Gå til innhold

weebl

Medlemmer
  • Innlegg

    4 216
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av weebl

  1.   Snakka akkurat med kundestøtte hos Elkjøp, de sier at det kommer en infomail og at alle ordrene blir kansellerte og tilbakebetalt i løpet av dagen.

    Den delen er jo forsåvidt grei nok spør du meg, det suger, men fair enough, skulle nok ha sett at de ikke venta til over helga i å rydde opp i fuckupen sin når de har gjort beslag på pengene til en antageligvis ganske stor kundemasse.
     

    11 minutes ago, TheMagicToiletbrush said:

    Får noen og ikke andre venter det stort og felles søksmål 😛

     

    4 minutes ago, TheMagicToiletbrush said:

    De hadde gitt alle 3090 kort for å legge saken til side. Dere får en oppgradering uten ekstra kostnader. Såååå hadde vi saktsøkt dem igjen pga psu ikke passet til 3090 vi fikk. og slik hadde det fortsatt. USA! USA! USA!!!

    Å legge ut en varelinje med en feil, for å så kansellere den har nok ikke vært nok til å gå til sak i USA heller, så lenge pengene er tilbake på konto til kunden innen rimelig tid.

    Derimot, om Elkjøp legger ut samme varen igjen til en høyere pris, da har vi en sak man kan gå til forbrukerrådet med her til lands.

    • Liker 3
  2. Noen lore entusiaster som vet hvorfor menneskeheten er i Andromeda galaxen og bakgrunns historien rundt dette? Var det citadel ekspedisjon eller Cyberus etc?

     

    Runnet 1 og 2 mange ganger men kan ikke huske å høre at menneskene også var der ute, spilte aldri 3 ferdig, fikk aldri kotor følelsen.

     

    En ting jeg virkelig håper er at de forbedrer bromancing i spillet no homo. Sykt irriterende når en driver å bonder med venner som Grakkus og den amphibian kizn og plutselig blir det hele gay. I alle fall setter varsel trekanter eller romance hearts på dialog valgene som er romance og ikke bare bromance.

     

    Kort oppsummering av "the andromeda initiative" ut ifra tidslinjen hentet herifra: http://masseffect.wikia.com/wiki/Timeline

     

    Tiden regnes i fra CE (Council Era som da starter med "the rachni wars" i CE1 og "the first contact war" når menneskeheten først er i kontakt med Turians er i 2157 for å sette et referansepunkt)

     

    * 2176 CE - The Andromeda Initiative, a privately-funded multi-species endeavor created to explore and colonize the Andromeda Galaxy, is founded. (dette er da to år etter Ashley Williams og Kaidan Alenko verver seg til the alliance military.

     

    * 2184 CE - July 25: The Andromeda Initiative orientation briefing is shown to prospective candidates.

     

    * 2185 CE - The Andromeda Initiative launches with the departure of the Ark Ships and the Nexus towards the Andromeda Galaxy on their 600-year voyage. (dette er året Shepard våkner opp under rekonstruering på cerberus stasjonen etter ulykken med Normandy SR1)

     

    Målet med "The Andromeda Initiative" er da:

     

    Andromeda Initiative - Founded in 2176 and launched in 2185, the Andromeda Initiative is a civilian, multi-species project created to send scientists, explorers and colonists on a one-way trip to settle in the Andromeda Galaxy. With powerful benefactors lending their support, the program has grown substantially in scope since its inception. The Initiative’s ultimate goal is to establish a permanent presence on the seemingly resource-rich frontier of Andromeda, and eventually create a reliable route between it and the Milky Way Galaxy.

    • Liker 6
  3. Om du skal bruke egen router er det like greit å skaffe seg et "dumt" modem fra Get i tillegg til getboksen.

    Getboksen vil uansett broadcaste trådløst nett da den nye fjernkontrollen bruker wifi så lenge du ikke skrur den av, om du i det hele tatt får lov.

  4.  

     

    Dette er jo et DSL modem?

