Gå til innhold

bIsk0p

Medlemmer
  • Innlegg

    11 924
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bIsk0p

  1. XC70 må være et bra alternativ. Nettopp artikkel i broom.no om at disse er et kupp nå, får dem ned i 30 000 (ikke anbefalt om du ikke er bilkyndig å kjøpe i den prisklassen). Tar du en i 150' klassen med komplett serivcehefte, så burde du ha en bil som har mye å gå på. 

     

    God komfort, sterk motor, god plass i bagasjerommet, høy sikkerhet. 

     

    Denne har lavest KM ift kriteriene dine og er EU godkjent i nesten 2 år til. PS: Forhandleren kjenner jeg ikke til, så der burde du også gjøre litt googling.

  2. Hvordan i all verden er dette lovlig? "Legge til rett for barns trygghet når de reiser uten voksne". Denne løsningen er utrolig enkel og burde vært lovpålagt; ikke la barnet reise alene! 

     

    Dette viser bare hvordan skattebetalernes penger blir benyttet.

     

    Unnskyld at jeg kupper tråden her Ida, men hva mener du? Synes du det er problematisk at barn i denne alderen resier alene? Jeg reiste mye alene i den alderen da mine beste foreldre bodde i Bodø og Trondheim mens vi bodde i Stavanger. Foreldrene mine hadde ikke mulighet til å være med alle feriene og sendte meg alene eller med min eldre søster nordover. Ingen problem, vi ble godt tatt hånd om av flyselskapene. Er over 30 nå, kjenner ikke at disse erfaringene har skadet meg ...

    • Liker 2
  3. Velg en annerkjent tuning OTC eller lignende, ikke en som har dette som enmannforetak etter jobb. Da får du en programvare som er testet over tid med ditt oppsett. Dreiemoment er en utfordring med automatkasser, så absolutt gå for noen som av seg selv sier at de legger inn momentbegrensning.. 

    • Liker 1
  4.  

    Dette har han heller ikke lov til å gjøre selv dersom han ønsker å gjøre det lovlig.

    Dog finnes det unntak, men det avhenger av at en elektriker / installatør velger å ta på seg ansvaret for hans eget arbeid.

     

    Jo han har lov, det man ikke har lov til er å koble til fastmontert elektrisk utstyr. 

     

     

    Hadde takstmann på besøk og han sa at jeg ikke kunne bytte en eksisterende ledning på veggen en gang.. Ikke at det ville bli noe problem ift tilsyn, men det er noe som måtte opplyses om ift salg. 

  5. For min del, så viste jeg til de 3 siste lønningene mine da jeg søkte lån første gang. Jeg jobbet på 3 mnd kontrakt, men ble aldri spurt om arbeidsforhold eller lignende. Når jeg søkte lån gang nr to, husker jeg ikke om jeg viste lønnslipp eller ikke. Men vil tro det var tilsvarende, 3 siste. Så fremt man ikke søker i april, så vil jo lønnslippene avsløre om man prøver å booste tallene sine i og med at total inntekt står på lønnslippen. Viser man til 50k i mnd i 3 mnd i  inntekt etter sommeren og har totalt tjent 200k det året, så er det lett å forstå tegningen. 

     

    Når jeg og samboeren kjøpte leilighet, så var premisset at vi solgte en av bilene våre. Det gjorde vi aldri og fikk aldri noe korrigering om å gjøre det heller. Tror ikke banken bryr seg nevneverdig så lenge en betaler lånet sitt. 

  6. Enig i at det meste kan (og burde) kjøpes brukt. Vi kjøpte mye nytt og ser nå at det er helt unødvendig. Alltid greit å ha en butikk ift reklamasjon, men kjøper du utstyr som er 1-2 år gammelt, så har du fremdeles reklamasjon om du får med kvittering. 

     

     

    Når det gjelder klær, kjøp så billig som mulig i starten. Bor du i Stavanger (som meg), så trenger du ikke å bekymre deg voldsomt for temperatur i starten. I tillegg vokser de så fort ut av klærne, gulper/spyr og driter på de. Så mye blir fort kast. Mange som gir bort/selger poser med div klær, kjøp noen sånne og evt sorter bort det du ikke vil ha og gi bort/selg videre. I tillegg trenger du ikke 20 forskjellige bodyer og pysjer/one piecer, ender fort opp med å bare bruke 7 på rotasjon. Og prøvd å handle for neste størrelse, De takler bedre å ha for store enn for små klær.

  7. Ingen informasjon deles så lenge pasienten ikke skriver under på at det er greit. Tror det sjeldent vurderes slik at er er uklokt å dele informasjon med pårørende, så selv om pasienten ikke er regnet som samtykke kompetent (under tvang), så er signatur på samtykke skjemaet gyldig. 

     

    (Selv om pasienter har tydelige psykotiske/maniske tegn og symptomer, kan pasienten fungere i varierende grad på ander områder. Så en utelukker ikke en annen) 

  8.  

    Jeg jobber på psykiatrisk avdeling, og der blir pasienten spurt når den kommer til avdelingen om å signere samtykke skjerma ift informasjon til pårørende og offentlige instanser. Flere pasienter ønsker ikke å dele noe, da gjør vi ikke det. 

