Gå til innhold

Enigmah2

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Enigmah2

  1. Hei

     

    Jeg har en 3com OfficeConnect Wireless Cable/DSL Router med et år eller to på baken. Den man får kjøpt i dag reklamerer iflg Norek for å ha Qos innebygget.

     

    Jeg finner ikke noe om dette når jeg logger meg på min router, og heller ikke noe spesifikt om dette på 3com sin side..så jeg lurer egentlig litt på om den har det eller ikke for det virker egentlig ikke slik..

     

    Vårt problem er at ved nedlastning fra Usenet (www.giganews.com) på en linje med netto 3,5Mbit er det omtrent umulig å se "live"-innhold fra nettet, se web-tv eller lign samtidig. Det "kommer seg" heller ikke underveis.

     

    Jeg kunne tenkt meg et oppsett hvor router gir prioritet til slikt fremfor downloaden, uten å sette konstant limit på noe. Derfor kunne jeg tenkt meg å enten finne ut av 3com'en eller kjøpe en ny router som har slike egenskaper eller mulighet for skreddersøm

     

    Har noen gode råd?

     

    Enigmah

  2. Hei

     

    Jeg trenger ikke noen heftig ytelse på skjerm 3 ihvertfall. Kortet jeg har nå har god ytelse på hovedskjerm og sideskjerm til applikasjoner og en film av og til.

     

    Men jeg kunne tenkt meg 1 skjerm til bare til å legge oppgaver etc fra seg på, og som du nevner vil et vanlig PCI-kort kunne gjøre nyten der, jeg har et stående i serveren jeg gjerne kunne brukt og satt et AGP i denne i stedet.

     

    Problemet med dette er vel at man ikke får separat visning eller sånn dual-view, men bare en kopi av hva som skjer på hovedskjerm? Det er vel der man står fast i forhold til Matrox sine flerskjermsløsninger?

     

    Enigmah

  3. Hei

     

    Har per i dag 2 dvi skjermer på et XFX 7600 dual-dvi og et Abit AW8-MAX hovedkort.

     

    Har jeg muligheter med nView eller lignende oppsett å tilslutte enda en skjerm i nogenlunde kvalitet på samme pc uten bare å doble samme bilde jeg viser på de andre? Jeg vet det krever enda et skjermkort og har vel bare noen pci-e x1 slotter ledig + sikkert en pci..

     

    Mvh

     

    Enigmah

  4. Hei:)

     

    takk for alle innlegg. Jeg har bestemt meg for Raid0 med 3 raptors og avslutter strengen for min del.

     

    Jeg er interessert i fler-monitor (mer enn 2)løsninger og inviterer alle som følger denne tråd og har peiling å søke etter denne tråd:

     

    3 skjermer i samme "desktop"?

     

    Enigmah

  5. Hei.

     

    Mener Raid0 kan stripes til vilkårligt antall disker avhengig av kontrollers kapasitet, selvfølgelig minimum 2 men derfra kan man legge til det man måtte ha tilgjengelig..der er ingen paritet så all plass blir tilgjengelig slik ved 3 disker:

     

    |A| |B| |C|

    |D| |E| |F|

    |G| |H| |I|

    etc

     

    Enigmah

  6. Hei igjen. Her var der også veldig mye fornuftig sagt siden siste sjekk av forumet:) Takk.

     

    Som formann skrev, så blir det gjerne litt vildt å investere for mye til behandling av usenet-matriale, men det blir gjerne til at denne behandling skjer mens man vil bruke maskinen til andre ting også, og med mitt tålmod blir det av og til slik at der startes 15-20 parity-sjekker og så går man vekk en stund istedet;)

     

    Ad det med 3 disker i raid0 så går dette fint, men når det gjelder 3 disker i Raid0+1 så er det vist noe som ligger i Intel sin "matrix"-kontroller på dette kort (Abit AW8-MAX), blir sikkert noe a la Raid5 i prinsippet.

