Gå til innhold

Petter_1989

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Petter_1989

  1. Hello! Driver og totalrenoverer leiligheten. Per nå kommer kabelen fra GET inn i stua gjennom murveggen, og inn i boks på veggen (se bildene).
    image.png 

    image.png

     

    Vi ønsker å ha TVen langs en annen vegg, men fortsatt la det være lagt opp til TV der uttaket er nå mtp. videresalg senere. En enkel måte jeg ser for meg er å kjøpe 2 nye kabler som kobles inn i boksen (slik det er nå), frese de ned i det gamle tregulvet dit vi vil ha TVen, og så kommer nytt gulv over senere. Hvis jeg i stedet ønsker å få 2 ordentlige uttak på begge steder, hvordan går jeg frem? Det er vel en bedre løsning. 
     

  2. Snakket med Tryg ang. forsikring. Med Elbil-forsikringen får man dekket 50% av utgiften ved defekt batteri på biler > 200.000 og < 10 år. Det gjør jo at det faktisk kan være innafor å reparere et batteri. Man kan vel tenke seg at prisene på slike reparasjoner har gått ned om 6-10 år...?

  3. daruu skrev (1 time siden):

    Jeg skumma fort igjennom tråden:

    Hva slags bil/bilbehov har samboer? Kan dere greie dere med en citigo/up/mii + en fossilbil som dekker resten av behovet? Det tror jeg er det billigste - så lenge husholdningen trenger to biler da

    Iterion skrev (1 time siden):

    Hva med en Tesla Model 3? Du kan jo vurdere å kjøpe en brukt 2021-2022 modell også f.eks? Hva ligger budsjettet på, og har du noen andre krav til bilen? 

    Edit: Ser du nevner at du er avhengig av tilhengerfeste og god bagasjeplass. Model Y er kanskje mer gunstig da den er en del større enn model 3. Men kommer an på budsjett osv. 

    Samboer har ikke behov for bil i jobbsammenheng, så vi klarer oss fint med 1 bil. Burde vært tydeligere på behov i trådstarten.
    - Brukes til pendling 10mil uten lader på jobb
    - Kjøre til Stockholm noen ganger i året (frøkna er derfra)
    - Være en god familiebil på sikt
    - Mao. sikkerhet og god bagasjeplass er viktig
    - Tilhengerfeste

    Har en venn som er veldig fornøyd med Model 3, men de ønsker å bytte til Y pga. bagasjeplass. 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  4. Takker for informerte råd. Mange er negative til E18 Oslo-Drammen, men her må jeg få sagt at det er 0 kø både til og fra jobb. Da jeg bodde i Drammen brukte jeg ofte 20min på en 10 min strekning pga kø, mens nå bruker jeg 35min-40min og 0 minutter i kø. Det er ikke tiden som er problemet, men kostnad knyttet til avstand og bom. 

     

    Jeg ser at forsikringen i Tryg gjennom utdanningsforbundet inkluderer garanti på batteri inntill 10 år. Jeg regner med dette gjelder om batteri blir defekt, ikke bare ved skade ved påkjørsel osv? I så fall er jo der en trygghet hvis man f eks kjøper en ny Elbil og kjører ut batterigarantien tidlig. Spørsmålet er om man kan forhandle særavtale der man kan få batteri og drivenhet forsikret utover 10 år? Da er jo plutselig brukt elbil aktuelt.

     

     

    IMG_1849.png

  5. Mag ne skrev (1 time siden):

    Og i første post skriver du at du kjøpte den 10 år gammel og har hatt null verditap til nå. 

    Den eneste matematiske løsningen er at du kjøpte den for vrakpanten.

    10 år gamle Volvoer koster nå 80000+.

    Folk regner selvsagt som de vil, særlig når det kommer til å "investere"😉 i bil.

