Jump to content

Tokra

Medlemmer
 • Content Count

  311
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 :)
 1. Problemet er ikke moms. Det fortollingsgebyret som gjør det dyrt å handle fra utlandet. Si for eksempel at du handler en vare fra utlandet som har verdi på 201 kr (1kr over tollgrensen), da må du betale 140 kr bare i fortollingsgebyr hvis sendingen blir håndtert av Posten. Hos andre transportselskap kan gebyret være mye høyere. Det beste hadde vært å betale moms fra første krone, men fjernet all toll på sendinger under 1000 kr.
 2. Fra UDI: http://www.udi.no/ord-og-begreper/dobbelt-statsborgerskap/ Hvis du ikke automatisk fikk norsk statsborgerskap ved fødsel, så har du nok ikke rett på dobbelt statsborgerskap.
 3. Dette blir første valget jeg stemmer noe annet enn Høyre. Siden forrige valg har jeg beveget meg noe ideologisk og blitt ganske mye mer liberal av tankegang. Spesielt DLD-saken var en vekker. Ble skuffet over hvor lite som skulle til for at Høyre solgte ut personvernet. Det partiet som jeg kan se ivaretar det liberale samfunnssyn best er Venstre. Derfor blir det Venstre i både kommunevalg(Sandnes) og fylkesvalg(Rogaland). Jeg ønsker helst at dagens samarbeid i Sandnes mellom Høyre og Venstre skal forsette. Høyre kan gjerne beholde ordføreren.
 4. Tusen takk for svar Arni90. Har sett en del på GTX 580, men jeg vurderer også å vente på neste generasjon skjermkort. Ser at en både får 1,5 gb og 3 gb versjoner av GTX 580. Er det mye å tjene på å ha 3gb i steden for 1,5 gb i forhold til mitt bruksområde?
 5. Hei Kjører i dag Geforce GTX 295 og synes det er på tide å oppgradere dette nå som BF3 er rundt hjørnet. Spesifikasjoner: Hovedkort: ASUS P8P67 P67 S-1155 ATX (Merk: Støtter CrossfireX, men ikke SLI) PSU: CORSAIR HX 850W ATX12V 2.3 / EPS12V CPU: Intel Core™ i5-2500K Skjerm: 1x Samsung SyncMaster BX2450 som kjøres i 1080p. Dette er primærskjermen som jeg bruker til gaming 1x Samsung SyncMaster 2243WM som kjøres i 1680x1050 oppløsning. Denne skjermen bruker jeg som støtteskjerm. Brukes i all hovedsak til nettleser osv. Fremtidsplaner: - Har en en 46" 1080p LED-TV ikke langt fra PCen. Ønsker å koble denne til pcen slik at jeg kan bruke pcen som mediasenter. Derfor bør et skjermkort minst støtte 3 skjermer og at skjermkortet har innebygget lydkort. - Kunne gjerne tenke meg å sette opp et multi-skjerm(3 identiske skjermer) oppsett en gang i framtiden for gaming. Derfor hadde det vært greit for støtte for slik. Men dette er ikke umiddelbare planer. Budsjett: 2500-5000 kr. Foretrekker å kunne kjøre de fleste spill på høyeste grafikkinnstillinger. Nå trenger jeg deres hjelp. Hva slags skjermkort passer best for mitt bruk?
 6. Begge telefonene er meget gode mobiltelefoner. Du vil neppe bli skuffet uansett hvilken av dem du velger. Jevnt over er Samsung Galaxy S II en teknisk noe bedre telefon, men ikke vesentlig forskjell. De store forskjellene på telefonene finner en i skjerm og internminne. SGS2s skjerm er meget god på fargekvalitet og kontrast som gjør den meget egnet til å se på film, tv-serier og bilder. Sensation har derimot ca. 30 % flere pixler enn SGS2, noe som gjør skjermen meget skarp og klar. Dette er mest nyttig hvis en driver med web-surfing osv siden det gjør det enklere å lese liten tekst. SGS2 har betydelig mer internminne enn Sensation. SGS2 har 16gb internminne med mulighet til oppgradering til 48 gb med minnekort. HTC sensation har bare 1gb internminne og kan oppnå 33 gb med minnekort. Anbefaler deg å ta deg en tur til en butikk som har dem utstilt. Prøv begge og se hvilken du liker best.
 7. Anbefaler deg å lese gjennom forbrukerkjøpsloven. Det du skulle gjort var å reklamere på nytt når du oppdaget at reparasjonen ikke hadde løst problemet. Forbrukerkjøpslovens § 27 sier følgende "Dersom det foreligger en mangel ved tingen, må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget eller burde ha oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon)." Som du sa er pcen snart 4 år gammel og du hadde den på reparasjon som ikke fikset problemene når den var 3 år. Det vil si at det har gått nesten et år siden du du oppdaget at mangelen forsatt eksisterte etter reparasjonen? Vil påstå at du da er utenfor "rimelig