Gå til innhold

Ikke Her Lenger

Medlemmer
  • Innlegg

    377
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ikke Her Lenger

  1. Dette er den desidert mest solide telefonen jeg har hatt. Hatt den snart et år nå, og skjermen er så å si ripefri, og etter 100 fall i gulvet på opptil 3 meter, er den like hel. Det som likevel irriterer meg er først og fremst hvor treg den er. Dette har rett og slett med den svake prosessoren og lite RAM å gjøre, og Nokia N86 vil aldri, aldri bli en rask telefon.

    Det hjalp litt å oppdatere til versjon 30.009. Denne SW-versjonen er ikke tilgjengelig for modellene som har produktkoden "0588357 Norway" eller "0588359 Norway". Derfor må du endre produktkoden til en versjon som har støtte for den nye SW-oppdateringen. Jeg valgte "0580677 Skandinavia White", som gir deg norsk språk. For å endre produktkoden, må du laste ned et program som heter NSS. Følg samme prosedyre som denne nettsiden sier, og forhåpentligvis vil mobilen din få ny produktkode.

     

    http://thenokiablog.com/2007/05/12/how-to-update-firmware-debranding-andor-change-language-pack-on-the-nokia-n95/

     

    Jeg slet litt, men etter å restarte PCen fungerte alt. Husk også at du trenger Nokia Software Updater. Når du etter å ha endret produktkoden, søker etter nye oppdateringer i NSU, vil 30.009 bli tilgjengelig. Mobilen blir ørlite granne raskere, men skru for all del av meny-animasjonene om du ikke har gjort det!

     

    Cheers, alle N86-eiere! Jeg elsker mobilen, og med litt mykere taster, større og bedre skjerm, samt en 1GHz prosessor, ville mobilen vært perfekt :)

  2. Ser at dere skriver at skjermen til TX9 er 3 tommer, men den er selvsagt 3,5 tommer, slik som resten av flaggskipene i T-serien. T99 har for øvrig bare 3 tommer. :) Per dags dato synes jeg TX9 uten tvil er det mest interessante kompaktkameraet på markedet. Synd det ikke er lukker- og blenderprioritet, men det er det også veldig få andre kompakter som kan skilte med, i tillegg til at brukergruppen for disse kameraene gjerne ikke er fullt så opptatt av bildekvalitet som de som kjøper fra W-serien eller Ixus.

  3. Hei,

    Nokia N86 har egentlig et veldig bra batteri. Varigheten kommer bare veldig an på hva du skal bruke mobilen til. Den holder for eksempel utrolig lenge til bare musikk. Jeg pleier å bruke FM-senderen i mobilen til å sende musikk til stereoanlegget når jeg sover, da jeg sovner mye fortere med litt rolig musikk på. Pleier da også å lade den samtidig, men enkelte ganger når batteriet har vært halvfullt om kvelden, og jeg har glemt å koble til laderen, så har batteriet vart hele natten. :)

    Om jeg også bare hører musikk i timesvis, tømmes knapt batteriet. Det som imidlertid sluker batteri, er WiFi og ikke minst internett over 3G eller EDGE. Jeg er MYE på internett og msn med mobilen, og spesielt heftig bruk av sistnevnte applikasjon gjør at batteriet kanskje ikke varer ut kvelden en gang, selv om dette er sjelden.

    Uansett så vil jeg si at batteritiden er akkurat hva jeg forventer av en multimediatelefon. Det holder en hel dag med skikkelig heftig bruk, og det er det jeg forventer. Med noe mindre bruk, klarer du deg nok med å lade annenhver natt. Jeg ser uansett ikke problemet, da jeg alltid setter mobilen på lading hver natt, uavhengig om batteriet er tomt eller halvfullt.

  4. Hva med nokia n86 8mp?

     

    Det heller veldig mye mot den ja :)

    Tenker også på Nokia N97.