    Bilen ble kjøpt i 2013 for 105k av mine foreldre, som fikk mye penger igjen på forsikring (mer enn den var verdt) da forrige bil ble kondemnert etter påkjørsel av en fyllekjører. Siden har den gradvis gått i arv til meg. I løpet av disse årene har jeg nok hatt utgifter på 30.000 til deler på reparasjoner osv., men har ikke gått ut med penger for å kjøpe den. 

    iknutis skrev (7 minutter siden):

    0,5 på blandet ja, men 90% pendling og 10% til/fra butikken. Går billig de gamle 1.9 literne. :)
    Fruen har tilsvarende Golf, men med 2.0 bensin og den ligger på 1l på blandet, akkurat som Volvoen din.

    Jeg mener det er urealistisk at du skal ha et 10års perspektiv på elbilen, jeg har flere kollegaer som kjøpte elbil tidlig og som etter at garantitiden gikk ut har fått mye påkost på bilene sine. Jeg spår at elbiler vil ha kortere levetid enn tilsvarende fossilbiler.
    Selv Nissan Leaf er dyrt når man må bytte alle bremser rundt om pluss elektrisk håndbrekk, vi snakker 20-25k på verksted (Auto88 utenfor Molde). Og selv om mye kan fikses selv på elbil også, er det enkelte ting man bør overlate til verksted, feks dersom AC-laderen slutter å virke utenfor garanti.

    Jeg mener fortsatt at en fossilbil vil bli billigere for din bruk i en 10års periode, forutsatt at alt annet er likt som i dag (bom, drivstoffpriser, delepriser og deletilgang etc).

    Takk for innspill!

    sverreb skrev (4 minutter siden):

    Det blir fortsatt feil. Du bruker en god del penger her og nå på å kjøpe den. Dette må du hensynta på et vis. Hvis du forventer å kjøre den til hugging etter 10 år blir det enklest å avskrive den med 10% i året.

    Henger ikke helt med. Regnestykket jeg har satt opp er med 2500kr i innskudd. 

  6. kremt skrev (24 minutter siden):

    Med 10 års lån og 30 tusen km i året vil du slite bilen langt raskere enn de nedbetaler den. Etter 3 års bruk er du da oppe i 90 tusen kilometer og garanti på bilen snart ut, unntatt batteri og motor. Samtidig etter 3 år øker renten betydelig og drar opp månedsbeløp, i tillegg til at andelen renter synker og avdrag øker mye, det øker kostnaden siden du ikke får så mye rentefradrag. 

    Så ja, din løsning er relativt rimelig de første 3 årene. Etter det blir det verre. Garantier går ut, renter går opp. Service, reparasjon og dekk summerer seg fort opp. Honeymoon perioden med en ny bil går veldig fort over og striskjorte og havrelefse kommer fort.  Med bil til 550 og 5 % rente over 10 år vil du fortsatt skylde 412 tusen etter 36 terminer, trolig en del mer enn bilens verdi. Jeg ser folk som som forsøker å selge 3 år gamle biler til over 80 % av nyprisen, men det er neppe realistisk å få en sånn sum. 

    Dette er nok det som holder meg mest igjen. Fra et perspektiv der man beholder bilen ut låneperioden blir vel dette annerledes? Når garantien er ute kan jeg fikse mekaniske ting selv, og det er vel å forvente at bilen skal holde i minimum 10 år? Risikoen blir at batteriet ryker etter 6,5år når bilen har passert 190k og garantien er ute, men da har man vel ganske uflaks? 

    Nimrad skrev (6 minutter siden):

    Jeg skal ikke legge meg opp i bilvalg. Du har brukt Tesla som eksempel så da blir det nok fort dessverre mye hyling da Tesla vekker mange følelser.

    Men jeg tenkte å komme med et par kommentarer på regnestykket ditt:

    1. Får ikke alle linjene til å gå opp helt. Volvoen koster 8400 per måned, men kun 88 tusen i året? 
    2. Nå er ikke rentekostnadene så høye på denne kampanjen, men husk at du får tilbake 22% av disse fra staten.

    Det tredje og viktigste punktet: Det du har satt opp er penger ut per måned. Det er greit som et budsjett for hvor mye penger du må betale, men hvis du skal vite hva som svarer seg må du ta bort avdragene på Teslaen og erstatte med verditap (verditap bør du også inkludere på Volvoen). Da kommer nok Teslaen dårligere ut, men da får du et bedre grunnlag på om det verdt å få en nyere, tryggere, mer komfortabel bil.

