Gå til innhold

Kjellrs

Medlemmer
  • Innlegg

    245
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kjellrs

  1. Tror noen det hadde blitt bråk om jeg hadde kommet som åttendemann i køa, tatt en lynspurt når dørene åpnet, grabbet en av de sju konsollene som sto der og insistert på at "jeg tok den først" og nektet å gi den fra meg? Det tror jeg.

     

    Vet folk at det finnes X maskiner på lager og det står X mennesker i kø forventer de at alle stiller likt, hadde det kommet en "VIP-kunde" to minutter før butikken åpnet og gått forbi hele køa hadde det også blitt fyrings.

     

    De som seriøst ikke skjønner at det blir bråk når ansatte gjør det samme, er enten helt blåst eller forumtroll. Hvorfor skal "i-landsproblem" være en unnskyldning for å bli behandlet som B-kunder?

     

    Jeg synes Elkjøp sin policy er helt riktig, det hindrer også at ansatte "finner" en "avglemt" PS4 på bakrommet til å kjøpe selv. Det er selvsagt ikke noen lov mot å gi maskiner til sine ansatte først, men som kundebehandling er det helt på trynet.

    • Liker 7
  2. Så om noen selger en cd med de samme sangene i samme rekkefølge er det plagiat av "rekkefølgen" ? Har de patent på rekkefølgen av sangene? Really? Latterlig.

     

    Ja, hvis du lager f.eks. en diktsamling av dikt eller fotobok av bilder så gir utvalget og sammensetningen en egen opphavsrett uavhengig av retten til det enkelte dikt eller bilde. Det samme gjelder album, det har sin egen opphavsrett uavhengig av den enkelte sangen. Selv om Spotify har rettigheten til alle sangene på en samleplate så kan ikke de lage sin "egen" akkurat makne plate. I kommersiell sammenheng er dette kjent og ikke noe stort problem, det at folk setter sammen sanger selv har vel aldri vært oppe som tema før nå.

  3. Det å kjøpe en bok i en butikk koster mer og tar lengre tid

     

    ...men trolig er naboens brukte og slitte bok dårligere enn den du får i butikken, med piratkopiering er det motsatt. Bedre bildekvalitet, lyd, raskere, enklere, spiller av i alle mediaspillere, mobiler og nettbrett og på alle måter bedre. Jeg betaler for HBO Nordic, men laster fortsatt ned så det er vel mer som jeg har vært i butikken og kjøpt boka, men det er fortsatt enklere å låne naboen sin og han er mer enn villig til å dele. Når det er mer en ulempe enn en fordel å være kunde er det kanskje noe galt?

  4. Fint det, men 400/400 koster 5990,- i måneden her hos NTE så det er vel prisen som er største hinderet, ikke farten. Blir prisen noe sånt som 15000,- i måneden er vel målgruppen Røkke og Gjelsten og I. Selv 100/100 linjen til 1450,- er helt latterlig dyr i forhold til 60/60 for 549,-. Men om de trenger bevis på at folk klarer å bruke linjen, kan jeg stille opp helt gratis som forsøkskanin...

    • Liker 3
  5. Desto mer konkurranse Intel får, jo bedre er det.
    Desto mer konkurranse Intel får på mid-end og high-end, jo bedre, AMD burde satse på noe ala i5-3570k/i7-3770k/i7-3930k.
    Så når man er et lite selskap så burde man utfordre de store selskapene på de områdene der de står sterkest?

     

    I motsetning til skjæringspunktet der en haug med ARM-produsenter og Intel er i full teknologi og priskrig? AMD går fra å spille andrefiolin i PC-markedet til å havne i konkurranse ikke bare med Intel men Apple, Qualcomm, Samsung, nVidia og en haug med andre. AMD står med en fot i hver leir og kommer til å bli knust i begge, synd men sant.

    • Liker 1
  6. rent generelt - hvor lenge kan et selskap fortsette å gå med underskudd? Amd har vel gått med underskudd kvartal etter kvartal.

     

    Inntil egenkapitalen er tapt, den gikk fra 538 til 415 millioner dollar dette kvartalet men de holder ut 2013. Det som er verre er at de krymper fort, så forskning og utvikling må deles på stadig færre salg. Og de taper så mye i et kvartal der Intel egentlig ikke gjør noe spesielt, når Haswell kommer i juni blir trolig ting verre, ikke bedre.

  7. kjenner følelesen... Har opplevd at det kommer fiber på steder rett etter at jeg har flyttet derifra, og nå sist, så kommer det fiber inn i gata jeg bodde i, og som jeg flytta fra i går... typisk ...

     

    Det skjedde til meg også, hadde en helt pyton 2 Mbit linje og etter jeg hadde sagt opp leiekontrakten kom det brev fra både Telenor og Viken Fiber om at de skulle bygge ut. Løsningen er vel å flytte til et sted med fiber...

