Gå til innhold

[space]

Medlemmer
  • Innlegg

    412
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av [space]

  1. fingeravtrykksensoren synes jeg sitter helt greit plassert. Mulig fordi jeg bruker et sånt thin skin, så det er lett å finne kanten ved sensoren.

     

    Det jeg har problemer med er plasseringen av knappene.

     

    50% av gangene jeg skal skru av skjermen og legge den i lomma kommer jeg borti Bixby-knappen, og skjermen skrur seg på igjen på vei mot lomma.

     

    Samme når en har telefonen liggende på bordet, og skal skru av eller på skjermen. Utrolig klønete uten å trykke på bixby og power samtidig.

  2. Det finnes tilsvarende løsning for større kameraer, men de koster... De jeg har sett ligger på $650 og oppover.

     

    Et billigere alternativ til kameraer som sony nex/a6000/osv er iflight g40.

     

    Ikke så sexy, men ca samme pris som denne i testen, og den fungerer også veldig bra. (Mulig det funker å modde litt så den kun har en stang tilsvarende dij osmo)

    • Liker 1
  3. Er det noen her som kan printe ut noe for meg for en billig penge?

     

    Jeg har tenkt på noen logoer (Ala Marshall osv) til noen gitarkabinett jeg lager.

     

    Jeg har nå ikke logoen på data hverken i 2d eller 3d, og lurer da også på hvilket program jeg burde tegne den i, for å gjøre det enklest mulig.

     

    Størrelsemessig tenker jeg 2 størrelser:

     

    ca 4cm x 2cm, ca 2 mm tykk

     

    ca 12cm x 5cm, ca 5mm tykk

     

    Tenker altså noe slikt, men med egen logo:

     

    Marshall%201959%20Super%20Lead%20100W%20

     

    -197551805681926890.jpg

     

    Lakkering / finish kan jeg gjøre selv.

     

    Send meg gjerne en PM om det kan være interessant!

    (Jeg holder til i Osloområdet)

  4. Men med original OSX så er ikke oppdateringer noe issue lenger?

     

    Tidligere måtte en drive med slike driverting jeg ikke orket å sette meg inn i.

     

    Kjørte vel OSX et års tid på et ASrock hovedkort. (Støttede GPU, lyd og nettverk.) Funka egentlig knirkefritt, uten oppdateringer. Husker ikke helt hvilken release jeg kjørte da. Var en av de fra OSX86project eller hva siden het. Måtte ha en USB plugget i maskinen som den bootet fra mener jeg. Lenge siden, og regner med det har gått fremover siden den tid :)

  5. Voksen jeg har er også en slik ren voks, med carnauba.

    http://www.performancemotorcare.com/acatalog/Meguiars_Mirror_Glaze_Professional_Paste_Wax___16_312g.html

    Den legges ultratynt på med gummisvamp og tørkes av med mikrofiber etter den har tørket, som siste skritt i bilbehandlingen. Altså etter selve poleringsjobben.

     

    Ok, da er det ikke SÅ krevende jobb, selv om vi snakker om 96kvm om jeg skal gå over hele...

     

    Hva det er behandlet med originalt er ikke lett å si. Det er vanlig parkett (type klikk) som aldri er gjort noe med etter den ble lagt. Halvblank overflate. Lakkoking er veldig greit å unngå ja. Har ikke noen rester liggende heller, men en kan jo prøve seg frem under kjøkkenbenken f.eks.

     

    Hva med småriper i overflaten? Typisk sånne som kommer etter en stund når en har flyttet stoler frem og tilbake, eller hatt sand under skoene i gangen. Vil det være mulig å polere ned dette, slik som riper i lakken på en bil? (Jeg har 2 poleringsmaskiner liggende)

  6. Vi har eikeparkett i hele leiligheten. Den begynner å bli litt småslitt noen steder. Typisk der bordbein har stått tidligere osv. Det er da matte partier rundt omkring.