     

    Tror ikke jeg skal begynne med ekstra raid-kontrollere egentlig når jeg har 2 på kortet fra før..

     

    Jeg tror jeg kan slå fast at det nå blir 3 raptorer, siden jeg har 2 fra før og der jo er plass til èn til bak 12cm viften;) Men det er vel bare å bestemme seg for et av oppsettene under da..så det jeg vel lurer på nå er vel egentlig selve ytelsen man kan få på henholdsvis LES og SKRIV med 3 disker kontra 1 single i følgende konfigurasjoner - om noen har kontroll på sånt i teorien:) Sikkerheten holder vi utenfor litt til..

     

    3 disker i Raid0=

    3 disker i Raid 0+1=

    3 disker i Raid 5=

     

    Mvh

     

    Enigmah

  7. Kontrollere:

     

    Areca Arc 1220 (PCIe x4, 8x SATA2 3Gbs, NCQ)

    Promise EX8350 (PCIe x4, 8x SATA2 3Gbs, NCQ)

    Eller best  :dribble: : LSI MegaRAID (men da må du ha PciX 133Mhz port på mobo)

     

    Sett i 4 (++) disker, kjør RAID5 - Da har du fart & sikkerhet!

     

    Diskene trenger ikke lemger være individuelt så raske, pga. at disse kontrollerne leser fra alle diskene samtidig og har 256Mb Cache - De fylle båndbredden til PCIe x4 eller PciX 133 med f.eks 6x WD Caviar 400Gb

     

     

    ... hvis du ført har lyst å svi av noen kroner  ;) ...

    5976940[/snapback]

     

     

    Måtte bare få med meg et svar på denne:)

     

    Jeg har jo bare x1 på de to pci-e porter og da er vi vel i gamle-pci land omtrent?

     

    Liker uansett ikke å måtte legge til 2x raptor for raid1'et, men for kjapp håndtering av raid0 vet jeg ikke om de kunne gjort jobben bedre enn intelkontrolleren som er innbakt i kortet?

     

    Enigmah

  8. Hei igjen:)

     

    Har stoppet litt opp for å tenke meg om... Jeg har i dag en filserver med 2 stk Sataraidkort som styrer hver sine 8 disker inkl 1 hot-spare i Raid5 og har alltid vært fornøyd med overføringshastighet fra og til disse via gigabit nettverk, men har i grunnen aldri tenkt over om Raid5 er like kjapt som raid0, ville bare ha sikkerhet på serveren.

     

    Om jeg tør spørre noen kanskje litt teite spørsmål så lurer jeg nå på følgende:

     

    1. Abit AW8-Max kan styre 3 raptorer på Intel-kontrolleren og kjøre emulert 0+1 eller ren 5...hva vil mon være kjappest med samtidig les/skriv?

     

    2. Tatt i betraktning at der er 2 pci-e og 2 pci slotter på kortet, men ikke pci-x vil det kanskje være litt dumt å kjøpe en pci-x kontroller for raid og sette i en vanlig pci hvis man er interessert i max overføringshastighet og man da allerede har en utmerket raid-kontroller for sata2 allerede?

     

    3. Nå er der vist noe med at raptor150 ikke er "sata2-standard", noen som vet bedre?

     

    4. Innledningsvis nevnte jeg at den ene disk sto av, og det er jo klart at det alltid er like surt å måtte bygge opp et alldeles greit oppsett med en gammel eller dårlig backup, så opp i det hele lurer jeg jo på om man bør ha litt sikkerhet samtidig som man opprettholder farten ala raid 0+1 eller 5, for da vil man vel skyve scsi med 1 disk helt ut av bildet?

