Gå til innhold

Kamerilla

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kamerilla

  1. NTFS har noe som heter "access control".

    Dvs at f.eks du med din windows konto (= kamerilla med passord 1234) på din PC lager en mappe og lagrer filer på din disk (ekstern) . Så vil i utgangspunketet kun du kunne slette/endre/modifisere disse fra din kamerilla konto fra samme maskin .

    Dette er litt dumt med en ekstern disk som man skal ha muligheten til å kople til flere windows PCer og flytte med seg rundt.

    Ved å sette /nosecurity i convert vil alle filer/mapper bli security satt til at de kan aksesseres/endres/slettes/modifiseres av gruppen som heter "everyone".

    Du vil da ikke få noe problem med å kople ekstern disken til andre windows PCer og jobbe normalt med filene/mappene dine på den.

     

     

    Jeg er veldig takknemlig for at du gidder å svare, men jeg er dessverre ikke sikker på om jeg forstod helt...

    For meg er sikkerhet det viktigste, å vite at ingen andre kan få tak i mine dokumenter.

    Det gjelder både hvis de finner harddisken med dokumentene på den, og hvis jeg har slettet dem og formatert harddisken og ønsker å selge den.

    Er dette mulig hvis jeg bruker "nosecurity"? Vet du i så fall tilfeldigvis hvordan jeg gjør det?

     

    Kamerilla

  2. Gjelder kun om...

     

    /cvtarea:FileName

    For advanced users only. Specifies that the Master File Table (MFT) and other NTFS metadata files are written to an existing, contiguous placeholder file.

     

    Anbefaler deg å kjøre convert plain uten dette parameteret.

    Som nevnt tidligere :

    convert X: /fs:ntfs /nosecurity

    (hvor X er stasjonsbokstaven til den eksterne disken din)

     

    Du har tydeligvis peiling på dette. Kan jeg spørre deg en ting om sikkerhet:

     

    Innebærer "nosecurity" at det er enklere for andre å gjenopprette filene hvis jeg senere reformaterer harddisken og leverer den tilbake til Elkjøp /selger den?

     

    Men det er kanskje uansett for sent å fjerne mine spor, siden jeg allerede har lagret noen private filer på den...

  3. Gjelder kun om...

     

    /cvtarea:FileName

    For advanced users only. Specifies that the Master File Table (MFT) and other NTFS metadata files are written to an existing, contiguous placeholder file.

     

    Anbefaler deg å kjøre convert plain uten dette parameteret.

    Som nevnt tidligere :

    convert X: /fs:ntfs /nosecurity

    (hvor X er stasjonsbokstaven til den eksterne disken din)

     

    Aha. Takk!!!

  4. På den siden du henviser til står noe jeg ikke skjønner, nemlig dette:

     

    Important

    You must create the placeholder file by using the fsutil file createnew command prior to running convert. Convert does not create this file for you. Convert overwrites this file with NTFS metadata. After conversion, any unused space in this file is freed.

     

     

    Vet du hva det betyr? :)

  5. Hei!

     

    Jeg vil konvertere filene på min eksterne harddisk. Jeg har fått tipsa at jeg kan bruke kommandoen

     

    convert F: /fs:ntfs /nosecurity

     

    og at jeg finner informasjon på denne sida:

     

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc730863.aspx

     

    Men jeg skjønner ikke hva dette betyr:

    (står på sida som er nevnt over)

     

    Important

    You must create the placeholder file by using the fsutil file createnew command prior to running convert. Convert does not create this file for you. Convert overwrites this file with NTFS metadata. After conversion, any unused space in this file is freed.

  6. Hvis du har plass til det anbefaler jeg at du har viktige data (filer) både liggende på den bærbare PCn og sikkerhets kopiert på eksterndisk.

     

     

    Det er nok lurt. Jeg skal nok prøve å reformatere ekstarn harddisk slik du beskrev. Er litt nysgjerrig på hva som kan skje hvis jeg ikke reformaterer? Kan dokumentene bare forsvinne? Eller vil de uansett være der, men det kan bli vanskelig å få dem overført tilbake til PCen når PCen er reformatert? Og hvordan vet jeg hvilket filsystem jeg har akkurat nå på den eksterne harddisken?

  7. Hva er cmd prompt med "nosecurity"? Noe jeg har i Vista Business, eller noe jeg må laste ned fra nettet?

    Med cmd kommando kan man konvertere en FAT32/FAT16 formattert disk filsystem til NTFS.

    Man åpner et cmd shell.

    Trykk start - søk - CMD.exe - når den dukker opp - høyreklikk og velg kjør som administrator.

    I kommando vinduet bruker du kommandoen "convert".

     

    convert X: /fs:ntfs /nosecurity

    (hvor X er stasjonsbokstaven til den eksterne disken din)

     

    Beskrivelse av convert:

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb490885.aspx

     

     

     

     

    Nå har jeg lagret alt fra PC på ekstern uformatert harddisk. Var det dumt?

    Neida , som nevnt over kan man konvertere filsystemet til NTFS.