     

    ZyXEL P2602HWT, ZyXEL P2812 og ZyXEL P8702N har både DSL- og WAN-inngang.

     

    Ja, så det. Er det beregnet på fiberkunder?

     

    Skjønner ikke helt poenget at folk skal bli tvingt til å ha dette hvis man ikke behøver modemfunksjonen. Kanskje det er for å sikre at visse folk ikke kjøper Jensen, for så å ringe CD for å melde om problemer.

     

    Det har nok mye med at om man ikke tilbyr folk en router så kjøper de seg en selv, hvor går ola nordmann for å handle? jo elkjøp, ekspert, lefdal hvor det er særdeles mange selgere som pusher på folk elendig utstyr etter som at routern fra jensen var routernes rolls royce i følge selgern så er det da nettet som suger når man sliter med utfall osv. som da gjør at folk ringer til ISP, klager og det da kastes bort masse tid og ressurser på å forklare kunden at routern de har kjøpt suger.

     

    Det er mye enklere å supportere kunder og å holde mannen i gata fornøyd når de ikke har andre faktorer som roter til nettet deres.

    • Liker 3
  5. ok...jeg er redd for at jeg har klart å snuble ut i et luksusproblem, situasjonen er da som følgende:

     

    I dag er jeg innleid som konsulent for selskap A via et rekrutterings-byrå og er i en jobb jeg kort og godt stortrives i, dette er min første jobb innen IT bransjen og har nå jobba der i litt over et år og har kontrakt ut Juni og føler meg trygg på at det er gode muligheter for forlengelse av oppdraget ganske langt framover i tid da jeg ble ansatt som stedfortreder for en som sluttet men ser ganske langt etter fast ansettelse da det er ansettelsesstopp i avdelingen etter en lengre omstillingsprosess.

     

    Lønna er grei men ikke mer enn det, jeg ble ansatt litt som et "wildcard" da de trengte en mann som kunne bli kasta ut i jobben med minimalt med opplæring for å steppe inn etter han jeg da tok over for og grunnet lite erfaring fra før og at sjefen min i selskap A tok en risiko ved å ansette meg ble jeg lønnet som sådan.

     

    For litt over en ukes tid siden ble jeg oppringt av byrået jeg er innleid gjennom for å høre om jeg hadde noen kjennskap til noen i mitt nettverk av bekjente som var litt samme typen som meg da de var på leting etter noen til selskap B, det ble også luftet at jeg var veldig velkommen til å ta en uforpliktende prat med disse jeg også noe jeg i ettertid har sagt ja til, i første omgang tenker jeg for å sjekke ut jobben da den høres ganske spennende ut men også for å være litt inne i jobbsøkergamet da jeg tross alt ikke vet hvor lenge det nåværende oppdraget vil vare og så ønsker jeg da å hjelpe byrået jeg er ansatt gjennom ved å vise at de har ressurser og jobber med å lete etter aktuelle kandidater.

     

    Som jeg ser det så kan jeg bruke denne situasjonen som et incentiv ovenfor nåværende arbeidsgiver for å få forhandlet opp lønn og evt. en fast ansettelse/lengre horisont på oppdraget hos min nåværende oppdragsgiver, ta denne visitten hos selskap B som en oppfrisking på jobbintervju å takke nei til et eventuelt tilbud ellers så ser jeg at jobben hos selskap B er midt i blinken for min del med lønn min nåværende arbeidsgiver ikke kan tilby.

     

    Problemet er da at uansett hvilken vei jeg går så føler jeg at jeg da sparker beina under enten den ene eller andre, hos selskap A har jeg jobbet meg opp til å bli en nyttig ressurs og har på et års tid jobbet meg opp til og muligens forbi h*n jeg kom inn etter, samtidig så er jeg da "varen" som byrået jeg er innleid gjennom vil omsette og det virker som om de sliter med å finne kandidater til jobb B så ved å takke nei til denne så føler jeg at jeg sparker beina under de og den dagen oppdraget hos selskap A er over er nok de også gjerne de som har mulighet til å finne et nytt oppdrag.

