Gå til innhold

Sonsol

Medlemmer
  • Innlegg

    533
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sonsol

  1. Størrelsen virker bra, men jeg kunne tenkt meg en telefon med mer batteritid enn ca 5 timer taletid og ca 400 timer standbytid. For tiden bor jeg i Kina, og noen ganger når jeg reiser i helgene glemmer jeg å ta med lader:P Da hadde det vært kjekt med ekstra lang batteritid. Det er et hav av billige telefoner her, men jeg snakker ikke kinesisk, og det er vanskelig å finne ut hvilke telefoner som vil virke i europa. Derfor tenker jeg det er greit å gå for en telefon som er i bruk i Norge, så er jeg på den sikre siden.

  2. Jeg har forsøkt å finne anbefalinger på mobiltelefoner som passer godt i lomma, hvis eneste krav er god batteritid. Det skader ikke om mobilen har fine funksjoner eller i allefall ser ok ut, men gunstig pris og godt batteri er de viktigste faktorene. Jeg tenker mellom 1000 og 2500 NOK er en passe prisklasse. Jeg bruker ikke mobilen til noe annet enn å sende sms og ringe, så kamera og div fiksfakserier er ikke nødvendig. En god t9-ordbok eller fulltastatur derimot er veldig kjekt. Noen som har noen anbefalinger eller vet om sider som ikke bare fokuserer på dyre smarttelefoner?

     

    Sondre

  3. Nærmeste jeg vet om som har Canon bor for tiden 200 mil herfra, så jeg tror ikke han er fryktelig interessert i byttelåning av utstyr.

     

    Jeg tar meg en tur til butikken og leker litt med kamerahusene før jeg bestemmer meg. Takk for hjelpen så langt! Hvis jeg skal våge meg til å spørre om en ting til nå så er det hvordan Tamrons 17-50mm måler seg i forhold til Nikons 18-105mm og 16-85mm.

  4. En kamerat av meg mener jeg bør kjøpe Nikon D7000 m/ Tamron 17-50mm (med eller uten fokusmotor?) foran Canon 60D m/Tamron 17-50mm. For min del er det fotografering som er interessant, mens jeg egentlig ikke helt ser poenget med video på dSLR, og etter å ha lest reviews ble jeg usikker, igjen. Hvordan er forskjellen mellom merkene når det gjelder utvalg, kvalitet og pris på objektiv?

  5. Hvis du må bruke blender f/4 og lukker 1/100 sec, med stabilisering skal du da foreksempel klare og bruke f/5.6 og lukker 1/25 sec for å oppnå samme eksponering av bildet og fortsatt unngå bevegelseuskarphet.

     

    Fordelen med stabilisering er at du kan ta bilder med samme blender og litt lengere lukkertider og fortatt ikke undereksponere bildene samt unngå bevegelseuskarphet som du kanskje ville fått uten og bruke stabilisering på samme lukkertid.

     

    Det var vel noe sånt jeg gikk ut ifra du mente. Jeg forstår hvordan IS vil gi mindre bevegelsesuskarphet ved lengre lukkertider (og mindre brennvidde for lik eksponering), forstod bare ikke "teoretisk få samme lukkertid". Leste vel forøvrig guiden rundt september i fjor da vi lærte om bruk av speilrefleks på MP-skolen.

     

    Jeg tror nok jeg blir å gå for 60D og 17-50mm u/VC. Så gjelder det å finne dem til en fornuftig pris^^ De selgs desverre ikke på BXen her på basen:P

  6. Stabilisering gir deg to ekstra blendertrinn,dette er ikke en regel men en pekepinne på hva du tjener på og bruke stabilisering men det er flere parametere som avgjør "fortjenesten".Hvis objektivet har et blendertrinn på f/4 så kan du teoretisk få samme lukkertid ved bruk av stabilisering og blender f/8.

    Jeg er nødt til å kjøpe meg et kamera snart så jeg får begynt å eksperimentere mer med lukkertider og blenderåpninger. Jeg trodde jeg hadde god forståelse for hvordan de henger sammen og påvirker bildet, men jeg klarer ikke å forstå hva det du skriver betyr:P

     

    Men, hvis jeg har forstått det riktig, kan den lengre lukkertiden IS tillater gi bedre dybdeskarphet i bildene, noe som virker tiltalende mtp at jeg ønsker å ta bilder av byer og attraksjoner. På den andre siden kan mest sannsynlig kreativ bruk av busker el gi samme stabiliteten, så Tamron 17-50mm u/VC er kanskje det mest interessante valget likevel. Høres det fornuftig ut?

