Gå til innhold

akne

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av akne

  1. Nødvarsel og tyfonvarsel testes hvert halvår. Under reelle varsler f. eks under uværet Hans, var det ingen planer om også å utløse tyfonvarsel. Tyfonvarsel er primært tiltenkt bruk under krig.
  2. Max 50% av Norges befolkning hører tyfonvarselet. Tyfonvarsel sier egentlig "oppsøk selv mer informasjon". Nå mottar mer en 80% av mobilabonnenter Nødvarsel med praktisk informasjon. Det er en kraftig forbedring og tallet forventes å øke når eldre telefoner fases ut.
  3. Ja, det er en utfordring med iPhone og det er tatt opp med Apple. På Android telefoner kan du under innstillinger for "Trådløse nødvarsler" se tidligere mottatte nødvarsler.
  4. Hensikten med å sende ut et Nødvarsel er å nå så mange som mulig i et varslingsområde. Hvis mobilabonnentene hadde satt telefonen i stillemodus eller på lavt ringevolum ville du ikke hørt varselet. Derfor overstyrer Nødvarsel ringevolumet på telefonen din. Nødvarsel er basert på internasjonale standarder og benytter Cell Broadcast Teknologi
  5. Poenget med Nødvarsel er at dette varselet "kringkastes" til alle mobiler i et varslingsområde. SMS blir for tregt. Tar for lang tid å varsle alle. En annen fordel med Nødvarsel er at avsender da ikke behøver å ha mobilnummeret til alle i et varslingsområde.
×
×
  • Opprett ny...