Gå til innhold

peffi

Medlemmer
  • Innlegg

    98
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av peffi

  1. Men vi må huske på at 36 Mp bare er 28% høyere oppløsning enn 22 Mp.

     

    Hæ ? Hvordan får du det til ? 36 Mp er 63 % flere enn 22 Mp. Om så var at det "bare" var 28 % høyere oppløsning så er dette mye større oppløsning enn 22 Mp. Jeg er skuffet over at 5D III ikke fikk i hvertfall 30 Mp. Men Canon ønsker vel helst å selge de enda dyrere modellene. Tror Nikon nok en gang har økt forspranget til Canon.

  2. Har hatt det samme problemet med en PC jeg kjøpte av Netshop. PC frøs uten noe forvarsel og under lav belastning. Ved overføreing av store datamengder mellom Harddrivere så hang den seg ofte opp, egentlig hele tiden. I dag fikk jeg beskjed fra Netshop om å øke volten på RAM i BIOS istedenfor å la volten stå på automatisk. Vistnok kan RAM en jeg har, OCZ DDR3 4 GB Platinum Edt.Dual Ch. PC3-14400 2x2048MB 1800MHz. (9.9.9.27), kjøre på inntil 1,9 volt. Jeg økte til 1.88. Neste "hakk" var 1,92 volt. Foreløpig ser det ut til å funke. Holder på å overføre en fil på 148 GB nå.

     

    Så: Finn ut eksakt hva slags ram du har, gå inn på hjemmesiden til fabrikanten, finn hvor mye volt brikken tåler, juster litt under dette i BIOS og se om det hjelper.

     

    Går ikke det så oppdater BIOS.

  3. Skal kjøpe lett bærbar, maks 13,3", men trenger jeg DVD-spiller?

     

    Kanskje rart spørsmål, men. Er jo etterhvert mange laptopper uten DVD-spiller. Vet det går å koble til ekstern DVD-spiller men det er jo tungvint å dra med seg. Har stasjonær fra før. Jeg abbonerer på endel blader hvor en CD ofte følger med. Finnes det noe program jeg kan installere på den stasjonære PC'en som gjør at disse CD'ene kan føres over i sin helhet dit for så å kunne føres over til laptop for så å kunne brukes som en CD ved hjelp av virtuell DVD på laptoppen? Da trenger en jo ikke å dra på verken DVD-spiller eller CD'er når en er på tur. Vil en laptop uten DVD-spiller uansett trenge en ekstern DVD-spiller til nødvendige programmer etc? Hva for virtuelle DVD-spillere finnes det, om noen?

     

    Takk for svar!

  4. Bra diskusjon. Enig i det som er skrevet men enkelte ting tror jeg kanskje ikke vil skje. Samme infatning blir nok Nikon og Canon aldri enige om, om de i det heletatt er interessert i å ha det.

     

    Automatisk Hyperfokusering: Som nevnt så vet kameraet hvilken linse som er på og det er da svært enkelt for kameraet å sette fokusdistanse rett. Det kan da også indikeres i søker el annet sted fra hvilken avstand fra kameraet hvor skarpheten begynner. Nikon hadde det på sin F90x av det jeg husker.

     

    Innebygd timer for time-lapse etc.

     

    Innebygd mottaker for trådløs fjernkontroll. IR er tull.

     

    Autofokus under filming, men det spørs om skjer.

     

    Grid for Det gylne snitt. dvs0,618 isf 0,66... Jeg hater "the rule of thirds" som bare er vissvass for folk som ikke vet bedre. Rart kameraprodusentene tilhører denne uvitne gruppen egentlig.

     

    Water i begge akser.

     

    Motorisert zoom. Har jo ikke noe med kameraet å gjøre men. Minolta hadde det i noen av sine objektiver slik at det zoomet inn / ut alt ettersom hvordan motivet flyttet seg. Motivet beholdt da samme størrelse i bildet. Synd egentlig at Minolta gikk overende. Hadde vært bra med en til der oppe blant Nikon og Canon.

     

    Automatisk bracketing med nok antall bilder for HDR er vel nevnt. Men en god start hadde vært 5 eller 7 bilders bracketing. Magic Lantern har et prosjekt av det jeg vet for 5D II som heder 5D FREE. Noe sånt tror jeg er med der.

  5. Hva en ønsker å risikere må vel bli opptil hver enkelt, og nei, du kan ikke garantere at det blir dyrere i Frankrike, eller andre land for den saks skyld, om en betaler norsk mva ved ankomst Norge. Husk å få fransk moms tilbake ved utreise! England er foresten billig for tiden...

  6. Mulig det, men da passet det jo bra at jeg svarte da... :yes:http://customs.hmrc.gov.uk/channelsPortalW...tyType=document forteller deg alt du trenger vite. I butikken skal de ha et formular fra Customs, de har det fra før i butikken, og gjerne et fra et av de firmaene som driver med VAT refund for reisende. Du betaler alt inkl VAT (mva) i butikken men med det riktig utfylte skjemaet så får du alt eller mesteparten tilbake, enten på flyplassen etter at du har framvist det du har kjøpt til customs og fått stempel av de, eller at du sender papirene til butikken etter at customs har stemplet dem. Det enkleste er vel å få pengene på flyplassen men da får du gjerne litt mindre tilbake da refund-selskapet skal ha litt for bryet. Men, husk å betale 25% moms i tollen i Norge når du kommer til Norge igjen! eh....

     

    Lykke til med shoppingen, mye å spare for tiden! Er en tråd på forumet som tar for seg London butikkene i detalj.