     

    Ikke velg N86! For det første er den veldig tung, og den blir overtung når du skriver meldinger (på taster som i tillegg er alt for harde å trykke ned), og den tunge vekten gjør at den er lett å miste i gulvet, noe jeg har gjort mye. Så nå er skjermdelen litt løs, mens bakdekselet har knirket helt siden den første dagen jeg fikk den. Det er en super telefon, men den er treg, knirker, ligger dårlig i hånden og lyden i høyttalerne er patetisk dårlig.

    Men kan du leve med dette, så er det fremdeles en telefon som gir utrolig mye tech for pengene da :)

  5. Strømsparer er en profil, så om du trykker på av/på tasten og blar deg ned så finner du deaktiver strømsparemodus.

     

    Forøvrig så klarer jeg ikke å finne ut hvor tilgangen til minnekort og internminne er i menyen ? Har jo 16 gb totalt minne på telefonen og har lyst å rydde litt uten bruk av pc. så hvor i huleste ligger menyen for minnet?

     

    Du må gå inn på filbehandleren, som jeg tror skal ligge i "Verktøy" dersom du ikke har flyttet den.

  6. Hei,

    Jeg oppdaterte N86'en min til 20.115 med en gang oppdateringen ble tilgjengelig. Hele oppdateringen tok cirka 5 minutter.

    Etter oppdateringen merket jeg at telefonen ble litt raskere, men ikke så mye at jeg vil kalle den rask likevel. Men etter at jeg fant ut hvor man aktiverer temaanimasjonene, så ble telefonen virkelig treg! Animasjonene er ikke "smooth" i det hele tatt. Men dette er du sikkert vant med fra versjonen du allerede har.

     

    Problemene jeg kommer på å ha opplevd til nå er:

    - Grusomt treg autorotasjon. Anbefaler å skru av temaanimasjonene.

    - Telefonen skrudde seg av to ganger på få dager når jeg hadde aktivert temaanimasjoner. Dette er nå deaktivert.

    - Treg på sms (henger seg opp og bokstavene kommer ikke opp før det har gått ett sekund etter at jeg trykket på den aktuelle tasten)

    - Du setter musikkspilleren på pause. Noen ringer deg senere, men når du legger på, så aktiverer mobilen plutselig musikkspilleren, og låta du satt på pause for flere timer siden, fortsetter å spille!

    - Mobilen fortsetter å spille av musikk ut høyttalerne hvis du drar ut headsettet, istedenfor å sette musikken på pause. Dette er utrolig flaut hvis du ved et uhell drar headsettet ut på bussen eller steder med mye folk.

    - Når du legge til nye låter i en spilleliste, må du velge én og én. Kan ikke merke av flere og trykke "Legg til i spilleliste". Tregt og unødvendig.

    - Notatene flytter seg etter hvilke du brukte sist. Dette blir rotete for meg, da det er lettere å huske hvor i notatlista du har det aktuelle notatet.

    - Går du inn på kalenderen fra snarveien i ventemodusen, så havner du i dagsvisning, og ikke månedsvisning.

    - Noen ganger når jeg har tatt et bilde, og trykker "c" for slette det mens jeg fremdeles er i kameramodus, så vil den ikke slette bildet. Den sier at "kameraet er allerede i bruk", hva nå enn det har med sletting av bildet å gjøre? Så jeg må gå inn i galleriet og slette det derfra. Er for øvrig utrolig irriterende at man må inn i galleriet for å kunne zoome i bildet man nettopp har tatt. Dette går nemlig ikke når man ser på bildet når man fremdeles befinner seg i kameraapplikasjonen.

    - Treg autofokus (Generelt tregt kamera).

     

    Så den eneste forbedringen i mine øyne, er en ørlite kjappere telefon, ansiktgjenkjenning (for de som trenger det), og ny fokusindikator som viser hvor i bildet det blir fokusert.