    EDIT: Du har rett, glemte forsikringen på utregningen av årskostnad på Volvoen. Riktig kostnad blir 101.500kr. Slik jeg ser det har ikke Volvoen noe å tape mer, den har gått 300k og er 20 år gammel. Teslaen vil tape seg; grunnen til at jeg ikke har tatt med det i regnestykket er at jeg ser for meg å ikke selge den -- at jeg har et 10-årsperspektiv. 

  7. iknutis skrev (19 timer siden):

    Dette er dessverre veldig forskjellig fra forhandler til forhandler. Selv er jeg veldig godt fornøyd med servicen jeg fikk hos Tesla når jeg eide en Model S i 2015-2016, men servicen hos Hyundai-forhandleren når jeg eide Ioniq fra 2020-2021 var helt elendig og har sørget for at jeg aldri skal ha en Hyundai igjen.
    Leaf scorer bra på driftssikkerhet, men er nitriste biler.

    Jeg har selv 5mil hver vei til og fra jobb, og det er ikke tvil om at det er penger å spare på en elbil kontra fossilbil, så lenge man sammenligner to biler i samme prisklasse.
    Men det billigste alternativet for meg, som også reparerer og tar service på egne biler, er en eldre dieselbil. Det siste året har jeg kjørt en 2008mod Golf 5 1.9TDI 4motion. Den kommer seg frem også på dager med farevarsel for snø, går på 0,5l på mila og en vanlig olje- og filterservice med olje og filter fra Biltema koster et sted mellom 1200-1500kr. Nye glødeplugger koster 125kr pr stk.
    Med overgang til en dieselbil med lavere forbruk, kan du dele den drivstoffregningen din i to. Da blir det ganske mye dyrere med en nyere elbil altså.

    Nå har jeg "oppgradert" til en tilsvarende gammel Passat, for å få 2.0 140hk og litt mer bagasjeromsplass. Den har marginalt høyere forbruk (0,56l på mila), ellers er det fortsatt lave delekostnader og relativt forutsigbart bilhold. Innkjøpsprisen på en slik bil i god stand er fra 30-50k, noe som gjør at du ikke trenger lån. Hvis noe alvorlig ryker, kan du faktisk selge bilen som repobjekt til 10k og tape minimalt med penger.

    Snakker vi da 0,5 på blanda kjøring? V70en ligger på 0,7-0,75 på strekningen Oslo-Drammen, men ender på 1,0 til slutt på gjennomsnittsforbruk inkl. fritid. Skulle jeg hatt en dieselbil måtte det blitt en stasjonsvogn eller tilsvarende. I tillegg ligger jeg på opp mot 2000kr i bom per mnd, som blir 10-12% dyrere med diesel enn med bensin. I tillegg er ikke lenger pumpeprisen på diesel billigere enn bensin... Usikker på om det er så mye å hente til slutt? 

    bzzlink skrev (20 timer siden):

    Jeg har pendlet Etterstad (bodde på Etterstadsletta i mursteinsblokkene) - Drammen for jobb, men kun 1 dag i uka i et års tid tidligere. Det er som du sier, kun mulig å gjøre dette med bil, praktisk. Tog tar for lang tid.

    Som du nevner en kostbar reparasjon på den V70 vil fort sette regnskapet på hodet. Når du tillegg er helt avhengig av bilen er på veien hver dag så blir det pes å bruke tid på å få den på veien igjen, source billige deler gjøre rep selv også videre når du da også må bruke mye tid på kollektivt.

    Som du vet med gamle biler, det kan godt hende du ikke får noen major reparasjoner, eller det kan hende det er noe som gjør at du må kaste bilen neste måned. 

    Neste er om du skal gå for en bil som du ekslusivt bruker til pending. Da kan du kjøpe en billigere bil, men som ikke dekker hele bilholdet, og du må da ha to biler som gjør det dyrere på den måten. 

