Gå til innhold

eflas

Medlemmer
  • Innlegg

    274
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eflas

  1. Del hele likningen på det som står foran x (4,5). Det er lov å gange/plusse/minus/dele

    på nesten hva du vil i ligninger, men du må gjøre det på begge sider av ligningen ( og du har ikke lov å dele på 0).

     

    Grunnen til at vi deler på det som står foran x er at alle tall delt på seg selv blir 1, og det er 1 x vi vil ha.

     

    Så hvis du tar 27 / 4.5 på kalkisen så får du 6

  2. Slik jeg ser det:

     

    Usa vinner. Hvis atom/kjemiske/biologiske våpen ikke blir brukt.

     

    Begrunnelse:

     

    1. Usa har mye bedre økonomi

    2. Usa har langt bedre teknologi på omtrent alle områder

    3. Usa har ca 1.5 mill aktive tjenestepersonell mot russlands 1 mill

    4. Usa har omtrent 3 ganger større befolkning enn Russland

    5. Usa har langt flere soldater med krigserfaring (Irak, Afghanistan osv)

     

    Konklusjonen av disse fakta er at usa er bedre rustet til krigføring enn russland.

  3. Her er mine erfaringer som bilist og syklist på vestlandet. Man skulle tro at veier med lite trafikk ute på bygda ville være ideelle for sykling, men det er ikke tilfellet for mitt vedkommende.

     

    Et problem er at veiene ofte er veldig smale. Så smale at to biler ikke kan møtes. Ofte har jeg som syklist opplevd at biler og lastebiler kjører forbi meg med veldig kort avstand, langt mindre enn de påkrevde 1.5 meterne. Men jeg klandrer dem ikke, for det er ofte ikke mulighet til å kjøre forbi med påkrevd avstand på flere hundre meter, og det går treigt med syklister i oppoverbakke.

     

    Et annet er et farlig veidekke. Veidekket er over mange strekk tilsynelatende bra; ingen grus og jevn og fin asfalt. Men når du minst venter det, dukker det livsfarlige hull og humper i asfalten. De er som regel intet problem når man ser dem, da svinger man bare utenom. Men i nedoverbakke "skjuler" asfalten hullene, og det gjør dem ekstremt vanskelige å se, selv i fullt dagslys. Slike hull er livsfarlige fordi de fører til at forhjulet brått sitter fast, som gjør at syklisten flyr over styret. I høy hastighet i nedoverbakken er det lett for at slike ulykker fører til livstruende skader.

     

    Når det gjelder fartsgrensene, så er de ofte helt på villspor. Et eksempel er i en lang og oversiktelig nedoverbakke som flater ut, er det 50-grense men som syklist er det lett å komme opp i over 60, og det er ingen tvil om at det er en forsvarlig hastighet.

  4. I de fleste amerikanske stater er det vel slik at nesten alle semi-automatiske håndvåpen er lovlige, AR-15, AK-47-varianter, pistoler, hagler, men mange bare i "sivilt" kaliber. At vanlige folk har semi-automatiske rifler, synes eg ikke noe om. Når ustabile folk sitter på våpenlagre, så smeller det før eller siden. Dette har vi sett i Finland i det siste, og spesielt også USA.

     

    Husker noen shooutouten i Hollywood med de to tungt bevæpnede ranerne som hadde AK-47ere, med militære kuler, og rifler i kaliber NATO 51x39mm? De ble stoppet av politet med masse våpen og kuler i bilen, og de helautomatiske våpnene og ammunisjonen ble konfiskert, men de fikk det aller meste tilbake igjen av politiet etter å ha betalt bøter. husker dere Virginia Tech massakren? Columbia High School massakren? Ustabile folk med våpen = massakrer

     

    Håper Obama innfører mye mer restriktive våpenlover.

  5. Hallo folkens jeg vet ikke om jeg har fått til en oppgave eller ikke:

     

    sin(pi*x/6)-sqrt(3)*cos(pi*x/6) = 0 , x E [0,6] Finn alle løsninger

     

    deler hele uttrykket på cos(pi*x/6)

     

    tan(pi*x/6) = sqrt(3)

     

    tan^-1(sqrt(3)) = 1*pi/3

     

    1*pi/3 + n * pi

     

    så får jeg at den eneste løsningen er når n = 0 som gir 1*pi/3

     

    pi*x/6 = 1*pi/3 deler dette på pi/6 og får x = 2

     

    Jeg har sjekket at x = 2 er en riktig løsning, men er det den eneste løsningen? Tusen takk for svar

  6. Hei, meg og en kompis og kanskje noen flere har tenkt til å kjøpe softguns fra www.gunnerairsoft.com, og vi trenger litt hjelp fra dere. Det vi har tenkt å kjøpe (foreløpig) er:

     

    Meg:

    http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=953

    http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=116

    http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=771 (vil dette passe)

     

    Henholdsvis softgun, ekstra magasin og ekstra batteri. Vil dette batteriet passe i softgunen og laderen som følger med til den? Kom gjerne med batterialternativer, for det var vanskelig å finne et som passet.

     

    Han:

    http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...id=309{2}5{1}31

    http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=106

     

    Vi fant ikke noe godt batteri som vi trodde kunne passe hans heller, vet noen om noen gode? Som kan lades med den standard laderen som følger med? Også vil vi kjøpe i alle fall 10000 kuler.

     

    Dette kommer totalt på 244 USD. Med frakt blir det 362 USD. Hvor mye ekstra kostnader blir det å få det inn i norge? Blir det + en 25 % moms på alt dette?

     

    Tusen takk for hjelp!

  7. Heisann,

     

    Jeg håper noen av dere kloke hoder der ute kan hjelpe meg. Jeg har i min besittelse en stor haug med Windows Vista Business OEM-serial keys, som fungerer og ikke minst er 100 % legale. Jeg har bare serienummerne, og disse er jeg interessert i få solgt, hvis mulig. På nett. Jeg er ikke helt sikre på om de er for Engelsk eller norsk versjon, hvis dette har noe å si. Windows Vista Business OEM-versjon koster ca 1000 kr på nett.

×
×
  • Opprett ny...