     

     

    Skulle du mot formodning få lyst på det med VC, så kan du få kjøpe mitt for en billig penge.

     

    Kjøper jeg en Tamron 17-50mm uten VC kan vi jo i så fall bytte så vi begge får noe den andre var misfornøyd med.

  7. Da har budsjettet fått en noe uventet endring. Etter et år med styrketrening er plutselig dressen blitt for liten, og ny dress spiser dessverre penger:P (På den positive siden får jeg fin dress for pengene her i Tyskland^^)

     

    Jeg har fortsatt mest lyst på 60D (kontra 550D), og dermed står det mellom Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS og Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II. Tror jeg blir å prioritere lysstyrke foran brennvidde og gå for Tamron. Da kan jeg senere kjøpe et telezoom-objektiv uten at objektivene overlapper hverandre. Noen innvendinger? Har hørt både positive og negative kommentarer om Tamron.

     

    Edit: Ser at det er mulig å få 60D med 18-135mm noe billigere enn 60D og 17-50mm hver for seg. Noen tips?

  8. Det er vel forsåvidt et fornuftig råd. Fordelen med å kjøpe en del utstyr i en smell er at jeg kan få avslag på prisen:P

     

    Jeg kunne alikevel tenkt meg noen input når det gjelder objektiv. Med tanke på den store variasjonen av ting jeg kommer til å skulle fotografere, bør jeg prøve meg på EF-S 15-85mm, eller kan det være lurere å kjøpe to forskjellige objektiver på tilsammen 6000kr? Det skal sies at jeg ikke usannsynlig kommer til å kjøpe et 50mm f/1.8 II for å leke med uansett.

  9. Jeg skal kjøpe mitt første speilreflekskamera, og valget står mellom Canon EOS 550D og 60D. Sannsynligvis går 60D av med seieren, avhengig av prisen på objektiv og annet utstyr. I første omgang skal kameraet brukes på ferie for å ta bilder av alt, feks bygninger, statuer, mennesker, landskap og markeder. Etterhvert skal det også brukes på fjell, familie og festlige tilstelninger type bursdag, jul ol.

     

    Jeg har lest meg grønn på forskjellige tester og anbefalinger, og vurderer å gå til innkjøp av et Canon EF-S 15-85mm IS USM for å kun ha et enkelt all-round objektiv. Før jeg kjøper noe tenkte jeg imidlertidig at det kunne være lurt å spørre noen med mer erfaring om det kan være lurere å kjøpe to forskjellige, litt billige, objektiver i stedet for et all-round, dyrt, objektiv? I tillegg lurer jeg på hvilket annet utstyr som er ansett som veldig kjekt å ha. Jeg har lest litt om filtre, men har ikke helt forstått bruksområdene. Polariserte filtre høres litt interessant ut siden de slik jeg har skjønt det fjerner reflekser i blanke overflater, men hvordan er det i bruk? Er det anbefalt generelt, eller er det bare for helt spesielle bilder?

     

    Hvis noen har eksempler på, eller erfaringer med, noen gode all-round-kit (Hus, objektiv, motlysblender, filtre, stativ, blits, veske?) for Canon EOS 550D/60D på tilsammen rundt 15000kr eller mindre hadde jeg satt pris på det! Enkelte ting kan kanskje kjøpes senere med tanke på at jeg i første omgang skal ut og reise.

     

    Mvh

    Sondre

  10. Jeg har planer om å besøke de hovedstadene som er innen fornuftig rekkevidde, men utover det har jeg ikke funnet så mange reisemål enda. Setter derfor stor pris på forslagene dine^^ Ettersom de alle er veldig nærme kommer jeg antageligvis til å besøke dem i løpet av tiden min her nede.