    Det absolutt dyreste med en bil er verditapet. Du har har ført opp 5000 i mnd på lån Y, det tror jeg er for lavt. Ville jekket opp til 6500,- for å dekke verditapet og renter kanskje mer når du kjører på så mye i året. (min erfaring er fra å eie en Model 3, i 4 år og så selge den)

    Det er allikevel det jeg ville valgt. Det er digg med to biler, og så lenge parkering ikke gir en veldig ekstra utgift hadde jeg gått for det. 

    Som pendle bil hadde jeg valgt
    VW up / Seat Mii / Skoda citigo. 2020 - (jeg har en 2020 citigo som pendlebil selv)

    De klarer t/r komfortabelt på vinteren, og har mye igjen av batterigarant, og endel igjen av vanlig garanti, avhengig av hvor ny bil du finner.

    Den klarer også greit å ligge i 100/110 over lengre tid på motorvei og fortsatt ha 10 mil rekkevidde på vinteren.

    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=336205137

     

    Enig i at 2 biler er digg, og at det er fornuftig å gå for en billig elbil! Likevel må man betale dobbelt opp på forsikring og veiavgift, pluss lån på billig elbil. Eksempelet med Skoda Citigo gir meg terminbeløp på 1600 over 10 år. Da ender (grovt regna) 1600+1000*2 (2x forsikring/veiavgift)=3600 + forbruk og bom. Jeg ville nok hatt behov for å kjøre volvoen opp 1/2 til 1 tank+bomring i måneden (edit) til fritid pga plass osv, så da er vi på ca 4800 + pendlerstrøm på 400 og bompenger på 900, og da er vi oppe i over 6000. Da er vi ikke langt unna månedsprisen på f. eks. en ny model Y som dekker alle behov. Fordelen med 2-bils forslaget er jo minimalt verditap og at man ikke binder opp så mye penger i lånet. Rent økonomisk synes vi 8.000 i mnd er i overkant av hva vi kan bruke på bil, men det er vel kanskje det man må forvente når man skal pendle?

  8. Hello! 
    Jeg trenger litt råd ang. valg av pendlerbil. Jeg har flyttet fra Drammen til Etterstad i Oslo for å bo med kjæresten, men ønsker å fortsette å jobbe i Drammen. Vi har gode parkeringsmuligheter, og det er veldig greit å pendle med bil da det ikke er kø denne retningen (4,5 mil/35min hver vei). Alternativet med kollektiv er T-bane -> tog -> buss, noe jeg ikke er så lysten på da det vil gå mye tid og energi til pendling. Med andre ord er jeg villig til å ta kostnaden med bil. 

    De siste 10 årene har jeg holdt liv i en 04 V70 bensinbil. Jeg er hobbymekaniker, og har spart veldig mye penger i reparasjoner samt 0 verditap. Etter flyttingen ser det ut som besparelsen blir spist opp av bensin og bompenger  i januar ender det på rundt 1800kr i bom og 5000kr i bensin. Vi har foreløpig et 3-5 års perspektiv på Oslo-prosjektet, før vi tenker å flytte mot Drammen igjen. Det føles derfor meningsløst å betale så mye penger ut i rene driftskostnader over en så lang periode. Det er også et usikkerhetsmoment med å bruke V70en til pendling da det kommer uforutsigbare problemer som må fikses i tid og utid. 
    Jeg har aldri eid en EL-bil, men det slår meg som det åpenbare alternativet. Jeg har gjort noen utregninger der jeg sammenligner dagens situasjon med en ny Tesla Model Y Long Range med dagens kampanjerente på 0,99%. Kostnaden i måneden de 3 første årene med 10 års nedbetaling blir marginalt billigere sammenlignet med V70en (kampanjerenta varer i 3 år). Her har jeg tatt utgangspunkt i 30.000km kjøring i året (20k i jobbpendling, 10k fritid), 20kr i bensin og snittpris på strøm på 0,93 øre kWh. 

