Gå til innhold

rugro

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rugro

  1. Hei! Jeg fant på Ebay, bestilte og fikk det sendt til Norge fra Speaker World. Funket helt fint. Kostet 182 kroner. Og reparasjonen gikk også fint. Masete å skrape vekk gammel skumgummi...

     

    R.

     

    Hallo alle

     

    Jeg trenger et repairkit til skummet rundt basserne på disse høytalerne. Noen som har noen

    ide om hvor jeg kan skaffe noe slikt? Mye av dette til LX44 på Ebay, men det er vanskelig å få det

    sendt over dammen, pga limet faktisk..heia 9/11, terror og alt det der :-(

     

     

    Link til hva jeg ønsker:

     

    Ebay LX-44 repair kit

     

    WooferRepair LX-44

  2. Nå har de faktisk tatt seg litt sammen, da... En større nettbutikk i Sandefjord selger f.eks CS2 for 6500 +/-

     

    Det er jo hakket bedre enn "gamle" CS.

     

    For øvrig jobber jeg innen web-verden, så jeg har brukt PS en hel del, men mest til resizing og justeringer. Drev også på litt med masker og sånt for en stund siden. Digger PS og kommer til å fortsette å bruke det, til tross for at jeg innser at det kommer til å ta en evighet å lære alt jeg vil.

     

    Men nå er også interessen blusset opp ettersom jeg kjøpte dSLR nylig.

     

    Gøy med bilder og slikt. Det gikk forresten en elg forbi meg på fredag (var på tur på landet og den gikk utenfor huset.) Da skjønte jeg at jeg må bla opp noen kroner til et nytt objektiv også, ettersom jeg ikke kunne komme nærme nok. Men jeg fikk i alle fall knipset den. Ble litt styr der og jeg knipset gjennom kjøkkenvinduet med polariseringsfilteret på... Hehe. Glemte å plukke det av.... lol

     

    :w00t:

  3. Niks. Ikke spesifikk støtte for 350D i RAW2.4 update hos Adobe. Men jeg skal teste likevel, kanskje den deler med 300D. Ville ikke være usannsynlig. Noen som vet om extension er CR2 i 300D?

     

    Nå er den nye filformat-fila importert, og dermed ser det ut til at den takler CR2-filer...

     

    Case closed.

     

    Case åpen igjen!

    Jeg får fortsatt ikke åpnet etter å ha installert Raw update 2.4

     

    Noen som kan hjelpe?

  4. Uten å endre temaet i tråden kan jeg nevne at jeg synes muligens det ville vært en idé med differensiert prising, for hvorvidt programmet skal brukes profesjonelt eller til hobbyformål. Jeg kunne glatt betalt 2000 for Photoshop.

     

    Skal lete etter plugins nå.

     

    http://www.fotovideo.no selger PS CS2 for 8419,- kroner. :no:

     

    Da kjøper jeg meg heller to nye objektiver, eller ett, for den saks skyld...

  5. Jeg sliter med å få åpnet RAW-filene fra 350'en min i PS. Ser at extension er .CR2, men hva i svarteste betyr egentlig det?

     

    Photoshop skjønner i alle fall ingenting. Er litt gira på å teste ulike ting, f.eks. ettereksponering osv...

     

    Kan noen vennligst hjelpe? Jeg er sikkert teit, men fant ingen måte å gjøre det på. Har ikke lett lenge heller, da. Tenkte det kjappeste var å spørre dere her inne...

     

     

    :blush:

    R.

  6. Hvordan monteres det, da?

     

    Peller man ut det batteriet som sitter inni kameraet fra før, eller må man bestille seg TO nye ekstra, slik at kameraet totalt har TRE batterier? (Da blir det jo litt kroner ut av det, mener jeg...)

     

    Kan noen oppklare dette for meg? Jeg er gira på å kjøpe meg et slikt grep for å bedre... ja, nettopp, GREPET ;-)

     

    Ellers blir det noe optikk også etterhvert. Har skjønt for lengst at strikking f.eks ville vært en langt billigere hobby, men who cares så lenge det er gøy!

     

     

    R.

