptopen), han ville prøve å vinkle det over til at broren min hadde vært uaktsom når han hadde den i sekken sin (kombinert sekk og laptop-bag) så jeg bare sa til han rett ut: "Skjerp deg med de spørsmålene. Både du og jeg vet at han brukte og bærte den forsvarlig". Da ble han taus, jeg stakk.

     

    Så vi venter og venter. Foreldrene til mister dyttegutt har sagt seg villig til å spleise med oss på ny laptop hvis de får den gamle nå da ( :lol: ) Hva er problemet til folk lurer jeg på.

     

    Fant forresten en ny feil på den. Selve "kabinettet" hadde fått en stor sprekk også! En lang sprekk under floppystasjonen. Kan ikke skjønne hvordan det er mulig å få til noe sånt jeg.

  5. Hei. Har tenkt å modde PSU-en min, men lurer på om det lar seg gjøre. Det jeg har tenkt å gjøre er å kjøre 12-14,5VDC inn i stedet for 230VAC. Men det avhenger da litt av oppbyggingen av PSU. Hvordan er de bygd opp? Jeg håper på at det er en trafo som transformerer ned til 12-15V og så er det DC-regulatorer som regulerer spenningen ned til 12V 5V 3,3V osv.

     

    Er det slik som jeg håper sånn at det går ann å fjerne trafo og likeretter og bare kjøre en DC-spenning inn eller er det en trafo og reguleringskrets for hver enkelt spenning?

  6. Hei.

     

    Tagene på mp3-ene mine er ikke bra. Jeg vil gjerne fylle inn Artist - Album - Tittel i ID3-tagen, men orker ikke gjøre det manuelt. Har Mp3-ene mine sortert slik: Artist > Album > Tittel.mp3

     

    Er det noe program som setter navnet på mappen sangen ligger i til album i ID3-tagen og mappen (artistmappa) som albummappa ligger som artist-navn?

  7. du kan jo ta et stykk bilbateri, lage en egen spole slik at du får en skikkelig voltstyrke og hekter hele sulamitten på gjerde

     

    :whistle:

    Si meg... hva skal man med en spole etter for å få skikkelig voltstyrke? Er det en vidunderspole som greier å transformere likestrøm eller har de endelig utvikla (bil)batterier som kan lagre vekselspenning?

  8. Hei. Er litt i tvil på om jeg skal kjøpe denne forsterkeren. Forsterker, rca-xlr kabel og frakt så får jeg det for 4.100 kroner og da er det bare å sette inn på PCen og så må jeg vel ha speakon-kontakter for høyttalerene.

     

    Hva tror dere?

     

     

    Og hvis jeg vil selge den igjen, hvor mye tror dere en kjøper er villig til å betale for noe sånt?

  9. Ja har jeg altså mekka litt på forsterkeren. Jeg tok ut et av forsterkerkortene og da gav kortslutningen seg. Så satte jeg inn igjen kortet og det kortslutta som bare det. Så tok jeg ut igjen kortet og satte inn forsterkerkortet som er til bakre høyttaler tror jeg, da fikk jeg en utrolig svak lyd ut. Den andre frontkanalen (den andre med potmeter) funker topp som bare det den :D

     

    Så jeg går utifra at jeg trenger nytt forsterkerkort. Er det noen steder de skaffer slikt?

  10. Synes jeg synd på deg?

    ikke det nei.. :nei:

     

    Takk for at du er så forståelsesfull :)

     

     

    Jeg fant en sikring til i går da jeg så nærmere på forsterkeren. Jeg tror det er en inntaks/kortslutningsikring for hele forsterkeren. Den er på 2,5A opp til 250V. Denne var brent (helt svart). Jeg bytta den med en ny sikring (rørsikring) og slo på. Så gikk det et halvt sekund og det stod en lysbue ut fra sikringen og den gikk. Dette skjedde når jeg bytta til enda en ny en også. Når jeg kobla strømforsyningsdelen fra resten av forsterkeren så sa det ikke pang. Kan det være en forsterker som har kortsluttet da? Jeg kunne jo prøve å koble ut et og et forsterkerkort og se om det går?

×
×
  • Opprett ny...