Gå til innhold

mrs.robinson

Medlemmer
  • Innlegg

    889
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mrs.robinson

  1. Er i markedet for ny bærbar maskin på privaten. Er så ute når det gjelder hw om dagen at det er nesten flaut.

     

    Har tenkt litt på Lenova's lille sorte, Sonys vaio eller kanskje HP?

     

    Budsjett ca 10K, 2-3k over el under er også greit.

     

    Hva bør jeg se på?

     

    Savner ærverdige trackpoint fra gamle IBM, og Dell. Men har ikke sett noen av de aller letteste som kommer med den :(

  2. Ser ikke helt nytten ved denne med mindre man har 2 eller flere dockingstasjoner som man kan koble seg til, f.eks hvis man bruker hjemme pc-en som en jobb-pc og enkelt skal ta den med frem og tilbake fra jobb?

     

     

    Men om man derimot har 2 el flere dockingstasjoner så er jo denne løsningen nærmest genial.

    Du har hele pc'n på lomma og kan enkelt plugge innn på jobb, hytta eller hvor du nå plasserer dockingene. Tror faktisk jeg må gå for en slik en, om ikke annet så er det sikkert en morsom dings. Og dingsebudsjettet har litt ledig plass så tidlig på året :)

  3. Nei er nok ikke den heller se, har sjekket ut dusinvis av videoer på tuben, har googlet og forsøkt alle triksa uten å komme i mål - nå er det tett før jeg setter meg i bilen og kjører 400 km for å rote i pappesker med gamle CD plater. Hater virkelig å ikke komme på slike ting, og kan sikkert like godt bare sjekke gamle CD'er for jeg kommer helt sikkert ikke til å finne svaret på nettet.

  4. Takk for forsøket men det var nok ikke dem jeg tenkte på.

    Har googlet, sjekket tuben og sett etter torrenter som kan hjelpe men jeg kommer altså ikke på hvem band det var.

     

    Ikke finner jeg de på spotify heller.

     

    Jeg husker at hele albumet var litt i samme stilen som låten Battleship Chains.

    Altså gitarbasert rock i kjent 80 talls stil. Mange av låtene hadde litt av soundet til AC/DC.

     

    Mener å huske at bandnavnet var på et par stavelser og startet med The...............

  5. Hvem britisk band gjorde en cover av battleship chains?

    Klarer ikke for mitt bare liv å huske navnet på bandet, det er en type puddelrock/glamrock/ eller typ AC/DC inspirert, det er alt jeg husker.

     

    Klarer ikke komme på noen av de andre låtene dette bandet gjorde, men jeg vet jeg har hatt en CD plate med denne gruppen. Idag hørte jeg Battleship Chains og har nå brukt all hjernekapasitet på å huske navnet på bandet som gjorde en cover av låten......uten å lykkes - hva sier det om min mentale kapasitet?

     

    Kan noen hjelpe meg?

  6.  

    Le så mye du vil dersom det gir deg glede å dømme andres meninger på en slik måte.

     

    Jeg tenkte godt over merittene til produktet før jeg skrev det første innlegget også, men jeg kan gjerne ta en runde til:

     

    Med tilgang til en 3D-printer kan jeg skrive ut dette produktet for en svært lav kostnad. I tillegg kan jeg skreddersy løsningen slik at den passer min blokk helt perfekt. Kanskje jeg har egne behov som ikke er en del av den opprinnelige løsningen? Eksempelvis har jeg fra tid til annen hatt med meg en skisseblokk rundt, klar for hånd hvis jeg skulle finne et egnet motiv (dette var stort sett i forbindelse med et tegne-fag, om du måtte undres). Da brukte jeg ofte to forskjellige penner. Jeg kunne da endret designet slik at bokmerket kunne holde to penner.