  7. camerapricebuster.co.uk. Full oversikt over det til enhvertid billigste tilbudet på det meste aktuelle innen foto. Husk å få VAT 15% tilbake når du forlater England. Dette må ordnes i butikken, ta med passet. I London er det filialer til de fleste fotokjeder. ukcamera.co.uk har en oversikt over de fleste fotobutikker i England, også de små med "skuffen med det rare i".

  8. Bra initiativ, men. Dollar nå i 7 kr. Man må betale behandlingsavgift, frakt, tollgebyr og moms. Da blir det hipp som happ. Kanskje du kan spare noen kr men er det bryet verd? Jeg bestilte LR 2 og PS Elements 7 i går gjennom Adobe. Får det om noen dager, null kr i frakt. Hadde bestillingen blitt gjort i begynnelsen i juni ville prisforskjellen vært en helt annen og vel verd et samkjøp.

  9. Er det bare å fleske til nå med ny PC eller er det bedre å vente, om en klarer det? Hva viser historien om priser når noe nytt er like rundt hjørnet? Allerede ser vi at Intel, nok en gang, vil sette ned prisen på eksisterende prosessorer i oktober og endel produkter vi forsvinne. Kjøpe budsjett nå, om en må ha ny PC, for så å fleske til ut på nyåret med reduserte priser, og gi den "gamle" PC'en til søs, kanskje?

  10. Hei,

    må skaffe meg et nytt keyboard siden noen klarte å søle en blanding av Ouzo og Cola oppi tastaturet,

    så tastene henger seg mildt sagt opp ;P

    Prøvd å vaske det? Dypp hele greia ned i vann med zalo el og skyll det i dusjen. Rist godt av og tørk det en hel uke på badegulvet. Har da lest om CRT- skjermer som får denne behandlingen. Let på nett så får du kanskje svar. :thumbup:

  11. Min Sigma 120-400 for Canon falt i bakken. Den fikk litt merker men front og bak-linsene var beskyttet av deksler, kameraet var ikke på. Det eneste jeg merket var at kameraet ikke gikk å skru på lenger. Nå skal Camera og Videoteknikk i Bergen, camera.no, ha 4818,- kr for å fikse det! :mad: Er jo nesten det en ny linse koster. "Skifte av front lens, lock unit, rear barrel og bajonet mount." Det blir ikke aktuelt. :no: Er det noen i Oslo-området som kan fikse slikt? Eventuelt utlandet? Er interessert i å bare bytte bajonett-mount selv for å se om det er nok. Hvor får en kjøpt slikt løst?

  12. Er helt grønn så nettbutikk skal sette den sammen. Har gode erfaringer med Netshop. De har hentebu i Oslo og greit å kunne gå til noen om noe går galt. Lenge siden jeg har investert i ny PC nå så jeg kan godt bruke litt penger på en som ikke må oppgraderes om et år for å henge med i svingene, men vil jo ikke "kaste" penger heller :no: . PC'en skal brukes til bildebehandling en del samt gaming. Blir neppe noe overklokking, vil ikke miste garantien, men kanskje crossfire. Jeg bruker gjerne litt penger på stillhet. Må også ha ekstern HDD i E-SATA for backup av viktige filer. LGA775 standard. Blir å bestille i begynnelsen av oktober. Håper noen har lyst til å hjelpe å plukke de rette komponentene i Netshop sine hyller... :)

     

    Har jo tenkt litt på følgende:

     

    Kabinett: Utseende er uinteressant, kun kvalitet teller

    Lian Li Miditower, Aluminium, Sort PCV1100BPLUSII eller

    Lian Li Fulltower, Aluminium, Sort PC-A71B.

     

     

     

    Strøm: OCZ EliteXStream strømforsyning 800W 20/24pin

     

    Hovedkort: ASUS P5E3 Premium/WIFI-AP@N, X48, S775 DDR3

     

    Prosessor: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 1333Mhz 12MB, BOXED m/vifte Socket 775

     

    Skjermkort: Club3D HD4870X2 2 GB GDDR5 PCIe 2.0 ATI RV770 XT

    eller

    ASUS HD4870X2 2 GB GDDR5 PCIe 2.0 ATI RV770 XT (er vist ferdig overklokket..?)

     

    Minne: OCZ DDR3 4 GB Platinum Edt.Dual Ch. PC3-14400 2x2048MB 1800MHz. (9.9.9.27)

     

    Harddisk: Samsungng 750 GB 7200RPM S-ATA2 32MB HD753LJ Spinpoint F1

    eller kanskje to i RAID 0 eller RAID 1?

     

    DVD-brenner: Samsung DVD brenner SH-S203P LightScribe Svart, SATA.

    Bruk for 2 kanskje.

     

    Operativsystem: Microsoft Windows Vista Home Premium OEM Norsk versjon 64-bit

    DVD-versjon, SP1

    eller

    Ultimate?

     

    Kjøling: Trenger jeg ekstra? Vann er utelukket.

     

    Støy: Hva for å støydempe?

     

    Kabler: Til E-SATA?

     

    Lydkort: Trengs vel ikke?

     

    Noe mer? Egen kortleser?

     

    Resten kan jeg jo kjøpe der det er billigst:

     

    Tastatur? Mus? Høytalere? Noe annet?

     

    Skjermer bestemmer jeg meg for senere.

     

    Er jo dyre ting dette her...

     

    ELLER skal jeg gå for Antec P180, beste dualcore E8500, Hovedkort billig og bra med DDR2 4 GB av billig og bra og et enkelt HD 4870? Men da må det vel oppgraderes om et år igjen...

     

    Ble lang den her... Tar imot alle tips, forslag, henvisninger med dypeste bukk :yes:

×
×
  • Opprett ny...