Gå til innhold

ottgrims

Medlemmer
  • Innlegg

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ottgrims

  1. Svein M skrev (På 29.3.2022 den 21.53):

    Her er noen forslag

    Google Pixel 6 5G 128GB

    Sony Xperia 5 III 8+128GB

    Motorola Edge 30 Pro

    Samsung Galaxy S21 Plus

    Pixel er vel berre tilgjengeleg på nettbutikk og eg ser noken har hatt problem mot ICE.

    Xperia har ein smal fasong som ikkje tiltaler.

    Motorola edge 30 pro og Galaxy s21 plus ser interessant ut. 

    Takk 

    Ottar

     

     

     

     

  2. Stratleray skrev (13 timer siden):

    Sony Xperia 5 III

    Motorola Edge 30 Pro

    Evt. OnePlus 9 eller Xiaomi 11 pro, men personlig har jeg ikke erfaring med at disse er best på kamera. Selv om jeg selv kjøper OnePlus og Xiaomi til meg og min familie. Så føler jeg disse  er best på andre områder enn kamera, noe som betyr mere for meg.

    Takk for tipset. Ser eg må sjekke ut Motorola, men den Xperia synes eg blir for smal for mine klumpefingrar.

  3. Eg starta denne tråden, men må no innrømme at eg er tilbake som kunde hos Komplett mobil. Årsaka var ei ferie til Thailand i sommar og at deira EØS+ gjorde at vi kunne bruke telefonen fritt som i Norge. Kona fekk nokre rot med beskjed om oppbrukt data sjølv om ho hadde over 600 MB igjen siste dagen, og det var forsinkelse med oppgradering av data rollover ved månedsskiftet, men pytt sann.....

  4. På android utgåva av Garmin connect kan eg velge at varsler frå Snapchat kan sendast vidare til klokka. Dette stiller eg i menyvalget Smarte varsler.

     

    Kona mi har dessverre iPhone. Her finn eg ikkje dette meny valget i Garmin connect. Dokumentasjonen seier at varslingane kan stillast inn i varslingssenteret til iPhone, men eg har leita uten å finne noka liste over kva appar som kan sende varsel via Garmin connect.

  5.  

    (...)

     

    Sjekka vilkåra til OneCall. Der er tilleggspakkane gyldige og dekker opp overforbruk berre dei blir bestilt innen utgangen av månaden.

    Er du sikker på at datapakkar bestilt hos One Call har tilbakevirkande kraft på forbruk tidlegare i månaden?

     

     

    Eg spurde kundeservice særskilt om dette før eg bestilte og dei var svært tydelege på at det var slik. Stmmer dessuten med kona sine erfaringar som OneCall kunde i eit års tid. 

    • Liker 1
  6. Eg har tabba meg ut ja og skylder ikkje på andre. Eg må betale nesten 500 kroner for eit overforbruk på ca 400 mb. Eg klarer meg vanligvis bra med 1 GB og betaler gjerne tilleggspakke når eg treng meir. Det er fullt mogleg å organisere tenesta slik at overforbruk blir registrert på tilleggspakken, slik OneCall gjer. At KomplettMobil har valgt ei anna løysing er deira val. Mitt val er å skifte leverandør. Ingen grunn til å bli matt Kynxx.

    • Liker 1
  7. Jeg har et forslag: Hva med å ta ansvar for egne handlinger og ikke skylde på resten av verden? Er man så forbanna kjip at man kun gidder å betale for 1 GB så må man for pokker holde styr på mengden også. 1 GB er lite bruk, annonsert som lite bruk og blir ikke brått mye bruk bare fordi man skal streame video.

     

    Siden operatørene suger på å oppdatere forbruk i sanntid per dags dato så må man ta til høyde for det og følge egen teller på telefonen. Har man tvillingsim så må kvotwn fordeles på tellerne på enhetene og samme dato settes.

     

    Blir så matt når folk ikke setter seg inn i hvordan ting funker og så slenger med leppa etterpå når det blir dyrt pga, ignoranse.