     

    Alternativt kunne jeg brukt klips-funksjonen til pennen slik du anbefaler. Det har jeg også til tider gjort, men det er en langt dårligere løsning. Med tre av mine favorittpenner er det nesten ikke mulig; Stabilo-penner har ikke en slik klips, og på pennene fra Staedtler fineliner og BIC er klipsen på toppen av pennen, og disse mister fort grepet etter å ha blitt brukt en stund, om ikke toppen faller av pennen. I tillegg har klipsen en begrenset tykkelse den kan gripe over. På den tykke utsiden av skisseblokke hadde klipsen raskt blitt utslitt, og i tillegg hadde pennen raskt kunne falt av. Da må jeg ha den på innsiden. Det er heller ikke så heldig siden det kommer merker på sidene og de stive permene på siden bøyes rundt pennen. Den billige notisblokken jeg ofte bruker har også en slik stiv perm slik at jeg har et stivt underlag å skrive på til enhver tid. Her er ikke merker på sidene noe farlig, men min erfaring er at pennen ikke alltid holder seg på plass.

     

    Jeg har tenkt på det og jeg ser fortsatt fordelene med et slikt produkt som alternativ til de eksisterende løsningene.

     

    Om du ikke klarer å se fordelene ved et produkt utover ditt eget bruksmønster er det kanskje din fantasi som kommer til kort, og ikke andres behov.

     

    Men igjen le så mye du vil.

     

     

     

     

    Jo mer du forklarer jo mer ler jeg. Helt utrolig. du har fått hang-up på en kombinert penneholder/bokmerke.

     

    Tror du at du blir en svært mye mer lykkelig person om du får printet ut den på en 3D printer? Og skal du ta med kostnaden for selve 3D printeren? 50 laken for et bokmerke og penneholder? Tror du at en slik dings vil gi deg store gevinster i form at spart tid? Eller er det synergieffekten du er ute etter? Du har da stålkontroll BÅDE på penn og sidetall? Om du lever til du er 100 år og fortsetter å være en aktiv skribent i alle disse årene skal du ikke se helt bort i fra at du tilsammen kanskje har spart deg en hel time - og den ekstra timen kan jo bli kjekk å ha når du sitter på aldershjemmet og tørker sikkel og stadig sjekker klokka i håp om at middagen servers snart.

     

    Du får ha en hel masse lykke til med innkjøpet og skriv gjerne en fyldig rapport om hvordan livet ditt ble forbedret ved innkjøp av denne fantastiske oppfinnelsen. Tenk å aldri trenge å brette ett musøre i en bok eller å aldri måtte klappe seg på kanskje 2 forskjellige lommer når en leter etter en penn. Her snakker vi livskvalitet.

     

    Kanskje du kan lage en unboxing video og en snutt om 3D printingen om du velger å gå for den løsningen? Tenk hvor mange andre som da kan kan få sine liv forenklet og det vil sikkert gi dem et nytt perspektiv på hva som er viktig i hverdagen. Lykke til med prosjektet.

  7. Ser grei ut, spesifikasjonene er fine, men jeg fortsetter å irritere meg over hvor sinnsykt tynne bærbare maskiner blir. Dette fører også til mangel på tilkoblingsmuligheter, for meg er 6 USB-kontakter et minimum. I tillegg bør det være RJ45, DP, minnekortleser og lydkontakter.

     

    Blir altså ikke Zenbook på meg. Jeg lurer egentlig på om folk virkelig synes det er viktig at maskinen er tynt som et papir når det går utover tilkoblingsmuligheter, robusthet og ting som varmeutvikling, støy og batterikapasitet.

     

    Kanskje du bare skal la være å kjøpe i all stillhet?

    Om den ikke passer for deg så dropp det, personlig bryr jeg meg lite om hvor mange USB kontatakter du trenger spesielt mtp at usb-hub er nesten gratis.