  8. [Kom med en link er du snill :)Det er veldig gode muligheter for å overføre data ved hjelp av optiske transistorer, ettersom fiber ikke har det samme varmetapet en kobberkabel sliter med, men det betyr ikke at det vil brukes optiske transistorer for å lage en prosessor.

     

    Kanskje ikke en CPU i tradisjonell forstand, men tanken med optiske prosessorer er så vidt jeg har forstått det å kunne prosessere fibersignaler uten å konvertere alt over til elektrisk og så tilbake til lys igjen så det er mye mer enn å overføre data, du skal finne pakker, lese mottakeraddressen og styre signalet dit det skal som lys, ikke elektrisitet. Det ville være en enorm fordel for utbyggingen av fibernett, men er ikke til bruk i vanlige maskiner.

  9. Hadde HBO Nordic sluppet episoden samtidig som piratene så hadde kanskje det vært større grunn til å kjøpe HBO Nordic som jeg abonnerer på...

     

    Joda, men nå hadde den premiere på lørdag i USA og jeg så den på HBO Nordic i går, 48 timer er riktignok en stund men vi snakker ikke uker, måneder og år heller. Målet er vel innen 24t, går den lørdag i USA og jeg kan se den søndag kveld holder det for meg. Tjenesten fungerte, det var ikke BluRay kvalitet men helt okay (med HD på) og 79kr/mnd er ikke så gæærnt. Folka bak er noen store tosker, men okay... vil heller ha TV over Internett enn tradisjonell TV så velger å støtte det. Men kommer ikke til å avinstallere torrent-klienten med det første, kanskje heller laste ned med god samvittighet. Streamingklienten har noen virkelig irriterende bugs hvis du går inn og ut av fullskjerm.

  10. La oss heller kalle disse for Apple A7 SoC, og la det være med det inntil vi ser om det blir Intel, TSMC eller noen andre som får den lukrative jobben med å produsere brikkene Apple har designet. ;)

     

    Jeg kan ikke akkurat se for meg at Intel slipper gullkortet de har i produksjonsprosessen i konkurransen med ARM, de andre selskapene de har laget prosessorer for har vært spesial-prosessorer som ikke er i konkurranse med vanlige CPUer. Hvis Intel gjør en slik deal er jeg sikker på at del av avtalen er at Apple skal migrere til x86 etter hvert. Ellers klarer nok Intel fint å la være å ta jobben og overlate dette til TSMC, som ikke har akkurat noen fantastisk track record på å levere til forventet tid med akseptable yields. F.eks. måtte jo både AMD og nVidia sine grafikk-kort ta et hvileskjær på 40nm for så å gå rett til 28nm fordi 34nm aldri så dagens lys.

  11. Jeg har mine tvil om dette altså, 8k er en gigantisk oppgradering fra 4k, og vi har såvidt hardware som takler 8k idag (high, enterprice utstyr) Jeg tror først 8k vil kjøres i kinoer noen år før vi får se det og jeg vil tro det tar endel år før vi i det heletatt ser der i en normal kino her i Norge, etc..

     

    8K er på grensen til det meningsløse, du skal ha en rimelig stor TV (eller sitte ganske nærme) for å ha noe nytte av 4K, men på et stort lerret eller en PC-monitor vil folk ha nytte av det. Men 8k? Nei. Vanlig 20/20 syn betyr at du ser detaljer som er 1/60 grad store. Selv med et bilde som dekker 50 grader av synsvinkelen (dette tilsvarerer omtrent første rad på kino, og er ubehagelig nærme for mange) trenger du kun 60*50 = 3000 pixler horisontalt. Mange folk har litt bedre syn enn 20/20 da, men selv med 20/16 syn så holder 4K. Det er kun en liten del av befolkningen som engang har skarpt nok syn til å se 8K, langt mindre merke forskjellen i praksis.

  12. Om du er et naut, ja.

     

    Eller har sjekket litt om hva normalt syn er og målt avstanden fra TVen til øyet i sofaen. Med vanlig 20/20 syn må jeg sitte nærmere enn 2,4 meter for å ha noen nytte av 4K på min 60" TV, realiteten er 2,9 meter. Derimot sitter jeg kun 60-65cm fra PC-skjermen min, som ville være perfekt for en 4K-skjerm som denne: https://www.deal.no/deal/default.asp?page=vare&ProdusentID=PN-K321H

     

    Selvsagt kan du også sette en stressless rett foran TVen hvis du vil, men da hadde jeg heller ventet på en levelig priset 4K-prosjektor og digert lerret så jeg kunne fylt hele stua.

  13. 8 Mbps er faktisk helt på høyde med de fleste TV-sendinger, det er ikke BluRay-kvalitet men er likt med kabel, parabol osv. her er eksempel på en Game of Thrones capture fra nett:

     

    1920 x 1080i - 50Hz

    Capped from Sky Atlantic HD (H.264)

     

    File Size Processed: 2.88 GB, Play Time: 00h:51m:30s

    25.00 FPS (Average), 7.39 Mbps (Average).

     

    Det er i alle fall mye bedre enn Netflix, der nesten hele HD-utvalget forsvant når jeg kjørte fra PCen - og undertekstene her kan i det minste skrus av, det er bekreftet i FAQen. At det bare kan streames på ett sted av gangen plager ikke meg, bare det fungerer bra. Er dere en familie ja så får dere samles foran TVen og slåss om fjernkontrollen, det er ikke en menneskerett at dere skal få fem ganger streaming til prisen jeg betaler for en gang. Jeg regner med det var dealen til han som hadde to iPhones, to iPads og et halvt dusin andre enheter også - om du har alt det kun til deg selv har du problemer...

