Jump to content

jgilje

Medlemmer
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. ** Annonse fjernet **
 2. Du kan ikke utvide ett RAIDZ, men i en ZFS lagringsløsning (ZPOOL i ZFS-land) kan du dynamisk legge til flere lagringsenheter. Så du kan legge til en disk mot lagringsløsningen. Den vil da stå i striping med RAIDZ-et (og selvfølgelig ødelegge hele hensikten med RAIDZ-et i utgangspunktet). Så i praksis vil du da heller legge til flere disker (som du også sier), for så å sette opp også de nye diskene som RAIDZ. Lagringsløsningen vil da kjøre striping mellom de to RAIDZ-oppsettene. Størrelsen på de to RAIDZ-oppsettene kan også være ulike.
 3. Er enig i at det er merkelig hvis du ikke kan legge til en slice "midt inni", så jeg prøvde selv. Kort fortalt, så fungerte det for meg uten problem. Siden du har knota endel allerede, så legger jeg bare med loggen istedetfor å gå gjennom på detaljnivå. Etter dette kjørte jeg newfs /dev/dsk/c3t0d0s3 som da rapporterte at den formaterte ett 1GB filsystem. Til slutt den ultimate testen (i denne konteksten) root@xerxes ~# zpool create -f yarr /dev/dsk/c3t0d0s3 root@xerxes ~# zpool list NAME SIZE USED AVAIL CAP HEALTH ALTROOT storage 340G 105G 235G 30% ONLINE - yarr 1016M 94K 1016M 0% ONLINE -
 4. smpatch er fantastisk treig. Sånn er det bare Såvidt jeg vet, så er en minor fault når en prosess skal ha tak i en noe som allerede er hentet inn i minnet ett eller annet sted. Dette 'noe' er bare ikke knyttet til prosessen som genererte minor fault enda (her snakker vi typisk filer og binærkode som kan deles mellom prosesser). Altså trenger kun OSet å la dette programmet få tilgang til noe som allerede er i minnet, og skal derfor ikke være noen killler.
 5. Ja, de bruker SGI sin egen UNIX som de solgte som IRIX. Ingen av disse maskinene produseres lengre.
 6. Ja, det burde du. Du legger til teksten dns til linjene ipnodes og hosts, sånn at det står files dns og ikke bare files.
 7. Her mangler 'dns' for hosts og ipnodes i nsswitch.conf
 8. De mener nok "bygger på åpne standarder". Det er flere selskaper som reklamerer slik, du har jo for eksempel "SCO OpenServer". Inntil nylig hadde vi jo også de proprietære OpenSound-driverene fra 4front.
 9. Noe som er gjelder for Solaris er at systemet "husker" enheter. Eks.: du har to nettkort av samme produsent, nettkortene heter nge0 og nge1. Hvis du nå tar ut nge0, vil du fremdeles kunne bruke nge1 fordi systemet vet at det kortet som står igjen alltid har hatt navnet nge1 på ditt system. Hvis du nå setter tilbake det opprinnelige nettkortet i samme slot, så dukker det opp igjen som nge0. Systemet slik det er i øyeblikket, finner du under /devices, under /dev finner du disse persistente enhetene, som kun er linker inn mot /devices. Det er disse linkene settes inn når du kjører en "reconfigure reboot". Istedetfor den tradisjonelle reconfigure reboot, så hadde det nok vært holdt å kjøre "devfsadm", men det er sånnt jeg kommer på nå
 10. Det letteste nå er nok om du ser på http://docs.sun.com/app/docs/doc/816-4554/6maoq01n1?a=view og blar ned til eksempel 6.2. Der ser du også en mye lettere måte å se om kortene dine er funnet av OSet Du ser at i "hostname.kort0" skriver de ip-adressen på en egen linje, her kan du like så gjerne skrive hostnamet som du legger til i ipnodes og hosts. Skrik ut om du er ute etter DHCP-konfigurering.
 11. ifconfig -a og netstat -rn forteller at det bare er interface lo0 med loopbackadresser som er oppe. Prøv å kjør 'ifconfig e1000g0 plumb', og 'ifconfig rtls0 plumb'. Kjører du 'ifconfig -a' etter det, er jeg 99% sikker på at du vil få opp begge nettkortene dine.
 12. Har du kjørt en "reconfigure" boot først? Begynn med det isåfall. Du skriver bare 'touch /reconfigure', og kjører deretter en reboot. Gidder du å kjøre 'prtconf -D' og si hvilken driver som (forhåpentligvis) er tilegnet pci8086,2e eller pci14c2,8100. Så tar vi det fra der. Det følger med noen Intel-drivere til Solaris i standardinstallasjonen. Satser på at noen av disse kan brukes. Blastwave. Funker ikke i Solaris.
 13. Der kom det pigade offisielle javabinærer for FreeBSD 5.4 og 6.0 på i386 http://www.freebsdfoundation.org/downloads/java.shtml
 14. Siden det kommer inn to forslag til BSD her, så lurte jeg på hvordan det er med Java-støtten til disse?
×
×
 • Create New...