  8. Tja, ikke så alt for dumt. Rund passform er den mest effektive passformen for en radiator som kjøles ned av en vanlig vifte, så de kan jo raskt gi litt bedre utseende og være litt mer plasseffektive (om du får brukt hjørnene som kuttes bort til noe). I tillegg er radiatordelen betraktelig tykkere enn tilsvarende Corsair sine varianter, og dette er jo uhyre viktig om du ser på hvor mye varme den kan kvitte seg med.

     

    Så dette tror jeg faktisk kan være en seriøs utfordrer som sikkert kan heve seg over de beste vannkjølingsløsningene til corsair som tar opp en vifteplass. Gitt at vannblokken og pumpa klarer å flytte unna all varmen raskt nok.

     

     

    Er du sikker på det med sirkel?

    Husk at de har hatt luftkjølere med samme konstruksjon i mange år, og de kommer som regel bak feks NH14 på tester.

  9. Tja hva skal man si? Same shxt new wrapping?

    Vi har sett et uttall varianter av enkle vannkjølingssett men felles for alle sålangt er at ingen kjøler bedre eller er mer stille enn de beste luftkjølerne fra feks Noctua. Med mindre noen viser oppsiktsvekkende tester så tenker jeg at man velger eller luft eller smekker sammen sitt eget fete vannkjølingssett.

     

    Kanskje kan det være noe for de som bare vil klokke litt ekstra men ikke orker ekstra pes med slanger og feite tjukke radiatorerer.

  10. Mange argumenterer for og i mot dette kontra "vanlige" tastatur.

    Jeg tror dette med tastatur er mer en vanesak. Venner du det til et tastatur og bruker det daglig, føles alle andre tastatur feil.

    Det er min mening om saken.

    Når det gjeller tastaturet så kunne jeg godt ha prøvd det. Om jeg hadde kommet til å bruke det blir en annen sak,

     

    Er som øl det, mange som hater Tau pils mens lokale elsker den. Det er pilsen de ble vant til å drikke.

     

    Men slike tastatur har jo unektlig en ergonomisk fordel som man ikke kan underslå. Og med tanke på hvor mange som plages av "pc-skader" så er det helt klart et marked for slike tastatur. En bieffekt er jo at mange blir automatisk blir raskere å skrive touch siden ikke fingrene ikke like enkelt jukser å trykker på taster ment for den andre hånden.

     

    For alle vanlige folk som ikke plages kan jo bare bruke det de liker best eller alt har. Folk med korrekt syn og hornhinne trenger jo ikke kjøpe seg briller, men det er jo faktisk endel mennesker som daglg eller svært ofte bruker briller med helt vanlig glass. :)

  11.  

    Jeg går ut fra at det var en skrivefeil og at det skulle stått "slik en", og ikke "sli en". En skrivefeil jeg selv gjør litt for ofte pga bla. elendig tastatur. XDMen over til noe litt annet. Synes det var noen interessante enheter for noen år tilbake når de eksperimenterte med RAM-baserte enheter. En RAM-enhet med Windows ++ på ville jeg vært herlig. Nå antar jeg latency går kraftig opp kontra vanlig RAM på HKet som har minnekontroller inni selve CPUen, men burde jo hatt store muligheter til å gruse alt av SSDer i I/O ytelse og latency. Med mulighet for å koble til noe batteri så hadde jo det vært rått. Problemet med RAM-disk på HKet er jo at du selvsagt ikke kan ha OSet der.Men la oss ta et tankeeksperiment igjen: Hva om du loddet på en rikelig mengde batteriet til VCC/GND til RAMbrikkene. Ville dataene holde seg inntakt da? Går ut fra at det er litt mer komplekst enn det, og at kanskje minnekontrolleren også må holdes i live? Hadde i hvert fall vært litt gøy å modde. Det høres kanskje litt dumt ut, og det er nok det, men hastigheten til RAM får en til å drømme litt om slik ytelse.