  8. Komplett har gratistjenesten "DataKontroll for MiniFlex" som kan avhjelpe noe:

     

    Kontrolltjenesten gir deg en trygghet om at brukeren får nedsatt hastighet til 128 kbit/s etter at inkludert datapakke på 1 GB er brukt opp. Deretter betaler brukeren pr MB inntil "makspris" er nådd. Dette sikrer at du har god kontroll over mobilbruken, og slipper ubehagelige overraskelser når regningen kommer. Med tjenesten aktivert kan du ikke fylle opp med ekstra datapakke

    https://www.komplett.no/mobil/tilleggstjenester/
  9. Det blir et spørsmål om hvor ansvaret for databrukmåling ligger, du har mulighet til å sette varsel og sperre på din mobil, regner med at det ikke var gjort.

     

    Det er problemet hos diverse av disse tulleselskapene. Varselet kommer lenge etter at du har gått over grensa, og i mellomtiden har du brukt data for masse penger. Hos Telia og ICE slipper du sånt tull.

     

     

    • Liker 3
  10. Skjønte ikkje helt dette.

     

    Fikk du beskjed om forbruket når at du hadde brukt 1.4 gb?

     

    Overforbruket skjedde ca klokka 14. Sms om overforbruket vart sendt frå Komplett klokka 04 neste natt. Da var eg belasta 399 kroner for ca 400 mb overforbruk. Tegna tillegg 1 gb for 99 kroner men uten effekt på overforbruket eller regninga for det.

     

     

    • Liker 1
  11.  

    Eg har tabba meg ut. Bestilte eit rimeleg abonnement frå Komplett Mobil, berre 99 kroner for fri samtale, SMS og 1 GB data. Det var mogleg å kjøpe tilleggsdata, så eg tenkte det var greit.

     

    Men så var eg ute på tur, og det var sjakkVM, og eg streama NRK si sending. Visste ikkje heilt kor mykje slik streaming brukte, prøvde å sjekke mine sider hos Komplett Mobil men der var ingen bevegelse. Så kom det 14 timar seinare ein SMS frå Komplett Mobil med beskjed om at eg hadde nådd grensa på 1 GB og no kunne eg bestille tilleggspakke på 1 GB til for 99 kroner. Det ville eg, og bestilte. Så ser eg at eg er belasta med 399 kroner i overforbruk data. Eg kontakter kundeservice og får vite at bestillinga av tilleggspakken ikkje har tilbakevirkande kraft. Eg var på årets nest siste dag og hadde til no brukt 1,4 GB data totalt. Tilleggspakken var heilt unødvendig, eg kunne klare meg uten meir mobildata eit par dagar. Så da har eg betalt for eit overforbruk eg ikkje vart gjort merksam på i tide, og betalt ein tilleggspakke eg ikkje trengte.

     

    Sjekka vilkåra til OneCall. Der er tilleggspakkane gyldige og dekker opp overforbruk berre dei blir bestilt innen utgangen av månaden. Dessuten er ekstra SIM til nettbrett gratis, så da blir det ikkje dyrare enn Komplett heller.

     

    Farvel Komplett Mobil. Frå fredag 6/1 er eg OneCall kunde. 

    • Liker 6
  12. Eg får ikkje lenger kontakt med min ZyXEL NSA375. Det ser normal ut med lysa på eininga. Ethernetlysa lyser både på NSA og server, men den vises ikkje lenger i fileksplorer på PC og NAS seeker frå ZxXEL finn den ikkje. Eg har prøvd å restte den og å slå av brannmuren min mellombels, uten resultat. Andre forslag?

  13. Eg er nok merksam på avtakande kapasitet og kvalitet dess fleire samtidige klientar der er. No vil dei fleste berre bli brukt til å halde kontakt med nettet for snapchat, appar med pushfunksjon, eit og anna google søk i dei sitasjonane der kapasiteten blir oppbrukt. 

     

     asus rt-ac66u har fåt blanda anmeldelsar på Komplett, fleire har rappotert om dårleg stabilitet når den har vore i drioft nokre månader. Eg har derfor no bestilt Asus ac 87 og håper det slukker mine sorger. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...