    image.png.b47c01686633935a3735e705e39ba98b.png

    Andre alternativer jeg har undersøkt er brukte EL-biler som Audi E-tron, Tesla Model S, Model Y etc. Bil er viktig for meg, så jeg er nok litt kresen i hva jeg ønsker å kjøre. Det føles egentlig mer riktig å kjøpe en eldre EL-bil jeg kan kjøre kilometer på uten dårlig samvittighet, men jeg har angst for å kjøpe EL-bil til 200.000-400.000 uten en varig garanti på batteriet. Det er selvfølgelig et alternativ å gå for en lower-end bil som f. eks. en eldre Nissan Leaf, men det sitter langt inne å kjøre dette i årevis. Dessuten har jeg ikke lader på jobb, samtidig som det blir en del kjøring til Stockholm da kjæresten er derfra. Mao. er vi avhengig av en viss rekkevidde. Jeg er også avhengig av god bagasjeplass og tilhengerfeste. 

    Vi er begge lektorer, så økonomien er grei. Dog er vi er midt i oppussing, så det er lite kapital å hente. En ny bil må evt. bli finansiert med ingen eller lav egenkapital. 

    Dette ble en lengre utredning enn jeg tenkte. Tar i mot alle råd jeg kan få med stor takknemmelighet!

    • Liker 2
  9. Hei! Samboeren og jeg har et kjøkkenprosjekt på gang der kjøkken flyttes til et tidligere soverom der vi har revet vegg til stue. Vi har lektet ut og rettet vegger, og holder på med å legge det elektriske. I den forbindelse må vi legge opp k-rør til belysning, og nå har fremgangen stoppet fordi vi ikke klarer å bli enige om belysning. Jeg er veldig opptatt av at det skal være jevn og sterk belysning på kjøkkenet, spesielt på kjøkkenbenken. Dette er ikke så viktig for samboer, her handler det om at det skal være estetisk. Vi har diskutert alt fra vegglamper, pendel(henge)lamper, spotter osv. Mine forslag har vært utenpåliggende spotter over benkeplaten, og "lang-armede" vegglamper. Samboer har ikke lyst på spotter, og har heller ikke lyst på lange vegglamper (de skal være korte). Problemet er at vi mest sannsynlig skal ha åpen hylle på vegg, noe som vil skygge for vegglamper som er korte. Kjøkkenet nedenfor er bestilt og ligger klart til montering så fort vi får lagt ferdig el og gipset. Noen som har andre ideer å komme med? Hvor viktig er det å prioritere sterk og jevn belysning av benkeplate?

    belysning-1.png
    belysning-2.png

  10. Jo absolutt, men jeg sliter med å finne noe som er stort nok. Spesielt er rillene veldig korte, jeg trenger noe som kan grave seg dypt ned i et isbad. 

    Lodding av aluminium har jeg aldri vært borti, visste ikke man kunne gjøre det? Vi har en del loddeutstyr på jobb.

  11. Hei! 
    Jeg har sveiset en del på stålplater i forbindelse med bil. Nå har jeg fått en ny utfordring: Jeg er lektor ved en ungdomsskole, og vi skal lage en partikkeldetektor (Cloud Chamber). Her trenger vi en heatsink i aluminum (se bilde). Jeg finner ikke noe egnet på nett, i hvert fall ikke på norske sider. Ser derfor på muligheten til å lage noe selv med aluminiumsplater. Jeg har tilgang til 2mm plater (https://www.sloyd-detaljer.no/produkter/tre-metall/plat-folie/aluminiumsplater-2724) og evt. rør/stenger i alu. Sveiseapparatet er et relativt stort Lincoln Electric apparat med trinnbryter. Husker ikke modellen, må i så fall til verkstedet å sjekke). Tenker å kjøpe ren argon på engangsflaske på Jula hvis det blir aktuelt (https://www.jula.no/catalog/verktoy-og-maskiner/sveising-og-lodding/sveising/sveisegass/argongass-210092/?gclid=Cj0KCQjwsp6pBhCfARIsAD3GZuYiYHTPcmQT8xkeZLbBVZv2AMZUwW9xBPWE8Pa79Q3vCNt6PKPtzTsaAmJlEALw_wcB&gclsrc=aw.ds)