     

    5. Ramdisker var nevnt, men de har jeg ikke annet enn hørt om, vil det være et alternativ egentlig? :dontgetit:

     

    Jeg spesifiserer som ovenfor "samtidig les/skriv" som min vanlige måte å utføre operasjoner, siden det alltid er lettere i fx i winrar å bare klikke "extract" uten å legge til extern bane - men jeg er klar over at det i dette nåværende oppsett med 1 systemdisk og 1 større lagerdisk faktisk lønner seg å lese fra den ene og skrive til den andre, men jeg syns det blir litt tungvint egentlig, vil ihvertfall helst ha samme eller bedre fart uten den typen "arbeid" :roll:

     

    Det ble vel litt å tygge på :hmm:

     

    Takk til alle :thumbup:

     

    Enigmah

  9. Vel, hvis penger ikke er noe problem så hvorfor ikke SCSI RAID 0+1 med 4 stk Cheetah 15k disker? Raskerer blir det vel ikke.

    5976677[/snapback]

     

     

    Jaja, rolig nå:) det var ikke så flåset ment, jeg har såmenn fornuften i behold ennå..LOL Men som en annen sa - om jeg først ville blåse av 5000 for de to raptorene, så *kan* jeg kanskje også være villig nå til å investere i en anbefalt kontroller og 1 Cheetah, men jeg ville gjerne ha noen innspill på galskapen:)

     

    Jeg må nyte solen nå mens jeg har den, men skal lese igjennom alle innleggene nøye senere i dag, takk:)

     

    Enigmah

  10. Takk for linken PerB, det heller jo absolutt mot scsi her..ifall noen her har 3 x raptor 150gb i raid0 så syng ut om opplevelsen:)

     

    penger er ikke alt, ikke bry dere om det økonomiske med denne vurdering:)

  11. Hei, og takk for svar:)

     

    Jeg bruker systemdisken mye til par/rar bruk om dagen, altså sjekk og utpakking/innpakking. Glemte å nevne at jeg har en 830 D prossessor, og ofte kjører mange samtidige operasjoner mot disken. Med denne ene disk jeg bruker akkurat nå så tygger dette veldig tregt, ihvertfall sammenlignet med 2 raptor i raid0

     

    Jeg leste nylig en artikkel om bruk av flere enn 2 raptors, og kan vel spørre om jeg evt kan sette det opp med Intel sin raidkontroller på dette kort + 3 raptor150gb og så glemme scsi? Med dette bør man kanskje kunne tweake det meste ut av bussen og forsake scsi..

     

    Mitt bruk involverer vel nettopp det som scsi er kjent for, nemlig samtidig les og skriv til disk, så jeg er litt i stuss om hva som blir det ultimate?

     

    Mvh

     

    Enigmah

  12. Hei

     

    Jeg har etterhvert blitt litt godt vant og har hatt Raid0 med Raptors i noen år. Fikk tak i 2 stk av de nye 150Gb rett etter lansering og var svært godt fornøyd..men desverre tok den ene kvelden etter 2-3 mdr og mens jeg har hatt den i retur-apparatet har jeg kjørt den andre i gang som eneste systemdisk, men det var alt for tregt...

     

    Nå føler jeg at det derfor kun er harddiskene som er det trege i mitt system og spør meg selv og dere om jeg, siden jeg er så kravstor, kunne og burde kjøpe meg en kontroller til scsi og en cheetah-disk videre eller sette opp raid0 igjen med disse 2 raptors? Vil der være noen mening i å begynne med scsi eller er raptor i raid0 noe av det beste man kan få? Hvilken kontroller, hvilken disk?

     

    Når det gjelder denne sak så er jeg vel kun interessert i EGNE erfaringer, ikke test-henvisninger etc - sitter der noen derute som har hatt det på samme måte og prøvd scsi kontra raid0 montro? Gi beskjed:)

     

    NB. Har ABIT AW8-MAX, 2GB 8000UL etc..bryr meg ikke om spill, kun apps!

     

    Enigmah

  13. Ser at mange her sitter å "oppgraderer" hovedkortet.. for noe tull. Når eller hvis man bytter et HK så bytter man også ganske mye annet tenker jeg, for det gamle stasjet passer ikke lengre, eller er like tregt som det gamle HK. Man oppgraderer ikke bare hovedkort heller for mer guffe, da satser man på en raptor eller ting som UL8000 minne etc.