     

     

     

     

    Bør jeg slette alt, formatere den og så lagre det om igjen for å kunne stole på at det ikke blir borte i løpet av de dagene det tar å reformatere PC og reinstallere alt på den?

    Det er ikke nødvendig ved bruk av "convert".

     

     

     

     

    "Trygg fjerning" er noe rare greier. Av og til ekstern harddisk selv om jeg har lukket alle program, slik den ber meg om. Da må jeg vel bare dra den ut?

    Nei , hvis trygg fjerning nekter å frigjøre volumet er det bedre å ta shutdown av PC med disken tilkoplet enn bare å trekke den ut mens operativsystemet er oppe.

     

    Mange takk!

  8. Det er ikke tull.

    Det kommer an på om cache er aktiv eller ikke .

    Om enheten har inaktiv cache (optimized for quick removal) kan man i utgangspunktet trekke den ut.

    Men trekker man den ut mens det er filer akksessert (du ikke vet om) er det uansett game over , enten den er satt til "optimized for quick removal" eller ikke.

     

    Har man lagt inn NTFS kan det være I/O mot den man ikke merker mth til metadata,journaling osv. Bruker man trygg fjerning selv med disken ikke tilsynelatende ibruk har jeg selv erfart mange ganger at den svarer med "you can not remove at this time". Rykke den ut da er å be om trøbbel. Men ntfs er uansett bedre på eksterndisk om den skal kn brukes på windows systemer da ntfs (selv om det ikke er verdens beste filsystem) er overlegent i sammenlikning med fat med tanke på indexeringer og feil korreksjoner.

    Formattere ekstern disk med ntfs bør forresten gjøres med cmd prompt med "nosecurity" switch.

     

     

     

    Hva er cmd prompt med "nosecurity"? Noe jeg har i Vista Business, eller noe jeg må laste ned fra nettet?

     

    Nå har jeg lagret alt fra PC på ekstern uformatert harddisk. Var det dumt? Bør jeg slette alt, formatere den og så lagre det om igjen for å kunne stole på at det ikke blir borte i løpet av de dagene det tar å reformatere PC og reinstallere alt på den?

     

     

    "Trygg fjerning" er noe rare greier. Av og til ekstern harddisk selv om jeg har lukket alle program, slik den ber meg om. Da må jeg vel bare dra den ut?

  9. Tror ikke det var at du satte den i mens PCen stå på som lagde feil, men om du tok den ut mens PCen stod på så er nok det årsaken.

    Du har et ikon for trygg fjerning av hardware på oppgave linja klikk på det og velg USB Mass storage device. Så trykker du på stopp og etter noen sekunder får du beskjed om at du kan koble fra harddisken da kan du dra ut USB pluggen ikke før.

     

    Nei, jeg har nok tatt den ut riktig, slik du skriver. Da jeg startet maskinen i dag, hadde jeg ikke fjernet den siden i går. Og det samme skjedde, etter at maskinen har vært avslått, skjer det noe med filsystemet på den eksterne harddisken som må repareres igjen.

    Tror dere likevel jeg kan stole på den nok til å bruke den for lagre alt fra min PC for å reformatere PC?

     

    Jeg vil ikke bytte den på Elkjøp, men få igjen pengene. Er det urealistisk når den ser litt brukt ut allerede? (blir vanvittig fort riper i lakken)

     

    Takk!

  10. Hei!

     

    Trenger en portabel disk til 320 GB og kjøpte WD sin Passport. Andre gangen den var kobla til, fikk jeg beskjed om at filsystem var skadet. Jeg valgte reparering, og det gikk fint. Men jeg er usikker på om det er jeg eller WD som har feilen. Jeg satte den rett i mens PCen stod på. Kan det være feilen?

     

    Hvis jeg skal levere den tilbake, lurer jeg på om det er mulig når den ikke ser helt perfekt ut lengre. Den har fått litt riper i lakken og litt kulepenn på plasten som dekker bunnen. Kanskje de ikke tar imot den da? Og så inneholder den mange private filer. Er det dumt å levere den tilbake da?

     

    Her var det mange spørsmål...:) Tusen takk for svar!

  11. Det stemmer, og operasjonen er ganske enkel.

    Det finnes måter å forhindre dette som ved at hele disken overskrives en mengde ganger slik at det ikke lengre skal gå å skille ekte data med de tilfeldige du har overskrevet med, men det gjør det bare vanskeligere og ikke umulig å lese data ut samtidig som det tar tid og sliter på disken.

     

    Det du bør gjøre er å heller kryptere dataene før de overføres. Selv hadde jeg lagt inn Truecrypt og opprettet en kryptert fil på den eksterne disken med litt større plass enn det du trenger. Så mounter du denne fila på din maskin som gjør at en nye diskstasjon dukker opp. Alt du kopierer inn på denne stasjonen ender opp kryptert på den eksterne disken. Så trenger du bare bruke samme prosedyre på den nye maskinen for å hente dataene ut av fila igjen.

     

    Mange takk!

  12. Hei!

     

    Jeg har tenkt å gjennomføre en systemgjenoppretting. Jeg har problemer med diverse programmer på C: og E: Jeg kan bare velge systemgjenoppretting på C: Vil det si at E: forblir uendret, og at alle dokumentene og programmene der ikke er i fare for å bli skadet eller slettet om jeg kjører systemgjenoppretting på C:?