    Tenkte å kutte ut platen på  15x15cm~, og deretter kappe riller på 15cm x 6cm og sveise disse på fra midten og ut. Er dette gjennomførbart? Dette trenger på ingen måte å bli perfekt, men det må bli funksjonelt. 
    image.png.1027c8766bffd8f58dce8ec7e68d684f.png

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  12. Hei! Jeg jobber på en skole i Drammen, og vi trenger litt tørris til et forskningsprosjekt (vi skal lage cloud chamber). Hvor/hvordankan jeg få tak i dette i Drammen (i verste fall Oslo)? Har ringt Hansens røkeri, men de brukte bare flakis. Har vært i kontakt med Linde AS, men da måtte det bestilles en uke i forveien, og måtte hentes i Horten/Tønsberg. 
     

  13. Hei! Nettopp kjøpt leilighet på Etterstad i Oslo. Ønsker å flytte kjøkken til soverom. Her er tanken å føre avløp fra toalett på bad i en kasse langs vegg-gulv og over i nåværende soverom. Soverommet flyttes til der kjøkkenet er nå. Leker også med tanken om å bygge et lite vaskerom der det i dag står kjøkkenvask, slik at man kan bl.a. flytte vaskemaskin ut av badet. Laget en skisse:

    ny-planl-sning-forslag1.png

    Lurer på om dette må søkes om? Veggen som rives er ikke bærende fra gulv og opp til høyden på døra, derfra og opp er det visst en betongdrager (er en tydelig kant over døra langs hele veggen. Under denne skal det være murstein). Vi tenker å rive mursteinen, og ikke bæringen over. 
    Vi vet at andre i borettslaget har flyttet kjøkken og revet veggen, men er usikker på hvordan de har løst det med avløp. Har forstått det slik at kun toalettavløpet er dimensjonert til å ta både kjøkken og bad samtidig. Avløpet til toalettet går vertikalt i hjørnet av badet i en kasse, med toalettet tett ved siden av. Usikker på hvorfor det går videre oppover da vi er øverste leilighet, er det pga. lufting?

  14. Hei!

    Jeg og kjæresten er i en litt intrikat situasjon hva gjelder kjøp av en leilighet. Min kjæreste leier leiligheten vi har lyst til å kjøpe av en bekjent. Utleier har sagt at hun har veldig lyst til å selge til oss fremfor noen andre, så fremt vi kan bli enige om en pris (oppegående person; vi forsøker ikke å lure oss til noe). Problemet er at dette er en OBOS-leilighet, og vi har veldig lav ansiennitet (vi snakker uker). Finnes det noen måte vi kan få dette til, uten at noen kan komme å "kuppe" avtalen vår gjennom forkjøpsretten? 

    Jeg vet man kan overføre OBOS-leiligheter hvis man kan dokumentere samboerskap i over 2 år. Utleier har hatt bostedsadresse i leiligheten i over 2 år mens min kjæreste har bodd der; finnes det et smutthull her? 

    Hva med om selger innlemmer min kjæreste som medeier, og at man gjør salget i 2 omganger?

    Ellers har jeg blitt fortalt at det er noe som heter "forhåndsavtale" (eller noe lignende), der man kan utlyse boligen til en gitt pris hos OBOS, og hvis ingen melder interesse kan boligen selges til oss uten at noen blander seg inn med forkjøpsrett. Slik jeg har forstått det, må prisen være forhåndsbestemt (og da antar jeg vi ikke kan forhåndsutlyse for en pris høyere enn den vi til slutt kjøper for). En slik forhåndsavtale kostet visst rundt 10.000 kr. Her kan jo evt. selger trekke seg hvis andre melder interesse; da taper man 10.000, men selger får sjekket interessen, og vi kan "prøve på nytt". I en slik situasjon -- hva stopper selger fra å si til potensielle interessenter at vedkommende ønsker å selge internt og at utlysningen trekkes hvis noen melder interesse? 