     

    Foruten dette, så synes jeg ikke oppdateringen er bra. Telefonen har en ALT for dårlig prosessor, og selv om nye oppdateringer blir aldri så bra, så kommer aldri denne telefonen til å fungere knirkefritt. Dessverre :)

  7. Hei,

    Jeg har en Nokia N86, og må bare anbefale den på det sterkeste. Kameraet er i toppklasse, og i innstillingene kan man skru av den delen av GPS'en som kobler seg opp mot internett, slik at man kun bruker vanlige GPS-signaler, uten å ha noe kontakt med mobilnettverket. Prøvde GPS'en da jeg satt på bussen fra Sola Flyplass og inn til Stavanger sentrum, og det fungerte uten problemer.

    Siden Nokia N97 også bruker S60 og samme GPS-program, så tviler jeg meget sterkt på at du ikke kan endre i innstillingene slik at den ikke bruker internett når du navigerer. Ulempen er likevel at den nesten er like dyr som Samsung Omnia HD.

     

     

    ok men vet du om satioen har? Har hørt at den skal ha S60

     

    Satio koster jo nesten like mye som Omnia HD, og da velger du selvsagt Omnia HD istedenfor. ;)

  8. Er det noen som på forumet som har prøvd den nye programvaren (V20.115)? Når jeg søker etter oppdateringer, står det at 11.043 er den nyeste, men det stemmer jo ikke.

    Fikk idag lastet ned nyeste firmvare (v20.115) :) har telenorbrandet telefon.

     

    Jepp, jeg får også opp nyeste firmware når jeg søker nå :D Slenger den på en oppdatering med det samme. Gleder meg til å få ansiktsgjenkjenning på mobilen :)

  9. Hei,

    Jeg har en Nokia N86, og må bare anbefale den på det sterkeste. Kameraet er i toppklasse, og i innstillingene kan man skru av den delen av GPS'en som kobler seg opp mot internett, slik at man kun bruker vanlige GPS-signaler, uten å ha noe kontakt med mobilnettverket. Prøvde GPS'en da jeg satt på bussen fra Sola Flyplass og inn til Stavanger sentrum, og det fungerte uten problemer.

    Siden Nokia N97 også bruker S60 og samme GPS-program, så tviler jeg meget sterkt på at du ikke kan endre i innstillingene slik at den ikke bruker internett når du navigerer. Ulempen er likevel at den nesten er like dyr som Samsung Omnia HD.

  10. Forstår godt at du søker hjelp på forumet, for det er neimen ikke noe lett svar å finne på hvilken mobil som passer. De fleste nyere mobiler der kamera (og videokamera) er prioritert, har store skjermer, og er dermed lette å oppdage. Dette er jo litt dumt, men jeg vil trekke fram Nokia N900 som filmer WVGA-oppløsning på 25 fps, i motsetning til de fleste andre som filmer i 30 fps. Det negative er at N900 har en svær skjerm, og med sine 180 gram, er en svær telefon i seg selv. Du har ikke vurdert et vanlig digitalkamera? De fleste kompaktkameraer filmer i 30 fps, slik som mobilene, men jeg tror det finnes et utvalg som filmer i 25 fps. I alle fall vet jeg at flere i Casios Z-serie filmer i 24 fps, dersom det hjelper.

     

    Av mobiler med små skjermer i vanlig candybar-format, så tror jeg egentlig Nokia N82, N79 og 6220 Classic er de beste valgene. Finnes ingen "små" mobiler som filmer i 25 fps etter det jeg vet, men av de med "små" skjermer, må de tre nevnte være de med best videokvalitet. Du har eventuelt Nokia 6600i Slide og LG KF750 Secret.

  11. Kan ikke si jeg er veldig fornøyd, etter under 2 uker i bruk så plutselig ut av intet datt det en bit av tastaturet, og etter ett par timer etter det så plutselig sluttet 5knappen å funke innimellom :p kvalitet fra nokia ass.

     

    Noen som vet hvilke rettigheter jeg har her?