     

    Er det noen måte å få dette pent igjen, uten å slipe ned og olje/lakke?

    Har lest noe om voks og polering, men hva er det i så fall jeg trenger, og vil det bli bra?

  7. Jeg hadde jo sett gjennom en del modeller før jeg møtte opp i butikken, men uten mobiltelefon er det umulig å klare å huske og kontrollere specs opp mot hverandre. Folk må passe på!

     

    Om det faktisk var svigers som hadde dratt i butikken selv hadde det nok endt annerledes.

     

    I tilleg skulle jo lyden på denne LEDtven være så elendig at en MÅTTE ha den koblet til stereoanlegg. Når vi testet hjemme var lyden hvertfall bedre enn lyden i tven som ble byttet ut, med klar og fin tale.

     

    Jeg er klar over at det er et poeng at lyden kan være dårligere med de supertynne tvene tvene, pga kassevolum osv, men til vanlig tvtitting var det ikke noe problem med denne her.

  8. Kjøpte tv til svigers i går.

     

    Dama og jeg hadde sett ut et par stk Samsung tver på nettet før vi dro på Lefdal. Lefdal og Elkjøp var konkurransedyktige med de andre nettbutikkene på pris, så dro på Lefdal (Strømmen storsenter) siden de hadde begge inne.

     

    Kom dit og begynte å se oss rundt. Så kom en selger bort. Vi spurte etter de vi hadde sett på nettet. Joda, de sto der.

     

    Samsung UE40C6005XXE (LED) til 7990,- (Nettpris 7290,-)

    Samsung UE40C5105XXE (LED) som jeg ikke husker prisen på. (Nettpris 6490,-)

     

    UE40C5105XXE var forresten såpass dårlig at jeg misstenker de for å ha stilt den inn dårlig med vilje. Har aldri sett en tv hvor panorering hakker så mye som det gjorde her.

     

    Nei, disse var ikke så bra, men han kunne vise meg den beste tven de hadde i 8000-kroners klassen.

    Dette var en Samsung (IKKE LED) de skulle ha 8400 for.

    Jeg parerte med at "Jeg kjøper ikke en vanlig LCD nå. Det er utgående teknologi." Nei, det var han IKKE enig i! Denne var helt super! "I tillegg er den jo dyrere enn den vi i utgangspunktet har sett på". Ok, vi kunne få den til samme pris som den andre, altså 7990,-

     

    Jeg sa vi måtte tenke litt og se litt på de forskjellige. Istedet for å gå og finne på noe å gjøre, blir idioten stående og se på oss, så VI faktisk måtte gå videre i butikken for å slippe unna. Jeg dro opp mobilen og søkte opp modellen han akkurat hadde vist oss. ETT treff i prisguiden (Altså utgående modell), med prisen 5200,-. OK, Den tven skal vi IKKE ha!

     

    Så vi går bort til Den første vi hadde sett oss ut, og sammenligner litt med tvene rundt. Selgern er på plass igjen. Jeg gidder ikke si noe om prisen på "verdens beste tv" som han akkurat ville selge oss. Igjen viser han oss en annen tv.

     

    Denne gangen en Philips 40PFL5605H til 8200,- Denne hadde bak-LED istedet for kant-LED, som Samsung bruker. Dette var også en "mye bedre tv" enn Samsungen. Bedre bildeprosesseringsmotor (oppskalering osv) og ikke noe "clouding". Altså at baklyset lyser gjennom i kantene, noe som kan være litt synlig på mørke film-/tvbilder. Dette med baklyset er jo forsåvidt sant, men tven så rett og slett billigere ut, og i praksis klarte jeg ikke se noe forskjell på bildet ellers heller. Vi måtte tenke mer.

     

    Opp med google og finne review og "riktig" pris. Anmeldelsen jeg fant ga inntrykk av at den var gjennomsnittlig på alle områder. Altså ikke noe knallkjøp. Prisen: 8200,- i butikken, på Lefdals EGNE hjemmesider: 5890,- (ca det samme som andre nettbutikker) Javel ja!