     

    Jeg føler i alle fall at om jeg skal skifte jobb så bør jeg la kontrakten hos selskap A få løpe ut før jeg går videre men jeg tror i dag ikke at det er tilfellet og sliter da med å finne ut hva som er den mest profesjonelle og ålreite måten å håndtere dette.

     

    Hva har dere andre som har vært i denne situasjonen gjort? evt. Hva ville dere ha gjort? Akkurat nå så håper jeg egentlig på en måte at jeg ikke er aktuell hos selskap B slik at jeg har gjort mitt for byrået og samtidig kan fortsette i jobben jeg er i i dag.

  6.  

    det er selvfløgelig spennede, men der er jo SpaceX milevis foran med et første trinn som kan faktisk sende noe opp til LEO eller GSTO, mens denne lille saken oppnår like mye som "space ship 1" og "2", dvs den er suborbital.

     

    Felles med begge er fortsatt drivstoff i tankene hele veien til vellykket landing (eller evt flammehav og eksplosjon ved en mislykket landingsforsøk), og tapt effektivitet pga de trenger å bære med seg drivstoff til akkurat det.

     

    BLUE ORIGIN har pr nå en høyere suksessrate en space x som pleier ødelege det meste.

     

    SpaceX har vel ikke klart å bruke samme rakkett 2 ganger uten at den sprenger?

     

    Har ikke noe mot musk men liker svært godt at Blue Origin på papir ligger hode om hode med mr.Musk og driver romfart fremover!

    Denne videoen oppsummerer egentlig forskjellen mellom new shepard og falcon 9.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=b8c7RUjNFDo

     

    Det er som å sammenligne en taxi og et godstog, new shepards hovedformål er underholdning og dupper såvidt utenfor atmosfæren mens falcon 9 er et bruksfartøy som skal kunne fly både folk og utstyr ut i bane.

     

    Det blue origins har fått til er uten tvil imponerende men dette er på en helt annen skala enn spaceX opererer på og kan heller ikke sammenlignes.

    • Liker 2
  7. Fikk noen sms om oppgradering, men har ikke fått noen oppgradering heller, uansett er ikke utstyret her så mange år gammelt, og jeg kan ikke skjønne at de er tette nok til å kun støtte 100mbit over fiber, er det engang mulig i disse dager? Uansett leveres det jo høyere enn 100/100 her, det er bare at jeg betaler for 100/100.

     

    AtW

     

    Du må huske at i mange områder ble det bygd ut fiber for 6-7 år siden, det blir vel litt den der "640K ought to be enough for anyone." greia.

  8.  

    Jeg har synkron hastighet allerede... Som sagt har jeg per i dag 100/100... Jeg får ikke startet fiber-modemet på nytt fra remote. Jeg er på jobb i usa i ihvertfall 4 uker til, men jeg er storforbruker av opplastning, så kunne godt tenkt meg 50% mer opp ASAP.

    Men ja, jeg har huawei router, så hvis det du sier er sant, så burde routeren laste ned ny config når jeg restarter... Får spørre broren min eller moren min å restarte routeren.

     

    får 97/97 på speedtest.

     

    Ja, lurer på det samme, skal fibernettet også oppdateres? Virker som jeg fortsatt har 100/100.

     

    AtW

     

     

    Hmm, får prøve å boote om routeren en gang til, se om jeg får noe mer hastighet.

     

    AtW

     

    "Ulempen" med fiber, i alle fall i dette tilfellet er at det ofte er mer desentralisert enn Coax med tanke på noder og så videre, på eldre Active Ethernet (altså ikke GPON) tilkoblinger har ikke switchene nødvendig vis mer enn 100/100 porter så da må man nesten avvente til infrastrukturen i området oppgraderes, fikk du sms om at du ble oppgradert eller? jeg sitter på coax og fikk SMS mens kjenninger av meg på fiber ikke fikk det, sannsynlig vis på grunn av infrastrukturen i området da det var områder som ble utbygd med fiber for lenge siden.

