Gå til innhold

mathos

Medlemmer
  • Innlegg

    362
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mathos

  1. Etter AML § 10-3 så skal du ha oversikt over arbeidsvaktene dine minst to veker i forvegen.

    Det er med andre ord forseint å ringe mindre enn 14 dagar før for å informere om at arbeidsplanen er endra. Er du fyrst satt opp på vantlista så skal du ha arbeid og lønn etter den fastsatte planen.

     

    MEN, så er det spørsmålet om kva som er avtalt. Kva står det i arbeidsavtalen din? Og kanskje viktigast, har du samtykka til å ikkje jobbe den helga?

     

    Vil anbefale deg å ta dette med din tillitsvalgte eller direkte mot personalavdelinga i kommunen.

    Det er mange mellomleiarar rundt omkring som ikkje er fullt oppdaterte på lov og avtaleverket.

     

     

    Aml. § 10-3 gjelder kun når det arbeides til forskjellige tider på døgnet? Kan ikke se at det er grunnlag for å tolke den utvidende, men arrester meg gjerne :)

  2. Takk for gode tips folkens, og sorry for sent svar! Det var som kjent jævlig vær på torsdagen, så jeg endte opp med å servere hjemmelaget middag. Etterfulgt av litt for mye vin på balkongen mens vi så på tordenværet. Ble faktisk litt minneverdig.

     

    Kjappe svar på spørsmål ovenfor: Det var ikke første date. Er relativt flink til å føre samtaler, så klein stillhet er ikke et problem. Eksemplene jeg listet opp er ting jeg har gjort tidligere med andre jenter - vil helst skape nye minner.

  3. Hei folkens!

     

    Skal på date om noen dager, og trenger litt inspirasjon til hva vi kan finne på. Er ikke interessert i gå på en klassisk date a la middag/kino/museum/bar/bowling, men det trenger heller ikke å være noe fancy. Tenker mer i banen å drikke vin mens vi ser solnedgangen fra Sørenga, skøyter i Friggparken, tur/grilling i Nordmarka, elvelangs etc.

     

    Google er håpløst. Vennene mine er verre. Satser alt på dere!

     

     

  4. Flyttet inn i ny leilighet på lørdag, og fikk ikke somlet meg til å ringe Get for å bestille tv-boks og ruter før fredagen. Get informerte meg om at det ikke var flere produkter på utleveringsstedene, så de måtte sendes fra hovedlageret. Måtte belage meg på å vente minst en uke på dette.

     

    Mandag morgen får jeg melding fra posten om at estimert levering er på fredag. To timer etterpå får jeg ny melding om at pakken er levert på postkontoret, og jeg plukker den opp samme dag.

     

    Nå tør jeg ikke å legge meg. w t f skjer

    • Liker 8
  5.  

     

     

     

     

    Jeg har min HK416 hjemme, så det varierer :)

     

    Er det fordi du har søkt om det, er i en I-styrke eller tilhører ett objekt med ekstra risiko?

     

    Eg kjenner ikke hele organisasjonen men har ikke hørt om en F-styrke uten særskilt objekt som har HK416 hjemme. Før nå evnt :)

     

     

     

    Ikke søkt om det, ikke I-styrke, og vi beskytter heller ingenting av strategisk verdi. Stort sett trær og et eller annet menneske :) Har overhodet ingen interesse av å ha våpen hjemme, og skulle gjerne hatt det lagret sentralt.

  6. Spørs hvilket HV område du er i, og distrikt.

     

    Er området omvæpnet til HK416 så har en våpen på oppmøtested og ikke hjemme. Er det AG3 så har en våpen(men ikke tennstempel) hjemme.

     

    Dersom distriktet/området har prioriterte sikringsobjekt så vil du se at det er oftere øvelser enn de distriktene som ikke har det.

     

    På det meste vil en nok oppleve trening minst en gang i året, og på det laveste en gang pr 2-3 år.

     

     

    Jeg har min HK416 hjemme, så det varierer :)

    • Liker 1
  7. Har et spørsmål om felles utgifter i tomannsboliger (selveier). Tomannsboligen har et felles kloakkrør under huset, koblet til det kommunale nettet. Kan eier av den ene seksjonen bytte ut røret, og kreve den andre eier for forholdsmessig andel av utgiftene? VIl tro røret anses som sameie selv om tomannsboligen ikke er det, og at utgiftene kan kreves dekket etter sameigelova § 9 som "naudsynlege utgiftar". Hver sameier har krav på at tingen holdes forsvarlig ved like etter § 8.

