Gå til innhold

makila

Medlemmer
  • Innlegg

    834
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av makila

  1. Takk for svar.

    Jeg endte opp med å ikke slå til på tilbudet, men skal følge med litt fremover.

    Har ambisjoner om å bruke det mye, virker som MFT er riktig for meg. Jeg tror at fordelen av kompaktheten veier mer enn det jeg evt. kunne tjent ved å velge et system med større sensor.

     

    Er det noen "must have" linser og evt. noe jeg må styre unna? I førsteomgang ser jeg for meg noe lignende det som følger med GX80, altså 12-32mm. Kunne på sikt også tenkt meg et fastobjektiv. Hadde 50/1.8 til D80, men den synes jeg ble for trang. Hadde kanskje fungert bedre til fullformat.

  2. Panasonic GX80 på tilbud til 5000,- her https://www.dustinhome.no/product/5010978462/lumix-dmc-gx80-12-3235-56

    Finnes det noe bedre kjøp enn dette hvis man vil skaffe seg et rimelig og kompakt system? Kommer det snart noe nytt jeg heller burde vente på?

     

    Jeg har sett på litt forskjellig og vurdert E-M10, A6300 osv. 

    Fra tidligere er jeg vandt med å bruke Nikon D80, men kunne tenkt meg noe som er enda mer kompakt og lett å ta med seg.

  3. Dere som driver med trading, hvilken valuta lønner det seg å ta utgangspunkt i for å flytte mellom exchange og wallet? For meg som kun vil prøve meg litt med småpenger for moro skyld er det bare å glemme bitcoin i hvert fall. Koster for øyeblikket 20 USD å sende litt Bitcoin fra Exodus til Binance.

    Eller lar dere pengene som er satt av til trading forbli på exchange sidene?

  4. Er det noen som nylig har prøvd å verifisere identitet hos GDAX? Får beskjed om at det tar lengre tid enn vanlig og at jeg må sjekke innom jevnlig for å se om verifiseringen gikk i orden. (Er ikke forresten GDAX og Coinbase eid av samme selskap, rart ikke min ID allerede er verifisert..)

    Prøver å overføre små mengder bitcoins fra Coinbase til Exodus, men ser at Coinbase skal ha 16$ network fee for å gjøre det direkte. Synes det er litt bortkastet når jeg bare skal overføre veldig små mengder, ca. 60$. Har forstått at det er ingen avgift for å overføre mellom Coinbase og GDAX, og derfra videre til min wallet. 

  5. Noen som har erfaring med vanntett deksel til iPhone 7? Type Lifeproof etc.

    Bør være raskt å ta av og på, og viktig at lyden for meg og de jeg snakker med er god.

    Telefonen får en del juling på jobb (hydraulikkolje, mistes i bakken osv.), samt at jeg bruker den som kartplotter i båten.

  6. Hei,

     

    Noen som vet om det er mulig å programmere om "standardfunksjoner" på nyere Ford? Det gjelder en 2013 mod. Fiesta ST.

     

    Det er to ting jeg gjerne vil endre på:

     

    - Viftehastigheten er litt vel høy når klimanlegget står i auto. Det er ok når motoren er kald, men så fort man får litt temperatur går vifta opp i mot nesten maks hastighet. Ender opp med å justere vifta manuelt, så skulle gjerne skruddned maks viftehastighet på autofunksjonen.

     

    - Bakrutevisker går automatisk når man setter bilen i revers OG når visker framme er aktivert. Skulle gjerne deaktivert dette.

     

    Spurte merkeverkstedet om dette, men fikk beskjed om at det ikke er mulig å endre på sånne funksjoner.

  7. Hei,

     

    Skal en tur til USA i sommer og kommer til å leie bil i nærmere 3 uker. Har forstått at mange utleieselskaper har høye egenandeler ved en evt. skade, og tilbyr derfor ulike forsikringer mot veldig stive priser per dag.

     

    Har hørt at det finnes kredittkort med slike forsikringer inkludert. Noen som har erfaring med det/oversikt over hvilke? Har 365privat fra før, men ser ikke ut som de har noen fordeler på akkurat dette.

  8. Svindlet? Litt tidlig å dra den konklusjonen. Bilen er 15, snart 16, år gammel. Er ikke sikkert at selger er veldig bilkyndig og var klar over feilene. Jeg er selvfølgelig enig at det er en kjedelig situasjon for kjøper, men man er nødt til å undersøke bedre enn det som ble beskrevet i førstepost.

     

    Til trådstarter: Jeg hadde undersøkt hva dette kommer på i deler, og prøvd å utbedre det meste selv (evt. få hjelp av noen kjente). Utrolig mye bra materiale som finnes på diverse forum/youtube. Flere av feilene kan være en grei sak dersom du setter deg godt inn i det før du begynner. Du kan også spørre selger om han har lyst til å være med å betale for noe av det, men jeg tror vedkommende fort kan sette seg på bakbeina om du krever å heve kjøpet.

     

    Edit: Jeg leser nå at det også er rust i kanaler, det kan gjøre det litt værre å fikse selv. Hvor mye er det snakk om?

    • Liker 1
  9. Tenkte bare høyt jeg å

    Har tenkt å gjøre en skikkelig polerings jobb på bilen og når jeg så 'for black cars' for en stund tenkte jeg over det, men ble aldri så jeg sjekka. Men nå som jeg har tenkt å polere til uken har jeh tenkt å se på forskjellige produkter. Så tenkte og se om dere visste noe :p

    Er klar over at polering vanligvis er krem hvit ish.

     

    Ta en titt her -> http://www.detailersclub.no/

    Mye av det som ligger der er kanskje litt mer ekstremt enn hva du ser for deg. Men det finnes mye bra info som er verdt å få meg seg.