    Tidlig i SSD-barndommen så var det seriøse forsøk på å lage DDR-RAM disker. Hardware har jo selv testet en slik Gigabyte og Gigabyte lovte på tro å ære å følge opp med stadig raskere versjoner. Dessverre så fulgte de ikke opp. Det har nok med prisene på SSD brikkene å gjøre. Det ble mer lukrativt å produsere SSD enn I-ram.

     

    Det har vært gjort andre forsøk, men ofte så brukes det gamle og upratiske grensesnitt og da blir det poenget som forsvant. Husker ikke i farten alle navnene på de forskjellige men sjekk ut Acards og hyperOS feks. Det finnes også svært komplekse løsninger for datasentre men disse koster en arm og en fot. De jeg nevnte kunne vært noe for entusiaster om de hadde modernisert grenesnittet men det virker som de har avventet litt i lengste laget. Standard pci x1 grensesnitt eller SATA 2.viser jo disse bommer fullstendig. De velger å bruke den kjappeste minneteknologien men lar selve designet bli flaskehalsen. En kan jo bare undre på om penge tok slutt eller vettet.

     

    Men for svært mange ville en stack av slikt vært som å montere turbo og kompressor samtidig og ville virkelig gitt et løft. En turbobil er ofte belemret med "turbo-lag", og virker best på høyt turtall. Kompressoren stjeler kraft på høyt turtall men yter maks alt fra tomgang. Kombinasjonen er unik.

  12. Jeg har faktisk savnet det i flere situasjoner. Ofte, både i jobb og privat sammenheng har jeg med meg en liten notisblokk som ikke har noe feste for pen. Jeg bruker som regel billige og små bøker da sider ofte rives ut og gis til noen andre, og generelt brukes sidene for opp. I tillegg blokken i skitne miljø hvor jeg ikke ville ha brukt en finere notisblokk.

     

    Men, verken mitt eller ditt bruksmønster er representativt for et eventuelt marked.

     

    Jeg ler så magan disser og tårene triller. Du har faktisk et behov for en kombinert penneholder og bokmerke?

    Hva med å bruke en penn som bokmerke i notisblokken? Du vet at mange penner har en slags klips du kan bruke til å klipse den fast på ønsket side i notisboken?

     

    Og så undres mange på hvorfor søppelbergene vokser og vokser verden over. Folk lar seg narre til å tro at de har et reelt behov for enn en tungvint måte å løse trivielle problemer på. For all del jeg har møtt folk som sverger på at en automatisk visp som rører av seg selv er det smarteste som noengang er laget. Og ungdommer som i fult alvor mener at alle trenger et hjelpemiddel for å ta på seg sokkene om morgenen.

     

    For all del - det er dine penger kjøp hva du vil.

    Men tenk deg om ennå en gan - hvor reelt er det behovet og det savnet?

  13. Fremdeles ganske lite brukbart i en HjemmeKINO da det oftest er mørkt der.. ser ikke tastene ;)

     

    Har K400 selv, tungvindt uten backlight..

    Backlight? For meg er det kun en gimmick - tastaturet har jo ledetaster så hva er problemet?

    Mange egenkomponerte tastatursnarveier? Da bør du tenke pånytt og legge det inn slik at du finner alt uten å sitte å stirre på tastaturet. Kanskje bruke litt fritid på å brushe opp den gode gamle touchen?

  14. Så må du spørre deg selv - hvor ofte har du savnet å ha en kombinert penneholder og et bokmerke? Spiller det egentlig noen rolle om penneholderen/bokmerket er av metall eller printet ut på en 3D printer?

     

    Selv leser jeg 3-4 bøker hver øke og har aldri savnet dette, eselører har fungert som bokmerke i alle år. Og pennen kan jeg jo bare legge på bordet. Selv ikke når jeg var flittig student var dette et savn eller noe jeg hadde orket å bruke en eneste krone på. :)

    • Liker 1
  15. Da er det jo bare tull å ha linux og alle problemene det medfører som man overhodet ikke klarer å finne svar på.