     

    En annet spørsmål er hva som skjer hvis utskiftningen ikke er nødvendig før om noen år, men naboen velger å være føre var og skifter ut likevel. Vil det kunne kreves dekning av utgifter da?

  8.  

    Tog er det vel. Fra Frogner stasjon.  :)

     

    Det har du nok rett i.

     

    Det toget går to ganger i timen og bruker 21 minutter fra Frogner til Oslo S. Så vil jeg tro det tar rundt 10 minutter å gå fra toget til juridisk fakultet, kanskje også mer fra man går av toget til man er inne i forelesningssalen. Det er ikke så langt, men det tar lang tid å gå mellom de andre pendlerne, opp i ankomsthallen, ut av Oslo S, forbi trafikklys og mellom alle menneskene på Karl Johans gate. I tillegg må vel trådstarter beregne litt tid til å gå til og fra Frogner stasjon.

     

    Da er nok den effektive reisetiden litt mer enn en halvtime, som kan være litt langt og i hvert fall blir langt hvis trådstarter går glipp av et tog eller toget er forsinket, som ikke er en like stor utfordring for studentene som bor i byen og har buss, T-bane eller trikk med få minutters mellomrom. Men det er jo ikke så ille at trådstarter behøver å bli utslitt av pendlingen. Det blir nok en større utfordring at det siste toget fra Oslo S til Frogner går kl 0044 og at man ellers må belage seg på overnatting eller en drosjetur, samt at en togtur hver vei krever mer planlegging som en aktiv og sosial student helst slipper.

     

     

    Liten rettelse: Toget stopper på Nationaltheateret :) Jeg tok i hvert fall toget til Jessheim fra national for noen uker siden, og passerte da Frogner.

     

    Velkommen til jussen, Solveig!

  9. Et tips kan være å ha prøveoppkjøringer med foreldrene dine eller kjørelærer. Starte på samme sted, få sikkerhetsspørsmål, kjøre like langt etc. Tenke at det er en virkelig oppkjøring. Jeg gjør dette flere ganger (10-20) før vanlig eksamen. Som følge av dette blir jeg flinkere til å holde nervene i sjakk, og presterer langt bedre.

  10.  

     

     

    Her er originalen:

     

    FwkBu.png

     

    Nei, det er ikke originalen. Meg bekjent ble den først postet på bash.org tidlig på 2000-tallet, men kan godt være den ble copypasta der og.

     

    Har bare en vakt igjen på matbutikken! Blir deilig å komme seg videre, men samtidig litt trist!

    • Liker 2
  11. Ble for noen dager innkalt til heimevernet. Hadde aldri trodd det, men ser litt frem til det! Har noen spørsmål i denne sammenheng, som jeg håper noen kan svare på.

     

    1) Er det vanskelig å få fritak frem til studiet er ferdig? Er hardt nok som det er, og vil ikke gå glipp av en ukes lesetid.

    2) Hva skjer på repetisjonsøvelsene? Vanlig felt?

    3) Hvilket utstyr må man ta med seg hjem?

  12. Etter første avdeling skal studenter ved UiT ha "Inngående kunnskap om forbudet mot intervensjon og bruk av makt". Så det er helt klart et mulig eksamenstema for dere i nord, selv om det er umulig å vite sikkert.

     

    Tenker også at det er relevant for studenter ved UiO. 3. avd fikk som kjent en 2-timers teori om kjennskapskrav i formuesrett 1 i høst.

     

    Over til noe annet: Hva er deres tanker om årsaks-/kontroll(påvirknings-)perspektiv i kontrollvilkåret ved henholdsvis forsinkelse og mangler? (Kontrollansvaret). Kontroll.

     

    Kontroll. Kontroll. Ææh.

  13. Personlig så syntes jeg folkeretten var kjempespennende. Noe av grunnen til det var at vi hadde en fantastisk kursholder (Sondre Torp Helmersen) som klarte å gjøre det mer anvendelig.

     

    Prøv deg på tidligere eksamensoppgaver og se på sensorveiledning, så blir det nok mer håndfast.

     

    Edit: Ta en kikk på Montevideokonvensjonen fra 1933. Fin "fuskelapp" for en rekke ting. Ville også lært meg alle grunnlag en stat kan bruke for å innvadere et annet land, jf. Putin, som nok er et yndet eksamenstema i år.

×
×
  • Opprett ny...