  7. Ble Hoya-filtre. Begge deler, både UV og pol. Det som er kult med polariseringsfilteret er at det kan roteres. Satt ikke helt godt på objektivet, men det er bare å være litt nøye når man skrur det på.

     

    Har forresten bestilt meg den boka til han Fjørtoft-karen. En ting er at jeg alltids skal klare å lære meg å stille inn kameraet mitt, men NÅR skal jeg bruke de ulike innstillingene? Derfor kjøper jeg meg en bok og prøver å finne ut litt mer.

     

    Dette er gøy!

     

    :)

    R

  8. Hei!

     

    Jeg kjøpte meg nettopp 350D. Jeg synes det er et genialt kamera. Litt lit i hånden, kanskje, som noen sier, men likevel et fett kamera. Det er dessuten en fordel når man skal ha det med seg.

     

    Om du skal ha en grei kombinasjon kan du kjøpe et 350D kit + et Sigma 70-300 objektiv, det koster ca. 2295,- på Komplett... Da har du litt vidvinkel og ok zoom uten å bli blakk...

     

    Lykke til med valget... eller har du allerede bestemt deg?

     

     

    :)

    R

  9. Jeg kan heller ikke en dritt om fotografering, så vi er vel i litt samme situasjon.

     

    Endte selv med å kjøpe 350D. Veldig kult kamera, synes nå jeg, da... Du får det får rundt 7700 kroner. Faktisk selger Elkjøp dette kameraet i butikk til 7800,- kroner, og da følger det med en 18-55 linse i kit'et. Nå er vel ikke den linsa verdens feteste, tror den koster 859,- kroner, men likevel; For en som er helt på bærtur og konstant fokuserer med gale punkter, vil denne nok gjøre susen en stund.

     

    Jeg var nedom her igår og kjøpte meg et par filter (kan jo alltids filtrere i Photoshop, men...). Det ene er et UV-filter, som sikkert mange andre i forumet her kan fortelle deg er lurt å ha, rett og slett som en linsebeskytter. Det andre var et polariseringsfilter, som lar deg overdrive fargene littegrann om du tar bilder av f.eks himmel og sjø. Kult å leke litt med. Begge er laget av Hoya, noe som vel ikke er det billigste av filtre. UV kostet 269 kroner, og Pol. filteret kostet 730... :whistle:

    Til kit-linsa skal filterstørrelsen være 58mm... Det er nyttig å vite.

     

    P.S: Det er dette Proturbo snakker om, som du har sitert.... Filterets egentlig funksjon er å filtrere vekk UV-stråling, men det er ikke så viktig om man opererer i lave høyder. Mer nyttig om man tar bilder i sollys på 1000m eller høyere. Da unngår du at UV-strålingen skaper dis i bildene dine...

     

    Eller hva, folkens? Er jeg på bærtur igjen?

     

    Lykke til!

    :)

     

    R.

  10. Grattis med kameraet!

     

    Jeg fikk mitt igår. Har ikke rukket mange bildene ennå, men jeg skal nok ut og gå en tur i helga. (har også kjøpt 350).

     

    Synes kameraet virker ultrasmooth. Var litt redd for plæstik-finishen, men etter å ha holdt det en stund i hånda, har jeg bestemt meg for at den ikke er "billig". Virker relativt solid, og vekten er jo dritbra. Ikke tungt i det hele tatt. Plasten gir nesten en litt sånn komposittfølelse, og den er litt ru å ta på, liksom. Til de som måtte lure på det.

     

    Ellers lurer jeg på: HVA er en god bok. Kan noen hoste opp en tittel til Proturbo og meg selv?

     

    Skal ut og kjøpe meg et UV-filter (linsebeskytter... ;-)) og et polariseringsfilter. Liker blå himmel og sjø. Men hvilken størrelse er det i grunnen som passer til Kit-linsa som følger med (18-55)? Proturbo, det vet vel sikkert du, som har kjøpt filter sjøl?

     

    Stå på og knips i vei! Lykke til!

     

     

     

     

    R.G :w00t:

  11. Men med tanke på responstid, hvordan er MicroDrive da? La oss tenke oss en serie på 10 bilder. Vil kameraet greie å bufre alt sammen, så det rekker å skrive det til MD'en, eller får du et delay?