    Fikk en kompis til å prøve Unbuntu 12.04. Etter installasjonen, gikk det 2.5 timer med googling, før han kunne lese filer vi hadde liggende på et helt vanlig Windows Share på nettet vårt.

     

    Tenker det sier mer om dere enn om Linux.......

     

    Når det er sagt så kan en ikke regne med at en skal beherske nytt OS direkt.

    Det blir som om du bytter fra qwerty til dvorak. Du må regne med en innkjøringsfase.

    Når denne fasen er over vil du glede deg over raskere tastaturanslag og mindre belastning på fingre/skuldre/nakke/håndledd. Og du vil på toppen av det hele skrive ca 15-17% raskere enn før.

     

    Slik er det når du bytter til Linux også. Det vil bli innkjøringsproblemer. Det skyldes ikke noen feil i Linux - det skyldes at den kunnskapen du har med deg fra windows ikke virker lengre. Litt innsats i starten og du får et mer stabilt, raskere og sikrere OS med din nye Linux maskin. På toppen av alt så er det langt enklere å holde systemet vedlike. Og det er på toppen av alt gratis. Ingen tvinger på deg Linux - men om du vil koster det deg ikke en krone.

     

    Valget er ditt - vil du høre på alle skeptikerne som har en kamerat som tror at eller vil du prøve selv og faktisk lære noe samtidig?

    • Liker 1
  16. Ja, jeg mener alle variantene skal støtte boot i linux. Du kan jo dobbel-sjekke siden deres for å være sikker.

    Jeg lenge har vurdert å prøve dual-boot med linux, eller bytte til linux på den gamle riggen som nå bare folder i vinterhalvåret som backup varme på hybelen. Om jeg liker det så kanskje jeg bytter. Det som kanskje kan bli problematisk er at jeg kjører RAID både fra en hardware RAID kontroller og southbridge på hovedmaskinen, og jeg vet ikke hvordan støtten for oppsettene mine er i linux. Jeg kjører også flerskjermoppsett med forskjellige oppløsninger og orienteringer (portrett og landskap), men det vil jeg tro det er grei støtte for.

     

     

    Er det noen av dere hardcore SSD-testere/benchere som har forsøkt å kjøre sammenlinkingstest mellom hw/sw raid under linux? Jeg leste en artikkel i 2012(?) en gang der det ble sagt at sw raid var like raskt og noen ganger raskere, også på SSD. Klarte ikke finne tilbake til den. Vet at dette var tilfellet i gamle HDD tiden - men har aldri funnet tid til å drive med benching så har aldri testet dette.

     

    Uansett har du vel dedikert kontrollere til dine raid SSD om jeg husker korrekt fra en av dine tidligere poster i "den store SSD tråden"? Og da spiller det jo ingen rolle om du bytter OS. Multiskjerm går helt fint i Linux - skal ikke love at du fikser det direkt på første forsøk, det avhenger bla av GC du bruker og hvilke drivere du velger.

     

    For egen del må jeg si at gamle sannheter man har levd med 10 år + forsvant da jeg ble fulltids linuxbruker. Fragmentering feks, det er noe feil i konstruksjonen på filsystemet når dette må gjøres forå bevare responsen i OS.

    Eller hva med anti-spyware/virus/malware/ snylterne som spiser cpu som griske haier? Eller bare rett og slett ha en maskin som alltid virker, som alltid kan stå på uten at ting lagger, og som bruker cpu og andre ressurser der de trengs fremfor brannslukning pga designvalg foretatt for flere 10-år siden?

