Gå til innhold

lOvebakken

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lOvebakken

  1. Allikevel, dersom fart er det viktigste, bør du ha et RAID0. Når systemet leser en fil vil denne leses fra alle 3 diskene samtidig, noe som 3 dobler hastigheten.

    7717469[/snapback]

    Når det gjelder partisjonering av enkeltdisker så vil vel det faktisk senke ytelsen. Søketiden bør gå noe opp dersom man har OS på en partisjon og data på den andre. Lesehodet må konstant flytte langt seg når man jobber med data, noe som øker søketid. Det sannsynligvis uansett snakk om marginale forskjeller.

    7719043[/snapback]

     

    Er ikke programmer som skal ligge på resten av os harddisken, de skal ligge på en annen harddisk så jeg skal slippe nettopp det at lesehodet på os harddisken skal hoppe fram og tilbake når jeg bruker programmer.

    Det som skal ligge på resten av os harddisken blir vel filmer og sånt og har jo ikke akkuratt behov for rask harddisk når jeg ser på film.

  2. Barracudaene i RAID0 og Samsungen som systemdisk

     

    Inst. Vista på samsungen og legg alt annet på raid'et.

    7716616[/snapback]

     

    Må ikke diskene være identiske for å kjøre raid0? er jo ikke samme modell...

     

     

    partisjonering gir vel ikke noe bedre ytelse

     

    Sånn som jeg har forstått det er det ytterst på platene at hastigheten på disken er høyest og da kan partisjonering gi ytelsesøkning (hovedsakelig på os)

     

    Tror vel jeg tar 60-80Gb på 7200.10 til vista og noen få programmer, resten til lagring. Spillene og resten av programmene legger jeg inn på en 80Gb partisjon på 7200.8, resten av den går vel også til lagring. Azuerus kommer vel til å kjøre på 7200.7. Samsungen blir til kun lagring evt backup.

  3. Heisann

    Har kjøpt en ny og to brukte disker i tillegg til den jeg hadde fra før, skal innstallere vista og trenger nå råd til partisjonering. Diskene jeg har er:

     

    Seagate Barracuda 250Gb 7200.10 (SATA/300, 16mb cache)

    Seagate Barracuda 250Gb 7200.8

    Seagate Barracuda 200Gb 7200.7

    Samsung Spinpoint 160Gb P80

     

    Alle er SATA disker.

     

    Diskene skal brukes ti å lagre vista, spill, programmer, musikk, filmer og annet.

    En av diskene skal stå å kjøre Azureus 24/7.

     

    Hvordan skal jeg partisjonere de for best ytelse?

  4. Hei!

     

    Conroe er i dag best til overklokking ja, så det er ikke smak og behag.

     

    Til overklokking bør du kjøpe minne med CL4. Kutt ut det ekstra lydkortet, siden det på hovedkort er godt nok. Så kan du legge de pengene i bedre minne.

     

    Hilsen,

    efikkan.

    6663756[/snapback]

     

    Det er gjort

     

     

    Noen meninger om hovedkortet? Bra til å klokke med?

  5.  

    De aller fleste tester med ASUS P5W DH Deluxe, viser overklokkingpotensiale på over 400 FSB(gir 3.6 Ghz) og mye bedre ytelse enn alle AMD prosessorer og alle Intel prosessorer(hvis alle de kjører på stock hastighet) SÅ mitt tips er E6600, ASUS P5W DH Deluxe, Et bra Corsair 2 Gb sett med minne, og kanskje vannkjøling på CPU

    Jeg skal også bytte Core 2 Duo oppsett senere, og har allerede laget en handlevogn, som er bygget på anbefalinger fra tester, og forumsvar. Du finner den HER

     

     

    6663423[/snapback]

     

    Du har postet feil link til handlevognen...

  6. Hvordan kan det fungere bedre med dosbox når spillet ikke er lagd for å kjøre i dos? (fikk det ikke til å starte i dosbox :p ) Det funket jo så fint før jeg fikk mer minne.... :( Blir litt strevsomt å ta ut en minnebrikke hver gang jeg skal spille det...leter videre etter et program som kan bruke opp noe av minnet... :(

  7. Fant idag fram et gammelt spill fra skuffen, Chapionship Manager 99/00. Det har ligget og støvet i noen år etter at det kom flere og flere nye CM, men nå fikk jeg plutselig lyst til å prøve det gamle igjen. Installerte det, satte det i kompatibilitetsmodus for windows 98/Me og startet. Alt funket helt fint til jeg skulle starte et "nytt spill". Den påsto at jeg ikke hadde nok minne tiljengelig. Stusset litt på dette siden jeg har 1024mb ram som burde være mer enn nok til et så gammelt spill. Etter å ha tenkt litt på det prøvde jeg å starte spillet med prime95 - torture test på(denne bruker jo opp nesten all RAM-en) da funket alt knirkefritt. Det gikk jo selvfølgelig litt seint siden det nesten ikke var noe ledig minne, men ingen påstander om at det var for lite minne kom opp og alt funket som det skulle. Har derfor kommet fram til at spillet ikke takler mer enn 512 mb ledig ram.

     

    Leter derfor etter et program som kan brukes til å bruke opp en viss mengde RAM.

    Evt andre løsninger.

  8. rens for støv alle vifter. deretter kjøp en  heatpipekjøler med 92 120 mm vifte, ikke alle 120 som passer

    5884498[/snapback]

     

    Eller bare sett inn en vifte foran og en vifte bak i kabinettet som gir litt bedre luftgjennomstrømning. I og med at alle temperaturene er ganske høye, kan det være en litt enklere løsning...

  9. Lurer bare på om det går greit å sette inn to pc3200 brikkker i et hovedkort som takler kun pc2100. Klokker ned brikkene til 2100 og overklokker prosessoren så hastigheten på minnebrikkene også stiger litt. Noen ideer om dette kommer til å fungere? litt usikker på hvor jeg skulle poste dette...

×
×
  • Opprett ny...