     

    Slutt å spill fornærmet over MS denne gang, de som gjør det. Dette utspill er helt rettferdig for alle, og hvis man vil ha noe igjen for lisenspengene og samtidig "oppgradere" så selg hele maskinen eller la den gå i arv, og oppgrader til en bedre:)

     

    En eller annen "hadde tenkt seg å kjøpe lisens, men nå skulle han ihvertfall ikke gjøre det" Oi...den satt..

     

    (Just for the record, så har jeg 6 OEM-lisenser i huset.. men det er mer av nødvendighet enn absolutt velvilje)

     

    Enigmah

  14. Hei

     

    Har vært ute et par dager så beklager sen respons :blush:

     

    Jeg er vel sugen på en slags 4U løsning med skapelige fester for diskene, en mellomting mellom de åpne racker som var vist og de veldig lukkede kabinetter for industrien..

     

    Likte den "åpne" løsning og kunne gjerne brukt noe slikt siden dette skal plasseres på en bod, jeg vil dog uanset prosjektets endelige utforming betinge bruk av 12 cm vifter foran diskene - den som har mistet 1,5 TB i raid5 crash på to disker samtidig vil skjønne dette..

     

    Jeg var så "heldig" å se noen spesielle rack-kabinetter for en stund siden, disse var beregnet for de som vil bygge inn selve serveren i sitt rackskap. Linken er gått tapt men det streifet meg at der fandtes DYI elementer "derute" for å konstruere noe som liknet på den voldsomme rackmodulen kpolberg viste bilde av. Den var tøff men akk så liten kjøling tenker jeg, og så koster den sikkert 50 store..

     

    Hva var det du mente halnes1? Link mangler og jeg er ganske interessert i ekspansjonsmuligheter ala flere boxer oppå hverandre eller ved siden av hverandre i umiddelbar (70-90cm) nærhet til server om noen har forslag :D

     

    Mvh

     

    I

  15. Ville jo egentlig nevne at om du vil leve i fortiden så værsågod, hadde hellere sett fremover og fikset på det nye du må ha anskaffet deg..

    5563519[/snapback]

     

    Har absolutt ingen planer om å gjøre det nye kabinettet mitt om til ett barskap. Den skal være som den er med pc komponenter! ;)

     

    Katarn

    5563568[/snapback]

     

    Mente ikke at du skulle lage bar ut av det nye vel :D PC må man jo ha og jo flere jo bedre... Hva med filserver ut av de gamle deler? Skal ikke så mye til fra qxl før du har det i box..

     

    Enigmah

  16. Kabinettet er Aopen som nevnt og heter noe med 8 husker husker jeg svakt. Var en bråkebøtte av natur så jeg skjønner ikke hvorfor du har holdt ut med det..men lykke til (jeg hadde kanskje gjemt et par reserveflasker fra kjerringen i det)

     

    Ville jo egentlig nevne at om du vil leve i fortiden så værsågod, hadde hellere sett fremover og fikset på det nye du må ha anskaffet deg..

     

    Enigmah

  17. Hei

     

    Har en del SATA disker med omtrent 1 meter ledning som kunne vært montert ved siden av filserveren sammen med en egen PSU, gjerne i 19" rack.

     

    Jeg har sett på Denne modul og tenkte meg 3-4 tilsvarende eller samme kunne brukes i en slags ramme.

     

    Jeg mener dog å ha sett ferdige opplegg for rackmontering hvor diskene evt står på høykant for maximal utnyttelse selvom man kan bytte en disk av og til.

     

    Det beste hadde vært om hvert kabinett kunne rommet enten 8 eller 16 disker alt etter høyden da der er 8 disker på hver av Raid-kontrollerene.

     

    Har noen gode ideer eller erfaringer med slikt uten at det koster skjorta som de mer proffesionelle greien`?

     

    På forhånd takk:)

     

    Enigmah

×
×
  • Opprett ny...