    Ettersom jeg kan noe fransk (og ønsker å lære mer!) kommer jeg garantert til å besøke Reims. Jeg tar med glede imot forslag på flere interessante steder i Frankrike, store som små^^

    Når det gjelder budsjett vil jeg helst prøve å ligge under 3000NOK totalt(reise, kost og losji) per tur. Aller helst så billig som mulig selvfølgelig, men dette halvåret skal handle om reising, nye steder, kultur, historie og erfaringer. Samtidig, skulle det være noe spesielt, så kan vel budsjettet brytes, men jeg skal prøve å spare litt så jeg kan få tatt en tur både til Nord- eller Sør-Amerika og Asia eller Midtøsten. Heldigvis er det mulig å få vanvittig rimelige flybilletter med Ryanair, så det bør være mulig å reise ganske langt for en liten penge.

    Det kan også nevnes at hvis det plassen ikke ligger for langt vekk kan det være jeg kan ta en dagstur eventuelt en todagerstur mellom 4-dagersreisene mine. Nürnberg og Reims er fine alternativer sånn sett, siden de bare ligger rundt 3 timers kjøring unna. Arbeidsplanen min er sånn at jeg jobber 4 dag-vakter, 4 dager fri, 4 natt-vakter, og 4 dager fri. Mellom dag- og natt-vakt er det ikke noe problem å reise, men mellom natt- og dag-vakt får jeg for det første dårlig tid siden jeg nesten mister en dag med sovingen, og dessuten har jeg andre ting jeg også må ta meg tid til:P

    Edit: Avsnittene forsvant:P

  11. Hei!

     

    Jeg har nå påbegynt min halvårige tjeneste på Rasmtein Air Base(Google Maps), og det betyr at jeg hver tolvte dag vil ha muligheten til å reise så langt tiden og pengene rekker i fire dager! Planen er å ta med speilrefleksen og kapre minner fra hele Europa, for enten å opprette en liten reiseblogg eller i allefall lage albumer på flickr el. Derfor tar jeg gledelig i mot alle forslag til reisedestinasjoner og attraksjoner!

     

    Eventuelle andre tips til reisene mottas selvfølgelig også gjerne^^

     

    Sondre

  12. Etter det jeg har hørt og lest fører THC, et av virkestoffene i cannabis, til nedsatt korttidshukommelse under påvirkning. Det som ikke setter seg i korttidshukommelsen setter seg i allefall ikke i langtidsminnet, og røyker du ofte, f.eks en gang i uka, kan det føre til store problemer med hukommelsen. I første omgang når du røyker, noe de fleste sikkert synes er en grei "betaling" for rusen. Etter at rusen gir seg kan korttidshukommelsen være svekket i et døgns tid, kanskje mer. Dessverre tar det lang tid før alt THC kommer ut av systemet, så selv om at det etter en stund ikke vil være nok til å påvirke hukommelsen, så vil en fortsatt ha små mengder i kroppen i en god stund. Røyker du ofte får du dermed et problem, for når disse små restene fra hver gang du har røyket legges sammen, kan mengdene etterhvert være nok til at korttidshukommelsen er konstant svekket.

     

    Slutter en å røyke vil det nok gå over etterhvert, men jeg personlig vil si at resultatet av jevnlig røyking av cannabis er svært ille. I tillegg kommer påstandene om at en kan få psykiske problemer, som jeg tror stemmer. Så må det også sies at jeg absolutt ikke er noen ekspert på emnet.

    • Liker 1
  13. Jeg logget på gmail-kontoen min nå nettopp og har fått flere e-poster med beskjed om "Delivery to the following recipient failed permamently: [e-postadresse]". Tydeligvis har jeg sendt masse e-poster med en enkel link til nettbutikker som selger viagra og lignende. Det er sendt fem forskjellige e-poster med forskjellige linker, og alle e-postene er sendt til flere personer. Jeg har selvfølgelig ikke gjort dette selv, så nå lurer jeg på hvordan dette har skjedd, og om passordet mitt må skiftes eller om jeg har fått noen form for malware.

     

    Vet ikke om det er relevant for saken, men jeg bruker Mac OS X til vanlig, og har også vært et par ganger innom e-posten min på en PC som brukes av flere siden den står på velferden på Sessvollmoen leir (er for tiden vernepliktig). Jeg har og muligens brukt gmail-appen på en iPod Touch i løpet av de siste ukene. Jeg legger ved et par bilder av mailene, og håper noen kan fortelle meg om jeg børe gjøre noen grep på sikkerhetsfronten.

     

    post-93075-1287245794,2762_thumb.jpg

    post-93075-1287245802,8579_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...