     

    Flere av autoglym sine produkter er forresten ikke korrigerende, de inneholder ikke slipemidler. De skjuler altså bare ripene. Jeg vet ikke hva du har som mål, men skal du virkelig shine opp lakken og fjerne riper, må du helst ha maskin og polish med slipemidler. Autoglym har riktig nok en pakke som heter "Paint Pro", som er korrigerende. Jeg har vært fornøyd med den, men til prisen tror jeg det kan lønne seg å se på noe annet.

  10. Sjekk også om du er medlem av en forening som gir deg avslag i forsikringsprisen. I utgangspunktet har Gjensidige aldri vært det billigste alternativet for meg, men pga. NITO-medlemskap har de likevel endt opp rimeligst.

     

    Ser at det allerede er nevnt, men påpeker det igjen. Du kan bytte forsikringsselskap hver 6. mnd og gå opp 10% i bonus hver gang. Dette kan lønne seg over tid, selv om selskapet du bytter til ikke nødvendigvis er billigst. Når du da bytter tilbake til det billigste selskapet 6. mnd etter der igjen har du jo gått opp 20%.

     

    Se finansportalen.no for å sammenligne priser hos de forskjellige selskapene.

  11.  

    PC tror jeg er ganske uaktuelt, med mindre det har blitt billigere å holde på med det siden sist. Mener å huske at det kostet flesk å ha noe som var brukandes og å holde seg oppdatert.

    Si ikke det. Har du en stasjonær PC som du kan oppgradere? Man skal ikke så veldig høyt opp i pris for å slå ytelsen til XOne eller PS4.

     

     

    Mange år siden jeg har spilt noe på PC, så gamle gaming PCn har jeg nok ikke lenger. Måtte nok ha skaffet noe helt nytt, og da tror jeg det baller på seg med kostnader...

  12. Hei!

     

    Det er mange år siden jeg har holdt på "aktivt" med gaming, men nå som Project Cars har kommet ut tror jeg at jeg er nødt til å gå til anskaffelse av en konsoll igjen.

     

    Er det noen her som har et bra oppsett til bilspill, og som kan si noe om hva som er anbefalt nå om dagen? Tenker da på hvilken kombinasjon av konsoll og ratt/pedaler som vil gi meg mest glede. Vet at Forza 6 kommer til Xbox etterhvert, men spørsmålet er om dette spillet er nok til å dra meg i retning å kjøpe Xbox over PS4. Per nå har jeg ingen preferanser.

     

    PC tror jeg er ganske uaktuelt, med mindre det har blitt billigere å holde på med det siden sist. Mener å huske at det kostet flesk å ha noe som var brukandes og å holde seg oppdatert.

     

    Det ser jo rett og slett helt vanvittig rått ut! Dette er vel riktig nok fra PC versjonen, men det skal vel være mulig å få til noe tilsvarende med konsoll. (Kanskje med unntak av 3. skjermer?)

     

  13. Trenger antakelig ikke bytte låskassen. Opplevde selv dette på en 03 caddy. Jeg kom meg gjerne inn i bilen men hadde store problemer med å åpne døra innenifra om jeg ikke hadde fått ordentlig varme i kupeen etter kjøreturen.

     

    Jeg gjorde det samme som vist i denne tråden på VACN. Hadde ikke en passende skrue for hånden, så løsningen ble strips. Dette gjorde jeg på begge dørerer og holdt i hvert fall under hele mitt eie av bilen.

    http://forum.vacn.no/showthread.php?203610-F%E5r-ikke-opp-f%F8rerd%F8ra-p%E5-l%E5st-Golf-1-9-TDI-fra-97

    • Liker 1
  14. Kan fortelle at jeg hadde akkurat samme problem med min iPhone 5s. Løs skjerm i høyre hjørne på toppen, såpass mye at man både hørte små "knepp" og så at skjermen var løst om man presset på den. Jeg hadde også mistet telefonen i bakken et par ganger og hadde noen små hakk enkelte steder. Leverte den inn og fikk en ny en uke senere. Var i følge Netcom en produksjonsfeil.

  15. Er det snakk om 60hk 1,4 MPI dette? I såfall kommer slangen som du nevnte fra veivhusventilasjonen. Tror ikke det å kjøre uten denne koblet på filterboksen skal by på sånne problemer som du har, bortsett fra at det blir litt grisete rundtom. Det er ikke en ventil som er koblet på denne, men et varmeelement. Ettermontert av VW på mange biler for å unngå at åndinga fryser igjen om vinteren.

  16. Jeg var på opptak til politihøyskolen våren 2012, og der røyk jeg hos legen pga. akkurat det samme. Det er Ishiharas plansjer som brukes, og det ble konstatert at jeg var rød-grønn fargesvak. Jeg klarte meg fint på testen i forsvaret, men tydeligvis ikke da. Legen på PHS påsto at det var snakk om å endre på disse kravene en gang i framtiden, men det går jeg ikke å venter på det for å si det sånn. Det ble ikke nevnt noe om å ta en annen test hos øyelege.

     

    Såvidt jeg vet er det ikke krav om perfekt fargesyn i forsvaret (sett bort ifra pilotutdanning), om du f.eks. kunne tenkt deg en grenaderstilling.

    • Liker 1
  17. Hvorfor ta et friår og jobbe kun for 15000 utbetalt i måneden? Å betjene billån på så små lønninger høres ikke særlig behagelig ut, da ender du opp med å leve for å betale på bilen. Få deg en annen jobb, alternativt vent med å kjøpe såpass dyr bil at du må ta opp lån.

×
×
  • Opprett ny...