     

    Da har du fått et produkt som ikke leverer det du har betalt for. Ergo er det reklamasjon, og du må levere den inn på service :)

  12. Hmm, er veldig usikker på om jeg skal kjøpe den eller ikke. Vil ha Innov8, men vil ikke gjøre noe dårlig kjøp, i form av at telefonen er full av bugs og så videre. Tror jeg får bare vente og se om den kommer på lager igjen, og så benytte meg av angreretten dersom den ikke fungerer godt. Men plutselig så kommer den aldri på lager heller, så da blir jeg nøtt til å gå for N86 :p Får bare se hva som skjer, tusen takk for alle innspill! :)

  13. Tror jeg ville gått for N86, den er mye mer stabil og har bedre kamera etter min mening.. Hadde 3 forskjellige eksemplar av Innov8 og samtlige hadde horribelt dårlig batterikapasitet samt ustabil software, virker heller ikke som at oppdateringer til denne modellen står høyt i fokus hos samsung.

    Trekker også opp for min del at Nokian har ripebestandig display :)

     

    Uansett, lykke til uansett hvilken du velger :)

     

    Uff da, software-problemer er absolutt ikke noe jeg ønsker meg. Hvor lenge er det siden du opplevde dette, og hva slags type problemer er det snakk om? Jeg hadde selv 3 eksemplarer av 6280 en tid tilbake, som må være den ubestridte vinneren av alle telefoner med bugs! Så vil aller helst slippe å gjenoppleve det :)

    "Horribelt dårlig" batterikapasitet, vil det si at den utlades før kvelden kommer emd tungt bruk?

     

    program:

    Nei, Innov8 har ikke OLED-skjerm. Men 2 dager er uansett mer enn jeg forventer av en slik telefon. Både N86 og Innov8 har for øvrig nøyaktig like store batteri, så jeg regner med at N86 trekker det lengste strået.

     

    Ingar Stene: Ja, jeg ble veldig bekymret over at den hadde sunket såpass mye i pris. Det virket nesten som et "ryddesalg", der Elkjøp bare ville kvitte seg med alle modellene, og ikke ta inn flere. Men de har enda ikke fjernet den fra nettsiden, og fyren jeg snakket med hos Elkjøp sa at de kanskje fikk inn et nytt parti om en måneds tid. Så jeg har rett og slett ikke peiling på hva jeg burde gjøre, for jeg VIL ha Innov8 til den knallprisen! :D

  14. Hei :)

     

    Jeg skal kjøpe meg ny telefon, men det har oppstått et problem. For et par uker siden oppdaget jeg at Samsung I8510 Innov8 hadde blitt veldig billig i en nettbutikk. Endelig denne uken fikk jeg beskjed om at jeg skulle få den av pappsen, men plutselig er butikken gått tom for eksemplarer. De sier også at de ikke vet når eller om de får inn et nytt parti, og vil derfor ikke la meg forhåndsbestille. Så da står jeg mellom to vanskelige valg. Skal jeg enten vente minst en måned på Innov8 (som jeg kanskje ikke en gang kommer), eller skal jeg bare kjøpe en Nokia N86?

     

    Hva tenker dere om Innov8? Den er jo ikke eldre enn et knappt år, så tror dere det er sannsynlig at Samsung har valgt å slutte å produsere denne?

    Jeg er veldig kresen, men hvis dere har andre forslag til telefon, så fyr løst :)

     

    Håper noen kan hjelpe! :)

  15. Jeg må bare pirke litt :)

     

    Amobil skriver at skjermen er kapasativ. Dette er feil, da den faktisk er resistiv. Den reagerer på fingernegler og andre gjenstander, men Samsung har gjort en veldig bra jobb med skjermen og gjort den såpass følsom at den reagerer på det minste lille trykk. Dette gjør at du ikke føler at du fysisk trykker inn skjermen, og at den derfor føles kapasativ, selv om den likevel er resistiv, slik som 5800 mm. :)

  16. Hei alle sammen!

     

    Jeg er lut lei av min Nokia 6233, og vil ha ny mobil. Problemet er at jeg klarer bare ikke velge mellom Nokia N86 og Samsung Jet! Begge er supre telefoner, men jeg er ganske bortskjemt med de mange geniale funksjonene som finnes hos Nokias mobiler og lurer derfor på om dere her inne kan svare på noen spørsmål angående Samsung Jet.