     

    Jeg er klar over at dette egentlig ikke er noe tema, idet man stort sett kjører one shot, men likevel, det er interessant å vite, synes jeg.

     

    Det kule her er vel åpenbart at om man har 4GB, så kan man jo kjøre nesten 500 eksponeringer i RAW-format. Da åpner det seg muligheter i Photoshop, f.eks... Med tanke på ettereksponering og sånne ting... :yes:

     

     

    R.

  12. Ja, her må jeg nok bare si meg enig med de andre som har opplevd trøbbel.

    Lånte en One Touch 160GB av en kompis. Litt trøbbel innimellom med den, men jeg fikk gjort det jeg ville.

     

    Så ble jeg lei av å låne, og kjøpte meg en selv, en OT2 200GB. Med DEN var alt MYE VERRE! For det første hadde jeg en masse hæssel med å formattere den, så det måtte jeg gjøre sikkert tre-fire ganger. Etter det hadde jeg et strev med Dantz Retrospective (Den bundlede backup-saken). Og så, som den store finalen, DØR HELE DISKEN.

     

    Er litt grinete nå. Har jo filene mine fortsatt på den faste HD'en, men ærlig talt, dette er skikkelig dårlig! Jeg skulle jo liksom safeguarde her og legge over mp3 og bilder på denne dingsen, for å unngå ørten DVD'er, men nå vet jeg faktisk ikke helt hva jeg skal gjøre med den.

     

    Neida, i morgen plinger jeg ned til Sandefjord og så får vi nok dessverre ta en retur på hele saken. Kjipt nok, for designet på denne saken er fett, men det hjelper meg ikke til å lagre backup!

     

    Tips: Styr UNNA denne One Touch II affæren, med mindre du er hypp på en bokstøtte i aluminium!

     

    Nå har jeg lyst til å brenne hele disken. Jeg har lett med lys og lykte for å finne en forklaring på dette problemet, og sitter nå igjen med to muligheter. Enten er det den eminente DriveLock-teknologien til Maxtor som har gått helt nøtts, eller det må være slik at disken bare er ødelagt. Helt utrolig, ettersom den er helt ny. Jeg blir forbanna!!!!

     

    Jeg skal snakke litt med Komplett i morgen, og få dem til å sende med en WD ekstern istedet. Har noen testet den, eller? Den koster en hundrings mer, men har oxo 250 gig... Håper det hjelper.

     

    R. :wallbash::realmad:

  13. Heisann folkens!

     

    Tenkte jeg skulle begynne å knipse litt flere bilder, og har kjøpt meg en 350, som jeg venter på i dette øyeblikk...

     

    Nå følger det ikke med noe minne i det kit'et, så jeg har slengt på en vanlig Kingston-greie (1gb) i første omgang. Burde jeg heller kakke til med en microdrive på f.eks 2-4gb? Jeg er klar over at jeg da får plass til flere bilder (doh! :dontgetit: ), men det jeg tenker på er om noen kan peke ut fordelene med en MD kontra vanlig CF? Vil MD'en f.eks BRÅKE mye? Så er jeg selvsagt også klar over at Kingston lett kan tangeres på responstid, da...

     

    Ellers noen som vil slenge inn noe tips om hva en nybegynner kan trenge for å få glede av et temmelig overkill kamera (for min del, altså). Fint om noen kanskje også kan tipse om en bok som kan forklare noen grunnleggende prinsipper...

     

    mvh

    R.G

  14. Jeg går her og venter på et Panasonic DMC-FX7 i sort utførelse. Det tar helt vilt lang tid. Hva pokker er det som drøyer så ekstremt lenge?

     

    Hadde jeg visst det, hadde jeg latt være å bestille fra Nomatica og kjøpt det et annet sted. Det kjipe her er jo at pengene ble trukket ved bestilling.

     

    Kanskje er det Panasonic som rett og slett ikke greier å montere dette kameraet i tide. Hva vet jeg?

     

    Jeg skulle i alle fall gjerne hatt et skikkelig svar på om jeg overhodet får dette til jul eller hva som skjer.

     

    :hrm:

     

     

    R.

×
×
  • Opprett ny...