    Det enkleste er jo å bare bli enige om en pris, sette så lav overtagelsestid som mulig (5 dager), og satse på at ingen melder interesse, med den risikoen at vi mister kjøpet. 

    Håper det er her som kan hjelpe! 

  15. Takk for innspill! Hva med denne oljefrie fra biltema? Er 8 bar tilstrekkelig for bruken jeg beskrev i første post? Har lest at oljefrie ikke kan kjøres like hardt, og at derfor kan fungere dårlig til verktøy osv. Blir heller ikke helt klok på hvordan luftmengde oppgis. På den nevnte står det følgende spesifikasjoner:

    Luftmängd 322 l/min (genomlupen)
    Luftmängd 145 l/min (fri angiven luftmängd vid 6 bar)

    Forholder jeg meg til 322 eller 145 her, når det f. eks sies at en bør ha 300l/min + for lakkering? Må jeg da ta hensyn til trykket på verktøyet, og så vite luftmengden kompressoren gir ved gitt trykk?

    Har lest en del gode erfaringer med Kompressor 398/9,5/90 – Moe & Co AS (moeco.no), men den dobbelt så dyr som biltema sin. 

     

  16. Complexity skrev (13 minutter siden):

    Er støy viktig? Store forskjeller der ute. Noen krever hørselsvern og noen hører man knapt.

    Pris er viktigere enn støy, er villig til å bruke hørselvern. 

    kremt skrev (38 minutter siden):

    Hvis du skal lakkere bør du velge oljefri, ellers må du montere oljeutskiller.

    Hvis det er snakk om noen hundrelapper for vann/oljeutskiller så gjør ikke det noe

  17. Hei! Jeg har bestemt meg for å gå til innkjøp av en kompressor da jeg ved flere anledninger har hatt behov i forbindelse med mekking på bil... Jeg sliter dog med å finne en som passer mitt bruk -- renblåsing i forbindelse medbil/motor, små lakkeringsjobber (f. eks bilpanser), lekkasjetesting, muttertrekker osv. Jeg er litt på budsjett, så pris er en viktig faktor. Slik jeg har forstått er det viktigere med høy luftmengde (l/min) enn stor tank om man skal lakkere, bruke verktøy osv. Har sett på alt fra biltema, bauhaus, stanley til brukte (gamle/slitne) kvalitetskompressorer på finn. Har f. eks vurdert er denne fra Einhell.

  18. EDIT: Ser at jeg postet dette på feil sted, men får ikke flyttet tråden.

    Hei! Min HP Pavilion x360 Convertable 14-ba1xx har et batteri som ikke holder mer enn et par minutter. Tenkte å kjøpe nytt, men klarer ikke finne riktig batteri hos noen norske aktører. Noen som har erfaring med dette? Evt. erfaring med å bestille fra utlandet? Jeg har åpnet PCen og lest av diverse serienummer:

    Sitat

     

    BK03XL

    Regulatory Model Number: HSTNN-LB7S

    YU 10186-16016

    Kapasitet: 11.55V 41.7Wh 3615mAh

    HP SPARE 916811-855

     

    Bilde av batteri: 

    245686772_589937362045279_59231552256123

    245176336_574809473770030_78152646753591image.thumb.png.8ac61ec95f4f45525e56209f746fe5fd.png

    På forhånd takk for hjelp!

  19. Plutselig sluttet HDMI å fungere. Har hatt problemer med at jeg ikke fikk lyd til TV/PC skjerm via HDMI. Reinstallerte Nvidia HD sound drivere, og da så det ut til å fungere, fikk ihvertfall opp HDMI skjermen under avspillingsenheter. Dro ut HDMI kabelen som går til PC skjermen og byttet den ut med TVen, men kom ikke no bilde. Siden har ikke HDMI funket på verken PC skjerm eller TV. Akkurat som PCen min ikke har HDMI lenger. Skjer ingenting når jeg kobler til HDMI kabel. VGA fungerer.

     

    Har prøvd å avinstallere nvidia skjermdirver 2 ganger uten hell.

     

    Skjermkort: nvidia gtx 570m

×
×
  • Opprett ny...