     

    Tre ting er fortsatt surt:

    1. Ingen surround, men surround til TV kjøpere? WTF.

    2. Bindingstiden - jeg stoler ikke et fnugg på at disse folkene skal klare å levere en bra fungerende tjeneste, og tvilen har vel ikke blitt mindre de siste par månedene. HBO leverer knall innhold, men om ikke tjenesten er stabil, ting blir lagt ut i rett tid og streaming-teknologien de bruker fungerer så hjelper det så lite.

    3. Den forbanna arrogansen de viser, spesielt når de ikke evner å levere sånn som de lovet.

  14. For å komme tilbake til gamle høyder, må man først innse hva som er dødkjøtt, skjære det bort, tjene litt penger igjen, og så investere i nye produkter.

     

    Hvis daukjøttet faktisk er så dødt som man tror. Er mange som har prøvd på en banal strategi og funnet ut at da forsvinner kundene, f.eks. fordi AMD bare kan levere til de 1000 ansatte som trenger en "lett" laptop men ikke de 50 som trenger en "heavy" laptop og det er enklere å gå til Intel for hele pakka så man kan forholde seg til bare en leverandør, få volumrabatter og sånn. Intel kan jo selvsagt også skru opp prisene der AMD forlater markedet og skru ned prisene der de fortsatt har konkurranse, så prispresset på AMD trenger ikke å bli mindre. Dessuten er mye av markedet de sikter mot midt i slagmarken mellom Intel og ARM, som vel er like bra for helsa som å stille seg opp mellom to amerikanske fotballag som er i ferd med å brake løs. Kommer ikke til å bli lett for AMD dette...

    • Liker 1
  15. Det var den tekniske siden - men så var det den menneskelige siden. Hvor mange ser mest på bilder digitalt med en oppløsning på 4MP (2560 * 1600), 2MP (1920x1080) eller enda mindre? Selv på papir er drøye 2MP godt nok for 300 dpi på et vanlig 10x15cm bilde. Og må innrømme det er sjelden jeg tenker på at familiebilder fra 80-tallet tatt med et elendig kompaktkamera, fremkalt på billigste måte og senere scannet inn som blasse og fargeforvrengte bilder egentlig hadde trengt noe bedre kvalitet, de er 90% minner og 10% fotografier. Så var det hele greia med å se ut som en paparazzi, at det ikke akkurat går å legge i lomma og å bekymre seg for at man drar rundt på titusener i glass og utstyr.

     

    Det er klart at hvis du skal fotografere landskap, modeller eller kunst som skal på trykk eller opp på veggen i storformat så gjelder det å ha utstyret i orden men hadde nå et i underkant av 3 MP-bilde jeg fikk trykt i 100x150cm på plakat for en anledning og for bruket var 30 DPI helt akseptabelt, selv om akkurat der kunne en D800 med topp glass gjort nytte for seg. Greit nok at høy MP ikke betyr et bra kamera, men stort og tungt er ikke nødvendigvis "bra". På samme måte som en desktop ikke nødvendigvis er bedre enn en laptop, selv om den sikkert har mer kraft...

    • Liker 2
  16. Nå er jo ikke SemiAccurate den mest troverdige nyhetskilden, men om dette er sant må noen in AMD virkelig ha spist fleinsopp. Selskapet er i ferd med å gå til helv... og de tror de kan tjene penger på å sette klistremerker på andres produkter? For AMD har ikke flash-minne og de har ikke kontrollere, de har kun et merkevare som snart er det eneste AMD ikke har dratt gjennom søla.

  17. Å tenke seg et OS som skal holde 10 år er vel urealistisk. Å tenke seg at folk sitter på samme pc i ti år er jo også veldig urealistisk.

     

    Tydelig at du er vant til norske forhold på lønninger og priser, på 10 års-dagen for XP var det 38% på verdensbasis som fortsatt brukte det. Selv i "rike" USA er minstelønna på rundt $16000 USD in året - 90000 kroner. Da er det å kjøpe en PC til noen tusen en stor utgift og den skal vare lenge. For ikke å snakke om de som lever i fattige land - bortsett fra moms og slike ting koster datamaskiner nesten det samme verden rundt. For veldig mange mennesker rundt om i verden er det de stadig byttene som er totalt urealistisk. Men jeg ser nå du har Microsoft-logoen som ikon, så da er det vel ikke annet å forvente enn Microsoft-propaganda.

     

     

    • Liker 5
×
×
  • Opprett ny...