     

    Ja Linux kan gi hodepine, mange har forsøkt også gitt opp etter en uke eller to. Men hva når du får et nytt spill? Du runder ikke spillet første kvelden? Eller når du engang lærte deg touch, det tok sin tid med masse feiltasting og dårlig hastighet. Men faktisk om en bare orker å legge ned tid så kan selv en ihuga qwertybruker skrive rasende fort i løpet av ca 4 uker om man feks velger å skifte til et bedre tastaturoppsett feks Dvorak. Slik er det med nytt Os også - en må lære seg å tenke utifra GNU/Linux tankegangen og bare glemme det vi har lett for å tro er generelle kjøreregler for OS. Linux er ikke windows. Når du har skjønt at ting gjøres annerledes og har akseptert det så bare virker det. Alltid. :)

     

    Men som sagt et par uker kan du nok lengte tilbake til windows der du kjenner alle triks men om du "står han av" så er jeg sikker på at du blir fornøyd. Og uansett hva som skulle dukke opp av problemer så er det nesten alltid noen som har hatt samme problemet som deg - og som har en løsning. Og skulle du ikke finne løsninger som virker så er det alltid hyggelige linuxfolk som vil hjelpe deg igang. Lykke til med endringen - du blir hardcore du også skal du se.

     

    Btw dualboot vil jeg egentlig ikke anbefale - det er en krykkeløsning. Det blir for enkelt å velge det trygge ved boot - om du alt har linux kjørende når en oppgave må løses så lærer du mest av å å forsøke å løse den i linux. Men som sagt så er jo vm smart for oppgaver du vet du må løse i windows.

     

    Får vurdere frem mot vinteren om man skal gå for asus løsning eller io extreme variantene. Men hadde vært gøy å kjørt en pci løsning. Kanskje noe å hente ved boot også? Dedikerte kontrollere og raid tar gjerne litt tid ved boot. Men nå er jo ikke det et kjempeproblem for stasjonære maskiner all den tid linuxbokser stort sett snurrer å går 24/7 - 365.

  17. Problemet med SSDene til Fusion-IO er at de ikke støtter boot i windows, i alle fall sist jeg sjekket.

    Hadde de gjort det ville jeg hatt en 80GB ioXtreme for lenge siden til windows og programmer.

     

    Men støtter Fusion-IO boot i Linux?

     

    Må du kjøre windoze? Privat har jeg vært uten windows nå i mange år og det går helt fint.

    Selv spilling blir mer og mer uproblemtaisk i Linux. Selvsagt ikke alt av spill som kan kjøres knirkefritt i Linux ennå men om du ikke er ihugga hardcore gamer så er kanskje tiden moden for å forsøke gnu/linux som main OS?

     

    De få gangene jeg jeg trenger win eller programmer for windows så fyrer jeg opp en vm. Helt uproblematisk.

    Men så er jeg ingen hardcore gamer heller da. Personlig tror jeg svært mange vil klare seg utmerket uten både ms office og windows om de bare først gjør et realt forsøk.

  18. Har faktisk liten tro på at denne er raskere enn 2x samsung 840pro i r-0 på pch z77 eller z87. 4k read med lav QD har den nok ikkje sjans med på ukomprimerbar data. Dog morro å se resulratet. Ocz revodrive # har jo vært skandale mhp kompatibilitet og rehabilitet. De suger faktisk mener jeg.

     

     

    Er nok ikke bare revo fra Ocz som suger.....de har levert masse ræl fra dag 1 når de startet med SSD. Mtp på kvalitet og hastighet er min erfaring at

    Intel og Samsung er i en klasse for seg. Nå er det riktignok en stund siden siste oppgradering, det var vel Sams830 sist, men vi får se hva brukerne på forumet sier om Asus nye "råtass" når noen har testet lenge.

     

    Kunne egentlig tenkt meg å testet ut kun for å se om det er noe å hente på ytelse/stabilitet men da får jeg nok vente til prisen har falt betraktlig. Hadde dog vært morosamt å tatt steget over til pci SSD, har hatt våte drømmer om det siden de første Fusion extreme kom for ganske mange år siden, en stund var de faktisk å få kjøpt på amazon til rundt 6K men da måtte penga gå til ny cpu og hk. Får se utover vinteren, noe skal en jo gjøre mens snøen laver ned......

×
×
  • Opprett ny...