     

    Mvh Kam

  13. Hei!

     

    KOmpisen min tilbød seg å låne meg hans eksterne harddisk når jeg skulle skifte data, så jeg kunne overføre alle filene dit før jeg installerte dem på ny PC. Men så hørte jeg rykter om at han har mulighet til å gjenopprette dokumenter som jeg har hatt innpå den etter at jeg har fjernet dem derfra. Stemmer dette? Har en del ting han ikke burde lest der.

     

    Takk for svar

  14. Legg dem på en annen disk hvis du har en...

     

     

    Men dette gjelder program som jeg har mistet lisenskoden på. Jeg har prøvd tidligere å overføre et installert program til en annen partisjon (flytte fra C: til E:), og da sluttet det å virke. Vil det ikke bli samme problem om jeg kopierer det fra C: til en CD, og limer det inn igjen i C: når reinstalleringen er ferdig?

  15. Årsaken til at programmer slutter å fungere kan være at det er feil i hardvaren.

     

    Windows Vista er en god del mer stabil enn XP, så at dette problemet skal bli borte i XP er heller tvilsomt hvis det er feil i hardvaren din.

     

    Det er mer sansynlig at du har installert et program som har rotet det til på et vis.

     

    Reinstaller Vista... Installere alle drivere og så gjøre en "Complete PC sikkerhetskopiering". Dette gjør at du kan stille pcen tilbake til ny installasjon uten å må installere alle drivere på nytt ved en senere anledning. Hvis du må stille pcen tilbake må du kopiere alle dokumenter og lignende da hele harddisken/windows partisjonen blir slik den var da du installerte windows. Dette er ikke systemgjenoppretting.

     

     

    Jeg tror du har rett. Men hvis jeg reinstallerer, mister jeg installererte program som jeg ikke har cden til, ikke sant? Det ville vært dumt. Og så må jeg installere alt det andre om igjen, alle program, dokumenter, osv?

  16. Hei!

     

    Lurer på om en Dual Boot med Vista + XP vil hjelpe mot følgende problem:

     

    -Problemer med at programmer slutter å virke uten grunn (f.eks Windows utforsker, Internett explorer).

    -Noen ganger låser PC-en seg

    -Et program er umulig å lukke

     

    Tenkte at dette kanskje ikke skjer i XP, slik at jeg burde bruke XP til surfing og til handlinger der jeg trenger mye effektivitet og ikke vil at den skal låse seg, f.eks bildebehandling.

     

    Hvis ikke dere tror XP vil gjøre saken bedre, anbefales en reinstallering?

     

    Mvh Kamerilla

  17. Hei!

     

    Har en 1 års gammel PC med Vista som jeg vurderer å reinstallere sammen med XP som dual boot. Jeg har tidligere laget en partisjon L: som jeg har brukt til lagring av mediefiler. Kunne tenke meg å ha XP installert på L:, og samtidig bruke den som lager fra XP. Men er det mulig å overføre filer fra Vista til XP hvis jeg har begge deler? (Vista på C: og XP på L:) Er det like enkelt å overføre filer som når Vista er eneste operativsystem?

    PÅ forhånd takk!

  18. Den er ikke verdt bryet å prøve å selge...

     

     

    Tingen er at jeg faktisk kunne tenkt meg å ha en sånn PC selv, hvis den hadde vært pålitelig. Men den er ikke helt stabil. Det har iallfall hendt en gang at jeg ikke kom inn i Windows, og dermed måtte jeg installere Windows på nytt. Jeg er overrasket over at ikke flere prøver å selge sine gamle. Men det er kanskje problemet med alle, at de ikke er helt stabile?

  19. Windows XP OEM er ikke lov å videreselge i følge lisensavtalen. Lisensen er bare gyldig sammen med den orignale PC-en den ble kjøpt med (eller annen Hardware).

     

    Det verste som skjer om du installerer den på en annen maskin er at du må aktivere. Om du må det er det bare å ringe til Microsoft og si at du har endret maskinvaren såpass mye at du fant ut at det var best å reinstallere Windows.

     

    Betyr det at jeg egentlig bruker en ulovlig kopi selv? TRor ikke den har vært brukt før jeg kjøpte den på QXL.

    Eller er det lovlig å bruke den, så lenge jeg ikke selger den videre?

     

    Hvis ikke det er lovlig å bruke den i det hele tatt, hvorfor er det da så vanlig å kjøpe OEM-versjoner av andre i stedet for å bruke gratis-versjoner av Windows?

     

    C :whistle: onfused

  20. Hei!

     

    Jeg har en laptop jeg vil selge, og lurer på hvilken pris jeg kan sette?

     

    Fujitsu Siemens Amilo

    Ca. 6 år

    Batteriet virker ikke

    CD-spiller og diskettstasjon

    Medfølgende veske, nettverkskort, word

    250 MB Ram

    40 GB harddisk

     

    På forhånd tusen takk!

×
×
  • Opprett ny...