  9. Etter en i mine øyne småkjip første annonsering av band til Trondheim metal fest 2016 (sonata artica) så er det helt OK å se at de jobber seg inn med finntroll, aborted, pagans mind og wolfheart, de har god tid til å komme med mye fett enda, tross alt 10 måneder igjen enda.

  10. Lenge denne tråden, for den er utrolig nok gammel. Likeså er Get Box II en sinke i utvikling og brukervennlighet.

     

    Jeg har altså en Get Box II, som jeg nå har satt i bridge modus. Get Box II er ihvertfall ikke noen god ruter sådan. Skal man feks forandre DNS så må man ringe inn til GET å få gjort dette manuelt, hvor de også så spør hvorfor man vil ha en annen DNS, men de kunne gjøre dette manuelt fra dem.

     

    Nå har jeg kjøpt meg den nye Asus RT-AC3200 tri-band ruteren for at denne skal ta over hele nettet, wifi, Wan og Lan. Jeg vil ha full kontroll og styring fra Asus ruteren, hvor man kan styre over sitt eget nett.

     

    Så jeg lurer litt på hvordan man gjør dette riktig, og om jeg har gjort dette riktig. 

     

    Jeg har satt Get Box II i bridge modus og valgte port 1 for dette på get Box II. Så koblet jeg en ethernet ledning i WAN porten på Asus ruteren over til ethernet port 1 på Get Box II.

     

    Videre har jeg koblet en ethernet kabel fra pc'n over til ethernet port 1 på Asus ruteren.

     

    Inne på Asus sin ruter så er det noen valg: Wireless Router Mode (Default), og Access Point (AP) Mode. Jeg er litt usikker på de to valgene.

     

    Jeg valgte her Wireless Router Mode (Default).

     

    Har jeg gjort det riktig nå, slik at Asus ruteren tar over hele styringen for både LAN, Wifi, Wan?

     

    WAN IP vises som: 84.x.x.x

    og LAN IP som: 192.x.x.x

     

    Jeg får ihvertall kontakt meg både Wifi, Wan og LAN, og er på nett med grei hastighet 100Mbps. Men vil gjerne være sikker på at det faktisk er Asus ruteren som nå har full styring over alt av internett, wifi og Lan?

     

    Taknemlig for svar :)

    Ja du har gjort det riktig når du får en 84.x.x.x IP på WAN interface på din egen router

  11. Pulled pork

     

    1stk svinenakke 1.5-2kg

    Bbq rub (ferdig rub fra butikken funker fint)

    Honning

    1 flaske Tørr eple sider (f.eks sommersby double press)

    Smoked paprika

     

    Bland 6-7 spiseskjeer med rub med en teskje paprika sammen med honning til en tykk "deig", massèr inn hele kjøttstykket i et tykt lag med blandingen, la kjøttet marinere over natta, lag en " ball" av aluminiumsfolie legg under kjøttstykket i en stekeform tøm i sideren så den når opp til rett under kjøttstykket, dekk til med folie, stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 75c, jo lengre du steker det jo bedre, jeg kjører 12+ timer på 80c.

     

    Når kjøttet er ferdig lar du det hvile en time før du river det opp å blander med bbq saus.

     

    Serveres i burgerbrød med coleslaw.

     

     

    Ps. Kommer tilbake med oppskrift på rub, bbq saus og slaw når jeg har funnet frem til en bra oppskrift.

  12. Det er nok en generator koblet på motoren her ja, dette har nok ikke flydd langt på batterier.

     

    Ellers så ser dette egentlig bare ut som et fancy konsept av en kul idé men med lite realisme, jeg kan egentlig ikke forstå hvorfor det er to roterbare elektromotorer og en til motor bak for horisontal flyging, jeg synes også at vingene ser ganske små ut da dette ikke kan bli en lett doning, er heller ikke det første super-hypa konseptet på en flygende bil som ikke fikk luft under vingene og sikkert ikke det siste.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...