     

    Samsung UE40C6005XXE, som vi i utgangspunktet hadde sett oss ut, var konkurransedyktig på pris med de andre nettbutikkene, med sin pris på 7290,- (som hadde blitt 7990,- i butikken) så her var det opplagt at den "beste" tven var den med mest fortjeneste til butikken.

     

    Egentlig hadde jeg mest lyst til å gå og handle et annet sted, men de var en av få som hadde denne tven på lager. Jeg prøver også å vente på en annen selger, men de er opptatt... Går altså bort til "superselgern" igjen. "Nå har vi bestemt oss". Så sier dama "Vi tar den du ikke vil selge oss". :yes:

    "Hvilken av dem da?", "Samsungen, men jeg ser den koster 7290,- i nettbutikken deres, så jeg regner med du slår av på prisen". Jaggu ble han ikke litt furten.

     

    Det endte uansett med at han satt ned prisen, og vi dro fra butikken med den tven vi hadde sett på i første omgang.

     

    At "vanlige" ikke teknisk interesserte uten smarttelefon skal klare å gjøre et godt kjøp i den butikken tar jeg som 100% usannsynlig. Han jobbet HARDT for å få oss til å velge noe annet med større avanse. :thumbdown:

  9. Etter denne oppdateringen er telefonen om mulig enda verre enn før.

     

    Batteritiden har stupt til 6 timer i standby med wifi skrudd på.

    Apps starter av seg selv i bakgrunnen som aldri før. Spesielt festlig att "Kart" starter hele tiden. Andre faste "startere" er Meldinger, Aksjer og SMS Bank.

     

    Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Dette er første og siste Androidtelefon jeg kommer til å kjøpe.

  10. Mulig jeg kan velge når jeg logger ut. Har autologin nå.

     

    Noen som vet hva den gamle desktopen/netbookGUIen het?

     

    Marsan: Jeg synes ting går tregere nå enn med 10.04. Det er også flere ting som irriterer med 10.10. Er en del ting som ikke fungerer like bra som på 10.04. Jeg har en Acer Aspire One (A110), hvor jeg har satt inn 1GB mer RAM og byttet til en bedre 16GB SSD.

     

    Egentlig er jeg lei den lave oppløsningen og har lyst på en ny minibærbar med f.eks. 11" og høyere oppløsning. (Den nye MacBook Air ville vært perfekt for mitt bruk, sett bort fra prisen)

  11. La inn Ubuntu 10.10 på netbooken en tid tilbake. Den har oppløsning på 1024x600, noe som gjør det nye interfacet helt ubrukelig. Unity "sidebaren" tar opp plass den ikke burde. Altså må jeg på f.eks. vg.no hele tiden scrolle høyre/venstre for å lese artikler, da de fleste nettsider er tilpasset nettopp 1024 piksler i bredden.

     

    I tillegg bugger sidebaren når den må scrolle ikoner opp og ned.

     

    Egentlig tenker jeg å nedgradere til 10.04 igjen, der alt fungerte perfekt. Batteriindikatoren har forresten også sluttet å fungere bra på 10.10...

     

    Hva må jeg gjøre for å få det gamle netbookinterfacet, men beholde 10.10? Det er jo egentlig for dumt å måtte nedgradere...

     

    Var det ikke også et program hvor en kan switche mellom netbook og "vanlig" desktop?

  12. En annen ting Virtualbox mangler er auto poweron ved boot og autoshutdown ved shutdown av windows host.

    Noen som har en fin løsning for gitt problem?

     

    Kan Virtualbox dette på linux host? Da er jeg i så fall rimelig sikker på jeg går over til Virtualbox.

    Kjører i dag vmware på linuxserver, og bruker webguien til å holde oversikten. Har Virtualbox noen lignende muligheter?

×
×
  • Opprett ny...