tid" og dermed faller din reklamasjonsrett bort. Selger har i henhold til forbrukerkjøpsloven § 29 rett på å velge mellom retting eller tilsvarende ting. Men selger kan kreve muligheten til å rette feilen hvis det medfører selger urimelige kostnader. Det skal normalt ikke så mye til før selger kan pårope seg denne retten. Selger kan i henhold til § 30 i samme lov gjennomføre inntil 2 avhjelpsforsøk(reparasjon) på samme feil. Selger kan også velge å heller omlevere produktet. Da har du krav på tilsvarende eller bedre vare. Skulle selger ikke klare å omlevere tilsvarende eller bedre vare kan du kreve heving av kjøpet. Da har du rett på kjøpesummen, men selger har rett til å kreve bruksfradrag, men da har du krav på rente av kjøpesummen.
 8. Enig i at det er genialt. Hadde vært morsomt hvis noen startet å produsere alternative deksel i forskjellige farger/materialer.
 9. http://www.htc.com/uk/howto.aspx?id=51325&type=1&p_id=399 Står ingenting der om at lyset bare varer 5 min:/. Har lest at du kan installere alternative SMS programmer fra market som kan endre på lengden på varslingen.
 10. LED lyset gikk av etter ca. 5 minutter ja. Rart. Leter gjennom menyene for å se om det er noen innstillingsmuligheter.
 11. Kan ikke finne noen innstillinger dette i menyene utenom at en kan bestemme hva lampen skal varsle om. Skal teste om LED lyset forsatt blinker etter 5 minutter. Vent 5 min;)
 12. Da har jeg hatt min HTC Sensation i et døgn. Her er mitt førsteinntrykk. Jeg liker form, utseende og vekt. Ofte har jeg syntes mobiler med 4,3" skjerm er litt ubehagelige å holde ettersom de er ganske brede. HTC Sensation ligger derimot veldig godt og behagelig i hånden, noe som antagelig skyldes bruken av 16:9 skjerm. Ellers føles mobilen solid og kvalitetsfølelsen er høy. Som ventet har jeg hatt glede av den høye oppløsningen på mobilen. Det er deilig å uten problem kunne lese fullversjoner av nettsider helt fint uten å måtte forstørre bildet. Jeg "zomer" nesten aldri lengre ettersom det er totalt unødvendig. Telefonen er også responsiv og rask. Beveger seg raskt gjennom menyer og skjermer. Legger ikke merke til at denne på papiret er noe tregere enn SGS2. Forskjellen er i hovedsak bare merkbar i benchmarks. Sense 3.0 er også fantastisk. Liker spesielt den nye statuslinjen med hurtiginnstillinger bygd inn så en ikke lengre trenger egen widget til dette. 16:9 formatet gjør også HTC Sensation utmerket til å spille av videofiler ettersom videofilene beholder samme aspekt-ratio og blir ikke strukket. Den siste tingen jeg vil trekke fram fra førsteinntrykket er selve formen på skjermen. Skjermen er kurvet isteden for helt flat. Hadde på forhånd ikke trodd at dette skulle ha stor betydning, men må innrømme at det gjør det meget behagelig å bevege fingrene over skjermen. Så et par negative sider. Synes det er dumt at den interne videoavspilleren støtter så få videoformater. Men dette var ting som var forventet. Hentet i steden ned alternative videoavspillere fra Market. DICEPlayer er utmerket til å spille av høyoppløste mkv-filer. Jeg bruker MoboPlayer til lavoppløst materiale ettersom den har gode funksjoner for 4:3 til 16:9 stretch. Skulle også gjerne hatt dedikert kameraknapp på siden av telefonen. Fargekvaliteten er noe under SGS2. Skulle gjerne hatt super amoled plus skjerm på denne også, men bare hvis jeg fikk beholde oppløsningen. Har forsatt til gode å teste kameratet skikkelig og det tar et par dager før batteriet er optimisert, så det er også vanskelig å teste nå. Jeg vil absolutt si at førsteinntrykket av HTC Sensation er meget bra.
 13. Jeg har brukt "JogTracker" en del og er ganske fornøyd med den. Programmet gir deg hastighet, tid, avstand og kart over hvor du har gått.
 14. Her er den: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1347577 Alle som vil sammenligne SGS2 mot Sensation, vennligst forsvinn inn i den tråden. Nå vil jeg høre fra de som eventuelt har fått sin Sensation og om deres førsteinntrykk og erfaringer;).
 15. Da er avgjørelsen tatt. HTC Sensation bestilt fra Netcom/Moobi. Gleder meg til den kommer i posten. Er det noen som vet om Moobi(Netcom) automatisk sender sporenummer eller er jeg nødt til å forespør dette?
×
×
 • Create New...