     

    Gjelder dette også pasienter som blir innlagt på tvang etter psykisk helsevernloven Kap. 3?

     

     

    Jepp, så lenge vi ikke har signatur på at vi kan dele informasjon, så gjør vi ikke det. Mener at man kan snakke med offentlige instanser uten godkjenning om det er hjemmel for det, men det skal jeg ikke si sikkert. 

  9.  

    Det er ikke ulovlig å gjøre sånt, men om det oppstår brann og det elektriske arbeidet er årsaken til brannen, så sliter du greit. Absolutt å anbefale å la godkjente elektrikere gjøre jobben. Det du kan gjøre, for å spare litt penger, er å prøve å finne en godkjent elektriker som vil godkjenne/ferdigstille arbeidet. Da trekker du kabler selv o.l, men elektrikeren kobler opp og signerer. Spørs om du finner noen som vil gå med på det, samt om det sparer seg på et så lite oppdrag.

     

    Jo, det er det.

     

    § 6.Kvalifikasjonskrav for den som bygger og vedlikeholder elektriske anlegg

     

    Den som bygger og vedlikeholder elektriske anlegg, skal ha fagbrev innenfor elektrofag som er relevant for de aktuelle arbeidsoppgavene.

     

    Om han skulle hatt eit godkjent fagbrev så er installasjon lov, men ikkje godkjenning.

     

     

    I stand corrected =) 

  10. Helt naturlig at behovet for å sitte på lan forsvinner når folk har 50/50 fiber linje hjemme, var litt viktigere når man hadde ADSL 5/0.5 i veggen. Det meste av kommunikasjonen skjer over nett uansett mens man spiller. Jeg 30, og spiller når tiden strekker til. Har vært på to lan siste året (forrige LAN var for 13 år siden). Men kan ikke si at jeg lever LAN livet når jeg er der, rett og slett pga jeg ikke har tid og anledning. Men jeg synes det er veldig gøy, kjekt å se dem man spiller med, kunne snakke litt "offline" også. Jeg synes det er dumt at ungdommene ikke synes det er gøy, det er mer sosialt, man får bevegd seg litt mer. Her i rogaland har vi Warpzone som har mange aktiviteter på dagtid utenom data-spill. Vi mangler også den internasjonale interessen, ingen av de store som tar turen til TG f.eks. Det blir for lite og for lokalt.

  11. Det er ikke ulovlig å gjøre sånt, men om det oppstår brann og det elektriske arbeidet er årsaken til brannen, så sliter du greit. Absolutt å anbefale å la godkjente elektrikere gjøre jobben. Det du kan gjøre, for å spare litt penger, er å prøve å finne en godkjent elektriker som vil godkjenne/ferdigstille arbeidet. Da trekker du kabler selv o.l, men elektrikeren kobler opp og signerer. Spørs om du finner noen som vil gå med på det, samt om det sparer seg på et så lite oppdrag.

  12. Dekk er ferskvare og bør byttes hvert fjerde år selv om du kjører lite fordi gummien blir morken. Dersom du kjører langt må du vurdere å bytte oftere.

     

    Med rett lagring og lite bruk, så skal de holde mer en 4 år. Men det er noe man både ser på gummien, samt at du vil merke det ved kjøring. Jeg tar alltid å utfordrer dekkene når de tas på for å se om de må byttes. 

  13. Vil tro at markedet er veldig dårlig for slike bærbare. Det er få som er interessert i en bærbar PC til spilling som koster over 30k. 

     

    EDIT: Ser også at den er utsolgt hos Asus

     

    http://store.asus.com/us/item/201710AM260000001/-ASUS-ROG-G703VI-XH74K-Gaming-Laptop%2C-17.3-inch-144Hz-G-SYNC%2C-Overclocked-Core-i7-CPU-and-GTX-1080-8GB%2C-32GB-DDR4%2C-512GB-PCIe-SSD-%2B-1TB-SSHD

  14. Jeg ville nok gått for et system du kobler inn fritryoljen. Er et selskap som tar 10k for et sett, litt mer hvis de skal montere i tillegg. Men største problemet dere vil ha er filtrering, det er en tidkrevende prossess som krever flere trinn. Å gjøre det i bil ser jeg ikke på som en god løsning, da spesielt ift lukt.

  15. De har bevisbyrden om at skaden er skjedd i ditt eie, hvis dem først ringte dagen etter, så kan skaden like gjerne ha skjedd hos dem etter du leverte nøkkelen eller de har skadet bilen og prøver å legge regningen på deg. 

    Jeg ville krevd bevis på at du er ansvarlig for skaden.

  16. Hadde du slått, hadde du fått større reaksjoner enn denne mannen evt hadde fått. Forstår ikke hvordan du tenker at et slag er passende mot reaksjon på å bli spyttet på. Hvis du hadde klart å få politiet bort før mannen hadde forsvunnet, så kunne du anmeldt. Anmelder du nå uten noe mer på mannen enn hans omtrentlige alder blir saken bare henlagt. Så det beste er nok å forsette livet. Skjer lignende igjen, så fjern deg fra situasjonen. Ut i fra ditt ønske om (og irritasjon over at du ikke gjorde det) å slå, så ser jeg ikke for meg at du var helt nøytral i saken heller.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...