     

    Kalenderen

    Hvordan er egentlig kalenderen?

    Er den like "avansert" som den man finner i Nokias S40 og S60-serie?

    Kan man velge mellom ulike notat-typer, som bursdag, memo, huskelapp, møte osv, eller har man bare én eller to former for notater man kan skrive?

    Så lurer jeg også på hvordan notat-funksjonen er. Har man et valg der man enkelt kan sette inn dato og tid, sånn som hos Nokia?

    Og kan man generelt kopiere og lime inn tekst rundt omkring på Samsung Jet?

    Jeg lurer også på om Jet har en kalender-widget som gjør at man på en måte får en "aktiv standby", som hos Nokia, slik at kalender-notater og -gjøremål dukker opp på hovedskjermen, uten at man trenger å gå inn på kalenderen. Eller er kalender-widget'en så simpel at den kun inneholder en liten kalender-boks, og at man må gå inn på kalenderen for å se de aktuelle notatene?

     

    Låsekode

    Hos Nokia finner vi noe som heter "sikkerhetstastelås", der man valgfritt kan bestemme en kode som man må taste inn for å kunne slå av tastelåsen, og komme inn på mobilen. Finnes dette på Samsung Jet?

    Og finnes det et system for låsing av mapper, der man kan sette kode på for eksmpel "meldinger", "galleri" eller andre definerte mapper i galleriet? Husker at dette fantes på noen av de eldre Samsung-mobilene.

     

    Høyttaleren

    En ulempe ved Jet er at den ikke har stereohøyttalere. Enda verre, jeg har lest at høyttaleren dessuten ikke lager noe særlig bra lyd. Stemmer dette? Hvordan synes dere at lyden i høyttaleren hos Jet er? Gjerne sammenlign med diverse Nokiaer med stereohøyttalere, om dere har noen erfaringer med dette. Jeg for min del, er blitt ganske bortskjemt med høyttalerne i min 6233 :)

     

    For øvrig lurer jeg også litt på hvordan kameraet er til innendørs bruk, men dette er over hodet ikke avgjørende :)

     

    Håper noen kan svare på spørsmålene mine :D Håper Samsung Jet er den rette for meg =)

  17. Per i dag er det Samsung Innov8 som tar de beste bildene, så lenge du ikke skal snike deg rundt om natten og fotografere.

    Er video viktigst, går du for Samsung Omnia HD.

    Hvis du vil vente, blir Sony Ericsson Satio (aka Idou) en kanonbra kameratelefon! Men det er ennå en god stund til denne er i butikkhyllene.

    Så hvilken telefon du vil gå for, avhenger av hva du trenger, og hvor lenge du vil vente :)

  18. Angående fargen, så kommer den desverre kun i Indigo Black! :(

    Grunnen til dette er sannsynligvis fordi den kommer i salg omtrent samtidig med N97, og at den hvite versjonen blir forvekslende lik det ultimate flaggskipet, og at hvitfargen derfor kun skal være forbeholdt N97. Likevel kan det være at den hvite versjonen kommer til salgs på et senere tidspunkt, men foreløpig ser det ikke ut til at vi vil se noe til den i Norge hvertfall.

     

    Kilde:

    http://www.mobile-review.com/review/nokia-n86-en.shtml

     

    Men det blir uansett en fet telefon! :) Står mellom denne og Samsung S8000 Jét, men siden Samsungen mangler stereohøyttalere, tror jeg at jeg går for Nokiaen :)

×
×
  • Opprett ny...