Gå til innhold

hce

Medlemmer
  • Innlegg

    1 408
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hce

  1. Om det er Qualcomm Snapdragon eller Samsung Exynos som driver telefonen, så blir det en 4-kjerner uansett. Fordelen som Exynos prosessoren har, er at den har 4 + 4 kjerner, der 4 er optimalisert for lavt strømtrekk og 4 for høy ytelse. Du kan ikke kjøre alle 8 samtidig. Så 4G-varianten blir ikke kjip med tanke på prosessorytelse.

     

    I Exynosen er de fire "små" kjernene helt okay til å dra rundt standard epost, surfing, fjasbok, osv. De fire fete kjernene brukes til spill og tilsvarende CPU-intensive oppgaver.

     

    PS! ARM kaller 4+4 oppsettet for big.LITTLE [0] for de som vil ha litt dypere teknisk innsikt.

     

    0: http://www.arm.com/products/processors/technologies/biglittleprocessing.php

  2. Har søkt mye på nettet, men finner ikke så mye info om denne mikroprossesoren?

    Sikker på at du mener ATmega160? Og at du ikke er på utkikk etter ATmega16A eller ATmega168PA? A og PA står for varianter av mikrokontrolleren, A er mindre strømtrekk og PA er mindre strømtrekk og noen ekstra funksjoner for å justere strømtrekk mens du kjører.

     

    ATmega160 eksisterer ikke ;)

     

    Datablad for ATmega168PA finner du på http://www.atmel.com/dyn/products/product_card.asp?part_id=4586

  3. Noen som har noe info om grensesnittet som benyttes på flash brikker? Er det mye likt DDR#?

    Det er ganske simpelt, du har I/O pinner for å fortelle om du sender inn kommando eller en adresse. I tillegg har den en databus, som stort sett er 8, 16 eller 32 bit bred.

     

    For å lese sender du enkelt inn en adresse, typisk 5 bytes adresse til en blokk. Etter adressen kan du klokke ut dataene.

     

    Det er egne kommandoer for å slette en blokk, skrive til en blokk, etc. Etter en skrivekommando pumper du enkelt inn dataene til blokken.

     

    Du har også mer avanserte kommandoer om brikken har cache for skriving og mer enn en chip enable signal. Nyere MLC-brikker har ofte også fler chip enable signal, noe som betyr at du kan skrive X antall steder og fortsatt jobbe mot brikken. Hver chip enable vil for programmereren se ut som en individuell NAND flash, bare at de deler databussen og adresse/kommando-signal.

     

    Micron har okay datablad; http://download.micron.com/pdf/datasheets/...b_nand_m49a.pdf

     

    Prøvde å holde beskrivelsen forståelig for folk flest.

  4. Og om batteriet vil fungere i telefonen i det hele tatt. Vet en del produsenter benytter seg av elektronisk signerte batterier for å hindre uorginale batterier.

     

    Dessuten er det ikke sikkert telefonen din klarer å lade dette batteriet, siden det har andre spesifikasjoner. Det kommer ann på hvor tolerant ladekretsen(e) i telefonen er.

     

    Om du har et batteri som nærmer seg to år, vil det å kjøpe et nytt batteri oppleves som en betydlig oppgradering på batteritiden. Litiumbatteri klarer rundt 500 til 1000 ladninger før de viser tydlige tegn til forelding.

  5. Du klarer ikke redusere størrelsen betraktelig? Og så copy/paste fire PCBer til et panel som kommer innenfor størrelseskravet til produsenten(e)? På Olimex må du innenfor 160 mm x 100 mm for å ende opp på 30 €, eventuelt 320 x 100 mm for 60 €, osv...

     

    Panelet kan du sage opp etterpå for å få ut PCBene, noen tilbyr også å frese ut kuttelinjer for deg.

  6. Er det noe poeng med to slike konkurerende kortstandarder?

    To? Det er mange. Idiotene i Sony har bestemt seg for sitt eget latterlige format. Derfor vil jeg nekte å kjøpe noe fra Sony så lenge det ikke støtter SD i fremtiden. Jeg gidder bare ikke rote rundt med flere forskjellige kortformater.

    Fujifilm har sett lyset og sluttet bruke xD-kort :)

     

    Skulle ønske fler brukte litt friere standarder som MMC og CompactFlash.

  7. Det har du rett i, men planen til trådstarter var å plugge dette køstom-batteriet i den pluggen der man setter strømadapteren, og ikke i batteribrønnen (hvis du leser hele tråden kommer det blant annet frem at det interne batteriet er på 14,8 Volt, mens den hjemmelagde batteripakken skal levere 20 Volt, altså det samme som strømadapteren).

     

    Aha, det bør jo fungere ganske greit.

     

    Det største problemet jeg ser med den løsningen trådstarter presenterte i førsteposten, er lading av denne saken. Skjønt er det ikke verdens største hokus-pokus hvis du har grunnleggende elektronikkunnskaper - såvidt jeg husker skal Li-Ion batterier lades med en konstantstrømkilde til de er fulle, og så kan man bruke en spenningsføler til å avslutte ladningen (spenningen over en Li-Ion celle synker litt når cellen er fulladet).

     

    Jeg vil på det sterkeste anbefale å prøve lade Li-Ion celler på egenhånd om du ikke vet hva du driver med ;) Greieste måtte vel være å lage noe som enkelt kan kobles til en helt vanlig lader.

     

    Edit: Ops, _fraråde_ å lade Li-Ion på egenhånd.

×
×
  • Opprett ny...